Chytej.cz

Nástraha na kapra necteno

19.7.2011 | sroubecek11 | 11.135 zobrazení | 39 odpovědí

Chci se zeptat zda máte nějaké zaručené nástrahy na kapry z domácnosti.. Nechci nic kupovat, žádný boilie ani jiné nástrahy, chci jen zkusit štěstí s tím co je doma.. A popřípadě taky techniku lovu.. Díky :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Středa 20. července 2011 ve 14:16 ® hraji
hraji

A co se stane v případě, že kapr není odmala krmený pšenicí a nebo ještě hůř, nemá paměť a nepamatuje si to? To je potom rybář v koncích.

reagovat
Středa 20. července 2011 ve 14:03 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

sroubecek11> mou zaručenou nástrahou je napařený půlený mak :-) …ale teď vážně: pokud kapr má nějakou paměť, tak si pamatuje,že byl krmený od malička pšenicí, a proto pšenicí taky vnadím a na ni i chytám a výsledky mám vcelku dobré. Chytám pouze na splávky.

reagovat
Středa 20. července 2011 v 9:26 @ regulátor 36987

Je to jasný jak facka a funguje to naprosto spolehlivě. Je to vyvinuté cca 30 let a nebylo to doposud publikované. Tak žádné zveřejňování!

• 1 kg tvaroh tvrdý (suchý)
  • 2–3 vejce (podle velikosti)
  • 1 flaštička lněného oleje (prodávané v prodejnách pro výtvarníky, objem snad půldecák)

Přesné poměry nejsou zásadní.Promíchat, dát do sáčku, či do nádoby a nechat cca 3 dny v teple. Zrát. Smrdí „to“ ukrutně. Jako tvargle s fermeží. Člověk to bere s odporem do ruky. Po vyzrání, před aplikací přidat nějaké plnivo, třeba mouku, pro dosáhnutí vhodných plastelínových vlastností. Pokud použiješ háček s pružinkou, či pružinku pro mimoháčkovou montáž závěsu, můžer byt supertěsto i řidší. Achtung baby! Bere na to všecko. I úhoř.

Mám i jiné zajímavosti na bázi zahuštěného mléka v konzervě (po zahřátí karamelizuje) a arašídového másla. Když já radši mušky.

reagovat
Středa 20. července 2011 v 8:21 ® Robur
Robur

koupíš si boilí, pak je přineseš domů, pak odejdeš, zase se vrátíš, podíváš se zda máš v domácnosti boilís, vemeš ho a jdeš na ryby.

jinak kolínka, makaróny, , kukuřice, rohlík, brambory

reagovat
Středa 20. července 2011 v 0:05 ® Mrakoš

chleba, salám, kukuřice, kolínka, rohlík, bábovka…

reagovat
Úterý 19. července 2011 ve 23:13 ® sroubecek11
sroubecek11

Je fakt že lívanec jsem zkoušel..Preferuji především lov na položenou a třeba chlebovou kuličku.. Na žížalky jsem zkoušel ale líni jsou vždy rychlejší..

reagovat
Úterý 19. července 2011 ve 23:08 ® Jeff
Jeff

Žížalky ze zahrádky :-)

reagovat
Úterý 19. července 2011 ve 22:57 ® Dejwík2504
Dejwík2504

Nebo nějaké těstoviny…

reagovat
Úterý 19. července 2011 ve 22:50 ® osprey
osprey

Francouzi by tomu říkali „le rochlik“. Na plavanou a na feeder. Překvapivě slušné jsou i brambory. A pak je tu třeba lívanec.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1