Chytej.cz

Lov candáta necteno

19.8.2011 | henny | 21.195 zobrazení | 111 odpovědí

Chtěl bych se zeptat kdy je nelepší čas na candáta v kolik asi hodin začínají brát apodob.. Vláčením i na těžko A jak pohybovat s nástrahou při vláčení ? Děkuji za odpovědi :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:33 ® Bahňák reakce na …

Stroft> účinnost 100%

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:27 ® ART reakce na …
ART

Bahňák> Přesně takle se to dělat nemá. Stačí 20cm průvěs a zaseknout hned bez čekání. Ryba to přežije a také je pevně zaseklá

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:26 ® ART reakce na …
ART

henny> Já candáty chytám na vláčku, ale kámoš co je chytá na rybku používá mrtvou rybku (někdy jen ocásek) vycpanou polystyrenem a to vše propíchne větším jednoháčkem 1/0 možná menším nikdy jsem to zas tak nesledoval. Protože tenhle zpusob lovu me nebere. A abych nezapoměl, tak oluvko používá průbežné o hmotnosi 15–25g. Vždycky když jdem spolu na ryby tak soutěžíme kdo jich víc pochytá. Někdy je to remíza někdy vyhraju, ale také se mi stane že prohraju :-)) :-(

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:23 ® Stroft reakce na …
Stroft

Bahňák> Zdárný příklad, jek se to nemá dělat:-((

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:21 ® Bahňák reakce na …

henny> dojháček, nejlépe s jedním kratším a jedním delším ramínkem na asi 20–25 cm vlasci. Je potřeba to nechat poměrně dlouho jet, hodně jsme prověsili vlasec s policajtem před hlásičem záběru a nechali úplně povolenou brzdu/uvolněný překlapěč. Nechali jsme to poměrně dlouho jet, nevím ale odhadem 10–15 vteřin. Potom jsem přitáhnul brzdu a zaseknul. Měli to dost hluboko a byl potřeba dlouhej pean.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 13:14 ® Kazan reakce na …

henny> žádná montáž ti nezaručí na 100% že ti candát nespadne

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 ve 12:36 ® henny reakce na …

Bahňák> a jakou montáž přesně jáké háčky a jak dlouho si to nechável jet než si zasekl

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 v 11:53 ® Bahňák

Ve čtvrtek mě vzal známej na Rozkoš, že mě ukáže jak na na candáty. Jeli jsme odpoledne na kapry a před setměním jen vyměnili návazce pod krmítkem a líčili na candáty na těžko na živou rybičku. Cytil jsem dva, 61 a 56cm. první záběr přišel po setmění, další kolem desáté.

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 v 11:31 ® henny

Prosím vás včera jsem na ně byl dostal jsem jeden záběr a po chvilce mi candát spadl chytám na těžko jen jeden jedno háček a perlín. Pora´dtě něakou montáž na živou rybku která by se dala hned sekat se 100% jistotou že candát nespadne

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 11:05 ® henny

Tak děkuji za odpovědi už mám vytipované jedno místo je tam přítok a do toho přítoku najíždí obrovské hejna ouklejí malých velikostí a loví je tam okouni i velcí i candáti byl jsem na to místě a na rybku 10 okounu nej. 28cm ale velký asi 45–50cm ukousl 10cm oukleji hlavu a spadl mi a dále na rybku jednoho malého candátka a na přívlač 2 candátky nej. 35cm a 6 okyšů. A podle mě by tam mohli být i velcí takže tam dnes půjdu zkusit minule jsem tam byl od 6 od rana ale dnes půjdu na večerní lov :P Doufám že se bude dařit

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 10:28 ® ART reakce na …
ART

All Armor> Dík za info, ale tohle tema je henny ne moje

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 9:38 @ All Armor reakce na …

