Vyhledávání
Jak na Tlouště na přívlač
30.7.2011 | henny | 16.605 zobrazení | 55 odpovědí
AHoj LIdi potřebuju pomoct s tímto tématem? Mám Svoje místo kde je celekm dost tlouštu mám jsem jich tam lapl ale málé vždy na woblera. ale ii velcí vídím jich kolikrát třeba i 5 okolo 50cm jak mi plavou za woblerem ale nechití se co mám proto udělat aby se chytly protřebuju rady pls :)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 2. ledna 2012 v 16:35 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
osprey>
reagovatja ho stále napíšem a potom znova ho prepisujem a vylepšujem ak sa mi niečo nepozdáva.
- Pondělí 2. ledna 2012 v 15:23 ® osprey reakce na …
-
TOMMY CATFISH> V pohodě, nepospíchej, snaž se, ať to má u lidí úspěch.
reagovat - Pondělí 2. ledna 2012 v 15:06 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
osprey> je to lepšie bez tej karabiny
reagovatje to rušivý prvok a najmä pri tých malých vobleríkoch
už mám napísaný nový článok už len musím pofotiť a potom vám ho pošlem
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:17 ® osprey reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Musí to být lepší. Článek v osobce.
reagovat - Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:16 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
osprey> no už karabiny nedávam
reagovatje to lepšie a aj lepšie beru ryby
a ako je na tom ten článok ?
- Sobota 31. prosince 2011 v 10:30 ® MATE BOBAN
-
dorado classic 4cm
reagovat - Pátek 30. prosince 2011 ve 22:07 ® iron maiden
-
mě se osvědčil bílý mikrotwister
reagovat - Úterý 27. prosince 2011 v 15:26 ® osprey
-
TOMMY CATFISH> Vyhoď tu karabinu, navaž to jen na vlasec a porovnej.
reagovat - Úterý 27. prosince 2011 ve 14:58 ® ART
-
měděná třpytka
reagovat - Úterý 27. prosince 2011 v 11:00 ® Honza Štraus
-
Zkus něco takového – to je na tlouště zabiják…
reagovat - Neděle 25. prosince 2011 ve 12:40 ® TOMMY CATFISH
-
ja chytám jalce najmä na prívlač robím si vlastné voblery a idú na ne pekne
reagovatskús si spraviť malý hladinový vobler podobný lienke. lopatka musí ísť kolmo dole aby vobler boh hladinový a vybroval len na hladine
je to krása sa pozerať ako ti po tom buchne jalec. Ja používam 0,14 ale treba ešte tenší doporučoval by som niečo kvalitné v priemere 0,10 mm
veľa šťastia. Pridávam fotky voblera aký by mal mať tvar – farba je iná.
- Neděle 25. prosince 2011 ve 12:39 ® TOMMY CATFISH
-
ja chytám jalce najmä na prívlač robím si vlastné voblery a idú na ne pekne
reagovatskús si spraviť malý hladinový vobler podobný lienke. lopatka musí ísť kolmo dole aby vobler boh hladinový a vybroval len na hladine
je to krása sa pozerať ako ti po tom buchne jalec. Ja používam 0,14 ale treba ešte tenší doporučoval by som niečo kvalitné v priemere 0,10 mm
veľa šťastia. Pridávam fotky voblera aký by mal mať tvar – farba je iná.
- Pondělí 8. srpna 2011 ve 21:29 ® albin
-
Na plandy jdou tloušti taky ale rotna je prostě lepší. Henny:Když vidíš velký tlouště jak ti jedou za voblerem,tak oni tě samozřejmě vidí taky.Tak si to přeber.
reagovat - Sobota 6. srpna 2011 ve 23:23 ® zazatec
-
K těm plandavkám. Před dvěma dny jsem byl na Svitavě. Našel jsem tam pěkný místo, kde tloušti byli. Asi hodinu jsem tam vláčel s různýma rotačkama. Potom jsem tam dal plandavku a na třetí nához jsem dostal záběr. Tloušť měl asi 20 cm a navíc mi u břehu spadl. Vždycky jsem zkoušel na tlouště rotačku, ale je vidět že i na plandavku se dá úspěšně chytat.
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 v 0:09 ® HaD reakce na …
-
osprey> uvidíme příští rok
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 23:26 ® osprey reakce na …
-
David Havlíček> To i pro mě. Ale nevěřil bys, jak ubyli. Čtyřicítka tam nebude hladová, bude mít spousty prostoru i žrádla, takže ani nebude stát někde pod břehem.
Jak jsem psal, je jen pár míst.
A jsou stovky metrů, kde bys měl problémy chytit cokoli. Trošku přibývá taková ta malá velikost, ale než to vyroste, zdecimují to ptáci. Začarovaný kruh…
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 23:10 ® HaD reakce na …
-
osprey> rád bych, není ale kdy. Pro mě by tam byl na přívlač velký tloušť pro začátek 40+
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 23:04 ® osprey reakce na …
-
David Havlíček> Na Blanici je tloušťů příliš málo a u břehů stojí jen asi na dvou místech, kde by mělo smysl to zkoušet.
