Chytej.cz

Přívlač nic nechytam

18.8.2011 | pextr | 7.868 zobrazení | 82 odpovědí

Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 16:19 ® 

Přívlač to je dřina a nekonečný zdokonalování se. Přívlač to je svi.a a nekonečný přemlouvání se. :-))

Souhlasim se skworem,v dnešní době začínat nebude vůbec nic lehkýho.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 16:07 ® MatesKGB reakce na …
MatesKGB

Já jsem ho viděl už cca 5m ode mě jak za tím jede a od té chvíle jsem zkoušel všechno možný, zastavit, cukat, prostě všelico a on mě jen tlemil:-D

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 16:02 ® Fryw
Fryw

To je taky možnost. Nic méně, myslím, že on chce vláčet…

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:55 ® kubiczez
kubiczez

Vyser se na vlačku a chytej na živou rybku.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 14:51 ® johnier reakce na …
johnier

MatesKGB> jak rikas chce to zkouset, jak by rekl klasik bolen je svina. Je to pomerne chytra a ucenliva ryba. muj nazor je ze kdyz uz vidis jet dravce za tou nastrahou je potreba v nem vyvolat instinktivni jednání, jednou mi za gunou jela stika a jak jsem ji uvidel ze za tim tak lezerne jede tak jsem prestal strojove navije a nechal navnadu trosku propadnout a skubl, ona zareagova na ten pohyb a hned to vzala.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 14:39 ® Fryw
Fryw

Dá se říct, že na fóru je probráno vše podstatné a co tam není, je v článcích nebo jinde na internetu. Ale s takovým přístupem se může fórum klidně zavřít nebo nechat umřít. Pokud se napíše nebo založí cokoliv, co někomu nějakým způsobem pomůže, je to jen dobře. To je můj názor a to je vysvětlení, proč kolikrát já vrtám i do toho, do čeho by se „nemělo“.

Ale k věci. Já toho vím o vláčení velice málo, ale nějaké zkušenosti mám. Myslím ale, že krom toho, že je potřeba zkoušet všechno a všelijak a v jakýkoliv čas budou další konkrétní záležitosti jen druhořadé.

Často se dočteme, že je třeba nástrahu vláčet tak aby věrně napodobovala zraněnou rybku. Ono to i funguje. Ale zase jsem se setkal s tím, že dva rybáři to tak zkoušeli, a třetí jen nahazoval a tahal, a měl uspěch. A zase někdy naopak.

Jestli přemýšlíš o tom, jestli to nechce jít ráno, tak to asi chce jít ráno :-) A pokud to ráno nevyjde, tak to zkus stejně i příště a klidně neustále. Já byl například donedávna přesvědčen, že candát se chytá jen za tmy(a proto jsem je zkoušel jen večer), pak jsem je začal tahat v pravé poledne.

Je to jen o tom zkoušet a nenechat se odradit, stejně jako obecně u rybaření. Ale je jasné, že i k té trpělivosti je nutné „ujištění“ že takto je šance mít úspěch. Jsou dny kdy ryba prostě nebere. Ale jsou i dny kdy chytnu rybu na první nához.

Abych se nenechal odradit neúspěchem z vláčení, dělám to třeba tak, že když jdu bobkařit, beru si ssebou vlačák. Stáhnu pruty, a jdu chvíli vláčet. Nebo když vidím lovit dravce..Až mě to omrzí, jdu se zase bavit jinak.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 14:11 ® MatesKGB
MatesKGB

Já teďkon byl 2× na pískovně vždy tak 6h v sobotu a taky sem nic nechytnul, už jsem začal být zoufalej, ale tahle diskuze mi trochu zvedla náladu:-D Vždy začínám na malé zátočině kde jde vidět lovit 3 boleny kolem 85cm, vždy plavou každý ráno na stejných místech a kolem 10h vždy odjedou do hloubky. No k věci, jsou to vychcaný ludry, zkoušel jsem na ně všechno možný, jednou za woblerem (pestrej okoun 10cm) jel až pod prut 2m ode mě a celou dobu jsem ho viděl jak plave 15cm za wobem ale ne a ne kousnout. Chce to prostě zkoušet je oblbnout:-D

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 14:05 ® pextr

Tam kde vláčím, jsem nikdy vláčkaře neviděl a to tam chodím poměrně často i na feeder. Mimochodem stahuju feeder krmítko a skočí mi na to tlouštík 10 cm to už mi bylo úplně divný na přívlač nic a při stahování krmítka aspoň něco :-D .

