Vyhledávání
jak otestovat pevnost silonu
1.8.2011 | aikon | 15.416 zobrazení | 111 odpovědí
Zajímalo by mě jak se dá otestovat pevnost či nosnost silonu.Nikdy to nesedí s tím co je napsané.Možná váži špatné uzly,ale to si nemyslím,vyzkoušel jsem jich již několik a vždy to neuneslo ani dvě třetiny psané nosnosti.Prosím poradtě
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 12. srpna 2011 ve 20:20 ® Bulb reakce na …
-
Alivio> Např. Toray, Momoi . . .
reagovat - Pátek 12. srpna 2011 v 18:04 ® Shrek reakce na …
-
Bulb> a jaké jsou zkušeností majitelů německých aut? Wartburg nebo Audi, Trabant nebo Porsche? Zkus být konkrétnější v druhu vlasce.
reagovat - Pátek 12. srpna 2011 v 15:41 ® Bulb
-
Jaké máte zkušenosti s vlasci japonské výroby?
reagovat - Pátek 12. srpna 2011 v 6:02 ® pepanek reakce na …
-
David Havlíček> Proč po každých závodech měníš vlasec??Nestačí odstranit,to co se používalo?
reagovat - Čtvrtek 11. srpna 2011 v 7:57 ® Fryw
-
Když už se mluví o konkrétních produktech, tak musím říct, že jsem velmi spokojen s vlasci mikado T- rex. Velice příznivá cena, nosnost a vlastnosti. Chytám na ně teprve 2. sezónu, ale myslím, že zatím není důvod sahat po jiném produktu.
reagovat - Čtvrtek 11. srpna 2011 v 0:26 ® HaD
-
kerob> nepovažuji se za znalce rybářských potřeb a ani nejsem nějakým zarytým příznivcem jedné značky. Možná jsem v tomto směru trochu extrémista viz např. mé vybavení na sumce – většina lidí si pořizuje pro lov se dvěma pruty (kaprařina, sumcařina apod.) identické sestavy. Já mám třeba každej sumčák jinej a ta pestrost mě baví. To samé třeba v přívlači – pruty i navijáky různých značek – prostě nemám přímý odpor k jakékoliv značce a rád zkouším nové věci. Kupř. o Jaxonu jsem slyšel hodně negativního a nikdy jsem žádný neměl. Teď jsem se ale zúčastnil soustředění české reprezentace v přívlači (funguji jako 1. asistent jednoho ze závodníků) a chytal na prut jaxon v ceně okolo 1000 Kč, na který zřejmě dva závodníci na MS budou chytat a byl jsem hooodně mile překvapen. Možná nevydrží, možná není kvalitní, ale seděl mi na pstruhy skvěle. Vlastně dva – testoval jsem dva různé modely. Diskuze je ale o vlascích – mnoho let jsem používal vlasce STROFT a používám i nadále. Nicméně můj kolega z týmu, který je oním reprezentantem, mi vloni doporučil tento vlasec ESTREME, abych ho vyzkoušel, že skvělej. A musel jsem mu dát za pravdu. Ve zmiňovaných průměrech mi skutečně hodně vyhovuje jak z hlediska pevnosti, tvarové paměti i povrchu a barvy. Pro objektivitu dodávám, že po každých závodech ho měním, tzn. jeho dlouhodobou trvanlivost a kvalitu hodnotit nemohu a je možné, že po půl roce chytání bude stát za prd. Pro moje účely a způsob použití je ale super a za velmi příznivou cenu.
reagovat - Středa 10. srpna 2011 ve 23:23 ® osprey reakce na …
-
All Armor> On se Stratos ještě dělá? Už roky jsem ho neviděl. Taky na něj mám něco odchytáno.
Ty vlasce jsou vždycky ošidné. Jde i o to, jak se povedla která šarže, kde se to skladovalo apod.
Když jsem psal Raptor, myslel jsem tu základní řadu, prostě jen Raptor. Sezónu jsem s ním odchytal, ale třeba ty Jaxony mi sedí víc.
Ale ono je to jedno. Právě proto, že výrobců je málo, tak ani tolik nečtu co je na cívce, ale koukám, jak se to chová. Z výstavy jsem si dovezl nějaký mořský vlasec za pár korun a jerkuje se s tím jedna báseň. Trošku menší životnost, ale jinak super. A nosnost neřeším – u vlasce 0.35 mm nemusí být nijak extrémní.