Měl bys někdy zajít. Je to těžká voda a navíc velký tloušť a kudla jsou tu asi tak stejně vzácní. Možná už jsou tloušti i v menšině. Pomalu rostou.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:53 ® HaD reakce na …
-
osprey>
to jsem rád, že se někdy i shodneme
Ten pocit, když to dobře lítá (taky je dost dní, kdy mi to lítá blbě) a trefuješ se a vidíš tu vlnu jak vyrazí z pod trsu trávy a pak ta prda do jemnýho prutu – whau, to je bomba. Podobný to mám u štik na popy v mělké a zarostlé vodě. To dál už je „rutina“.
Štiky mám rád, ale když chytám tlouště, tak je přímo nenávidím!!! Potvory jedny zubatý
reagovatBlanice je ale celkem šmrnclá, nebál bych se moc nějakýho wolframovýho lanka. Nebo microwire.
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:37 ® osprey reakce na …
-
David Havlíček> Jo, tohle chápu. Ale najdeš je i v proudnici a pěkně hluboko, kolikrát tam nic malého nedostaneš. Připouštím, že je to o náhodě. Ale dá se tomu docela dost pomoct.
Tentokrát se nechci dohadovat. Ten lehký lov kolem břehů je super – když jsou tam aspoň trochu slušné ryby.
U nás jsem to ale přestal dělat, koušou mi to kudly. Letos jeden pokus, popík 3,5 cm, spousta doufání, že tam ta kudla není a za deset minut jsem byl bez popa. Nikdy více, mám ještě mušák…
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 22:27 ® HaD reakce na …
-
osprey>
reagovatžerou, samozřejmě. Ale na velké nástrahy jsem chytával tlouště jen občas. Díky zmenšení a zjemnění jsem jich začal chytat cíleně opravdu hodně. Jak malých, tak i velkých. I přes 50 cm. Někde má samozřejmě velká nástraha smysl, ale nedovedu si představit, že se třeba u menší říčky připlížím k vodě, na typických stanovištích u protějšího břehu objevím pěkné ryby a vyšlu tam s přesností 5–10 cm nějaký „granát“ na silném vlasci či šňůře. O úlovku by si člověk mohl nechat jen zdát. Mluvím ale o cíleném lovu. Náhodný záběr při chytání např. sumců by mě neuspokojil. Mě uspokojí především hledání, čtení vody, přesné hody a ten záběr. Pak už je mi to fuk. Ať klidně spadne během souboje (často zkouším nechat rybu, ať se vyklepe sama).
- Čtvrtek 4. srpna 2011 v 17:50 ® osprey reakce na …
-
David Havlíček> Tloušti žerou i velmi veliké věci. Ale ne vždy. Nejvíc je to po druhém výtěru a začátkem podzimu.
Mě trápilo, že nenechali na pokoji ani Jointed 13. Ne, že bych si rád nepovodil tlouště, ale sumcový cajk ty ryby strašně zraňuje.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 v 16:00 ® džigit
-
- tom → na plandy osobně nee,ale před pár lety na Vltavě jeden starý bard jen na ně.Ale rozměr „mini“ a tvary velmi zvláštní,aspoň pro mě.Zakřivené,matné s dírkama v matném provedení-samodomo
- Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 14:55 ® -tom-
-
Co tloušť a plandavky, jak jste na tom? Přemejšlím, kdy jsem takhle nějakýho chytil a nemůžu si na žádnej případ vůbec vzpomenout. Štika, bolen, pstruh, siven, sumík, okoun, to všechno na plandavku ano, ale tloušť… fakt si nevybavím, že bych kdy nějakýho „zaplandal“.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 14:38 ® Shrek
-
Mě osobně se na tlouště osvědčily meppsky aglia vel.1 v mědi. Tahám jí napříč proudem a většinou když se rotačka dostane do fáze, kdy začne víc makat vlivem změny směru proti proudu, tak přijde záběr. Velký tlouště jsem nikdy moc netahal, i když se občas podaří. Letos jsem si je na Ohři vyčíhnul, krása když začnou sbírat ryby kolem 40–50cm. Jen co se uklidní počasí, půjdu nějaké „vysušit“. Ale ohledně přívlače u mě vede ta rotajda v mědi.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 14:02 ® Bulb
-
Mně se osvědčilo tahat nástrahy ať už je to wobler nebo třpytka po proudu napříč řekou.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 13:46 ® HaD reakce na …
-
skwor> mno taky bych se přimlouval za mokrej rakeťák jako podklad – hezky to vypadá a pro tu rybu to bude lepší. Pokud je ale tráva dostatečně mokrá (třeba po dešti nebo cíleně politá), je to v pohodě.
reagovat - Středa 3. srpna 2011 ve 21:23 ® skwor reakce na …
-
Sander> Nemyslím, že těch pár vteřin na (většinou mokré) trávě rybě ublíží. Naopak, použít podběrák, tak z toho ještě musím vymotat rybu, háčky (kolikrát to jedno bez druhého nejde) a celá ta záležitost se solidně protáhne.
reagovat - Středa 3. srpna 2011 ve 21:11 ® Sander reakce na …
-
skwor > ok, také jsem jich pár takhle cvakl.
reagovat
Ale protože jsem byl zrovna bez sítě. - Středa 3. srpna 2011 ve 21:06 ® skwor
-
Sander> Nehroť to (bez smajla).
reagovat