Vyhledávání
Dlouhodobé zakrmování
30.7.2011 | pextr | 11.921 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych si dlouhodobě zakrmit na řece. Nevím jestli by stačil týden nebo ne… Ale mám pár dotazů
- musí se zakrmovat v přesný čas (např. každý den ve 13:30) nebo třeba ± 2 hodiny?
- chtěl bych zakrmovat kukuřicí, stačí přesnost 3 na 3 metry kousek od břehu? (budu házet rukou)
- až půjdu chytat mám používat krmítko? chci chytat na feeder
P.S. jde o lužnici, kde to vůbec neteče…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. srpna 2011 v 10:12 ® Shrek reakce na …
-
Osprey: Ano, to chápu. Ale v mém případě, když někam jezdim na pár chvil a pak se tam vydáme na celý víkend, mi to kontraproduktivní nepřijde.Prostě se ta ryba naučí jezdit na to krmné místo i odpoledne nebo večer, když tam na ní čekáme. No a nebo se nenaučí nic, je to zbytečně vyhozené krmení a jsme bezrybky – to se dějej taky.
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 ve 20:19 ® tomashr reakce na …
-
Robur> Vyprávěj mi o tom – já mám cca 40 metrů od chaty dokonce k dispozici flek takřka privátní, kam se málokdo jiný dostane, ale i přes to se k nějaké soustavnější krmné kampani chystám už třetím rokem a pořád nic
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 v 19:45 ® osprey reakce na …
-
Alivio> No mě jde o to, že tam ty ryby potřebuju, když chytám, takže nakrmit při odchodu mi přijde jako kontraproduktivní. Já krmím hlavně při příchodu.
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 v 18:27 ® Robur
-
no, mám řeku z domu 100m a už 30 let se chystám, že si rozkrmím nějaký flek, ale ještě asi není ta správná doba
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 ve 14:38 ® Shrek reakce na …
-
Míro, mám na mysli následující situaci – v úterý jdu lovit – prokrmim místo, chytám, zabalim, zakrmim. Ve středu, ve čtvrtek i v pátek to samé, s tim, že v pátek tam zůstávám třeba až do soboty.Prostě aby ta ryba navykla na to, že se tam potrava objevuje častěji za den, ne jen ráno v 8 a hotovo.
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 v 11:54 ® osprey reakce na …
-
Alivio> No, když tam nedřepíš dlouhodobě, tak nakonec ty ryby naučíš, aby žraly když tam nejsi.
Mám zážitek v tomhle duchu. Kamarád mě vzal na Orlík a krmil v tomhle duchu. Dvě hrsti před lovem, kýbl při odchodu. Chytili jsme houby a tak jsem mu řekl, co si o tom jeho krmení myslím, vlítnul tam druhý den sám a vyklopil tam ten kýbl rovnou. Najeli mi cejni (ono v té době nic jiného nebralo), asi 8 jsem jich chytil (tenkrát mi to přišlo slušné, je to už spoustu let) a odjel jsem. Půl hodiny po mě dorazil ten kamarád, hodil tam ty svoje dvě hrsti a začal rubat cejny přes padesát na hod. A hned mi volal, jak jsem ho nespravedlivě obvinil, že ta jeho strategie funguje skvěle…
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 v 9:22 ® Shrek reakce na …
-
dlouhodobé krmení znamená krmit delší dobu pro zvyknutí si na krmné místo, takže v krmení při odchodu od vody nevidím nic špatného. Když tam půjdu za dva dny zase, tak ta ryba o krmném místě bude vědět a bude se tam vracet. Naopak si myslím, že je to v pořádku.
reagovat - Čtvrtek 4. srpna 2011 ve 23:15 ® reakce na …
-
thundarr> sorry nic proti, ale krmit až při odchodu od vody mi taky moc inteligentni nepřipadá..
reagovat - Středa 3. srpna 2011 v 10:58 ® thundarr reakce na …
-
All Armor> moc pěkná a inteligentní rada …
reagovat - Středa 3. srpna 2011 v 10:55 @ All Armor
-
Krm systematicky cca 100 kg každóu hodinu . Minimálně rok. Dostaneš zlatou plaketu „Zasloužilý krmič ryb“ od svazu.
reagovat - Středa 3. srpna 2011 v 10:47 ® thundarr
-
Dle mého to je celkem jedno kdy … hlavne nejlepe kazdy den, když tam člověk planuje chodit častěji … tak při chytní jen kapku prohodit, a dokrmit pri odchodu od vody …
reagovat - Úterý 2. srpna 2011 ve 21:00 ® fR4Nk13
-
Krmit sa oplati min.. 2 dni dopredu. Mnozstvo zalezi na velkosti vodnej plochy a hlavne od rybej osadky. Taky amur dokaze vyzrat krmne miesto do tla. Tebou uvadzane 3m² je postacujuce. Ak budes krmit iba hrubym partiklom kukuricou, krmitko/krmivo,srot/ uz nepouzivaj. Ja by som stanovil, tiez pevny cas krmenia.
