Chytej.cz

Teleskop do 800 kč necteno

16.8.2011 | erfas | 11.017 zobrazení | 29 odpovědí

ahoj, potřeboval bych poradit.po 15 letech jsem se rozhodl,zase jít chytat,ale potřeboval bych nakoupit nějaký prut a naviják. chtěl bych teleskop do 800 kč a naviják do 800 kč.abych to mohl vyzkoušet. děkuji za každou radu a zkušenosti. Jinak malé,střední rybníky. z ryb kapra a vyjmečně i štiku.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 16. srpna 2011 ve 21:02 ® Fryw reakce na …
Fryw

Alivio> Jo, i nás dva :-) Ale tak začalo se to tady řešit a třeba by mohl mit erfas pochyby (nějak si to omluvit musím). A taky jsem měl absťák, jsem nebyl 14 dní u vody, tak si to tak nějak kompenzuju. Ale už dobrý :-D

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 19:52 ® Shrek reakce na …
Shrek

pokud myslíš i nás dva, tak zcela určitě :-D

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 19:02 ® Fryw reakce na …
Fryw

Alivio> V tomto vlákně jsou takoví 3, jestli dobře počítám.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 18:26 ® Shrek reakce na …
Shrek

Fryw> zcela jistě milionkrát, stejně jako se milionkrát najde jedinec, který bude opět rýpat do rozrýpaného.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:33 ® Fryw reakce na …
Fryw

kubiczez> To máš jistě pravdu. Já vůbec nepochybuju o kvalitách děličky. Sám mám jednu dvoudílku bez které se k menší vodě nehnu a chytám na ni moc rád. K ní mám ale teleskop, a obě udice jsou plně zaměnitelné k účelu vykonávání sportovního rybolovu :-) Když jdu na velkou vodu, beru teleskopy 3,6. Nenahodím s nimi na té velké vodě těch 120 M ale o něco méně, ale zase mám úplně volné sedadlo, jelikož je v klidu hodím na desku co zakrývá kufr a dal jsem za ně zlomek ceny. Výhody a nevýhody jsou naprosto jasné. Jen pro každého mají jinou váhu.

To by mě zajímalo, kolikrát podobná debata na tomto serveru proběhla :-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:28 ® kubiczez
kubiczez

Fryw> Teleskopy jsou sice levnější, ale dělička je zase podle mě praktyčtější v delších náhozech. Já mám děličky Chub Snooper Carp 3,9m a 3,5lbs za 1500kč/ks a nemám problem hodit víc jak 120 metrů. Neznam teleskop ze ktereho by to tak dobře litalo, a za stejnou cenu.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:19 ® Fryw reakce na …
Fryw

kubiczez> Tak asi máme každý jiný pohled na kvalitu. Nic méně, dle mého pohledu (na kvalitu) lze velice snadno pořídit 3,6 teleskop téměř o 1000 kč levněji.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:16 ® kubiczez
kubiczez

Fryw>No cena neni tak hrozná, dobrá dělička se da koupit i za 1500Kč.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:10 ® Fryw
Fryw

kubiczez> přesně tak. A po pravdě, nedokážu si představit nejběžnější rybařinu (pominu vláčku a sumcařinu) na MP, kde by mohl být teleskop oproti děličce tak těžce hendikepován, že by byl vyřazen ze hry.

Krom transportní délky hraje v neprospěch děliček i cena.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:08 ® Shrek reakce na …
Shrek

Ale to nikdo nevyvrací, já také používám 3lbs. trojdíly od Mitchellu, ale pokud chtěl tazatel teleskáče, tak si myslím, že je naprosto od věci radit mu koupí dělených prutů. Toť vše.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:07 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

Fryw> Asi se to střídá.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:06 ® Fryw reakce na …
Fryw

kubiczez> Já když začínal chytat, obecně se tradovalo že jsou staromodní děličky :-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:06 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

Alivio> Děličky mají samé výhody, kromě transportních rozměrů.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:01 ® Shrek reakce na …
Shrek

kubiczez> To Ti budu oponovat. Po 15ti letech se posunul i vývoj teleskopů. Používá se jiný nebo pozměněný materiál. Pokud chtěl teleskopy, tak k tomu má určitě dobrý důvod. To je asi stejněcenná rada, jako když se zeptám, jestli si mám koupit rotačky DAM Effzett nebo Mepps Aglia a někdo mi napíše ať si koupim woblera Husky Jerk. Díky, ale rada to je vlastně úplně o h..ně! :-/

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 15:44 ® kubiczez
kubiczez

Měl jsis koupit raději děličky, po 15 letech jse toho hodně změnilo a teleskopy jsou už staromodni.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 12:41 ® erfas

Díky za rady. tak už jsem měl i ruce, je to složené vše v autě.takže dnes namotám vlasec a hůra to vyzkoušet. pak napišu ,co jsem chytl :-)) )

