Chytej.cz

Tloušť jakožto nástražka na štiku

24.7.2011 | -tom- | 8.737 zobrazení | 64 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s tlouštěm jako nástražní rybou na štiku? Proč se ptám – mám vyhlídlýho jednoho krokodýla, kterýho nemůžu za boha dostat na umělý nástrahy, v místě je velký množství tloušťů od 20–25cm vejš, ale o jinou rybu člověk pomalu nezavadí. Ještě loni byla i spousta okounů, letos jsem tam nechytil ani jednoho. Je to na špatně, ale opravdu špatně přístupným místě, takže i kdybych koupil okouny (plotičky) někde jinde, nejspíš mi chcípnou než je tam donesu. Tak mě napadlo zkusit místní zdroje, ale došlo mi, že vlastně nevím o nikom, kdo by kdy tlouště jako nástražní rybu na štiku použil. Na sumce ano, tam je to docela běžný, ale u zubatý fakt nevím. Má nějaký specifika, nebo bude taky naprosto v klídku a nepoužívá se jenom proto, že ostatní rybky jsou krapet vhodnější?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Neděle 24. července 2011 ve 21:48 ® Fryw reakce na …
Fryw

Pokud jsou tam tloušti a o jinou rybku pomalu nezavadíš, tak ty štiky je určitě žerou, takže záběr můžeš očekávat. Pokud je ta cesta taková, že ji nezvládne ani karas, tak stejně nebude jiná možnost. Osobně mě přijde ryba 25+ na štiku dost velká, ale když říkáš krokodýl, tak to problém asi nebude.

mvincik> Souhlasím se vším co jsi napsal, krom jedné věci, kterou asi rád nebude číst, ale…Tloušť je velice chutná ryba. Ovšem v létě má maso jako bláto a k jídlu se nehodí. Až je voda chladná, má maso výborné.

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:46 ® Sander
Sander

Nechcípnou.
http://www.shop.top-carp.cz/…-aerator-eu/

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:34 ® -tom- reakce na …

To platí pro každou rybu ;-)

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:17 ® mvincik
mvincik

Tloušť je krásná ryba a jelikož nemá chutné maso, jsou místa kde je jich zatím dost. Ale i to se mění, rok od roku je jich méně a méně. Krásná je zimní a jarní tloušťovačka, v době kdy jiné ryby se moc chytat nedají. Tloušť na plavačku je v té době parádní rybačka. Nejen z uvedených důvodů bych ho jako nástražní rybku nikdy nepoužil, stejně jako neodnesl od vody! Toť můj názor.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1