Chytej.cz

rybářský řád jak kdo necteno

26.7.2011 | nedby | 5.187 zobrazení | 57 odpovědí

Jako kaprař při příchodu na místo lovu se podívám a své místo uklidím jak mi přikazuje rybářský řád pak nahodím a koukám rybář a třpytkuje pobíhá sem a tam ale hází ale on si nemusí místo uklidit nebo ano asi by musel nosit popelnici na zádech ale kde pak je potom RŘ on nemusí a já ano no tak jak na to dík za vaše názory

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 26. července 2011 ve 14:54 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> krom toho, přijde mi pití z PET flašek nějak nechutné. Je to asi jen subjektivní pocit. Taky jsem narazi na obchody, kde ve skle šel koupit snad jen sirup.

Zálohy by byly částečným řešením a uvítal bych to. Ale důležitější by podle mě byla nějaká racionalizace a omezování plastů, tam kde prostě nejsou nutně potřeba.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:53 ® džigit

kerob> jj nepotopitelné plasťáky a šílenej byznys okolo.Já dodnes spím pod širákem,či obráceným raftem na pádla a plachtou.Dokonce i má matka,které je přes sedumdesát tohle letos podstoupila :-) akorát něchtěla ráno jest česnek proti upírům :-D

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:51 ® Fryw
Fryw

Alivio> Rozloží se na přírodě neškodné látky, prvky? Já jsem co se týče chemie naprostý analfabet. Poměrně nedávno jsem viděl v TV dokument o plastech. Bylo zjištěno, že částečky plastu se nachází i na těch nejodlehlejších liduprázdných plážích v písku a organismech. Další věc je jejich výroba, kdy se ve vagonech převážejí granule k výrobě plastových věcí, vagony stojí na nádražích a skladech, granue se z nich sypou a dostávají se kanalizací do vodních toků. Obecně si myslím, že plastových obalů je nadprodukce a měla by se vrátit doba, kdy bylo normální jít na nákup s taškou. Dnes se chodí do obchodů s prázdnejma rukama a tahají se igelitky. Dle mého názoru to nemá valné opodsatnění. Nejde jen o zněčišťování přírody ale i o obrovské plýtvání energií a surovinami..

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:51 ® -tom- reakce na …

Timber Jack → blbej den?

džigit → jasný, rozumím :-) právě ty rychlokvašky dělávaj největší bordel, no, někdy bych jim fakt nejradši hodil třpytku na prdel a seknul… a vyndal bych si s extra velkýma protihrotama :-)) Takový ty zasloužilý vodácký bardi, co pravidelně vymetaj otvírání i zavírání, ty už teď jezdívaj, jak píšeš, hlavně před a po prázdninách, aby se vyhnuli těm, co se jedou jenom nalámat a udělat trochu bordel.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:51 ® regulus
regulus

Jsem vcelku velký nepřítel PET flašek, ne že bych byl nějakej ekoterorista, ale ty se válí snad všude, nejen u vody. Slolehlivě je najdete úplně všude kde člověk provozuje svoje tzv. volnočasové aktivity a nejen tam. Je zajímavý, že plnou která váží poměrně hodně a zabírá spoustu prostoru sebou klidně přinesou, ale prázdnou která váží pár gramů a lze ji zmačkat na zlomek původního objemu už je jim odnést zpátky za těžko.
Vzhledem k tomu že značná část lidí jsou normální prasata, tak lze volnému povalování PET flašek zabránit jen nějakým restriktivním opatřením. V Německu je vcelku běžné, že plechovka od piva nebo nealkoholickejch nápojů je zálohována částkou 0,25€. V supermarketech je „červená bedna“ s dírou uprostřed kam vložíte postupně prázdné plechovky a až je tam všechno po stisku knoflíku vám vypadne lístek s částkou, kterou vám u pokladny odečtou od nákupu příslušný obnos. Jak to řeší v malých obchůdcích nevím, ale nejspíš tak jak všude u nás zálohy na flašky třeba od piva. V dobách dřívějších, byla většina nápojů ve skle, které bylo zálohované, je sice pravda že obchody musely mít nemalé prostory na vratné láhve, ale je zbytečné tady polemizovat, co je levnější případně ekologičtější, jestli koloběh lahví nebo PET flašky. Domnívám se, že výrobcům se ty PET flašky vyplatí a to i v tom případě pokud platí nebo je v jejich ceně tzv. recyklační poplatek. Tak jak tak, oni vyrobí a naplní PET flašku, zaplatí recyklační poplatek (pokud to tak vůbec je) který stejně promítnou do ceny nápoje a víc je to nezajímá.

