Chytej.cz

řepka, šrot,........ necteno

2.3.2005 | vocko | 3.778 zobrazení | 22 odpovědí

Kde scháníte řepku, šrot apod. Bydlím ve městě a nemám potuchy kde to sehnat. Jak to řešíte vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 6. března 2005 ve 13:12 ® mirmen

Tomucha: hodně záleží na tom, jaké ryby se loví a jakou technikou. Důležité je mít tolik krmení, abys ryby přitáhl, udržel při chuti a nenasytil. Na některé lovy ( například se splávkem na řece) se dá spotřebovat i 10–15 kg krmící směsi ( včetně hlíny) za vycházku a ryby neodradíš a několik hopdin si fantasticky zachytáš ( cejny,podoustve,plo­tice..). Jinde je půl kila hodně.

reagovat
Neděle 6. března 2005 ve 13:09 ® mirmen

jaryn. mě se to povedlo taky. Zabíjel jsem zavíječe na všech možnejch i nemožnejch místech. Jsou schopný naklást skoro do všeho. Od luštěnin,obil­nin,vloček přes sušené mléko, arašidovou močku, sojovou mouku atd. Pokud je na kyblu netěsnost, tak je dobrý to alespoň oblepit nějakou dobře držící páskou.

reagovat
Neděle 6. března 2005 ve 12:42 ® jaryn

mirmen to mi povídej, já jsem těma breberkama zasvinil špajz a dostal jsem od ženy pěknou kosu. Používám ted krabice od primalexu a je to O. K.

reagovat
Sobota 5. března 2005 ve 22:41 ® silur

stalo se mi ,že mi na krmení chodily do garáže myšky, tak jsem koupil dvě pastičky, na první dal kus sýra a když jsem to pokládal na zem pod stůl- ejhle past zklapla a já to dostal přez ukazovák júúúúú to byla bolest. Já řval v garáži svině sežerte si to všechno – potvory – prdim na vás.

reagovat
Pátek 4. března 2005 ve 13:44 ® Tomucha
Tomucha

No já jsem jednou vyhrál v tombole 5 kg těhle partiklů. jinak si nelíp koupím kvalitní krmení jako Lorenze a pak to tam postupně doplňuji dle potřeby. Jinak nepatřím mezy ty co tam za docházku nahážou metrak žrádla(tím se nikoho nechci dotknout). dávám jen do krmítka. To mi zatím stačilo

reagovat
Čtvrtek 3. března 2005 ve 23:31 ® silur

nevim ale mě se do krmení nikdy žádný breberky nedostaly a to mam většinou vše v pytli tak jak koupim a někdy v 30 kg gbelíku od primalexu s víčkem. Mam to po celou sezonu porád v garáži a pohoda.

reagovat
Čtvrtek 3. března 2005 v 19:14 ® Klon
Klon

vocko – já to vše kupuji v rybářství,tedy aspoň u nás to tam maj a pochybuju že by to jinde taky neměli. Je pravda že je to o něco málo draší ale aspoň ti odpadaj problémý s uskladněním – je to už nejak ošetřené takže jsem s tím nikdy neměl problémy. Mám to vše ve špajzu a žádný červi my tam nelezou,né že bych toho měl pytle ale určitě tam mám od všeho tak 15 kilo a oevřené a je to v pohodě.

reagovat
Čtvrtek 3. března 2005 v 18:57 ® vocko

To sou asi pekny mrchy, kdyz se dostanou uplne vsude. Ja skoro vubec nezakrmuju, tak sem to chtel letos zkusit. Nemas jeste nejaky vseobecny rady? Nebo nejakej recept na vnadici smes, teda jestli to neni tajemstvi. Jo a moc diky za odpovedi

reagovat
Čtvrtek 3. března 2005 v 17:00 ® mirmen

Nevím, jak to ty ludry dělají, ale připadá mi, že jim stačí snad ani ne milimetr netěsnosti a nějakým zázračným způsobem se tam naprcaná samička protáhne a naklade. Nebo jsou vajíčka či takřka neviditelné, sotva 1–2 milimetrové larvy ,už přineseny z prodejny a v kbelíku jen dokončí vývoj. Sázel bych na hermetický, vzduchotěsný uzávěr. Do kbelíků snad jen tak, že by se spoj oblepil nějakou spolehlivou lepicí páskou.

