Chytej.cz

Prut na přívlač s woblery 2,10m necteno

18.8.2011 | loncak | 3.124 zobrazení | 17 odpovědí

Chtěl bych koupit kratší prut na přívlač s woblery(popy, atd.) cca do 10cm, zatím jsem si na prodejně osahal řadu Avantgarde Spin od Mivardi v gramáži 5–28g a 15–45g (ten mi připadal tvrdý, ale v obchodě je to subjektivní :-) ) Proto se ptám na doporučení zkušenějších kolegů jaké proutky používáte. Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. srpna 2011 v 0:24 ® osprey reakce na …
osprey

Luccini> Pak bych volil Sportex. Nebo se podívej, za kolik by byl ve výprodeji starý Antares od Shimana.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:18 ® Luccini reakce na …

osprey> To vím, ale snobsky sem si to zjednodusil, Shimano nebo Sportex:) Nejde mi o znacku, ale nic jinyho(lepsiho) nemam v dosahu, abych to prubnul. A nakupovat naslepo pres net???? No nevim.

reagovat
Pátek 19. srpna 2011 v 0:00 ® osprey reakce na …
osprey

Luccini> Ono to chce si dost věcí osahat, udělat si obrázek a občas se vyplatí koupit něco v bazaru.

Krásný prut, aktuálně ve slevě, je Dragon Destiny 210 cm do 21 g. Utáhne dost, když u Draků napíšou 21 g, tak na to můžeš vzít jed. A Destiny je dobrá řada. V podstatě jsem neslyšel stížnosti a sám ji mám. Dobrá je i série Team, ale tam si lidi stěžují, že občas jim ten prut praskne. Hlavně pletenkáři.

Taky Penn vyprodával model 210 cm asi do 35 g za rozumnou cenu. Je z čeho vybírat:-))

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:49 ® Luccini reakce na …

osprey> No asi tak, vahove do 35g, ale jak rikam zkusenosti mam jen se simem do 30 a na tom je problem tahat woba s ponorem do 3m o velikosti 7cm. Ale mam pocit, ze sportex dela daleko robustnejsi pruty. Tak to nechci prave zbytecne prepalit. Nejvic sem myslel na ten 40ti gram. Zase je to na Cesky vody tak myslim,ze nejaky exta velky nastrahy nemaj smysl:)

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 22:44 ® osprey reakce na …
osprey

Luccini> Jde o to kam až chceš zajít s nástrahami. Zbytečně bych se necpal nad 60 g.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 19:57 ® Luccini reakce na …

osprey> Jeste jeden dotaz kdyz bych na tom tahal hlubinne woby s velkou lopatkou a vetsi kusy nad 10cm jaka gramaz je idealni. Zatim mam ForceMastra 10–30g a ten ty velky lopatky a vetsi woby teda moc nezvlada.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 18:51 ® džigit reakce na …

loncak> zrovna dnes 8gr hlavy s ripper Dragon Daemon a 9cm Executor + nějaké 2 a 3 rotačky

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 18:09 ® osprey reakce na …
osprey

loncak> Grauvell je dost přesě do těch 35 g a chytal jsem s tím tak nějak běžné věci. Dvanácticenti­metrový Nils Master Invicible (12 cm/24 g) v pohodě. Víc si nepamatuju.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 17:51 ® loncak reakce na …

Jaké používáš nástrahy s tím Avantgarde? Co zvládá?

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:54 ® džigit reakce na …

Luccini> já mám toho Avantgarda ve 240 do 28gr a naprostá spokojenost.V krat­ší verzi to bude tvrdé

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:44 ® osprey reakce na …
osprey

Luccini> Dobrý prut – a hodně snese.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:33 ® Luccini reakce na …

osprey> JJ diky o tom black streamu uvazuju uz dyl. tak se treba rozhoupu.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 15:28 ® osprey reakce na …
osprey

Luccini> Já to nevím. Na výstavě měli jeden a koupil jsem ho já. Pak ho měli ve 240 cm a ten si koupil Prutos. Shodli jsme se, že za 1050 Kč to odvede práce fůru a koupili jsme to do lodě na Alandy (já celý život preferoval dlouhé pruty).

Proutek se celkem osvědčil, ale nikdy jsem nepátral, kde se sežene další. Řekl bych, že jestli to nikde není, tak to Grauvell pro malý zájem možná ani nedovezl.

Vyfocený ho najdeš v článku, co jsem psal někdy na jaře (vláčka na veletrzích nebo tak něco).

Ale ono je to jedno, slušných prutů je dost. Není Grauvell, koupíš jiný. Opticky podobný a co se týče blanku, tak i lepší je třeba Sportex Black Stream. Stojí sice víc, ale je to do 2000 Kč.

A ten Avantgarde docela jde, pokud se ti líbí, fakt neřeš ty čísla a kup prostě nižší gramáž. Mě to taky přišlo tvrdší než udává výrobce.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 14:20 ® Luccini reakce na …

osprey> Ted trochu mimo tema. Kde se ten Grauvell da koupit, nebo spis si ho osahat. Vzal sem to letem svetem internetem a v Cechah sem nic nenasel. Vsechno cizina.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 14:04 ® loncak

Prozatím díky, cena do 15–16 stovek. Jaké nástrahy používáš s tím prutem od Grauvelllu.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 13:39 ® osprey
osprey

Kdyby ti nevadilo 220 cm, tak Grauvell Teknos Gold 220 cm do 35 g. Je to levný prut (na výstavě v Praze byl asi za litr), ale docela se povedl. Delší modely už tolik ne, je tam silnější stěna blanku a tak je to těžší.

A nemá to korek. To Mivardi Avantgarde Spin je dost tvrdé, ale můžeš vzít ještě lehčí gramáž. Na ty čísla, co tam napsali, moc nekoukej. Klidně si vezmi do obchodu naviják a oblíbenou nástrahu a sestav si to.

No a pro další odpovědi bude dobré, když sem dáš cenový strop.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 12:06 ® skwor
skwor

Co tohle? http://www.rsp-fishing.cz/…2-13m-14-35g Mám ho ve stejné gramáži ve 260cm a nemůžu na něj říct křivé slovo.

reagovat