Chytej.cz

Přívlač nic nechytam necteno

18.8.2011 | pextr | 7.733 zobrazení | 82 odpovědí

Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. srpna 2011 v 10:52 ® ART reakce na …
ART

Alivio> Právě jsem se vlátil z Orlíka a měl jsem podobnej problém, sumečci a okouni mi lovili pod nohama :-) . Spíš jsem přemejšlel jestli ti ryby o tý třpytce ví, protože nevím jestli ji dokažou v noci najít

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:32 ® Shrek reakce na …
Shrek

ART> nekaždý den je posvícení. Mě včera na přehradě plavaly ryby přímo pod nohama, ale neměl jsem jedinej záběr. Ono záleží na spoustě faktorů, jeden je však nejdůležitější. Když to ta ryba nechce, tak jí prostě nepřemluvíš.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:30 ® Shrek reakce na …
Shrek

Osprey: no jo, ty štiky tam prostě jsou. Teď jim jezdí nad hlavou jedna loďka za druhou, ale na podzim jim ukážu denní světlo. Když jsem tam vzal na chvilku Boba, tak jich měl na prutě několik, ale od té doby, co tam zlomil Skeletora, se mu tam moc nechce :-D

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:20 ® ART
ART

Zkoušeli jste noční přívlač s třpytkou. Jede mi o to že jsem to dnes zkoušel bez velkého úspěchu. Proto by mě zajímalo, zda někdo má z noci chyceno na třpytku.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:17 ® Shrek reakce na …
Shrek

the fish> přesně tak jak říká ladin76, ono by potom dost lidí mohlo rybu poškozovat schválně, aby si jí mohli nechat. Když to projde jednomu, tak to za chvíli bude dělat deset jinejch.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:16 ® ladin76
ladin76

A co se počtu chycených ryb na vycházku týká, tak je to u mě letos taky nějak podivný. Kromě pár vycházek po zahájení se mi málokdy podaří chytit víc jak dvě ryby za dopoledne. Nicméně neklesám na mysli a peru se s tim statečně. Jak jen to trochu jde stejně jedu k vodě znova

reagovat
foto/forum/2011/th-img18098.jpg
Pátek 19. srpna 2011 v 10:11 ® ladin76 reakce na …
ladin76

a hlavně malou štiku ať už jakkoliv poškozenou před RS prostě neobhájíš a bez diskuzí si bez not okamžitě.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:09 ® ladin76 reakce na …
ladin76

the fish> a co zkusit vyměnit trojháček za jednoháček? popřípadě alespoň na trojháku zamačkat protihroty. Prohledat montáže a zkusit jinou tak aby si mohl sekat okamžitě

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 10:01 ® the fish

Hodím otázku do placu… Jednou za čas vláčím na mrtvou rybičku.. po záběru nechám dravce ujet cca 2–3 metry a pak zasekávám. Při velikosti rybicky 10–12cm je trojháček většinou zapíchnut v kraji tlami dravce… ALE.. taky se přihodí, že například štička velikosti 40cm má trojháček až v jícnu. Když vidím jak je jícen trojháčkem sešitý, je mi jasné, že jsem štiku při vypouštění odsoudil k jisté smrti. Tak se ptám, není lepší takovou chuděrku raději vzít a jakoby ji „využít“ alespon k tomu jídlu.. než abych ji pustil a ona chcípla a za pár hodin plavala nafouklá břichem vzhůru na hladině bez jakéhokoli užitku??

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 8:11 @ All Armor reakce na …

Fryw> Tak to bych neřekl. Taková štika pečená na másle s kmínem, je pohádka. I když nejlepší je mník (pro mne). Tím nechci říct, že se má rabovat voda. Téměř všechny ryby pouštím a pokud to není nutné, ani je z vody nevytahuji a už vůbec se vyhýbám tomu, abych je chytal rukou. Někdy se to nedá…

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 1:03 ® Fryw reakce na …
Fryw

osprey> Já to záměrně takhle zdramatizoval. Vím, že jsou tu sportovní rybáři a ne viz foto Mám jen veselou náladu, díky prvnímu kapříkovi na lehkej feeder .-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18096.jpg
Pátek 19. srpna 2011 v 0:54 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> Proboha, neřeš to. Tak sníš candáta. Lumpárna je odnést si jich osm za den.

Já zabíjím málo ryb, ale když mám na ni chuť, tak ji prostě sním. Další případ je, když ji nechtěně poraním. Vychází mi to tak na jednu rybu měsíčně bez ohledu na to, jestli jich chytím víc a nehodlám se z toho nikomu zpovídat.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:51 ® Fryw reakce na …
Fryw

MatesKGB> Zkus to se žlutým twisterem, na mělkém zabahněném rybníku v pravé poledne :-)

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:49 ® Fryw
Fryw

Já mám nejradši jednoduché recepty, co se týče ryb. Ideálně na másle s kmínem. A to bych si štiku takhle představit moc nedokázal. Myslím, že nestojí za to ji brát od vody a ani za ni utrácet. Pokud se nachytá tam kde jí je hodně, to je věc jiná. Myslel jsem si, že tam bude i ta finanční stránka..

