Chytej.cz

háčky s protihrotem vs. bez protihrotu necteno

24.7.2011 | vovo | 5.436 zobrazení | 37 odpovědí

chci vědět vaše názory a který používáte vy jestli s protihrotem nebo bez ja s protihrotem­.............­...

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 30. července 2011 v 9:24 ® jasommato
jasommato

a este dvovod ich pouzivania vsetci vravia ze to je dobre pre rybu a tak ale podla mna rybe viac uskodi ked ju niekto nasilu vyrve z vody hacik nesetrne a bez ucty vitiahne alebo sa z nou na brehu zbitocne dlho babre ja ich pouzivam v prvomrade preto ze neni rozdiel v padavosti ryb ale je velky rozdiel v tom ze sa nezachitava do podberaku a ani do oblecenia takze si musky alebo vobi ci bliskace mozem len tak napichat do bundy ci kosele dalsou vihodov pre mna je to ze sa da fakt lachko vybrat z rybi cize nestracam zbitocne cas ani energiu a mozem ju zobrat ci pustit a chitam hned dalej toto je aj mensia vihoda pre rybu

reagovat
Sobota 30. července 2011 v 9:16 ® jasommato
jasommato

nazdar co sa tyka hacikov BL tak na muskarinu ich pouzivam cca 5tym rokom a som spokojnyziadna vecsia padavost rybi tam nehrozi pretoze tie hroty su aj na to upravene teda dlchsie a vecsinou zahnute dovnutra co s tika ostatnych sposobou lovu tak na kompletnej privlaci ich mam pozacvakavane okrem par rotaciek na ktore som ras nahodov zohnal trojhaciky ovner cultiva BL ale mali len jedny a viac som ich nevidel pri plavanej a feedri ties protihroty zacvakavam lebo original BL haciky u nas proste nemaju pri klasickej polozenej som to skusal a je to pohoda ale pri love na bojle na to moc odvahu nemam skusil som to na jednej rybacke na peletu ale neviem to posudit pretoze akurat na ten prut som nemal zaber

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 14:26 ® RM

Ale je pravda, že kdych šel chytat na žížalu (živou), tak bych tam ty protihroty měl.

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 14:24 ® RM

teď nedávno jsem kupoval háčky OWNER 50168, bez protihrotu. Jsou v pohodě …

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 14:10 ® SlivaK reakce na …
SlivaK

tomashr> tak já newim mě právě ten prodavač říkal že je vůbec nekupuje že se to dělá jenom takhle no tak nevim :-(( … každopádně se chci zeptat… ted bude na rybníku rybářský závod v miroticích. myslíš že se smí chytat s tim protihrotem nebo ne?… nic se tam o něm nepíše tak se ptam jako jesly je samozřejmost že se to nesmí nebo jesly sou i soutěže které to tolerují :-)

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 13:42 ®  reakce na …

johnier> chlapi nic proti, ale této teorii prostě nerozumím. (a je to tím, že asi ani nechci) Tobě velké ryby zabírají jen na velké nástrahy? Nemůžu si pomoct, ale podle mě protihrot má smysl, zamačkávám nerad a vůbec z toho nemám špatné svědomí. BL má u mě opodstatnění jen u much a streamerů. (vzhledem k nulové váze) jinak ne.

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 13:16 ® osprey reakce na …
osprey

johnier> No on když takový sumec metá kozelce a je seklý někde za kůži na hlavě, tak je člověk rád, že tam ty protihroty jsou. A protože mám třeba taky jeden záběr za rok, tak člověk udělá co jen se dá, aby mu nespadnul.

Když jdu u nás na řeku na okouny, tak tam už dneska neplave žádný, jehož ztráta by mě mrzela a navíc bez protihrotů není ta ztrátovost nijak zásadně vyšší. Takže tam je s gustem zamačkám. Navíc je to dobré, když to náhodně ukousne kudla.

reagovat
Pátek 29. července 2011 v 9:41 ® johnier
johnier

mam to asi jak psal osprey, u malych nastrah zamacknute a u velkych ne. Take kvuli upadnuti nejake lepsi ryby na kterou clovek ceka dlouho.

