Chytej.cz

vlasce či šňůry necteno

10.8.2011 | treska | 6.907 zobrazení | 54 odpovědí

Nemůžu se rozhodnout vlasec nebo šňůru na přívlač co radči používáte a proč?? Jaké výsledky na to máte??????? Děkuji za přidané rady.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 31. srpna 2011 v 15:18 ® jajco
jajco

Tak sem byl smočit tu ohňivou šňůru a zatím sem spokojenej,je to sice takovej tvrdší drát,ale myslím že spokojenost bude i nadále.Chytal sem ale na mrtvé vodě,takže kontakt s rybou neproběhl.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 ve 23:57 ® Stroft reakce na …
Stroft

jajco> Není spokojeného rybáře, vyjma ňoumy u tripodu s kouli, příchuti olihně:-)

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:29 ® jajco reakce na …
jajco

Stroft> Po těch motanicích byla šňůra pomalu na půlce cívky.Rozdíl asi bude i ve způsobu chytání,ono snažit se ze břehu o co největší švih a chytat z lodi nebude asi to samé.Nezbyde než doufat a v zimě sem snad napíšu že sem spokojenej.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:06 ® Stroft
Stroft

jajco> Neplnit cívky až povrch.!Letošní moře jsem odchytal na spidrwire bez jediné motanice, zato kluci s Fireline, si co chvíli, hráli na švadlenky:-)

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 ve 20:03 ® kejra
kejra

jajco>no konečně správné řešení,rybám blíž a od rybářů klid!!…rozšiř naši flotylu

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 v 19:04 ® jajco reakce na …
jajco

kejra> Je to tvrdší materiál,ale na druhou stranu spiderwire je měkoučká a ta se mi dost motala při snaze daleko hodit!A to byli nervy to v noci rozmotávat!Uvidím jak to dopadne.Potom už si asi koupím místo šňůry loď a budu to jen spouštět pod sebe.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 v 15:39 ® kejra
kejra

jajco>špatná volba,fajerlína je spíše drát než šňůra…letos poprvé v Norsku na jednom z klacků a určitě naposled.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 v 15:19 ® Stroft reakce na …
Stroft

jajco> V tomto případě, přeji hodně trpělivosti:-)

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 v 15:04 ® jajco reakce na …
jajco

Stroft>Už je doma ta fireline 0,10.Zvažoval sem i ten tvůj návrh,protože jí v N.J. mají a cenový rozdíl není velký,ale nakonec vyhrála tahle.Teď už jen vymyslet kam jí půjdu vyzkoušet,mám týden volno.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 ve 13:29 ® Stroft reakce na …
Stroft

jajco> Levná-Sufix Performance Braid. Drahá ale výborná-Takumi.

reagovat
Pondělí 29. srpna 2011 v 8:14 ® jajco
jajco

Tak sem neprávem obvinil firelinku že se mi dost motá.Není to fireline,ale spiderwire!Jak tady psal Alivio,už jí taky doma nechci.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:42 ® osprey reakce na …
osprey

jajco> Pokud ti něco dělá Powerka, nenapadá mě šňůra, která by se chovala výrazně líp. DLouhé hody jsem dělal s tou Gamakatsu a bylo to OK. Je Powerce docela podobná, ale výrobce naprosto přesně měří průměr a nosnost. Ono to pak vypadá jako nic moc matroš, ale je to plně srovnatelné s Power Pro.

