Chytej.cz

feeder jeden nebo dva? necteno

10.8.2011 | jarysek | 15.727 zobrazení | 32 odpovědí

Ahoj,chytam na jeden feederovy prut. Ted uvazuji o druhem. Ale nevim, da se to zvladnout? vetsinou potkavam rybare jen s jednim..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 23. srpna 2011 ve 20:36 ® spike
spike

Osobně radši chytám na dva feedery, na stojáku s jedním prochytávám zakrmený flek s druhým zkouším různé zajímavé místa atd. Na řece zas s jedním krmím a druhý mám nahozený v krmné stopě. Rád taky zkouším druh nástrahy a tak na jeden prut dám např. kukuřicu a na druhý červy.

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 ve 20:17 ® vbrm
vbrm

Ahoj já zase používám tento feederák a už přes 3 roky mě nezklamal, mohu doporučit.

http://www.fishop.cz/…-feeder.html

reagovat
Úterý 23. srpna 2011 ve 20:14 ® vbrm reakce na …
vbrm
reagovat
Neděle 21. srpna 2011 v 9:24 @ All Armor

Právě včera jsem taky zlomil špičku na fídru. Foukal silný vítr, při manipulaci na břehu se mi omotal vlasec okolo špičky, já jsem kecal s kamarádem a nedával pozor a jedno půlotočení kličky navijáku a namáhání špičky na „vzpěr“ (študovaní ví vocogou), znamenalo lom mezi prvním a druhým očkem.

reagovat
Sobota 20. srpna 2011 ve 22:25 ® rgb23 reakce na …
rgb23

damoz> sama od sebe se ta špička určitě neláme. Taky už jsem jich pár zlomil, ale vždy to byla moje chyba, respektive nepozornost při manipulaci. Možná, že kdybys popsal jak a kde se ti láme, třeba by se to rozuzlilo.

reagovat
Středa 17. srpna 2011 ve 20:25 @ All Armor reakce na …

damoz> Ten prut za 4 tisíce nebyl příliš levný a doufáš, že levný bude lepší?

reagovat
Středa 17. srpna 2011 v 19:26 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Takmer vzdy chytam na 2 palicky. Jeden mam Ligth a druhu udicku striedam Medium alebo Heavy. Na L, sa snazim selektovat drobnu rybu normalnym feedrovym krmenim od velkej,velku rybu potom chytam z M alebo H cisto na hruby partikel /kuka, boilies, pelety, ziva navnada/.

reagovat
Středa 17. srpna 2011 v 16:52 ® compaq

Používám 2 MIVARDI profesional 360H a dají se zvládnot oba bez problémů vřele doporučuju nemají chybu snad ta cena je trochu vyšší.

reagovat
Středa 17. srpna 2011 v 9:09 ® Pepé reakce na …
Pepé

můžu se zeptat, co je to za feeder?

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 23:48 ® osprey reakce na …
osprey

damoz> Co máš za feeder, že se ti láme špička?

Já sám už dlouho feeder nekupoval a poslední, co jsem bral, byly z bazaru.

Co se celkem líbí jsou věci jako Sema Cartel, Colmic Valiant, Mivardi Imperium a nějaká Mikada. Špičky se lámou u mnoha prutů, ale třeba Mivardi je má kousek přes stovku a to jde přežít.

Já mám stará Shimana, co se už dnes nedělají, u těch jsem špičku ještě nezlomil.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 23:10 ® jarysek reakce na …
jarysek

http://www.na-ostruvku.cz/…360-390-420/?…

Mam tenhle ted uz druhy a muzu jen doporucit..

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 21:06 ® damoz reakce na …

No já mám zatím pouze jeden feeder za který sem dával 4000,– a neustále se mi láme špička, proto už nechci moc utrácet aby to nedopadlo podobně, nemohl bys mi zde poslat odkaz na naký kvalitní feeder?

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 21:03 ® osprey reakce na …
osprey

damoz> Jde o to, jak budeš spokojený ty. Já tyhle levné feedery moc nemusím. Přijdou mi málo citlivé – celkově i jejich špičky.

Ten, co sis koupil, neznám. Chytat s tím půjde, toho bych se nebál. Jde o to, kdy (a jestli) narazíš na hranice možností toho prutu a začneš uvažovat o lepším.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 ve 20:54 ® damoz reakce na …

no už jsem si objednal jiný. SPRO Pantera Feeder 3,45m zátěž Medium a k tomu naviják ALBASTAR COMFORT 1000. A to byla sada za 1000 korun i s poštovným.. co na to říkáš? :-)

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 17:09 ® osprey reakce na …
osprey

damoz> Levný trochu klackovitý prut u laminátu nebo nějakého kompozitu a poměrně tvrdé špičky.

Chytat se s tím dá, moc příjemné to není, jemné záběry jsou s tím problém.

