Vyhledávání
význam slov floating x sinking
4.8.2011 | shpell | 2.982 zobrazení | 9 odpovědí | upravit
Dejte mi někdo prosím odpověď. Koupil jsem si woblera od Salma, nějakých 14cm, váha 50g – floating (což chápu jako plovoucí). Na stejném štítku je ale napsáno, že může jít do hloubky 3 – 6 metrů. Kupoval jsem ho v kamenné prodejně s tím, že chci potápivý, ale až doma jsem toto ze štítku zjistil. Teď si chci koupit na netu nějaké další woblery, ale sem z toho zmatený… Jak to tedy je? Díky…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 5. srpna 2011 v 0:00 ® HaD reakce na …
-
noba> tssss, byl jsem první
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 23:32 ® noba reakce na …
-
David Havlíček> příště se domluvte
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:47 ® HaD reakce na …
-
osprey>
reagovattrefa
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:42 ® osprey reakce na …
-
shpell> Je to jednoduché – floating plave, takže když přestaneš táhnout, vyplave. Sinking naopak spadne na dno.
Pak existuje pracovní hloubka. To je to, co je uvedené na tom štítku. Pokud je tam nějaké rozmezí, tak většinou minimální údaj je pro tažení s prutem v ruce na krátkou vzdálenost a maximální je pro trolling daleko za lodí.
Žádný wobbler ti při trollingu sám od sebe nebude kopírovat dno. Prostě půjde v nějaké hloubce. Když to bude u dna, občas tí o něco zavadí nebo dokonce uvázne. Tohle se musí vychytat.
Musíš zvážit v jak hluboké vodě budeš trollovat a vzít si sadu nástrah s různou pracovní hloubkou, menší i větší, zvukové i neozvučené a počítat i s tím, že můžeš něco urvat.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:42 ® HaD
-
Na troling je vhodnější určitě plovoucí (floating) wobler s dostatečně velkou lopatkou. Při trolingu se budeš blížit těm maximálním uváděným hloubkám – pokud budeš mít nástrahu dostatečně daleko od lodi a nepoužiješ příliš silný vlasec či šňůru. Potápivý wobler nemá na troling významně větší smysl. Větší hloubky s ním při plynulém tažení nedosáhneš (hloubku určuje tvar, úhel a velikost lopatky). Navíc se plovoucí wobler lépe uvolňuje z vázky – často sám z vázky po uvolnění šňůry vyplave. Potápivý (sinking) wobler má smysl při lovu ze břehu – necháš ho vyklesat do požadované hloubky a tam ho následně vedeš. Mimo jiné má i jiný chod a díky vyššímu poměru váhy a rozměrům umožňuje i delší náhozy.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:01 ® Shrek reakce na …
-
tvar obecně – délka, šířka, úhel lopatky......
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:58 @ shpell
-
Díky za dokonalé odpovědi! Bohužel si chci si nakoupit nějaké woblery na trolling do Švédska, které by kopírovaly dno. Tady mě je pojem floating a sinking asi naprd… Nezbývá než se řídit podle velikosti lopatky…?
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:49 ® skwor
-
Po nahození zůstane na hladině, plave (floating). Těch 3–6m je pracovní hloubka, do které se dostane díky lopatce (většinou se tak hluboko nedostane). Potápivý by nezůstal na hladině, ale šel rovnou ke dnu.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 21:49 ® noba
-
floating je plovoucí a sinking potápivý, a pak je ještě suspending a to znamemá že wobler zustane stát v takové hloubce kam ho zatáhneš. Ty údaje o hloubce znamenají do jaké hloubky se cca zanoří když ho potáhneš (díky lopatce)
reagovat