Chytej.cz

Prut na přívlač okolo 800,- necteno

15.7.2011 | pextr | 16.104 zobrazení | 56 odpovědí

Chci si koupit prut na vláčku, budu vláčet twistery, kopyta, třpytky… chtěl bych i smáčky ale to je s tvrdším prutem asi nemožné?? Problém je, že mohu dát maximálně 800 Kč, více prostě NE! Jde o chytání na řece jak pod jezem tak nad jezem, konkrétně na lužnici. Nevím jestli mám zvolit medium nebo light a tak, doporučte něco. díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 31. prosince 2011 v 10:40 ® MATE BOBAN

JAXON Charisma Spinning 2,4m 5–20g

reagovat
Úterý 27. prosince 2011 v 15:17 ® chose120
chose120

Jedine shimano force master 2,7 m delky a gramaze 10–30 gramu.Chytam s nimi i velke kapry od 3–8 kil a to bez problemu.Je dostatecne ohebny plnoparabolicky levny s kvalitniho materialu.Fotky jsem nedavno daval na web jak ho ohybam.Vydrzi neskutecne moc.A hlavne cena do 800 kc neprekonatelna.

reagovat
Úterý 27. prosince 2011 ve 14:00 ® ladamaj
ladamaj

pextr>za 800kč se prut jaký chceš sehnat dá bez problémů.Budeš li mít zájem písni na osobku a vše dohodnem.

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 v 17:59 ® Koubek3 reakce na …

the fish> Ahoj mohl by ses mi ozvat ohledně toho vláčaku ?

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 ve 12:48 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ja mam prútik na UL vláčku a som s ním veľmi spokojný :-) kúpil som ho za 29 eur : mitchell privilege 2 – 180 cm 1–5 g ľahký a parádny prútik dajú sa naň vytiahnuť slušné ryby

reagovat
foto/forum/2011/th-img19207.jpgfoto/forum/2011/th-img19208.jpg
Čtvrtek 21. července 2011 ve 21:17 ® Shrek
Shrek

Paráda, tak jim dej za uši.

reagovat
Čtvrtek 21. července 2011 v 17:51 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Výborně. Konec dobrý, všechno dobré.

reagovat
Čtvrtek 21. července 2011 v 17:21 ® pextr

tak mam 240 ml doma, už jsem byl a 100% vyhovuje ;-)

reagovat
Čtvrtek 21. července 2011 v 17:11 ® Shrek reakce na …
Shrek

Tomashr> tos měl napsat před týdnem :-)

reagovat
Čtvrtek 21. července 2011 v 16:22 ® tomashr

Mimochodem kdyby měl někdo zájem, tak bych možná toho debatovaného Forcemastera 270cm (večer ověřím, zda je M či ML, myslím že M) prodal. Je ve velmi slušném stavu, používal jsem poměrně málo a s ohledem na přikoupení některých dalších prutů teď už vyloženě leží ladem.

reagovat
Čtvrtek 21. července 2011 v 15:55 ® Bahňák reakce na …

Já taky, 270cm, 10–30g, na místní poměry v pohodě, není důvod ke stížnostem.

reagovat
Úterý 19. července 2011 v 16:55 ® Herink
Herink

Já mám shimano catana cx a nemůžu si ztěžovat.

reagovat
Úterý 19. července 2011 v 10:51 ® the fish

Ahoj, nechci nikomu nic nutit.. Jen mě napadlo, že mam doma nevyužitý přívlačový proutek Albastar Vertigo 25, 210cm, zátěž 5–25g … Je ve 100% stavu, byl pouze 2× u vody.. mohu ho jen doporučit.. když by někdo chtěl pošlu i fotky. Nový stál 950kč, možná mam ještě i paragon.. Ted bych dal cenu okolo 500kč. Samozřejmostí je seriozní a férové jednání :-)

reagovat
Úterý 19. července 2011 v 0:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

Tomashr> ne, neberu to nijak zle. Já jsem s tím proutkem spokojenej. Kolega má Albastara (typ nevím) a je lehčí, je rychlejší – mě prostě vyhovuje tohle. Předevčírem candoš, včera okouni na popa, dnes okouni na popa – svojí službu plní a doma mi zůstane :-D Rozhodně se nebudu čertit kvůli tomu, že mám lacinej nedokonalej prut. Jak jsem psal – je to druhej Forcemaster doma a spoky. :-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:49 ® tomashr reakce na …

Alivio> Tak pak dejme tomu, ale i tak ti vřele doporučuji si od nikoho nepůjčovat nějaký „rychlý“ tužší prut – mohlo by tě to docela zdeptat :-)
Nicméně ty popy jsou trochu extrém, u jiných nástrah je Forcemaster docela přijatelný, neber to jako nějaké extrémní odsouzení :-)

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:35 ® Shrek reakce na …
Shrek

Ano, máš recht, používám 4,5–6cm popíky :-)) )