ART> Všeobecně se tvrdí, že candáti berou na přívlač nejlépe v průběhu hodiny po západu Slunce. Už jsem pochytal candáty od 23. do 24. hodiny koncem srpna (tehdy brali v mělké vodě do 1 m všechno, co hod, to ryba), ale většinou je chytám brzy ráno před a při svítání. Už jsem to nedělal 2 týdny.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 17:09 ® candatek18
candatek18

já často chytám candáta přívlačí na DS(Drop Shot) ale i často ho chytám na smáčkování velikost smáčka 5–8cm.Často se sdržují v hloubkách.Znám místo kde byli lana od bojek a za nimy sme mapovali s echolotem a byl tam bývalí lesní porost takže za těmi lany byli zatopené stromy,ale jezdil snáma známý který chytal na položenou a trhal a tak se z břehu nedalo chytat nebo dalo ale musel si sekat ihnet co ti to candát vzal.Tam jezdím a záběry jsou. Dobré je je hledat asi v korytech kde jezdí.jinak nevim kde eště možná u skal kde je hloubka a lavice nebo rokliny.v noci jsem zkoušel smáčkovat na černý smáčky a chytil sem 4 candáty 20cm. dal jsem tam smáčka fluo-bílá a chytl jsem 3 candáty 50,55,65 na tom samém místě časová rezerva pro ně byla cca 20s než jsem vyměnil smáčka.Čas kdy je chytám je od 04:50 do 20h dýl už nesmáčkuji a nezkouším DS.Pro mě je to lepší ráno kdy je opar nad vodou.nástrahou pohybuji cukavě a dávám jí tim přirozený pohyb často to na smáčku vypadá jako kdyby rybička byla raněnná nebo dodělávala.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 13:58 ® ART reakce na …
ART

jajco> Já jsem si vždycky myslel, že v úplné noci je zapotřebí, aby dravci slyšeli cvakat nástrahu. Proto jsem nikdy v noci nedával šanci neozvučeným woblerům.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 12:24 ® jajco reakce na …
jajco

henny> Tak jak píše ART,na stojáku až se setmí.Najít místo kde večer loví,musí tam být drobné rybky.Taky mám dobrou zkušenost s woblery,ale nemám rád chrastící.Spíš dvoudílné.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 11:40 ® ART
ART

Na přívlač mám letos všechny candáty. Většinou jsou to všechno takovéhle miminka. Většinou je chytám od 20:00 do 22:30. Nejvíce používám ozvučené nástrahy Viz foto 12 husky jerk a jakej malinkej candátek si ho vzal

reagovat
foto/forum/2011/th-img18107.jpg
Sobota 20. srpna 2011 v 10:41 ® henny reakce na …

jajco> Chytám ze břehu na stojaté vodě

osprey> mám poměrně dost gumových nástrah různé kopyta a twistry, preferuji spíše bílé a nebo svítivé barvy mám dvě balení kopyt od dragonu speciální na candáty

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 v 0:52 ® zedus
zedus

Znám vody kdy nemá cenu chytat dřív jak před devátou ráno a na další vodě nemá cenu chyta jindy než večer nebo brzo ráno. Všechno je to o tom, že najdeš buď jejich denní parkoviště nebo noční loviště. :-) No a když se ti to podaří a začneš chytat krásný candáty a dostaneš pocit jak jsi úspěšný lovec tak prijde další sezona kdy je všechno uplně jinak a začneš zase s nulou. Takže hodně štěstí. :-)

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 22:34 ® jajco
jajco

Záleží jestli chytáš na řece nebo na stojaté vodě,ze břeh nebo máš možnost lovit z lodi.Čtyři možnosti,čtyři různé odpovědi,způsoby a doby lovu.Dost záleží u přívlače na co chytáš,naučit se co kde a kdy mají rádi.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 21:56 @ All Armor reakce na …

osprey> Neplatí to vždy. Měl jsem neěkolikaleté období, kdy jsem chytal candáty v intervalu od 13:00 do 16:00 i v parném létě. A nejen chytal, ale pochytal. Jejich braní se řídilo režimem páce hydroelektrárny. Cca hodinu po odstavení v pomalu dotékajícím kanále doplavali pozabíjené rybky do soutoku kanálu s hlavním korytem a candáti už na ně čekali v pomalém víru na konci kanálu. Měli hostinu a brali jako diví. Přišel jsem na to náhodou. Už to dávno nefunguje. Režim elektrárny je jiný, jen zvyšují, či znižují průtok a tehdy se nedá v hloubce 5–7 m při tom tahu vody, nic udržet. Candát se dá chytit spíš u betonového břehu na přívlač.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 19:58 ® osprey
osprey

Kdykoli, šero a tma je lepší.

Jak pohybovat nástrahou při vláčení – jakou? Kdy?

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1