Vyhledávání
Lov candáta
19.8.2011 | henny | 21.233 zobrazení | 111 odpovědí
Chtěl bych se zeptat kdy je nelepší čas na candáta v kolik asi hodin začínají brát apodob.. Vláčením i na těžko A jak pohybovat s nástrahou při vláčení ? Děkuji za odpovědi :)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 24. srpna 2011 v 9:25 ® Kazan reakce na …
-
ART> klídek, až dorazí osprey on ty zvratky mázne, bo se to neslučuje s pravidly diskuze.
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 8:48 ® ART reakce na …
-
kubiczez> Si myslíš když jsi na netu tak jsi velkej hrdina. Je pravda že se v člověku chování změní když si sedne před monitor. Ve skutečnosti jseš mrzáček na kterýho každej plive, tak alespon tady musíš ukazovat svojí sílu.
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 8:34 ® kubiczez reakce na …
-
candatek18> Komu nadáváš do debila ty zjebe vyjebanej, kdybych měl tu možnost tě potkat u vody, nebo v nějaké odlehlé části města, tak bych ti udělal několikanásobnou frakturu lebky a polamal bych ti všechny končetiny a žebrá, byl bys tak v pi…či, že by tě mama nepoznala a ty by jsi se neprobral z komatu ani za sto let.
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 1:55 ® Fryw reakce na …
-
MatesKGB> pro vláčkaře to asi není dobrá odpověď, ale…pokud bych chodil někam cíleně vláčet candáty a nedařilo by se mi vůbec, zkusil bych mrtvou rybku na položenou. Tím bych si ověřil kdy a kde jsou aktivní. Po úspěchu a zjištění těchto důležitých informací bych začal vláčet.
reagovat - Středa 24. srpna 2011 v 0:37 ® 1Mara reakce na …
-
MatesKGB> Candát není žádnej blbec a je hodně náladovej , taktéž počasí hraje dosti velkou roli , musíš být trpělivý , kdyby každej chytal candáty jako násaďáky , tak už dávno ve vodě by nebyl ani jeden
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 23:29 ® Stroft reakce na …
-
MatesKGB> Tam kde ho vidím na sonaru. Ze břehu, na klasických candatích místech.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 23:12 ® MatesKGB reakce na …
-
A když chytáš na tu mrtvou rybičku tak ji vodíš spiš u břehu nebo ve hloubce?Já totiž candoše ještě nechytnul a to jsem to zkoušel dost a nevím v čem dělám chybu. Zkouším jak ve dne hloubky tak mv noci hloubky a i mělčiny a furt nic
reagovatKdyž už něco takhle chytnu tka bu´d okouna nebo štiku, ale candoš to je u mě prokletá neznámá
- Úterý 23. srpna 2011 ve 23:09 ® MatesKGB reakce na …
-
Taky jsem koukal. Je to prostě nějakej tlustej pobeďarovanej debil co si léčí komplexy na rybách nad kterýma vždy zvítězí a myslí si, že je borec
reagovatNemá cenu to dál rozebírat......stejně si z toho doma děla prdel, když má ruku v gatích
- Úterý 23. srpna 2011 ve 23:04 ® Stroft reakce na …
-
henny> Při přívlači s mrtvou rybičkou, nejlépe plotice cca.10cm, návazec 0,14–0,18mm, háček cca.6.Po záběru sklonit prut k vodě, tím mu necháš metr na to aby rybičku otočil v tlamce a zasekneš v 90% případu háček sedí v koutku nebo za zub.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 22:56 ® Stroft reakce na …
-
osprey> Zpočátku jsem si také myslel, že jde o ironii, ale po shlédnutí dalších příspěvků, mi došlo, že to myslel vážně.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 22:30 ® osprey reakce na …
-
henny> Já jsem vláčkař. Občas při lovu na feeder píchám háček do kořene ocasu rybce do 10 cm a sekám celkem brzy. Taky mi to padá, ale neřeším to. Většinou jsou malí.
A pokud jde o lov candátů na rybičku, zapomeň, že bych byl profík. Nebaví mě to a dělám to tak málo, že to nestojí za řeč. Ani nevím, kdy jsem chytil posledního. V mrazáku mám rybičky od loňska, pomalu přemýšlím, kde je zakopu, protože vodu asi neuvidí. Jsou sbírané na výlovu jako mrtvoly, takže škodu jsem nenadělal.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 22:20 ® henny reakce na …
-
Tak Dobře ptám se profíků. Dvakrát sem byl na candoší a dvakrát sem dostal záběr jeden na perlina jeden na plotisi vždy sem to nechal na jednoháček jet v celku dlouho pak nasledoval zasek chvili jdem ho tam mel a pustil se osprey> Stroft> Jako nástrahu budu používat plotici nebo perlína. Můžete radit. Jakou velikost háčku? Kam přesně to napíchnout do rybky. Za jak dlouho sekat? Jakou montáž? Je lepší na plavanou nebo položenou ??
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 21:35 ® osprey reakce na …
-
Stroft> Možná je to provokace, i když podobný přístup není výjimkou. Alespoň se nám tu ukázal kousek reality a připomněl nám, že dneska si vlastně může u vody dělat kdo chce co chce.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 21:28 ® kamos007
-
Já lovím candáty většinou na přívlač (umělé nástrahy- nejsem zastánce rybky) tak lovím ráno, večer nevím proč se mi nechce, chytám na smáčky nebo menší gumy bílé barvy, špíše pasivním vláčením u smáčka mírné poskoky. Na položenou chytám na rybku velikosti cca 8–12 cm okoun,plotička, ouklej. Návazec mám z vlasce 0,24 mm 1/0 háček, délka návazce 15 cm, povoluji vlasec dokud jede zastaví se a jak se znovu rozjede tak sekám zatím jsem ještě na položenou nechytil candáta menšího než 48 takže po mě nezůstala žádná chcíplina
reagovatnejvětší byl 58 na okouna cca 12 cm
- Úterý 23. srpna 2011 ve 21:21 ® kamos007 reakce na …
-
kubiczez> než ho nechat shnít tak to raději sežrat, pokud plave hore břuchem tak si ho pak člověk může vzít nebo né nikde neni psáno že rybář si nemůže ponechat podměrečnou chcíplou rybu nebo ne?