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:52 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Můžeme se domluvit. Vzalo by se něco pro mě a třeba by se tady našli i další. Otázka je předání, ale Česká pošta už to toli neprodraží.

Ostatně pokud ta nabídky zahrnuje speciálně tvarované typy, stálo by to za vyzkoušení a třeba i článek. Zrovna tohle si propagaci zaslouží – a čeští obchodníci dovedou být pružní. Jak se o něčem píše a lidi se o to zajímají, najednou se to na trhu objeví ani nevíš jak.

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:35 ® tomashr reakce na …

osprey> Děláš si legraci, ale popravdě už jsem rozjímal, co by se mi z mého oblíbeného UK shopu hodilo. A přitom primárně mi jde opravdu jen a pouze o ty háčky – ostatní věci buď mám anebo to v případě potřeby koupím v ČR. Ale srovnatelně bohatý zdroj BL háčků jsem u nás ještě nepotkal :-((

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:26 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Dobrá záminka pro další nákup:-))

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:19 ® tomashr reakce na …

SlivaK> Hele, úplná pravda to není. Pravé BL háčky mají někdy různé úpravy konce proti padání nástrahy, dále se někdy i trochu mění úhly oblouku háčku, pro minimalizaci padání ryb atd. Zamačkávání občas používám u trojháků třpytek atd., u klasických háčků ale preferuji víc „pravé BL“.
Bohužel nabídka v našich obchodech je bídná – třeba ve srovnání s tím, kolik typů BL háčků jen od firmy Drennan koupíš v UK je to až k smíchu (nebo pláči). Loni jsem toho nakoupil „hromádku“ spolu s jiným zbožím kupovaným z UK, ale až postupně tento nákup dojde, tak to bude otrava – objednávat samotné háčky se nevyplatí kvůli poštovnému a jako na potvoru zrovna nic jiného nepotřebuji :-((

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:18 ® osprey reakce na …
osprey

SlivaK> Jistě, zamačknout nebo zabrousit (podle toho, jak se chová materiál háčku – někdy se při zamačkávání ulomí celý hrot).

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 13:13 ® SlivaK
SlivaK

Taky sem minule šel do rybářství pač už mě štvou ty protihroty při vyndavání pač si ryby moc neodnášim… řekl mi že ty háčky bez protihrotu na krámu nemá ale že mi bohatě stačí ho zamáčknout a že takhle to tolerujou i na závodech… .vzít kleště zamáčknout a my rybáři i ryby máme snažší spolupráci :-)

reagovat
Středa 27. července 2011 ve 22:28 ® Dejwík2504
Dejwík2504

U menších ryb (především u okounů) protihroty zamačkávám a používám pouze jednoháček. Je to pohodlnější a šetřnější. Nemusí po mně zůstávat okouni doslova s „lochnama“ v tlamce (A to myslím, po nikom). U wobů protihrot nechávám. Zamačkávám, jen když se mi nechtěně zaplete do podběráku a nejde vyndat. Potom ještě očas u plavačky, když mi je jedno, jestli mě jedna nebo dvě ryby spadnou.

reagovat
Středa 27. července 2011 v 17:38 ® juráš

Hačky bez používam asi 8let a ryby mi víc rozhodně nepadají,na P vodě by měli byt samozřejmostí

reagovat
Středa 27. července 2011 v 9:56 ® Márty
Márty

já sem našel zatím jen 1+ že když náhodou chytím rybu po vyháčkování hodím do vody ale háček zůstává v podběráku a většinou se zamotá… a háček bez protihrotu jde líp vyprostit…

reagovat
Středa 27. července 2011 v 0:03 ® rgb23
rgb23

jak kdy a jak na co + jaká je pravděpodobnost, že chytnu rybu, po které zrovna netoužím + jestli chytám pro zábavu, nebo pro maso a spousta kompromisů mezi obojím:-)

reagovat
Pondělí 25. července 2011 v 16:36 ® regulus
regulus

Používám oboje, záleží na co. Na mouchách mám výhradně a to i před tím, než to muselo být BL háčky. Na woblerech zase výhradně s protihrotama, vlastně platí totéž i zbytku vláčecích nástrah snad kromě něčeho co si umotám sám, je ovšem fakt, že UL vláčku prakticky neprovozuju. Pokud se týká třeba plavané tak taky většinou s protihrotem. Pokud se týká názoru, tak u malých ryb nedojde díky BL háčkům k poškození, u velkých je riziko o poznání menší. Myslím si, že si to musí každej srovnat v hlavě sám.

