Vyhledávání
Parma - Rožnovská Bečva
19.8.2011 | MB | 12.306 zobrazení | 21 odpovědí
Takže… Přesněji mě zajímají vaše zkušenosti s lovem parem na revíru Bečva Rožnovská 1 chyť a pusť. Od kolegů jsem slyšel, že velké parmy tu opravdu jsou a pár kusů do 50cm jsem si sám na plavanou vylovil. Se vzrůstajícím zájmem o muškaření mě však napadlo, že bych mohl zkusit lovit je touto metodou. Máte s tím někdo zkušenosti? P.s.: Články jsem četl, ale ani tak se mi je lovit nedaří :-D
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 22. prosince 2011 v 10:19 ® P.R.E.D.A.T.O.R
-
Tak parmy jsem cíleně lovil,pořebuješ na to potapivou šňůru,cca 1 m návazec – bohatě stačí víc nedávám,a nakonec nějakou zelenou zatíženou nymfu,šly mi jen na zelený nymfičky – zelenej hřbet,zelený tělo.Hledej na ně nejlíp místa s velkým proudem a hluboké,na dně musí být kameny, do té mušky bych se vůbec nebál a dal velké 10 nebo 8 háky.Ať se ti daří a pak dej vědět jak něco lapneš!
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 14:01 ® reakce na …
-
MB> mrkni do osobky..
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 v 9:52 ® MB
-
Je to dost možné, já tam dojíždím a objevil jsem ho úplně náhodou, tak jsem se snažil tam
reagovatKde myslíš že by bylo lepší chytat? Až někde skoro u soutoku se Vsetínkou?
- Pondělí 22. srpna 2011 v 8:05 ® reakce na …
-
MB> hoj, ja je na roznovce chytam pravidelne, ale na vlacku a taky casto ve stejnych mistech i ostre. Myslim ze to misto o kterem mluvis vim kde je a nebude uplne „top“ na parmy
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 ve 23:41 ® Fryw
-
Tak to jsme se zrovna minuli, já v 7 odcházel.Na Oslavě taky nebyli při chuti. Zkoušel jsem to nejdřív v proudném úseku, ale tam jsem kapituloval před sluncem. Popošel jsem pod první strom, tam už byl takový přechod mezi proudnou částí a širší hlubší a tišší. Na žížalu tloušti, kapřík malej a ježdík. Na peletky se chytla podoustev, za tu jsem byl rád, dlouho jsem ji nechytil. Parma nula bodů. Jelikož zůstalo pár žížal a namíchané krmení, uvidí se zítra.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 ve 23:06 ® MB
-
Dneska jsem přišel k vodě (cca v 19:00) a po prohlédnutí daného místa (parmy byly vidět z můstku)jsem se vrhl na věc – nejprve jsem se snažil chytit parmy v místech, kde jsme je viděli stát (pomalá voda) na plavanou. Jediný úlovek byl 32cm tloušť. Po tomto neúspěchu jsem vzal mušák a snažil se chytat v proudu o úsek níž – taky marně, jediný výsledek byly 2 urvané mouchy a chudák ouklej, která se napíchla na goldheada. Tak fakt nevím co dělám špatně, ledaže by ty parmy zas nežraly
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 ve 14:59 ® Fryw
-
Mám takovy maly peletky, je na nich napsano „feeder“ tak to by v tom byl čert aby to nefungovalo. A sýr si dám teda já.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 ve 14:53 ® osprey
-
Fryw> Ono je to hlavně individuální. U nás na jihu mi parma sýr v životě nesebrala, na Berounce jednou nechtěly nic jiného. Peletky žerou. Když žerou.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 ve 13:45 ® Fryw
-
Kašlete na flame. Hlavně po merlotu, to pak jde samo. Dneska se chystám na parmy, zkusit. Měly by tam být, jelikož jsem jich tam pár malejch ulovil do čeřínku. Chtěl bych je zkusit na feeder. Ale mašňáky jsem včera musel vyhodit, žížaly snad s trochou štěstí vyreju. Pokud ne, jak je to vůbec s tím, že parmy jdou i po sýru? Je to pravda? Pokud ano, tak po jakémkoliv, nebo preferují nějaký určitý ?
reagovatNebo by mohlo být lepší, když už neseženu žádnou živou nástrahu zkusit to na malé peletky? Jaké jsou vaše zkušenosti s parmou na sýr nebo pelety? Díky
- Neděle 21. srpna 2011 v 8:57 @ All Armor reakce na …
-
MB> Vytypované úseky, kde parmy 100% jsou? Pokud jsi tam ještě žádnou nechytil, tak je tvůj typ dobrý akorát tak k h......... Předpokládám, že tam kde ty, žijí i jinín rybáři. Tak se zeptej. To že jsi si na 100% jistý svým typem, nic neznamená. Já jsem si byl ještě o půlnoci na 100% jistý, že budu za hodinu u vody a budu tahat bestiální návnady na sumce a vidíš…Zatím jsem připravil na snídani mozzarelu s rajčaty, bazalkou a nakládanými hříbky, vypil litr Merlotu a na oběd se už pečou kuřecí prsa s cibulí, paprikou, česnekem,olivami, chilli a s nevím s čím ještě.Příloha kuskus s pistáciemi atd. Už jsem asi lepší kuchař jako rybář.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 8:45 @ All Armor reakce na …
-
MB> Co jak dělá? Myslíš s Hadovou?
