Vyhledávání
jak otestovat pevnost silonu
1.8.2011 | aikon | 15.404 zobrazení | 111 odpovědí
Zajímalo by mě jak se dá otestovat pevnost či nosnost silonu.Nikdy to nesedí s tím co je napsané.Možná váži špatné uzly,ale to si nemyslím,vyzkoušel jsem jich již několik a vždy to neuneslo ani dvě třetiny psané nosnosti.Prosím poradtě
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 16. září 2011 ve 2:36 ® HaD reakce na …
-
All Armor> ta největší mě stála dva hody…to se dá stihnout mezi hašením úplně v pohodě
reagovat)
- Čtvrtek 15. září 2011 v 8:10 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Je mi jasné, že jediný TY jsi s tím mohl být úspěšný. Ani nevím, jak jsi to stihl, když jsi měl požární hlídku u prasete. A snědli ho účastníci? Či uhořelo? Frontu hladujících u ražniči jsem viděl (zoufalý Sethy). Prase jen hořet. Já mám zkušenost, že radši 5 malých, jako jednu velkou sviňu.
reagovat - Středa 14. září 2011 ve 23:51 ® HaD reakce na …
-
osprey> a samo být ve správnou chvíli na správném místě – to je základ
reagovat - Středa 14. září 2011 ve 23:50 ® HaD reakce na …
-
osprey> já taky ne
reagovatTaky ale potřebovala šikovné ruce, co jí oživí
- Středa 14. září 2011 ve 14:05 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Bude článek. Když tu do té doby všechno vybleju, nebude už důvod ho dělat. Ale že ta sethyho věc chytí největší kudlu srazu, to bych nečekal.
reagovat - Středa 14. září 2011 ve 13:43 @ All Armor reakce na …
-
osprey> Na co čekáš? Na Godota? Ukaž nám ten zázrak Sethyho.
reagovat - Středa 14. září 2011 v 5:01 ® osprey reakce na …
-
David Havlíček> Nafotil. Dokonce celou genezi té věci.
reagovat - Úterý 13. září 2011 ve 20:39 ® džigit reakce na …
-
David Havlíček> aby už to neměl Sethy registrované,nenabádej k vyzrazení know-how
reagovat - Úterý 13. září 2011 ve 20:11 ® HaD reakce na …
-
All Armor> Snad to někdo nafotil…
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:48 ® thundarr
-
máš rozdil pevnosti v uzlu a normalni …, ja osobněpouzivam to cemu verim a hlavne aby nebyl podřeny
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:39 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Jacka jsem poznal, mám dva. I když je mi trapné „to“ hodit do vody a strašit ryby… Proboha, co je větší nesmysl jako Jack? Myš to asi nebude. Že by tisícovka českých?
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:29 ® HaD reakce na …
-
All Armor> jasný, to si ani nemyslím, že bys byl agent. Jen nahlas uvažuju.
V Jestřabkách to bylo na Turbo Jacka. Taková šílenost od Salma, která na štiky, co to nemají okoukané, funguje. Okoukané to evidentně neměly. Nicméně po dvou dnech přestaly na cokoliv povrchového reagovat. To je druhá strana mince. Ale tu největší jsem dostal na ještě větší nesmysl, co vymyslel Sethy a připravil to pro sebe na můj prut. Tak jsem to ve volné chvilce prubnul a ujala se
reagovat) Taky ho málem trefil šlak. V dobrém, samozřejmě
)
- Úterý 13. září 2011 v 19:11 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Jinak viděl jsem na fotce z Jestřabic, že jsi chytil na propeller pěknou zubatou. I švédským štikám na Gimanu to chutnalo.
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:10 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Snad tá štika ocení, že je lovena na špičkový produkt a nebude váhat se záběrem.
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:07 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Já nejsem reklamní agent. Jen jsem pokorně informoval ostatní pacienty této léčebny. Už samotná skutečnost, že nosné jsou nanovlákna Dzneema, říká, že je to tvrdé. Ona vláčnost a pružnost je s pevností v tahu jaksi v mírném rozporu. Pěkné je, že „to“ nemá paměť. To je tím, že je to mnoho nanovláken.