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 7:46 @ All Armor reakce na …

rgb23> Já si zase myslím, že za těch pár facek, co ten prut stojí i s navijákem, mnoho neriskuje a mohl by to zkusit. A jsem přesvědčený, že možná v jiné barvě s jiným nápisem ten prut stojí několikrát víc…

reagovat
Úterý 16. srpna 2011 v 0:26 ® rgb23 reakce na …
rgb23

damoz> chytat se dá i na vrbový proutek, šňůru na prádlo a ohnutý hřebík, Mr. Velkovezírek to zvládnul dokonce jen na špulku silonu. Pokud to má ohebné špičky, určitě s tím feederovat půjde. Každopádně bych se tomu vyhnul co největším obloukem. Sklolaminátový ohradník je levnější a k hrachu poslouží lépe.

reagovat
Pondělí 15. srpna 2011 ve 20:12 ® damoz

nechci zakládat nové téma, proto se vás chci zeptat jaký je váš názor na tento feeder? Mě osobně nejde do hlavy ta cena.. proto bych rád vědel váš názor..

http://www.sportcarp.cz/…der-360.aspx?…

reagovat
Pondělí 15. srpna 2011 v 8:42 @ All Armor reakce na …

Malinko> A co při deseti? Jinak jsou, či bývali takoví. Kdysi jsem se dohodl s partou rybářů na společném víkendovém lovu candátů na velké přehradě. Dorazil jsem k vodě poslední a byl jsem nepěkně přivítán už dosti nalitými kolegy. Měl jsem jen 3 pruty (2+rezerva). Oni měli každý nahozeno cca 10 prutů. Komické bylo, že candáty jsme chytili jen 2 za 2 dny a i ty jsem chytil právě já na ty 2 proutky ještě ten večer do půlnoci. Kolegy to dlouho štvalo. Nic než náhoda. Změnilo se počasí, foukal silný vítr, voda byla žlutá.

reagovat
Pondělí 15. srpna 2011 ve 3:11 ® siri

Vzdycky se da druhej hodit trebas s nejakou peletou pod hackem na vetsi rybu – co rybu, na KAPRA… :-)

reagovat
Sobota 13. srpna 2011 v 18:15 ® LeoC reakce na …
LeoC

rockDJ> to samé dělám i já. Na Hartě letos byla situace, že jsem chtěl chytat na dva, ale tak nádherně braly ryby, že jsem nedokázal druhý dá dohromady…9-)

reagovat
Sobota 13. srpna 2011 ve 13:58 ® fishman123
fishman123

já vetšinou používám feeder ještě s kaprovým prutem klasicky na položenou s pípakem , ale dva feedery bych občas bral.

reagovat
Sobota 13. srpna 2011 ve 13:10 ® rockDJ
rockDJ

Používám dva. Můžeš zkoušet najednou různé nástrahy a montáže, délky návazců. A když nebudeš stíhat tak ten jeden prostě opřeš za sebou o strom…

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 ve 22:31 ® Pepé
Pepé

podle mě stačí jeden, člověk se může pořádně soustředit a luxusně si zachytá. 2 bych zkoušel pouze na pomalou hodně selektivní nástrahu na vodě, kde bych čekal větší rybu. (pořádný tloušť, lín, parma…) jinak jeden a 100% péči

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 ve 22:15 ® rgb23
rgb23

Většinou si vystačím jen s jedním prutem a jedním návazcem. Když to bere, je to akorát. Když je voda mrtvá, většinou druhý prut nepomůže a akorát odvádí pozornost od náhodných záběrů, které díky druhému prutu stejně prodrbu:-)

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 ve 13:32 ® Malinko reakce na …
Malinko

Alivio> mno jo, ale to je pak houby adrenalin

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 ve 12:30 ® Shrek reakce na …
Shrek

Malinko> což takhle soukromák, kde si můžeš připlatit každej další prut?

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 v 9:52 ® Malinko reakce na …
Malinko

All Armor> Pri peti prutech je jeste treba koukat okolo sebe a za sebe jestli nahodou nejde porybnej, aby se stihli upalit navazce.

reagovat
Čtvrtek 11. srpna 2011 v 16:48 @ All Armor

Myslím, že je to jasné. Tam kde musíš držet prut v ruce (přívlač, muškaření), je jeden prut jasný. Tam, kde můžeš prut odložit, proč nepoužít to, co ti zákon dovoluje, tedy 2. Pokud si najdeš tu „správnou“ vodu, můžeš mít i 5 prutů a že by jsi nestíhal, ti hrozit nebude.:-D

reagovat
Čtvrtek 11. srpna 2011 v 0:10 ® osprey
osprey

Je to podle braní. Bílá ryba tam, kde je jí hodně, se líp chytá na jeden prut, velké ryby klidně na dva.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1