Je mi jasný, že příště už ho neseženu, ale ono se zase něco vybere. Vlasců jsou pné regály, to s rybama je to slabší
reagovat - Středa 10. srpna 2011 ve 20:11 @ All Armor reakce na …
-
David Havlíček> Taky mám vlasce Jaxon XT PRO Premium v těchto průměrech a jsou supr. Ony ty jména jsou spíš jména obchodníků, než výrobců. I ty Jaxony jsou japonské provenience. Myslím, že to většinou všichni víte.Špičkové polymery nevyrábí každý. Na muškařské návazce jsou výborné např. Balzer Platinum Royal dýmové barvy. Myslím, že jsou lepší jako Stroft. Osvědčil se mi také Byron Stratos, kde je v kopolymeru keramický prach. Primárně byl připraven pro bezočkové pruty (vlasec prochází dutinou prutu a je vedený v korundových prstencích),je výborný především na přívlač. Je tvrdší a mimořádně otěruvzdorný.Těžko se shání.
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 17:29 ® sus1
-
Chytám na Strofta 3 roky a jsem s ním max. spokojen,ba i lig. závodníci ho používají a též jsou spokojeni.
reagovat
Kterej prut od Jaxonu je špatnej ?? - Středa 10. srpna 2011 v 16:57 ® kerob reakce na …
-
David Havlíček> vzhledem k tomu, ze mi rukama projde pri opravach celkem dost veci, tak jsem holt proti nekterejm znackam zaujatej. Jaxon povazuju za absolutne nejvetsi sracku (hlavne co se tyka prutu) mezi „znackovejma“ vyrobcema. Nesnazte se mi to vymluvit, jsem proste presvedcen. Presto jsem si koupil 2 ruzne vlasce na navijak (0,16 a 0,18) a 2 navazcove (0,12 a 0,14), protoze v tom vidlakove proste na krame nic jinyho nemeli… ty, co jsem namotal na navijak, jsem po prvnim lovu sundal a vyhodil… navazcovy sem pouzil 1× na mouchu a dal nemam odvahu. Ty navazcovy jeste nekde mam, takze dokazu zjistit presnej typ. Ty co byly na navijaku uz nezjistim. A v neposledni rade znam jen jeden obchod v centru prahy, kde Jaxon prodavaj a tam me nikdy nikdo neuvidi, radsi si useknu prsty nez tam nechat korunu. Takze ten Extreme muze byt fakt dobrej kdyz rikas, ale ja ho proste nikdy nezkusim…
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 16:11 ® HaD reakce na …
-
kerob> no vidíš a já třeba Jaxon Extreme považuju za pecku (v průměrech 0,10–0,14 – silnější neznám)
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 11:33 ® kerob
-
Na vetsinu pouziti (0,14 – 0,30) mam Colmic Fendreel Power, je relativne levny a naprosto mi vyhovuje. Na navazce pouzivam Colmic Mimetix. Na multiku je 0,40 Trilene.
… a jakej bych si uz po predchozi zkusenosti nekoupil? Stroft, Colmic X5000, soucasnej DAM Tectan, vlasce od Jaxonu, a od AWA-Shimy.
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 9:45 @ All Armor reakce na …
-
osprey> To, co jsem napsal o vlascích Esox Raptor, platí i pro Berkley Trilene. Je to příliš všeobecný název. Před chvílí jsem si připravil několik návazců na přívlač z Berkley Trilene Super strong Big game (fluorkarbon 0.61 mm).Ale je mnoho jiných. Stačí si vybrat.Já je používám víc jak 20 let.
reagovat - Středa 10. srpna 2011 v 9:36 @ All Armor reakce na …
-
rgb23> Nemám důvod dělat vlascům Esox Raptor advokáta. Na většině navijáků mám vlasce nad 0.24 značky Berkley Trilene (různé druhy). Tenší spíš Mikado. Ale napsat, že Raptor je špatný, že má velkou paměť a pod. je příliš všeobecné a nepravdivé. Vlasců Raptor je dnes už mnoho druhů s různými vlastnostmi. Nedávno jsem koupil cívku vlasce Raptor Camo Carp (0.33, 13,65 kg)který je pěkně vláčný a má malou paměť.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 ve 23:28 ® pepanek reakce na …
-
rgb23> Nechtěl jsem se do debaty míchat,ale na Raptor nedám dopustit. Vyházel jsem Strofty a jsem už 6 let spokojen.Mám od 0,10 nahoru a hlavně slabé průměry mě nezklamaly.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 ve 23:14 ® rgb23 reakce na …
-
osprey> raptor je jeden z mála vlasců, vlastně asi jediný, který i kdybych dostal zadarmo, tak ho na ryby určitě znovu nepoužiju
reagovatNeskutečně precizně držel paměť tvaru cívky, kroutil se jak had. Přervat ho sice skoro nešlo, ale to nejde ani šňůra na prádlo. Možná jsem trefil špatný kus, ale dále s ním experimentovat nehodlám
- Úterý 9. srpna 2011 ve 13:43 ® Shrek reakce na …
-
osprey> já taky ne, jen říkám, že jsem na něj slyšel negativa. Už jen to mě odrazuje od koupě toho vlasce.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 ve 12:38 ® reakce na …
-
osprey> Přesně tak,souhlasim co se týče vlasců tak člověk musí mít velký „rozhled“ aby zachytil ty lepší kusy.Protože v průběhu přicházejí do hry i takové vlasce o kterých bych nepřemýšlel.