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 8:44 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Asi jsi povrchní čtenář, jako většina pacientů na rybářských webech.I kdy site provozuješ. Ani ja nejsem dokonalý (ani zdaleka), tak to neber, jako urážku. Napsal jsem, že jsem cíleně chytal parmy na žížalu a že se mi zavěsí nechtěně občas na mušák. Chápeš smysl toho, co jsem napsal? Pokud ne, je to na doktora.Obor: patologie (chechzeche).(Teď se na mne sesypou ti, co jsou zvyklí pochlebovat vrchnosti, protože pro ně jsi ty zdejší vrchnost). Kdybych toužil po parmě nad 5 kilo na mušku, vzal bych si svůj oblíbený mušák AFTMA 8 o délce 350 a šel bych na Oravu mezi Párnicu a Kralovany do nejhlubší vody. A jako návazec kevlar. Tato debata, že proč chodím na parmy s trojkou, se tui opakuje už potřetí, checheche. Já chodím na lipany, ale vysvětli to parmě, či spíš mrene.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 0:23 ® osprey reakce na …
-
MB> Ony taky nejdou vždycky. Byly dny, kdy jsem neměl ani potah a nakonec jsem nějakou podsekl. Záleží na spoustě věcí. Hodně zdaru.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 0:18 ® MB reakce na …
-
osprey> mám vytipované 2 úseky, kde parmy stoprocentně jsou, na plavanou už jsem jich tam pár chytil a pár kusů mi už i urvalo sestavu aniž bych si uvědomil co se děje
Když nad tím tak přemýšlím, můj hlavní problém tkví asi přímo v technice lovu, na krátkou nymfu jsem to ještě nezkoušel (je tam hloubka a špatně se brodí) a na dlouhou se splávkovou muškou mi to nešlo (moc proměnlivé dno, hned to vázne, hned se mi zas chrostík potopí a nic nevidím
) … Takže mi asi zbývá jen zkusit brodit kam až to jde a uvidíme…
Jinak zítra, pokud to počasí dovolí, na ně zkusím zajít a uvidíme, večer poinformuju
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 0:13 ® osprey reakce na …
-
MB> Musíš si je najít tam, kde bydlíš. Pořád jsou místa, kde jich není málo. Pak stačí jen vodit nymfu po dně. Já kdysi chytal s nymfou (vlastnoručně dělanou) na plavačku. Splávek, broky, místo háčku ta nymfa. Tahal jsem ji po dně. A jak mi šly. Byly tam 2 m, s mouchou bych to dodnes neuměl.
Pak parmy zmizely a když nějakou chci, buď musím lítat týden po řece nebo jet někam daleko. Letos žádnou nemám.
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 23:53 ® MB reakce na …
-
osprey> někdo to už holt zná, někdo se musí ptát, dokud někomu neleze na nervy a ten mu něco neporadí
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 23:17 ® osprey reakce na …
-
MB> On má jedno dvě oblíbená místa. Prostě tam přijde
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 ve 22:59 ® MB
-
All Armor> díky, ty vzory určitě zkusím
David H.> A mohl bys mi, prosímtě, popsat detailněji jak to děláš?
reagovatTřeba jak hledáš místa atd, pokud možno fakt co nejobsáhleji, parmy jsou pro mě španělská vesnice
- Sobota 20. srpna 2011 v 15:29 ® HaD reakce na …
-
All Armor> já parmy na mušák chytal pravidelně. Trojku jsem si taky vyzkoušel a to je nesmysl. Používal jsem prut AFTMA 7. Pak je to zábava dobrá. Pokud tedy mluvíme o parmách rámcově 55–75 cm
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 v 9:06 @ All Armor reakce na …
-
All Armor> Ještě doplním, že na této stránce se píše i muškách vhodných na parmy a autor je od Vsetínské Bečvy. Myslím, že se to dá použít i sestřičku. http://rekaaryby.blog.cz/hledani?…
reagovat - Sobota 20. srpna 2011 v 9:02 @ All Armor
-
Parmy jsem chytával cíleně na žížaly. Už to nedělám. 1–2× za rok se mi zavěsí na mušák velká parma (na Oravě)i když nechci. Jsou to většinou velké kusy a na jemný vercajk (AFTMA 3) je to v hluboké proudné vodě prakticky v přijatelném čase nezvládnutelné. Já žádnou zábavu na tom, držet rybu na udici hodinu a víc, nevidím. Parmy mi vetšinou zaberou na koncovou těžkou (olověné tělo, či zlatá hlavička 4 mm)chlupatou nymfu černou, či „páv“ resp. jeho imitace a lá Red Tag. Tá od Brčála je asi ještě lehká: http://www.ubrcala.com/…dkop-red-tag
reagovat