Taky ty Daiwy jsou hodně dobré šňůry. Ale jsou poměrně měkké a v 0.12 mm si je musíš hlídat a napříklat nemít naviják plný až po okraj.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:15 ® jajco
jajco

mám na těžší přívlač power pro 0.22,potom mám tuším fireline 0.17 a ta se mi ve snaze o co nejvetší švih občas zamotá.To samé,i když méně dělá ta powerka.Dneska je ale takový výběr a prodejci pějí na každou chválu,že žádám o doporučení,ne­bo radu.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:03 ® osprey reakce na …
osprey

jajco> Dnes už je jich hodně. I ta Fireline už existuje v nové generaci. Hodně oblíbená je Power Pro, Daiwa 8 Braid, Daiwa Shinobi, Gamakatsu Hybraid (bude ti připadat, že má malou nosnost, ale výrobce na rozdíl od ostatních udává absolutně přesný průměr i nosnost), Stren Super Braid,…

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 23:02 ® Shrek reakce na …
Shrek

Stará nestará, co je na ní špatného? Za ty prachy si svojí práci odvede. Nebo je v něčem špatná? Rád se taky přiučím, já už X let používám FL, nikdy jsem se kromě Whiplashky o jiné šňůry na přívlač nezajímal. Na feeder mám Spiderwire a to už doma nechci ani vidět. Třepí se mi při oděru o očka.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:52 ® ART reakce na …
ART

Alivio> to už je poměrně strará snur na vlaceni je na trhu spousta, sám používám od dragonu

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:42 ® Shrek reakce na …
Shrek

Asi Ti hodně lidí včetně mě doporučí Berkley Fireline.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 ve 22:14 ® jajco
jajco

Ahoj,potřeboval bych poradit jakou šnůru,myslím tím značku.Průměr tak 0.12 na lehčí přívlač a na drop shot spíš ze břehu.Děkuji všem za co nejvíc rad a doporučení.

reagovat
Středa 17. srpna 2011 v 19:00 ® ART
ART

Tenhle chudák se okoval na 12 Husky jerka vlasec 0,18

reagovat
foto/forum/2011/th-img18088.jpg
Úterý 16. srpna 2011 ve 23:37 ® osprey reakce na …
osprey

jajco> Jo, souhlas. Něco podobného tvrdím taky. Akorát ti candáti se nám tu na ty wobblery nějak nehrnou. Ale flákám to, tak si nemůžu stěžovat:-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 22:00 ® jajco
jajco

Šňůra je dobrá na tohle a vlasec zase na tohle.Teď myslím že můžu soudit večerní přívlač ze břehu,cílová ryba candát.Loňská sezóna chytaná se šňůrou mi hodně ryb padalo u břehu i když sem měl měkší prut./Mikado matrix666 2.70 15–40g/jestli někdo vlastní,tak uzná že na tu gramáž je hodně měkkej/Letos v noci vláčím tvrdším prutem,vlasec stroft 0,22 a úspěšnost šla prudce nahoru.Podotýkám lov na woblery!Taky sem letos začal s dropshotem ze břehu.Bez šňůry by to podle mě nemělo smysl,pokud nebudu lovit vyloženě u břehu.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 19:07 ® osprey reakce na …
osprey

rapppala> Je to třímetr, přesně 305 cm. Rychlý prut. Nástraha je z těch, co lítají dobře a daleko. Rapalou Originalkou bych hodil tak půlku. Díval jsem se na mapě odkud a kam házím.

A s tou rybou se to prostě stalo. Možná to vyznělo, že jsem jí tu hubu urval úplně. To ani náhodou. Když si zlomíš ruku, taky ji máš jen nakřivo. Prostě praskl ten spoj. Spousta lidí takovou rybu pustí a ani nemrkne. Mě to štve, nepotřebuju mrzačit rybí děti. Stalo se a já se vrátil k vlasci. Nic míň, nic víc. Možná dohodím o dva metry míň, možná nezaseknu jednu dvě ryby, ale tohle se mi nestane.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 18:33 ® rapppala

osprey: to je zajimavy ale asi nemam slusny pruty coz sem ale ted nepatri. Kdyz se mi podari sumec a ne sumecek tak je to rana jako krava a pochybuju ze by to samy udelal tloust nebo bolen 40cm ale pripoustim ze mi nejaky takovy bolen nebo tloust jednou tohle udela. Do ted se ale tak nestalo. Na 50m urvat s pletenkou rybe hubu? No nevim pochybuju o tom ale treba kdyz mas ostrej prut a rychly ruce tak se muzou dit veci. Na 50m? To je ale dalka! Cely se mi to nezda ale nechci tvrdit ze si vymejslis. Mozna prehanis.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 18:11 ® osprey
osprey

rapppala> Prostě se to občas stane. U lovu na gumy (když chytám candáty), tam je to víceméně OK. S pletenkou ten zásek nemusí být kdovíjaký a slušný prut to pobere.