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 12:30 ® Fryw
Fryw

Určitě neprohloupil .-) To jestli se jedná o nejlepší zboží za tvé peníze je těžké hodnotit. Ale „na oko“ je to vercajk který bohatě využiješ a i do svého limitu jsi se téměř vlezl. A jestli tě to chytne, tak to u dvou prutů určitě nezůstane :-) Přeju příjemný lov a kdyžtak napiš, až přijdou a něco na ně odchytáš, jak jsi spokojený.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 12:21 ® erfas

Tak jsem už nakoupil. prut cormoran profiline tele 80,delká 3m, naviják okuma travertine TRB 55.tak doufám,že jsem nějak neprohloupil

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 12:09 ® Fryw reakce na …
Fryw

erfas> ale je to opravdu jen orientační. Mám prut 40–80 a je víc „žvejkačkoidní“ než druhý co mám jen 20–40. Nedá se to brat tak že „zvážim si kolik bude vážit montáž + krmení a když to bude méně tak s tim můžu švihnout jak chci“. Jsou to jen orientační věci. 40–80g používám už na velké odhozy s krmítkem plnym šrotu. Mám dva stejně dlouhé teleskopy o stejné gramáži, jen výrobce jiný a jeden je prkno, druhý žvejkačka. Obecně těch 20–40 mi přijde jako kompromis na všechny běžné ryby.

Není to možná nejideálnější přístup, lepší je si zvolit prut který ti sedí, ale během chytání si zvykneš a naučíš se dost dobře ovládat i ten co ti dřív neseděl. Dostaneš ho do ruky, i když první dojem třeba nebyl moc dobrý.

alivio má taky samozřejmě pravdu. Já si totiž myslím, že máme pravdu oba :-) Je to opravdu o tom, kde a jak chceš chytat. Já třeba krmítka používám jen na velkých vodách. Na menší vody na položenou beru „nevhodné“ pruty 7–15g, kdy používám jen lehkou zátěž a kapra (násaďáka který je nejběžnější ulovek) si na něm vychutnám :-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 12:05 ® džigit reakce na …

Alivio> vždyť na to má stejný čas jako Ty! Ať se víc snaží :-D

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 10:47 ® Shrek reakce na …
Shrek

Džigit: já vim, žena mi to říká každej večer :-D

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 10:15 ® džigit reakce na …

Alivio> kuwa Ty seš rychlej :-D

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 10:14 ® džigit reakce na …

erfas> tohleTi poradí v každém shopu.Je to o způsobu a místě lovu.Podle toho volíš taky délku a akci prutu.Zbůsob chytání kaprů je plavaná,polená a taky možno feeder.Předpo­klad,že položená a pokud chceš jen odzkoušet tak něco takového http://www.tropicliberec.cz/…-deep-runner
Jenže pokud Tě to chytne,bude to stačit? :-))

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 10:11 ® Shrek reakce na …
Shrek

Počítej s tim, že samotné olověné krmítko má nějakých cca 45g (vzor který používám já), když ho nafutruju krmením, tak kolem těch 100g to může mít. Proto bych se nebál prutu s odhozovkou něco nad 100g. Níže zmiňovaných 20–40g je podle mého názoru blbost.Fryw promine, ale je to tak.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 10:08 ® Shrek
Shrek

erfas: koukni na tohle, třeba by Tě to mohlo zaujmout.

http://rybar.braunstar.cz/…-spro-zdarma

http://rybar.braunstar.cz/…-spro-zdarma

http://rybar.braunstar.cz/…a-super-cenu

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 9:56 ® erfas reakce na …

a jakou tuhost prutu zvolit na kapry,popřípadě dravce?

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 9:50 ® džigit reakce na …

erfas> udávaná gramáž je pro odhozovou zátěž.Taky Ti něco napoví o tuhosti prutu

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 8:36 ® erfas reakce na …

Díky za odpověd. byl jsem se podívat na pruty, pan začal vyndávat teleskopy s různýma gramáže.tak jsem mu řekl, na co to chci,že kapry a občas štiku tak mi tam doporučil gramáž 80–100g. mohl bych poprosit o malé vysvětlení té gramáže co se na co hodí.at vím s nějakým jasnější představou

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 8:18 ® Fryw
Fryw

Ahoj. Dá se vybrat z nepřeberného množství teleskopů a navijáků za velice příznivou cenu. Pokud ti má někdo poradit, tak by bylo potřeba vědět, na jaké vodě, jakým způsobem a jakou rybu budeš chtít chytat.

Mám dojem, že asi počáteční vybavení by mělo být něco „univerzálního“. Což by mohl být prut kolem 3m délky a gramáže 20–40. Co se týče navijáku, minulou sezonu jsem si koupil 2× mivardi morpheus(s přední brzdou). Za velice pěkných 410 kč na ně chytám druhou sezonu a naprostá spokojenost. Mivardi má velice příznivé ceny a kdybych se potřeboval nějak vybavit, asi bych se podíval po této značce. Nebyl by problém pořídit za těch 800 prut i s navijákem.

reagovat