Chytej.cz

kapr vs kapřice necteno

15.8.2011 | martinz | 48.582 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj. Možná pro někoho známá věc, já se jí začal zaobírat nyní. Když vytáhnu kapra na břeh, jak poznám jestli jde o jikernačku nebo mlíčňáka? No ted jsem nějaké ryby měl a zdá se mi, že jde poznat i rozdíl v chuti, jestli je to ona nebo ona. :) ok. A dá se poznat on nebo ona po vytažení na břeh u štiky, candáta, okouna…???? Vím, že kdysi v rybářském kroužku jsme snad porovnávali ploutvičky perlína, plotice a cejna. :) Díky za komentáře.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 20. března 2012 v 16:58 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

přátelé,jako žena rozlišuji mlíčáka a jikerňačku u kaprů podle kolečka nebo hvězdičky, u lína podle posazení ploutviček,u can­dáta podle světlé a tmavé barvy…ale jestli lépe chutná jikerňačka nebo mlíčák, to si nedovolím soudit…již třetí rok pomáhám při výtěru a toto jsem se dozvěděla od zkušených inseminátorů :-))

reagovat
foto/forum/2012/th-img20086.jpgfoto/forum/2012/th-img20087.jpgfoto/forum/2012/th-img20088.jpg
Pátek 16. března 2012 v 11:49 ®  reakce na …

nnnap:Vyskúšaj ho klepnúť fľašou od Hennessy V.S.Má ergonomický tvar,ťažisko na dne fľašky dodá úderu razanciu,takéto energické usmrtenie kapra,zachová mäso v najlepšej kvalite…Pozor nepoužívať dražšie kategórie,fľaškám chýba ergonomický tvar a hrozí poranenie.

reagovat
Pátek 16. března 2012 v 9:03 ® nnnap
nnnap

záleží, jak ho klepnu. Když zdařile, možná bych byl schopen posoudit kulinářskou stránku věci, ale když ho honím paličkou po prádelce, můžu si chuťové nuance vyplývající z jiné skladby hormonů plující krevním řečištěm, tak – o tom se můžu pouze dohadovat. To se testosterony a estrogeny mění ve stresory, Ale i stresory jsou dobrý, né že né.

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:59 ® Robur
Robur

rád bych rozvinul debatu na téma, zda je chutnější maso jikrnáček či mlíčňáku, a to nejen u kapra

reagovat
Středa 24. srpna 2011 v 10:09 ® martinz
martinz

Ahoj. Jo, beru vtipy i odpovědi k věci. Rad se směju a rád se i něco dozvím. Jo, v tu chvíli mě začalo zajímat, jestli se to dá poznat. Důvody v podstatě nejsou. Také mám rad každou rybu. A jestli si pak budu nějakého kapra chtít vzít domů, asi nebudu koukat na to, jestli to je mlíčňák a nebo jikernačka. Robur: Já jezdím ted na jeden náš rybník tady, je to taková voda, kde dřív byl důl a ted je to zatopené. Je tam čistá průzračná voda a super okolí. Ryby odtud jsou čisté a chutné. :-) Je tam také hodně těch slávek na dně. Velcí kapři se tam jimi živý. Chutné jsou asi stejně, jen pocitově u jikernačky jakoby maso jemnější. :-)

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 ve 22:39 ® mekvak reakce na …
mekvak

Robur> U černé zvěře je údajně chutnější bachyně (samice).

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 v 19:06 ® -tom-

Teď to neberte jako recesi a blbej vtip, ale jako vážnou otázku – jak se chová homosexuální kapr? Co dělá jinak? Na 004.cz je o homosexuálech v říši zvířat celej článek, ale probírat jam tučňáky, papoušky a veleryby, nic z tuzemska, tak jestli třeba klucí vodňanští nemají nějaký veselý příhody „z natáčení“. :-)

reagovat
Pondělí 22. srpna 2011 v 8:32 ® Robur
Robur

Martinez, a je chutnější samec či samice?