reagovat
Pondělí 25. července 2011 ve 12:54 ® jackubr

U woblerů do 7cm zamačkáno, u malých cca 2cm vyměněno za jednoháček bez protihrotu. Jinde zamačkáno. Přiznám se, že na feeder pořád aznamenávám docela velký rozdíl v úspěšnosti. To je ale v rukách, takže nepřestávám zkoušet.

reagovat
Pondělí 25. července 2011 v 11:25 ® kerob
kerob

Na vetsine nastrah mam protihroty zamacknuty. Na jercich a sumconastrahach je nechavam byt jak jsou.

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 22:10 ® RM

To je snad naprosto samozřejmé že bez protihrotu. Vláčím poměrně dost na P a tam bych to dal jako povinnost uvedenou v RŘ. Pouze nástrahy s jedním háčkem bez protihrotu. Ale pak bych moc nerozuměl tomu, proč se smí vláčet na P jen do konce srpna. Jaký by byl rozdíl z hlediska nebezpečnosti pro rybu v mouše a ve vláčkařské nástraze? Nebo o co v této kauze vlasně jde?

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 22:00 ® rapppala

Fryw: neomlouvej se moch sem to napsat rovnou konkretnejc. na vsech svejch haccich mam zamacknuty protihroty a nepozoruju vyraznejc ubytek zdolanych ryb a vyhackovani ryby je za vsech okolnosti snazsi nejen pro me, ale i pro rybu.

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:53 ® Fryw
Fryw

rapppala> Tak to se omlouvám. Já asi bral moc zřetel na „zamáčknout protihroty na všem“.

Ale co se týče lovu dravců na jednoháček, ještě se mi nestalo, že by měla díky protihrotu dravá ryba nějak zramovanou hubu(vlastně žádná ryba). Proto nevidím důvod, zamačkávat háčky a fixovat na nich rousnici kvůli tomu zamáčknutí…ale třeba k tomu taky dojdu.

p.s. chytám jen na MP

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:50 ® Cudla
Cudla

Moucha 100%bez protihrotu,malé nástrahy téměř všechny.Jinak pomalu přezbrojuju i na poslední způsoby.Padání ryb nějak nepozoruju,mouchy víc vydrží.

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:47 ® rapppala

Fryw: moje poznamka se tykala vlacky, ale i rousnice a mrtva rybka se da na hacku bez protihrotu zafixovat.

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:36 ® Fryw reakce na …
Fryw

rapppala> Nevím, jestli by rousnice na háčku bez protihrotu špatně nedržela. Mrtvou rybku bych taky na háček bez protihrotu asi nedával, spíš bych ji ještě zajistil kouskem gumičky.

reagovat
Neděle 24. července 2011 ve 21:28 ® rapppala

osprey: ty zase perlis. ta tvoje posledni veta je fakt uzasna. nebylo by lepsi zamacknout protihroty na vsem? ale nechci ti radit.

reagovat
Neděle 24. července 2011 v 16:54 ® Luccini

Na pstruhovce sem presel na gumove nastrahy s jednohackem a zamacknutym protihrotem protoze me opravdu nebavilo slozite vyprostovani tlam sesitych trojhakem.Takhle mi to prijde pohodlnejsi.

reagovat
Neděle 24. července 2011 v 16:41 ® Libor
Libor

FISHERBOY> jaká mánie?? Já chytám na oboje, a musím říct že bezprotihrot je opravdu o dost šetrnější.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1