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 21:17 ® candatek18 reakce na …
-
stejně nebude dlouho trvat a seberou ti papíry a byt mnou takbych ti je už nedal nikdy.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 21:04 ® candatek18
-
kubiczez> ty debile co to tady píšeš tebe někde potkat tak ti rozmlátim držku aby si do smrti jezdil na vozejku a ,aby se ti děti smáli jak si slintáš na tričko a aby si žral snídani brčkem. věřím tomu že tě někde potkat na rybách tak ti to lanko zarvu do jícnu a budu to rvát dokovaď to nepovolí,aby si taky pocítil jak tem candátum musí bejt.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 ve 20:07 ® Stroft
-
kubiczez> Myslím, že by jsi měl dostat medaili, takový příspěvek je jedinečný a myslím, že ho nelze překonat. Ps.Osprey: Navrhuji udělit pochvalu před nastoupeným Chytej.cz a zrušit, doživotně, registraci!
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 19:59 ® MatesKGB reakce na …
-
Z tebe musí mít doma radost
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 18:40 ® kubiczez
-
Já chytám candoše na kmen 0,30 + průběžné olovo + ocelové lanko + trojháček.Jako nástražku volím malé perlíny.Jak přijde záběr, tak to nechám jet půl minuty, když nejsou ve vodě žádné vázky, tak i déle. Já každého candoše co ma míru stejně killnu, tak tu na mě nereagujte jako na vraha štěnatek.Každého podmírečného candoše pustím zpět vodě, ale jestli pluje břichem nahoru nebo dolu, tak to mi je uplně jedno.Jinak, když ma candoš hodně zažranej trojhák, tak doporučuji ho položit na zem a přišlápnout nohou, pak už jen chytit ocelové lanko a prudce škubnout, věř že ono to povolí, ale kolikrát i s jicnem.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 17:33 ® jajco
-
Deseti cm rybka na jednoháčku se dá sekat hned!Průvěs na policajta cca 40cm.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 17:10 ® osprey reakce na …
-
ART> Tam nejde o to, že bys toho malého nechytil. Ale nebudeš ho uhánět. Nemělo by tě trápit, že ti spadne, když už táhneš pátého prcka, měl by ses sbalit a jít pryč nebo zvětšit nástrahu.
Když jsem jednou četl, jak si někdo úžasně zachytal, když chytil za půl dne na ffeder třicet candátků od 25 do 35 cm, tak se mi ježily chlupy. Plotice jsou stejně velké, možná bojovnější, ale na rozdíl od candáta na 80 cm nevyrostou.
Tož asi tak. A letos jsem ještě na candátech nebyl.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 11:50 ® ART reakce na …
-
osprey> Tvá myšlenka vyzněla myslím si správně
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 11:48 ® ART reakce na …
-
osprey> Jak mám vysvětlit candátům, že chci abych chytal jen ty větší.
reagovatChápu, že větší nástraha = větší ryba, nemusí vždy platit. Jelikož letos chytám jen samý takový prcky nějaká rada od zkušenějšího by se hodila
- Úterý 23. srpna 2011 v 10:29 ® osprey reakce na …
-
Bahňák> Tohle je zcela v klidu. Ale fakt je lepší sekat dřív. Šedesátka dá člověku desetkrát tolik radosti a třikrát tolik užitku co čtyřicítka, ale z té čtyřicítky poměrně snadno vyroste. Proto je lepší tahat větší candáty a ty menší se snažit nechat vyrůst.
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 9:59 ® ART reakce na …
-
Bahňák> Bylo to tvé právo ponechat si rybu. Jen nezapomeň na to že na internetu si každý může plkat co chce
reagovat - Úterý 23. srpna 2011 v 9:42 ® Bahňák reakce na …
-
osprey> Vytáhnul jsem tak jen ty uvedený dva, 61 a 56cm. Většího jsem si nechal, mám ho řádně zapsanýho. Byli to mí první candáti. Námitky beru.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 23:05 ® osprey
-
Bahňák> Chlapi mají pravdu. Jestli takhle taháš sedmdesátky, je to jedno, nedělám si iluze, že by skončili jinde než v kuchyni. Ale pokud se ti na to věší čtyřicítky, tak ať už je pytluješ nebo pouštíš, je to věčná škoda.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:59 ® Fryw
-
Přesně tak. Taky jsem dřív žil v předávané informaci, že na candáta jsou potřeba „dvě jízdy“ atd.Ne že by se stalo že to měl candát moc zažrany, ale velice často prostě nástrahu pustil. Ted už vím, že není nač čekat, seká se hned. A pravděpodobnost záseku je vysoká. Ale je to o velikosti háčku,candáta a nástrahy. Teď to dělám tak, zatřepe se policajt a v okamžiku kdy se rozjede sekám. Zatím to vyšlo vždy a candát byl pěkně píchnutý na kraji.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:40 ® Kazan
-
Bahňák> ano 100% účinnost jak dojeb.t co nejvíce candošů
reagovat