reagovat - Pondělí 1. srpna 2011 v 18:47 ® timbab reakce na …
-
pextr> Zkus si před lovem zakrmit na jednom místě jen partiklem a na druhém partikl+krmná. Podle výsledků lovu bych teprve přemýšlel jak,kde a jestli vůbec krmit dlouhodobě.
reagovat - Neděle 31. července 2011 v 19:37 ® thundarr reakce na …
-
chose120> na řece většinou ryba jezdi nahoru dolu, pokud to je ale prakticky stojak je třeba zkoušet, jako na každem reviru … třeba se vecer projit nebo v době kdy chce človek chytat
na stojaku bych klidne krmil co dva dny … zalezi na jak dlouho pak chces jit chytat
reagovat - Neděle 31. července 2011 ve 14:55 ® pextr reakce na …
-
zatím jsem zakrmoval jen krmením a minule najely lopatky, kapři tam jsou taky, krmení používám velmi hrubé
reagovat - Neděle 31. července 2011 v 11:30 ® timbab reakce na …
-
pextr> A když zakrmíš před lovem třeba dvě místa(krmná+kuku+pšenice,možná pelety) Tak ti ryby neberou? A pokud jo tak jaké?Na tom daném místě.
reagovat - Neděle 31. července 2011 v 11:15 ® pextr reakce na …
-
cokoliv alespoň nad 40 cm…
reagovat - Neděle 31. července 2011 v 11:06 ® timbab
-
Co chceš chytat za ryby?Respektive které tam chceš stáhnout tou kukuřicí?
reagovat - Neděle 31. července 2011 v 9:07 ® pextr reakce na …
-
chose120> Po třetí píšu že to na tom místě je doslova stoják…
reagovat - Neděle 31. července 2011 v 7:40 ® chose120
-
Zdravím,Já bych na řece zvolil úplně jinou variantu.Důležité je najít rybu kde má krmiště a kde se nachází tzv kde to šplouchá.Někdy to je blízko mostů kde je velký hluk jindy je to na soutokách řek,přítoky malých říček velké oka.Krmit někde kde ti to spláchne voda je nesmysl.musíš najít místo kde ti krmení zustane a může to být klidně i ve 50 cm hloubce přes léto to nevadí.Takových míst v úseku několika kilometrů pár najdeš určitě.Stačí se dívat pozorovat a pak chytíš.
reagovat - Sobota 30. července 2011 v 16:15 ® osprey
-
Pevný čas je lepší. Přesnost stačí. Krmítko jak kdy, možné to je, já to většinou nedělám, ale někdy taky. Podle toho, jak se mi to jeví. To je totiž ze všeho nejdůležitější – jak se to jeví.
reagovat - Sobota 30. července 2011 v 15:58 ® džigit reakce na …
-
pextr> marker můžeš koupit origo/Mivardi cca 60 peněz/ nebo použiješ větší klouzák a posuvnou zarážku.Pokud chceš blízko břehu, tak ani nemusíš klouzák,ale jakýkoliv větší splávek a prut o délce o něco větší než hloubka krmného místa.
reagovat - Sobota 30. července 2011 ve 14:17 ® pextr
-
thundarr> Vůbec to tam neteče
a)takže stačí jednou za 2 dny?
b)kde marker seženu a kolik stojí?
c)kvůli větším rybám, abych neodradil
Mam dát kukuřici na vlas?
reagovat - Sobota 30. července 2011 ve 13:47 ® thundarr
-
Kukuřice tyden dopředu je určitě dostatečny čas, krmil bych třeba co dva dny, nebo každy den aby si ryby zvykly že při průjezdu tam něco k jídlu bude.
a/ zakrmovat kdy máš čas, rybu budou žrát hlavně při prujezdu ve svou hodinu to může byt treba až na druhy den v jednu … to ostatně při chytaní zjistíš sam
b/ zjistil bych si nějakym markerem, jak vypada profil dna, našel si nějaké atraktivní místo, žměna hloubky , padly strom, vracak … pak muže krmit i metr od břehu pokud tam je dost vody aby se tam rybě chtělo najiždět . Některé částečky krmeni bych nahazel i do většich vzdalenosti at je ryba začne hledat kdyby nejela zrovna přes krmné místo. musis taky počítat s proudem
c/ jestli ho udržíš v proudu , proč ne ?
reagovat