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 21:56 ® hraji reakce na …
hraji

mekvak> víš, za ty roky, co chytám ryby, už dávno neřeším, zda je ryba jikernačka a nebo mlíčák. Mám radost z každé ryby, kterou chytím. Rozlišovat pohlaví ryb podle vnějších tělesných znaků je sice možné, ale velmi nepřesné. Rozlišovat pohlaví dle chuti masa, to už je na mě moc. Možná proto, že sním za rok dva kousky jednoho kapra, toho vánočního. Celá ta otázka mi přijde jako recese, prot jsem na ni jako na recesi odpověděl.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 12:32 ® mekvak reakce na …
mekvak

Kazan> Máš pravdu. Nejprve to na mě také působilo trochu komicky, ale vzhledem k druhé části otázky si myslím, že se chtěl kolega opravdu dozvědět rozdíl mezi mlíčákem a jikernačkou u kapra. Volba toho nadpisu je dost nešťastná a může snadno k legračním příspěvkům svádět, což se i potvrdilo. :-)

hraji> Já mám vtipy i legraci rád, ale když se vložím do kůže tazatele, tak nemusí být zrovna z podobných odpovědí šťastný. Zrovna Vy byste podlé mého mohl odpovědět fundovaněji k rozdílu pohlaví, než-li já. ;-)

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 9:12 ® hraji reakce na …
hraji

mekvak> studente, neber život tak vážně. ;-)

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 v 9:00 ® Kazan reakce na …

mekvak> když jsem četl zadání otázky, tak si nejsem také úplně jist jak to pisatel myslel, viz třeba jeho rozdíl poznávání v chuti :-)

reagovat
Středa 17. srpna 2011 ve 23:31 ® mekvak reakce na …
mekvak

osprey> Chápu, že se lidé chtějí bavit a nelze neustále psát pouze o rybách. Na druhou stranu si myslím, že podobné příspěvky spoustu lidí odradí od zakládání otázek, reakcí atd.

Jsem ale rád, že na chytej je to zatím celkem v mezích, protože osobně mě dokáže celkem naštvat, když přečtu někde třeba 250 příspěvků a sotva 10% je alespoň trochu k věci.

Asi na to bude mít většina lidí jiný názor, ale podle mého jsou i jiné servery, kde si lze hodit virtuální ego bez toho, aby to někoho obtěžovalo.

Tady bych to už ale raději nerozebíral, aby to nebyly další příspěvky mimo. ;-)

reagovat
Středa 17. srpna 2011 ve 22:55 ® osprey reakce na …
osprey

mekvak> A rozdíl se zvětšuje v době po výtěru. Před ní je výrazný i rozdílný objem pohlavních produktů – prostě toho mlíčí není tolik. Jo a u kapra je nějaký rozdíl pohlaví patrný až po dosažení pohlavní dospělosti, což na většina vod není při délce 40 – 45 cm.

No a lidi se chtějí bavit. Nakonec tu i něco objevilo.:-))

reagovat
Středa 17. srpna 2011 ve 22:40 ® mekvak
mekvak

Opravdu nechápu, proč se někteří jedinci musí vyjadřovat za každou cenu. Krásný příklad je i v této otázce, kdy hodnota veškerým příspěvků je zatím 0.

Co se týče kapra, tak jikernačky mají močopohlavní papilu zpravidla ve tvaru hvězdičky. Mlíčáci mají spíše takovou štěrbinu.

reagovat
Středa 17. srpna 2011 v 15:45 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

hraji> A kapřice nic:-) :-) :-)

reagovat
Středa 17. srpna 2011 v 15:06 ® Márty reakce na …
Márty

hraji> :-D :-> :-D

reagovat
Středa 17. srpna 2011 ve 12:14 ® hraji
hraji

TO je jednoduché, kapr má koule

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 14:58 ® kapr1
reagovat