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:20 ® tomashr reakce na …

Robur> No každopádně je to problém všech diskusí – někdo napíše, že se třeba Forcemaster chová dobře nebo blbě velmi přesvědčivě, ale zapomíná doplnit přesnou verzi.
Přitom se ale u Shimana jednotlivé mutace (AX, BX, CX…) liší někdy i dost zásadně, třeba u debatovaného Forcemasteru se změnil i základní materiál blanku, tak to lze jen těžko porovnávat. Jestli je to vždy změna k lepšímu je na diskusi, taky mám pocit, že se občas povede i krok zpět. Navíc Shimano občas zamíchá řady, takže třeba nový prut se stejným názvem vypadá jako krok zpět, ale v reálu zlevní a nahrazuje spíš nižší řadu a naopak původně vyšší řada je cenově srovnána. Ostatně u navijáků je to velmi podobné…

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 15:15 ® tomashr reakce na …

Alivio> Nepřekrucuj – napsal jsem pouze, že ta měkkost není u rotaček vítána, to neznamená, že se vodit nedají vůbec (zrovna na rotačky jsem tento prut používal asi nejvíc, teď ale holt už preferuji jiné).

Ale co se popů týče, to bych si docela rád nechal ukázat, jak to vodíš, to prohnutí paraboly při rychlém škubnutí je prostě děs. Ještě tak nějaký malý, ale 9cm pop je fakt už moc.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:56 ® skwor reakce na …
skwor

Alivio> Tam mě jo, proto mám už dva :-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:41 ® Shrek reakce na …
Shrek

tomashr> říkám svůj pocit, vodit popa na tom lze krásně za použití pletenky. Ale to je fuk. Každý máme jiné požadavky, mě tento prut max. vyhovuje. A že by se na tom nedaly vodit rotačky? Tak to teda nevim proč, trojky rotačky úplně v pohodě.

Skwor>mě o tom nepřesvědčilo ani Berkley se Skeletorem. To sedlo mi vůbec nesedlo do ruky. :-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:14 ® skwor reakce na …
skwor

Robur> Novou Catanu neznám, ale starý Force master se mi líbil, u toho nového mi nesedlo to sedlo s dotykem na blank. Tenhle systém má vymakaný Skeletor, šimaňácký pokus o to samé mě zatím nepřesvědčil.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:03 ® Robur reakce na …
Robur

Alivio> prča, no jak se to veme:-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 ve 12:02 ® Robur
Robur

taky jsem slyše, že model z roku 2009 už není to co se dělá v roce 2010. Např. u Catany to prý byl dokonce krok zpět. Zrovna tento prut jsem si proto na prodejně vyžádal a taky mně to tak přišlo. Ale je to osbní pocit, protože první catana už šla z domu, takže to srovnání může pokulhávat.

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 11:03 ® tomashr

Alivio> Já tedy doma klasického Forcemastera 270cm mám, tuším právě ML (možná M, musel bych se mrknout) a je to dost šílená „hadice“. Na gumy to může být i výhoda, ale třeba už u rotaček to je spíš „trpěná vlastnost“ a třeba pop se na tom nedá vodit prakticky vůbec. Podle všeho už se původní Forcemaster ani nedělá, což má za následek (pozitivní), že se teď místy dá koupit za hodně zajímavé ceny, náhradou je zřejmě právě Catana, která byla v letošní verzi vylepšena. Letošní model Forcemaster AX jsem v ruce ještě neměl a určitě je úplně jiný – jiný materiál (podle názvu asi s využitím "ekonomických bazaltových vláken) atd. – možná to bude lepší, možná ne, každopádně je třeba Forcemaster a Forcemaster AX rozlišovat… Verze AX je ale už nad 1000 korun, tedy kus nad rámec dotazu.

Co se týče délky, tak na univerzál je 240cm určitě lepší – samozřejmě když má někdo prutů víc, tak se hodí i nějaký 270cm, ale dotaz chápu jako požadavek na jediný prut…

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 10:28 ® Shrek reakce na …
Shrek

Roburku, to je prča, jak se ti mladí chlapci dokáží ihned kvůli kdejaké ptákovině rozčílit, že? :-D

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 8:41 ® pextr reakce na …

bez komentáře…

reagovat
Pondělí 18. července 2011 v 0:02 ® Robur reakce na …
Robur

pextr> hele až se budeš ženit, tak zase napiš, něco vybereme

reagovat
Neděle 17. července 2011 ve 21:41 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Protože by se ti líp vybíralo. Prostě se tě pokouší navést k poznání, že ten prut musí sedět tobě.

Já ty pruty v ruce měl. A kdybych si měl vybrat, tak ve 210 cm starej, ve 240 cm asi spíš ten novější a ve větší délce mi nesedí ani jeden. Jenže to je moje pracka, která to takhle vnímá.

Ty pruty jsou oba použitelné, každý je dělaný jinou technologií, bez testů v laborce (Shimano ji má, já ne) nedokážu říct, který je lepší a proto rozhoduje ten subjektivní pocit.

reagovat
Neděle 17. července 2011 ve 21:37 ® skwor
skwor

pextr> ???

reagovat
Neděle 17. července 2011 ve 21:27 ® pextr

co je ti do toho?

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1