Podle mýho je jediná cesta jak zamezit neustále se hromadícímu bordelu v naší přírodě nařízením o povinném zálohování veškerých nerozložitelných nebo zpracovatelných obalů (myslím tím veškeré sklo i PET láhve a možná i krabice od mlíka), jen si myslím, že by ta záloha měla být vyšší než u našich západních sousedů, viděl bych to tak na 20 Kč a to stejně nejsem přesvědčen, jestli by to v některých případech pomohlo. Z druhé strany by se určitě našli ochotní sběrači, při dnešním stavu by byl člověk asi v některých lokalitách schopen nasbírat za 8 hodin víc než si vydělá v práci (bez smajlíka). Možná namítnete kdo by to všechno zaplatil, no pochopitelně ti kdo to kupují, třeba by se i někdo zamyslel nad tím, jestli vlastně nejsou levnější v některých případech ty vratné láhve. Konec konců, láhve od vína a tvrdého alkoholu končí vždy v lepším případě v kontejneru na sklo, většinou však v popelnici. Pokud by hypotetická cena nové láhve ze sklárny byla např. 5 Kč a cena recyklované (očištěné, nepoškozené a vymyté) třeba 4 Kč, případně bez zaplacení dalšího recyklačního poplatku, myslím že by na to výrobci slyšeli. Je spousta firem co se živí díky druhotným surovinám, takže výstavba linky na čištění a vyplachování lahví by asi nebyl žádnej problém. Tohle vše ale je jen a jen na naší slavné legislativě, nad tím by se měli zamyslet soudruzi poslanci, ti ale mají zcela jiný starosti, normální člověk by takovouto iniciativu očekával od nějaké ekologické strany, ale třeba Bursíka a spol. to nejspíš nenapadlo.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:46 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> ja to pochopil moc dobre, jezdivali jsme vodu driv docela casto. Luznici a Vltavu prevazne, ale v tomhle provozu se mi uz nechce. Ta Sazava je hodne specificka, normalni vodaci tam v podstate uz nejezdi nekolik let. V Tynci nad Sazavou je pujcovna plastovejch lodi a muzes jet z Cercan do Tynce nebo z Cercan do Pikovic, pripadne z Tynce do Pikovic… mezi Cercanama a Pikovicema je tech pitomcu jak nasrano (a nasrano je kolem vody taky vsude dost). Otravujou zivot lidem kolem vody bez vyjimky, ale generujou zisk one pujcovne…

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:42 @ Timber Jack reakce na …

nedby> Nejsem citlivka. Nemám prostě rád křupany, co se tváří jako vědci a milovníci pořádku, ale mají problém s pravopisem. Překlep je jedna věc a neznalost jiná. Vím, že to tu není jazykový koutek, ale co je moc, to je moc. Asi tě zanedbávali, když si byl malej fagan. Nebo jsi byl u zubaře, když se to probíralo, že? A k volbám chodíš?

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:40 ® džigit reakce na …
  • tom → jinak na Vltavu jezdím nejčastěji a azyl mám na Jamným na bývalé osadě Černý rak,jenže teď už se tam toho moc neděje a před pseudovodáky tam jezdím koncem května a začátkem června.A možná mně jednou Dušan/Fík/ přesvědčí,že i konec července či srpna je v poho :-))
reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:37 ® džigit

kerob> -tom- já jezdím před nebo po prázdninách.Ale trošku osvětlím předešlé-nepovažuji za vodáka tyhle rychlokvašky,kterým je po první šlajsně i moře po kolena.Ovšem „těmi“ správnými nemyslím lidi okolo Hilgertů,jestli mi rozumíte.
Jsem v práci a měl jsem nějaký menší spor,tak jsem to tak divně napsal.
Je to jako ve všem,pokud to nemá/to dobré/ v sobě,chová se jako neandrtálec ve všech odvětvích,ke všem a ke všemu.
Alkohol piju víc a rád se zúčastním kdejaké srandy a pařby,jen si prostě po sobě uklidím a zbytečný bordel či bezdůvodné ničení přírody,jako takové se mi příčí.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:36 ® Shrek reakce na …
Shrek