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:58 ® Kazan

pextr> nakonec můžeš být rád, že ryby vidíš lovit a že tam jsou, to je první a hlavní předpoklad k tomu aby jsi je mohl ulovit. Zbytek je o zkoušení, pozorování a přemýšlení. Pokud počítáš s tím že ti tu někdo poradí zázračnou nástrahu nebo zaručený recept, tak s tím nepočítej, protože to neexistuje ;-)

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:51 ® johnier
johnier

jako uplne bych tento topic neodsuzoval podle me dost rybaru ztraci trpelivost diky neuspechum, a je dobre si precist ze to neni nic neobvykleho. Privlac je casto proste o prutohodinach. např. ja osobne mam taky tyto stavy kdyz delsi dobu nic nechytnu tak si zajedu na osvedcenou reku s jemnym cajkem na okouny a jelce pro radost.

Lide napisou sve rady a postrehy, jestli to je jak rika Kazan ze je Luznice hodne vlacena tak to chce nabidnout neco neobyvkleho tem rybam, zkusit jine vedeni, upravit nastrahy a prinutit rybu aby nepremyslela ale jednala instinktivne :-)

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:47 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Když děláš něco blbě, tak vždycky máš větší šanci, když to zkusíš jinak, ne?

Nejde jen o to, že ráno je ráno. Ráno je i jiné než třeba poledne. Ve spoustě věcí.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:46 ® skwor reakce na …
skwor

Alivio> Zase tak blbé fórum to není. Zrovna nedávno jsem si při cestě kolem Berounky říkal, jak nezávidím klukům, co se tam teď učí vláčet. Ty podmínky jsou daleko těžší než před „blbými“ 10–11 lety, kdy jsem tam svoje první vláčkařské kroky podnikal já. Ty podmínky mají o dost těžší a rozhodně bych s nimi neměnil.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:46 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Ano, to je hodně důležitá věc – nepokoušet se prodat to, co prodávali jiní a buď neprodali anebo se kupující při nákupu spálil.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:45 ® pextr reakce na …

osprey> Myslíš, že když tam půjdu ráno mám větší šanci?

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:44 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> To může být dobře i nemusí. O tom to taky kolikrát není.

Ale o čem to je, to je jako popsat ten návod jak prodat vysavač někomu, kdo nemá proud. Například ho můžeš odchytit ožralýho po vejplatě – to je při penězích a moc se nekontroluje. S rybou je to podobný, akorát ta nebere vejplatu.

Normálně choď, postupně na to přijdeš.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:41 ® Kazan

Ještě bych doplnil že Lužnice je docela pod slušným vláčkařským tlakem, takže ryby mají docela dobrou školu, takže je to opravdu o úsilí a přemýšlení.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:39 ® pextr

Zkoušel jsem prolovit celý vodní sloupec tzn. nahodil jsem, nechal dopadnout na dno. Chvíli navíjel, pak jsem prut zvednul nahoru smotál aby se napl vlasec a takhle to opakoval 3× pak jsem nástrahu zas chvíli táhnul u dna…(snad pochopíte jak to myslím) Pak jsem zkoušel ještě jen tak škubat prutem jako při smáčkování.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:34 ® Shrek reakce na …
Shrek

osprey> Ale no taaaak, Míro. Co může být zajímavého na diskuzi ohledně toho, že tři hodiny nic nechytil? To snad nemůžeš ani myslet vážně. Já taky včera stál jak ten v*l 4 hodiny ve vodě mezi lovícíma bolenama a nezapřáhnul jsem ani jednoho. Nevim čím to může být, asi si kvůli tomu založim další fórum.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:32 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Jen se snaž. Píšeš, že ryby tam máš, tak by to neměl být problém.

Ono je důležité nejen co taháš, ale jak to taháš, odud to taháš, na čem to taháš, kdy to taháš a někdy je lepší to netahat.

Tatínek Oty Pavla prodal vysavače i sedlákům, co doma neměli proud a přesně tohle musí dokázat dobrý vláčkař v přívlači – aby ryby sežrala něco, co k žrádlu vůbec není a ještě k tomu třeba i ve chvíli, kdy vlastně ani nechce.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:23 ® osprey reakce na …
osprey

Alivio> No tak ho založil. Může to být zajímavá diskuze, když se zapojí víc lidí.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 12:36 ® Shrek
Shrek

Po třech hodinách jsi nic nechytil? A to čekáš, že budeš mít za tři hodiny plnej mrazák? Mě se kolikrát stane, že nic nechytim 14 dní. Chce to zkoušet, zkoušet a zkoušet. Vydržet, házet, měnit nástrahy, měnit styl vedení. Ale kvůli tomu rozhodně není zapotřebí zakládat fórum. Od toho jsou diskuze.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 12:06 ® pextr

Jo a taky hladinového woblera

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1