U štik jsem přešel téměř výhradně na vlasec (horší zásek, ale během boje jich spadne míň). Nejsem jediný, kdo se do tohoto stavu dopracoval.

No a u sumcařiny je to problém. To tak házíš do tmy, najednou prda jako kráva, sekneš pořádně – co jiného, jsi na sumcích, ale na těch masivních Ownerech máš napíchlého tlouště nebo bolínka 40 cm. Není to časté, většinou jde sundat, ale když to blbě sedne, ublížíš mu a někdy hodně. A nevěřím, že jsou lidi, kteří se tomu dokážou vyhnout.

Ten retní prstenec jsem utrhl bolenovi kolem 40 cm na nějakých 50 m s Thrillem 9 cm, když jsem zkoušel, jestli by to s pletenkou nebylo lepší. A skoro jsem nesekal. Jenom jsem točil klikou tak dvě otáčky za sekundu. Ono je to pak v konečném důsledku totéž. S vlascem na tu dálku vnímáš záběr jen jako že ti tam ta ryba „nastoupí“. Ale boleni visí dobře. Štika by s vlascem (pokud by to nebyla nějaká 0.40) na 50 m nešla, ta by tu nástrahu udržela v čelistech.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 17:48 ® rapppala

osprey: to se teda divim a v zivote se mi to nestalo a pouzivam jak vlasce tak pletenky. Treba casem prijdu na to v cem je problem. Ale bud v klidu je tady tolik adeptu co poskozuje ryby ze se z tebe v porovnani s nima stava troskar.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 16:58 ® osprey
osprey

rapppala> Budeš se divit, ale stává se to ve dvou případech – sumcovláčka a prudký záběr něčeho malého. Na ty tlouště a bolínky, co občas seberou třináctku Jointeda a podobné věci, je to zabijárna.

A pak když vláčíš něco hyperrychle na bolena na pletence. Takový pětatřicátník bolda si ublíží rovnou ze záběru, ani sekat není třeba. A pokud jde o brzdu, ona potřebuje čas, aby se protočila. S tou pletáňou to nemusí stihnout. Proto tuhle disciplínu chytám jedině s vlascem. Tam je to takový frkot, že se ten bolen sekne i na 50 m – 60 m na vlasci úplně bez problémů.

A třetí případ – vezme ti to pod nohama tak malá kudla, že neprotočí brzdu. Než to povolíš, tak dá dvě tři salta a má šavli odpáranou.

To není o tom, že za rok zkurvím mraky ryb. Zkurvím třeba jednu, ale pět let si to pamatuju.

Jinak si nemyslím, že bych na tom byl jinak než ostatní.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 14:56 ® zedus reakce na …
zedus

Stroft> Omylem jsem to napsal sem, ale mělo to být ve foru harta, takže to šoupnu tam ať to tu nezaspamujem. :-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 14:33 ® Stroft reakce na …
Stroft

zedus> Jo viděl jsem Tě. Zkoušel mouchu, nebo jen vláčka? Jinak, pěkně jsi šmejdil po „mých“ candátích místech:-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 0:15 ® zedus reakce na …
zedus

Stroft> Hnědý guidline, ale byl si to ty. Čas co jsi napsal v diskuzi o hartě by seděl. Chytal jsem kolem krajů.

reagovat
Pondělí 15. srpna 2011 ve 23:36 ® Stroft
Stroft

zedus> červený bout?

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1