FRYW> konkrétně ty igelitky – pokud budu mluvit o sáčcích, které dává TESCO zdarma na nákupy. Mohu potvrdit, že se velice snadno rozloží a rozsypou na prach. U nich problém nebude. Jinak s Tebou souhlasím.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:15 ® Fryw
Fryw

Když jdu sám k vodě na ryby, nemám vlastně žádné odpadky z toho co dělám. Když vezmu kamarády kteří nerybáří, je toho najednou plná igelitka. Z toho soudím, že toho vyprodukuje víc nerybář (třeba ten zmiňovaný vodák) než rybář. Zákony a řády vždy některé osobě nebo skupině přijdou nespravedlivé. Protože mnohdy takové jsou. Ale jsou to jen mantinely které vytyčují hrací pole a v něm je to už jen o těch hráčích, jak budou hrát. Tím, že vlastním rybářský lístek si přijdu vůči přírodě nějakým způsobem zavázán. Neznečišťovat přírodu je to nejzákladnější co by měl každý dodržet. Podílet se na napravování nepravostí po nezodpovědných lidech by bylo dobré vštípit většině společnosti. Je to obecně problém odpadů. Dnes v konzumní společnosti je zájem rozhýbat ekonomiku způsobem kup=>použij=>vyhoď. Jak si tak všímám, tak poctivý člověk (ve smyslu nakládání s odpady) je silně znevýhodněn vůči hovadu. Poplatky za svoz komunálního odpadu, sběrny atd, tvoří v podstatě nezanedbatelnou částku. Mělo by to být opačně. Též se mi moc nelíbí, jak se obecně zanevřelo na sběr recyklovatelného odpadu.

Netvrdím, že by to absolutně vyřešilo problém, ale nechápu, proč v Chorvatsku a jiných státech jsou zálohovány PET lahve a plechovky a v ČR ne. Též dostupnot igelitových tašek zdarma na každém rohu, při nákupu každé prkotiny mi přijde naprosto zcestná a zhoubná.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:15 ® -tom-

džidit → Nejel jsem, pravda, už asi 7 let, ale přestal jsem jezdit právě kvůli tomu, co se děje v kempech i na vodě. Samozřejmě jsou i slušný lidi, jenže v tý záplavě ožralých idiotů se postupně ztrácí a třeba ject vodu s malýma dětma v sezóně si dovolí jen blázen. Možná malý toky jsou v pohodě, ale to, co podemnou napsal Borek, to samý je na Vltavě. Jeden dlouhej proud lodí, za hodinu se tě zeptá 80 lidí, jestli berou… přístupný břehy často vystlaný konzervama a flaškama, na rybářských flecích pravidelně nasráno. Část vodáků se snaží project rychle a neplašit a neotravovat, to ano, části je to u prdele a je i hodně takových, který záměrně jedou do míst, kde máš nahozíno a ještě mlátí pádlama do vody s pokřikem „dneska asi nic nechytíš“.

Třeba pstruhovka na Vltavě = tak měsíc chytání, zbytek je kvůli vodákům nepoužitelnej, případně člověk musí jít kolem 5. ráno na 2 hoďky, nebo kolem 9. večer, jinak bez šance.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:15 ® sus1

džigit> Já nevim jak ostaní vodáci, ale tady odtud znám tři party,kteří na vodu jezdí právě kvůli tomu,co tady popisuješ.Blbnou­t,popít, ..... Asi ale existují i jiní,slušní vodáci, jako jsou rybáři.:-)

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 14:08 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> popravde receno, vodaky v pravem slova smyslu jsem letos na sazave jeste nepotkal… jen samy urvany pitomci, kteri na ty lodi kolikrat evidentne sedej prvne a nevedi jak se maj chovat, delaj bordel, rvou jak na lesy…

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:59 ® džigit reakce na …
  • tom->i když už jsi vyřknul ortel,tak si taky uvědom,že VODÁK a VODÁK je dost velký rozdíl.Nazývat bandu,co hledá dobrodružství na vodě spojené s chlastem a kraválem je dost zcestné.