reagovat
Čtvrtek 3. března 2005 v 16:04 ® vocko

To by asi nepotesilo. Co kdybych to dal do uzaviratelnych kyblu( neco jako od primalexu)?

reagovat
Čtvrtek 3. března 2005 v 1:11 ® mirmen

vocko: nákup surovin pro krmení či vlastní směsi ( kukuřice,šrot,řep­ka, konopí,len,sušené mléko … aj.) je pouze částí problému. Pak následuje další, tj. uskladnění. Dovezeš-li si z prodejny, ihned ( na balkoně ap.) vysyp na plochu, prosej, zkontroluj, zda neobsahuje červy-larvy mola obilního aj. Pak uskladni do uzavíratelných sklenic, např. od okurech apod. Je nutné uzavřít neprodyšně, jinak Ti do toho různí zavíječi nakladou vajíčka a pak bude celý byt (sklep ) do pár měsíců zamořen létající pohromou.

reagovat
Středa 2. března 2005 ve 23:48 ® silur

ywan-souhlas. Nejlepší jsou Krmiva pro slepice atd. Já kupuju 30 kg pytel za 200,– kuku šrotu, pšenič. šrotu a v poslední době jsme kupovali granule pro kachny. Jsou bezva na zákrm, stačí přelít vodou a hnedka slít. Na šrot do krmítek to lze taky ale chce to nechat tak 5 min. napučet. Potom stačí přidat jen řepku, strouhanku a třeba dip.....

reagovat
Středa 2. března 2005 ve 21:13 ® ywan

V zahradkarstve to nekupuj, zmes nazvaná KRMIVO PRE SLIEPKY ta vyjde 17korun/kg. pritom je to obyčajný kukuričný šrot, v pekárniach stojí 150korun/35kg

reagovat
Středa 2. března 2005 ve 20:55 ® rybar11

semenářství či krmivo pro domácí mazlíčky

reagovat
Středa 2. března 2005 ve 20:06 ® kamet
kamet

v Č. Budějovicích ve Vrátě proti technoplynu-Norma a vMladém na hlavní do hodějovic

reagovat
Středa 2. března 2005 v 19:56 ® Mates

tuhle otázku jsi měl zadat v létě. Naše JZD řepku pěstuje( vlastně pěstovalo) a bral jsem si jí vždycky přímo z nákladaku a mohl jsem ti toho poslat kolik by jsi jen chtěl. Jinak šrot si dělám doma, hrách mám od kamaráda a akorat kukuřici si kupuju 250kg/pytel.

reagovat
Středa 2. března 2005 v 19:39 ® Chose
Chose

Já kupuju řepku v záhrádkáři a kuku šrot v prodejnách potravin pro zvířátka. Tt

reagovat
Středa 2. března 2005 v 19:06 ® spinningman

repka okolo 12kc/kg,srot okolo 7kc/kg,kuku okolo 8kc/kg,konopne seminko okolo 45kc/kg(muze se to vysplhat az na 120kc/kg). kupuju to ve zverimexu.

reagovat
Středa 2. března 2005 v 18:48 ® HaD
HaD

v CB nevim, v Táboře je hned u nádraží. ceny nevím, ale je to za pakatel

reagovat
Středa 2. března 2005 v 18:36 ® vocko

Nebo nejaky orientacni ceny. Jo a moc dik za odpoved

reagovat
Středa 2. března 2005 v 18:33 ® vocko

A nevis kde je nejakej takovej obchudek v CB?

reagovat
Středa 2. března 2005 v 18:27 ® HaD
HaD

v prodejnách pro zemědělce

reagovat