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:02 ® HaD reakce na …
-
All Armor> Jasně, chytat štiky na patnáctku je fajn, ale vzhledem k nutnosti použití lanka, je myslím fuk, jetli je to nanofil, nebo normální dobrá pletenka…
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 19:01 ® HaD reakce na …
-
All Armor> nulová průtažnost. Tak jak jsem tušil. To má, jak říkám, své výhody a nevýhody. Takže zůstávám částečně v klidu
reagovatPro sumce, štiky = nulová výhoda, snad jen delší hody. Možná lepší než normální šňůra na candáty a okouny, ale budou padat stejně jako z jiných šňůr. A tam mám stejně raději vlasec. Možná jiné rybolovné techniky (muška, feeder, plavaná?), ale chce to dostat do ruky a vidět, jak to vypadá ve vodě, jak se to chová… Třeba časem podlehnu
- Úterý 13. září 2011 v 18:59 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Já ti rozumím. Taky nerád rvu tlamky rybám. NanoFil je tvrdý. je to šňůra v loíbivém kabátku. V zimě určitě nebude zamrzat. Ale mám rád měkčí pruty a v neděli jsem nadával na kombinaci Fireline a kombo Daiwa (prut do 80g je tyčka do plotu), když jsem při natahování se zubatou okolo 80 neměl ten příjemný pocit jako s prutem do 40g a „25“ měkkým vlascem Trilene. Ale na druhou stranu, chytat štiky na „patnáctku“ má také cosi do sebe.
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:49 @ All Armor
-
Davide (Havlíček), taky se na ten trhák koukni: http://www.rybarskecentrum.sk/…ley-nanofil/
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:49 ® HaD reakce na …
-
All Armor> má to nějakou pružnost, nebo je to „tvrďák“ jako šňůra? Po pravdě dnes v mnoha situacích, zejména kvůli rybám a menší ztrátovosti ve chvíli, kdy používám BL háčky (bez protihrotů), volím vlasec právě kvůli průtažnosti. Kdyby to mělo být tak pevné a alespoň částečně pružné, asi bych ucíkával radostí a chtěl to co nejdříve mít. Jinak asi moc ne…
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:48 @ All Armor reakce na …
-
džigit> Můj dvorní dodavatel materiálů Berkley je Riverland. Zatím nabízí toto: http://www.rybarskecentrum.sk/…ley-nanofil/
Už mají i reklamu v časopise, co jsem si dnes koupil Na 2 velké strany. Připravují si zákazmníky…
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:46 @ All Armor
-
David Havlíček>Asi koupit a vyzkoušet.Pro tvoje aktivity to bude asi pokrok. Berkley nemá ve zvyku „robiť si z huby riť“. Nepokazí si světové renomé. Je označován sa světového lídra v tomto businesse. Já jsem maximálně spokojený i s fluorkarbonem Vanish, který je podle mého mínění lepší, než piškuntálie se značkou RIO, či Scientifics Anglers atd. Stroft už ani nekupuju. Ale já jsem pouhý amatér, co pouští i to málo, co letos chytí… Ale můj čas se blíží!!!
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:40 ® džigit reakce na …
-
peta128> klasika,hlavně že jej nabízej
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:38 ® peta128 reakce na …
-
džigit> Takže za rok
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:37 ® peta128 reakce na …
-
All Armor> na tom ravenu jak sem dával odkaz džigit tak vedle ceny je červenej puntík a ten cosi značí.
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:34 @ All Armor
-
Vždyř tu si to můžete koupit direkt o výrobce. Ale chtělo by to spojit objednávky… http://www.berkley-fishing.com/…ment/nanofil
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:32 @ All Armor reakce na …
-
peta128> Asi jsem už starej. Co si chtěl říct?
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:31 ® džigit reakce na …
-
peta128> proklepneš a urguješ
reagovatprý je objednáno
- Úterý 13. září 2011 v 18:31 @ All Armor
-
Kazan> Jak jsem před chvílí s chybami napsal, koupím si to. I za tu 2× vyšší cenu, než je fér. Kurz dolaru je tady: http://finance.idnes.cz/…-listek.aspx Ceny od Berley jsou na linku, co jsem přiložil ráno, ceny u Ravena jsou v linku od Džigita. Víc jako 2× předražené, ale asi momentální světová špička. Já už dost dlouho používám vlasce Trilene (Berkley) a šňůry FireLine na přívlač. SpiderWire jsem si neoblíbil pro její povrch a vzhled.I když jsme ji při uvedení na trh v nejtenším provedení používali jako muškařský (!!!)návazec na večerní lov pstruhů-mamlasů na potočníka na Váhu nad Ivachnovou…
reagovat - Úterý 13. září 2011 v 18:27 ® peta128
-
All Armor>Myslím že ještě nemá,pokud dobře chápu ten červenej puntík vedle ceny
reagovat