Já jezdím na vodu dost dlouho a vím o čem mluvím,víš to i TY?

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:51 ® kerob reakce na …
kerob
  • tom → o vodacich mi ani nemluv…mame chatu na Sazave, kde je vodaku vic nez vody… od zacatku cervence se v podstate neda pres den jit na ryby, protoze jede jeden velkej zlutej had lodi, vsude je bordel jako svine a nasrano… a kazdej jednotlivek kokot v lodi se pta „berou?“… neodpovidam, ignoruju.
reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:42 ® -tom-

Co se bordelu týče – alespoň na řekách – chtělo by to najít nějakou účinnou páku na vodáky. To oni udělají tak 95% smeťáku a ne rybáři. Jenže za věc, za kterou by rybář přišel snad i o papíry, se vodák člověku vysměje do xichtu a ještě po něm hodí prázdnou flašku od kořalky :-/ Tohle je prostě špatně, nicméně řešení mě fakt nenapadá.

Když jsem na místě, tak si flek uklidím, protože by mě nebavilo sedět na smeťáku, když vláčím, tak na to zpravidla kašlu.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:38 ® johnier
johnier

já mám pocit že to neni o stylu chytání ale o postoji daného rybáře, když bude mít ten vláčkař zájem tak určitě nějaké odpoadky posbírá, stejně jako ten kaprař co dojde na flek. Proste jetli pred lovem uklizis flek tak te to šlechti a je to dobre, ale ver je hodne lidi co to nedela, a naopak jsou vlackari co uklizí břehy během vycházky.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:28 ® nedby reakce na …

dík

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:27 ® regulus reakce na …
regulus

nedby> klídek, jsou tu horší „češtini“ …

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:20 ® nedby

regulus> tak ti dík a omlouvám se samotnému Ámosu Komenskému promin

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:06 ® regulus reakce na …
regulus

nedby> sem ti to opravil, bilo to do očí … :-93;

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 13:04 ® Shrek reakce na …
Shrek

Jenom pro úplnost – http://www.pravidla.cz/hledej.php?…

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 12:57 ® Shrek reakce na …
Shrek

Timber Jack> ve slově VYSBÍRAT chybu nevidím. Asi je to jen Tvá narážka na Míru, ale VYSBÍRAT je správně – je to od slova „sběr“. Takže než začneš někoho poučovat, buď prosím tak hodný a nauč se to správně psát nejprve Ty.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 12:55 ® nedby reakce na …

promin citlivko omlouvám se tobě i češtině

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 12:32 @ Timber Jack

Jazykovej koutek:

• třpytkuje
  • vyzbírá

Kurnik, nehovaďte ten mateřský jazyk tolik. Zvlášť pokud se psaním živíte.

Já píšu česky málo, ale to co tady vidím, mne sere.

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 12:27 ® osprey
osprey

Slušný vláčkař taky něco vysbírá (já třeba mívám spadeno na PETflašky). Ale to tvoje srovnání je něco jako kdyby si ten vláčkař stěžoval, že ty můžeš na dva pruty a on na jeden.

On zas tolik bordelu neudělá – má s sebou trochu jídla a pití, žádné obaly od krmení a hromadu krámů.

Tohle bych neřešil. Ten předpis dává RS možnost nějak zapůsobit na člověka trůnícího na hromadě vlastního bordelu (o kterém samozřejmě bude tvrdit, že už tu byl). Když si představím, že si po povodni sednu (kaprař) nebo stoupnu (vláčkař) někam k úplavu, kde toho voda naplavila tuny, tak ani nečekám, že by ode mě někdo chtěl, abych místo lovu objednal kontejner a naplnil ho.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1