Chytej.cz

Přívlač nic nechytam necteno

18.8.2011 | pextr | 7.732 zobrazení | 82 odpovědí

Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 16:43 ® pextr reakce na …

jj, to si radši vemu kapra, než masit štiku, kterejch je málo…

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 14:43 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Ono kdyby sis ji nechal, tak je to asi jedno, ale štika 50 cm je na jídlo malá. Za rok může vážit skoro dvakrát tolik, takže má daleko větší cenu v revíru.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 9:57 ® cormoran reakce na …
cormoran

pextr> Chtělo by to, kor v tomhle počasí, to je pro ní jako rozpálená pánev..

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 9:13 ® pextr reakce na …

osprey> ok ok, pokusím se ;-)

reagovat
Středa 24. srpna 2011 ve 23:18 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Příště tu chuděrku cvakni ve vodě. Nebo na něčem mokrým.

reagovat
Středa 24. srpna 2011 ve 23:08 ® pextr reakce na …

jasný, vytáh mě kámoš, já jít nechtěl…ale nechal jsem se ukecat :-D

reagovat
Středa 24. srpna 2011 ve 22:58 ® ART reakce na …
ART

pextr> to jsi vydržel v takovym horku chytat ryby?

reagovat
Středa 24. srpna 2011 ve 20:17 ® pextr

Tak jsem se konečně dočkal, dvě štičky 20 a cca 50 cm, ale i tak to potěšilo po dlouhé době.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18129.jpg
Středa 24. srpna 2011 v 11:40 ® pextr

Tak dneska to pudu zkusit, doufám, že na asi 5té vycházce chytím první rybu na nový prut :-D …

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 ve 21:01 ® kubas
kubas

fishman123> A nebo to dopadne přesně naopak :-D

reagovat
Neděle 21. srpna 2011 ve 20:35 ® fishman123
fishman123

Poptej se místních rybářů,já to tak taky dělam a hodně krát se mi to vyplatilo.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 23:29 ®  reakce na …

David Havlíček> Je třeba mít v sobě krev „lovce“ a šikovné ruce.Těm to asi půjde líp jak píšeš :-)

osprey> u nás to je s okounama taky bledý,kam chodim tam ty ryby znám skoro naspaměť.Proto už vyhledávám jiný místa.Ale ten pohyb ryb někdy je,kort při velký vodě se to promíchá.Taky sem narazil na pěknej kus štiky,jen sem hold neměl štěstí letos zatim jí dostat až ke břehu..

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 22:49 ® jajco
jajco

Taky mám už druhý rok problém!A to se štikou,nějak se mi vyhýbají,ale jak píše mrakoš,nahradí to jiné ryby a nemusí být velké!

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 17:18 ® osprey reakce na …
osprey

Mrakoš> Samozřejmě, mění se to a to je na rybařině to nejdůležitější. Ty pocity jsi popsal pěkně.

Akorát u nás než okoun vyroste z pidiokouna na 30 cm, tak je dávno mrtvej. Už ty malé moc nechytám.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 17:08 ® Mrakoš

Někdy ryby prostě neberou. Ale i tak je u vody krásně. A i adrenalinu si užiju. Vidím třeba bolena přijíždět do zátoky. Cestu mu zkřížím plandavkou. Trefím se kam chci i načasování vyjde, on se za ní otočí, zvedne se vlna jako blázen a nic… No není to zážitek? :-)
A když neberou tak si někdy vezmu marmyšku, nebo malinkýho twistera a lovím pidiokouny. Vytáhnu jich třeba 10, nebo 30 a čekám… Někdy se dočkám a vezme mi to kapr nebo štika. Nebo mi štička skočí na toho okounka číslo 23 ,kterýho zrovna tahám z vody.
No a taky to beru jako průzkum. Nechytím dneska, ale nevadí. Zjistil jsem třeba že noční příval deště proplách mělčinu kde jsou okouni a štiky žabožrouti a zbavil jí na pár dnů nánosů řas. Dneska mi nezabrali, ale zítra ráno třeba chytnu 15 okounů kolem 30cm. A nebo taky ne. Uvidíme zítra…
A jako chytám pidiokouny a vím že přijde lepší ryba, tak chytám i štiky lehce přes 50cm a vím že časem přijde metrovka. Jen to není čekání v horizontu hodin, ale měsíců. A tak si tu rybařinu užívám. Chytám nádherný ryby a někdy je zabíjím. A je to tak dobře.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 16:59 ® HaD reakce na …
HaD

osprey> to je jasný, s tím souhlasím. Měl jsem na mysli spíš ty jednotlivé trofejní kusy. Ty uniknou kdejakému pozorovateli. Logicky – jinak by tam těch X let či i desetiletí nevydržely. Ale mnohdy jde i o přesun. Ale zaplaťpánbůh, že to tak je. Jinak by motivace silně klesala.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 16:54 ® osprey reakce na …
osprey

David Havlíček> A samozřejmě při svém omezeném pohybu u řeky nemám přehled o jednotlivých rybách. Jen o zarybnění. Klidně mi ujde metrová štika, ale neušlo by mi, kdyby zarybnění vyskočilo na úroveň roku 1990. Toho bych si všimnul i bez prutu a za deset minut.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 16:52 ® osprey reakce na …
osprey

David Havlíček> Jednorázově. To se může snadno stát.

