Vyhledávání
Jak zarybnit rybnik
6.8.2011 | janead | 34.961 zobrazení | 77 odpovědí
Dobry den, vlastnim rybnik bez ryb a chtel bych ho zarybnit. Zatím bych tak chtel dat na zkoušku cca 200 pludku kapra a nejaky amury a liny. Jak by měly ty ryby byt velky aby jich přežilo co nejvic? A neni to moc velka blbost zarybnovat takhle pozde? Dekuji vam za rady!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 22. srpna 2011 ve 22:44 ® mekvak reakce na …
-
cercer> O zvednutí rukavice nejde, ale něco tady už napsáno bylo a takhle od stolu se těžko něco dalšího radí.
Pokud chceš, aby přežilo co nejvíce plůdku, tak já bych tam osobně zatím žádnou štiku nedával.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 21:57 ® Robur
-
když tam chceš dát plůdek, tak je asi blbost řešit velikost, bo pludek je vždy plůdek.
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 21:54 ® cercer
-
…a rukavici nezvedl nikdo…no…hold jsou prázdniny..
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 ve 14:30 ® Frk
-
hoď sem fotku, ať mám trošku představu
reagovat - Pondělí 22. srpna 2011 v 0:03 ® 1Mara reakce na …
-
janead> Je to hovadina , budou zbytečně strádat !
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 17:03 ® osprey reakce na …
-
janead> Budou muset.
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 16:44 ® janead
-
Děkuji všem za rady. Na podzim začnu zarybnovat. Jen bych se chtel ješte na neco zeptat. Mužu si tam dat ted 1 nebo 2 menši štiky, když tam ješte nejsou rybky? Ale je ve vode spousta hmyzu a vajiček. Uživila by se tam?
reagovat - Neděle 21. srpna 2011 v 10:44 ® Márty reakce na …
-
petrikveprik>
reagovattak to vážně čumím
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:19 ® reakce na …
-
Tomik> ten nesouhlas, že si štika poradí s plotkou líp jak s karasem bych nenapsal lepe
reagovatProstě to bude nasraně útočit úplně na všechno co bude k mání. Kdysi dávno jsem chytil štiku, kterou jsem si ponechal, kuchnul a vytáhl z ní karasa. Byl uplně „fresh“, jsem ho vzal a pustil se slovy „hochu ty ses do slova a do písmene podruhé narodil“
zavrtěl ocasem na pozdrav a byl pryč.
- Pondělí 15. srpna 2011 ve 20:40 ® Frk
-
Myslím si, že tahle otázka je slušné téma pro studenty rybářských škol. Zvednete někdo chlapci hozenou rukavici,zhodnotíte a doplníte tuto diskusi svými znalostmi, postřehy a nápady?
reagovat - Pondělí 15. srpna 2011 v 17:20 ® svery
-
Ahoj zkus si někde sehnat učebnici Rybnikářství. Myslím ,že tam najdeš všechno na co se ptáš. Bohužel je asi vyprodaná.
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 15:43 ® Shrek reakce na …
-
Tomik> otázkou budou zřejmě i velikosti těch ryb. Pokud sežene rychlenou štičku a k tomu 15cm karasy, tak je diskuze asi o ničem
reagovatAle to je fuk, tomuhle hospodaření moc nehovim, tak se do toho nechci zavrtávat. Jakmile to není rybník pro duháky, jdu od toho
- Středa 10. srpna 2011 v 15:19 ® Tomik
-
Dovolil bych si nesouhlasit, že jsou plotice a perlíni pro štiky lepší než karasáci. štika bude žrát co je zrovna k mání. Znám docela dost menších vod, kde je překarasováno a jak se tam pane štikám daří abych řekl pravdu tak větší přírůstky jsem z žádné jiné vody neviděl. A pokud je ta štika slušné velikosti sezobne i velkýho karase…viz hodně staré foto kde má štikulka pěkně vyboulené bříško…:)
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 10:24 ® Shrek reakce na …
-
petrikveprik> Osprey napsal: Když to narveš karasem, neporostou kapři. Když pak budeš krmit, porostou i karasi a budou pro štiky velcí. To je asi ono, ne? S ploticí a perlínem si ta štika poradí líp než s přerostlým karasem.
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 0:49 ® reakce na …
-
osprey> jj částečně souhlas. Je třeba aby ten mini ekosystém prostě fungoval. Ale v mém případě bych tam kapra např.vůbec nedával, nebo v minimálním počtu. V čem jsou plotice a perlíni lepší oproti karasovi?(vyjma původu)
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 ve 22:40 ® Bahňák
-
A co takhle nějakýho ráčka
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 17:27 ® osprey reakce na …
-
petrikveprik> Perlín a plotice jsou pro štiku lepší a jsou to naše ryby. A k tomu není problém mít tam tu větší rybu – kapra, lína, amura. Znal jsem malé vody tohohle typu a skvěle fungovaly.
Když to narveš karasem, neporostou kapři. Když pak budeš krmit, porostou i karasi a budou pro štiky velcí.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 17:05 ®
-
No pokud to má být jen pro vlastní potěšení, tak bych asi i uvažoval jakou rybolovnou technikou mě baví nejvíce chytat. V mém případě bych si tam nechal a s obrouvskou radostí dobrovolně přemnožit stříbrňáky a nasadil štiky..
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 ve 12:39 ® reakce na …
-
Alivio>
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 11:24 ® Shrek
-
Když čtu, co by tam všechno měl mít, tak si říkám, že tam chybí už je pangasius a Jožin z bažin.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 10:41 ® -tom-
-
Co tam vrazit i tolstolobika? Myslím místo filtru
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 0:49 ® reakce na …
-
sus1> To bude až druhej díl diskuzní otázky
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 0:27 ® sus1
-
osprey> I tak by to šlo.
reagovat
Ale kolega se ptá, jak zarybnit, né odrybnit. - Úterý 9. srpna 2011 v 0:23 ® osprey reakce na …
-
sus1> Já bych jako pytlák elektrický ohradník okamžitě použil jako improvizovaný agregát
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 0:17 ® sus1
-
osprey> A ještě elktr.ohradník, jinak má po rybach.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 0:16 ® osprey
-
Pokud je hodně bahna a v zimě to fest zamrzá, dal bych z dravců jen štiku. Kapr, lín, perlín s ploticí, štika, případně pár amurů. Víc ne. Možná pár úhoříků někde z výlovu.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 ve 22:13 ® 1Mara reakce na …
-
janead> Tohle bych na tvém místě už nikdy netvrdil , těm rybám se říká Bílá ryba , a zrovna u okounů a karasů obecných to začíná zavánět i hájením a zákonnou mírou , což jen schvaluji .
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 19:39 ® janead reakce na …
-
1Mara> Karas, okoun, plotice atd…
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 18:37 ® 1Mara
-
janead> Co je u tebe plevelná ryba ?
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 16:03 ®
-
1Mara>
reagovat