Když už vzít dravou rybu kvuli jídlu, tak candáta, toho jsem měl letos 1× od vody a je to pro mne nejen nejchutnější ryba ale snad i nejlepší maso. Vezmu si ještě jednoho někdy na podzim. Je mi to líto, snad za to nepůjdu do chytejáckého pekla.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:36 ® MatesKGB reakce na …
MatesKGB

To já se štikou nemám nouzi, za sezónu těch par desíke od prcků po něco pod metr je ale candát a sumec to je moje prokletá:-( ať dělám co dělam, ať chytám kde jsou v jakoou koliv hodinu tak ne a ne je chytit. Při tom kdyby věděli, že hned šupou zpět do vody, že jen blejsknu a hned zase palvou tak by se mohli slitovat:-((

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:26 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> No tak on je z větší části nejspíš prodal po hospodách.

Ale štika se dá udělat velice dobře a já si ty dvě ročně docela vychutnám. Letos jsem ji měl na Severu, od nás jsem ještě žádnou nevzal.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:19 ® Fryw
Fryw

Vzal si 40 štik? Štiku jsem ochutnal na podzim poprvé, kdy jsem si ji koupil na výlovu. A ta ryba to má jisty, že pujde zpět do vody i kdyby nechtěla.Chuťově je ta ryba úplně o ničem..

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:03 ® osprey reakce na …
osprey

Luccini> Máme tu lepší. 40 zapsaných kusů ještě o prázdninách. Ale je to už dýl. Nevím, jestli by je dal i dneska.

Já teď na štiky nechodím. Na jaře jsem byl na Alandech a žiju z toho doteď.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:59 ® Luccini reakce na …

osprey> No vim , ze to sem asi nepatri, ale kdyz sem v lednu vracel povolenku, tak se tam chlapi bavili, ze tu u nas mame kapacitu na stiky. Za lonskou sezonu jich mel zapsanych 33. Z nasich asi 20-ti Ha MP. Jestli tam taky mate takovyho borce tak neni cemu se divit.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:48 ® osprey reakce na …
osprey

Alivio> Pokud ji nechytíš za celou sezónu, tak jich tam asi moc nebude.

Já si brečím, jak moc je to tu špatné, ale myslím si, že dostat 24 hodin na ulovení štiky 50+, tak ji u nás uhoním. Problém je v tom, jak malé bude to plus.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

FISHERBOY> já si na štiku nešáhnul celou loňskou sezónu ani letos zatim. Když už na ně jdu cíleně s velkým woblerem a lankem, tak přišel buď velkej bolen nebo parma :-(( A ty štiky tam jsou, to prostě vim.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:07 ® Fryw reakce na …
Fryw

pextr> pár woblerů mám. Od těch dražších až po „tržnicové“. Pokud si dobře vybereš, nevyjdou moc draho. Ale. Nemám na ně úspěch. Asi je neumím vybrat a ani vláčet na ně. Ryby mám letos jen na gumy. Přesně gumové rybky. Mají výhodu v ceně, neváznou tolik a zdá se že na ně umí občas něco chytit i bobkař jako jsem já.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 19:26 ® troutkiller

Zdar lovci:-) Já nebejt v Norsku tak sem si letos na pořádnou rybu nešáhl:-(( Střílet se kuly tomu nepujdu,počkám na podzimní Okouny a Candáty:-))

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 19:01 ® FISHERBOY
FISHERBOY

No já doufám že podzimek nejakou rybu nadělí…

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 19:00 ® FISHERBOY
FISHERBOY

No já doufám že podzimek nejakou rybu nadělí…

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 18:45 ® džigit reakce na …

FISHERBOY> ony potvůrky vědí,že jim chceš ublížit :-)) taky letos paběrkuju,ale brzo bude podzim a už mám vyhlídnuté :-)

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 18:38 ® FISHERBOY
FISHERBOY

Petrx- nic si z toho nedelej, já mám letos totální vláčkokrizi.....na mírou štiku jsem si od zahájení nesáhnul,ať se snazim sebevíc.....proste jim odemě letos nechutná.....

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 18:33 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Jde to s nimi i bez nich, přijde na to, co děláš.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 18:14 ® pextr

A chtěl jsem se zeptat jestli nevadí, že nepoužívám wobblery, protože si je nemohu dovolit.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 16:48 ® Segoves
Segoves

při mojí poslední návštěvě lužnice sem po 10hodinách vyvláčel jednu padinku z pod jezu bylo to dost na palici a říkal sem si že začínat na takovej vodě já tak se asi dám na kapry:D ale tahle situace se mi opakovala i na jinejch o dost oblíbenějších místech musíš bejt trpělivej chlape ;-)

reagovat