Letos používám trebbuco a sem s nim nad míru spokojen.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 ve 12:09 ® osprey reakce na …
-
Alivio> No vidíš, kamarád před nějakými 15 lety na Berkley Trilene chytal. Už tenkrát ten vlasec neměl žádnou extra pevnost, ale stabilně držel svoje vlastnosti. S takovým vlascem si koupíš o něco větší průměr a dál už máš jen samé jistoty a pozitiva.
Naprosto si ale nejsem jistý, co má společného dnešní Trilene s tím před 15 lety.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 8:28 ® Shrek reakce na …
-
Já jsem slyšel hodně kritiky na Berkley Trilene, ale osobní zkušenost nemám, takže nemůžu tvrdit.
reagovat - Úterý 9. srpna 2011 v 0:19 ® osprey reakce na …
-
silonn> Ne. Oni si totiž hned příští rok můžou ve fabrice nasmlouvat jiný vlasec, který bude lepší. Dokonce jsem i u svého oblíbeného vlasce narazil na blbou šarži. Takže buď beru něco, co už znám anebo si to osahám a risknu to.
Jestli ale chceš aspoň jeden vlasec, který mi nesedl, pak si vybavuju Esox Raptor – příliš měkký se sklonem se kroutit (průměry 0.10 – 0.14 mm). Ale byli i lidi, co ho chválili.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 16:57 ® silonn
-
A chlapy máte nějakou značku vlasce kterou byste si nikdy nekoupili?
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 ve 12:35 ® Shrek reakce na …
-
silonn> používám Fireline crystal 0,12mm a na kaprařinu mám Daiwa Infinity Duo Carp Line 0,27mm. Na muškařinu různé – tam se řídim dle momentální nabídky na krámu.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 ve 12:31 ® osprey reakce na …
-
silonn> Milo Fortress jsem používal taky. Spokojenost. Od Shimana mám Technium a měl jsem Speedmaster.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 ve 12:24 ® silonn
-
osprey> zdar já chytám na vlasce od mila a shimana . Jsem docela spokojenej a navazák používám od Mila fortress. A snim sem moc spokojenej.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 ve 12:10 ® osprey reakce na …
-
silonn> V pohodě. Jazyk je důležitý, ale tohle je v prní řadě rybářský server.
Pokud jde o vlasce, tak používám různé, podle toho, jak se mi pozdávají. Prostě to vezmu do ruky, kouknu jak je to hladké, jak se to kroutí, jakou to má průtažnost. Když jsem spokojený, koupím si to. Stejně je pár firem, které vyrábějí pro kdekoho a na druhou stranu, snad si někdo nemyslí, že třeba to, co se dneska prodává jako Stroft GTM je na chlup to samé co před 10 lety.
Dneska jsou vlasce na úrovni, kdy běžná ryba moc šancí nemá. Drahé kupuju jen návazcové vlasce na plavačku a feeder.
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 11:58 ® silonn
-
Chlapy tak já se dám na kurz češtiny ano ?
reagovat. A Jaký vy používate vlasce ?
- Pondělí 8. srpna 2011 v 8:56 ® džigit
-
silonn> pokud chceš brzdu mýt/třeba jarem/,tak ANO
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 8:51 ® Shrek
-
Jinak se známkováním si hlavu nedělej, to je pětka jak vyšitá, škoda že nejsou i sedmičky
reagovat - Pondělí 8. srpna 2011 v 8:50 ® Shrek
-
silonn> tady jsme na rybářském serveru, který navštěvují lidé z celé republiky, dokonce i mimo ní. Ale ono je úplně jedno, kde jsme, důležité je to, že člověk prezentuje sám sebe a nezlob se na mě, ale pokud chci někam něco psát veřejně, tak bych alespoň mohl zvládat základ rodného jazyka. Pominu-li i/y, s/z, mě/mně apod., tak mi prosím vysvětli, co je to „belík“. Vím, že se takhle říká zdrobněle bellyboatu, ale to asi nebude to pravé ořechové, že? Nebo že bys myslel kbelík?
reagovat