Bohužel, ty ryby tam prostě nejsou. Nechytají se na plavanou, na feeder, na přívlač…

Byl jsem tam dvakrát od zahájení. Top flek si držela kudla 45 cm. Zabrala mi pokaždé. Být tam větší ryba, nikdy by se tam tahle malá neudržela.

Může tam něco vytáhnout, ale teď už je skoro pozdě. Za měsíc už pojedou ryby dolů s proudem.

Samozřejmě, že se v řece pořád něco chytit dá. Ale musí se na to jinak.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 16:42 ® HaD reakce na …
HaD

osprey> třeba by Tě překvapil. Jiný přístup, jiné pojetí a třeba bys zíral, co by tam vytáhl, o čem jsi neměl ani ponětí :-)

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 16:40 ® HaD reakce na …
HaD

mannice> proto jsem psal „schopný“ klučina :-) Možná jsem použil nevhodný výraz. Měl jsem na mysli to, že jsou rybáři, kteří prostě mají „čuch“, instinkt… A pak ti, kteří se něco jen naučí prutohodinama. Mám kamarády, kteří vezmou úplně novou nástrahu a hned ji pochopí a začnou chytat ryby. Pak jsou lidi, kteří prostě musí odházet desítky, stovky hodin, aby tu rybu chytli.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 16:24 ® Kazan reakce na …

osprey> :-D tak tohle byla podpásovka :-D :-D

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 15:41 ® osprey reakce na …
osprey

David Havlíček> Nech klučinu nasát informace a pošli ho k nám pod jez:-)) Až se bude vracet, já mu pošeptám, jaké to bylo před dvaceti lety…

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 14:45 ®  reakce na …

David Havlíček> V tom máš nejspíš pravdu,ale ať je jakákoliv technika a nástraha,nejdů­ležitější je stejně cit a vztah k vodě.To bude mít ten matador zmáknutý mnohem lépe.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 14:22 ® Fryw
Fryw

Používám wolframovy lanko. Je asi na 10kg, délka 15 cm. Dalo by se i jemnější. Kolikrát si říkám, že bych je k té malé gumě nedal, ale tyto úvahy bývají často přerušeny tím, že i po té nejmenší nástraze skočí štika, tak je tam nechávám. Ale já vláčím opravdu jen rekreačně a na teleskop, takže je nejspíš jedno co se týče vedení nástrahy, jestli tam lanko dám nebo ne.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 14:08 ® MatesKGB
MatesKGB

Na gumy chytáte s wolframovým lankem nebo bez něj?Zatím totiž na gumu skoro nic nemám a chytám právě s tím lankem…

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 14:02 ® HaD reakce na …
HaD

skwor> taky si nestěžuju :-)

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 12:36 ® skwor reakce na …
skwor

David Havlíček> To stoprocentně. Přesto jsem rád, že to tenkrát bylo tak, jak to bylo :-)

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 12:21 ® HaD
HaD

pextr: jsem „Lužnickej“, nicméně je Lužnice a Lužnice. Na těch cca 120 km má opravdu velmi různé charaktery a je potřeba maličko jiný přístup. A taky není jedno, jestli chceš chytat okouny, nebo třeba boleny. Každá ryba potřebuje svoje a hrozně blbě se takhle dá radit. Kdybys dal fotku místa, které chceš chytat, trochu ho popsal, řekl, že tam jsou okouni a ty jdeš po nich, dá se konkrétně říci, jaký prut, síla vlasce, nástraha, kam si stoupnout, kam nahodit, jak to vést… Takhle je to těžké.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 ve 12:17 ® HaD
HaD

manice, skwor: každá doba má své. Před deseti lety zase byl výrazně horší přístup k informacím, kterých bylo také méně. Sousta nástrah a technik nebyla ještě ani v rozkvětu… Já si naopak myslím, že teď je schopný klučina s chutí informace hledat a vstřebávat, s citem pro vodu a dostatkem času během roka dvou utřít zkušeného matadora.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 11:28 ® džigit

Alivio> tohle v nějaké obdobě zažil asi každý,nebo většina.Já si jednou prodloužil víkend na Trnávce,bo sem viděl bolení hody pod mostem a ani ťuk.Pravda,neměl jsem vláčák,ale delší a tvrdší telematchku vodil jim to před hubou.Nepomohlo ani zalézt do keřů…

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1