Vyhledávání
Hloubka, kde se zdržují štiky
12.7.2011 | Dropy | 12.734 zobrazení | 58 odpovědí
Jakou hloubku byste zvolili pro lov štik? Začínám s jejich lovem a potřebuji poradit. Děkuji za každou odpověď.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 22. července 2011 v 11:57 ® albin
-
No podle mě na řece (myslím normální takovou naší střední řeku ne třeba Labe)štiky zas tolik necestujou.Jsou místa,kde se zdržují rybičky a tam se drží štik povícero.Nevím jaký mají systém,ale na typicky štičím fleku je jedna nebo dvě.Většinou se takovej flek brzy uávolní(rybářem) a na toto místo zaparkuje další,která jinak stála někde vedle,kde by jsme ji nehledali.Nějakejm velkejm a hlavně dalekejm přesunům po řece moc nevěřím.Spíš prostě na daným místě stojí štik třeba deset ale jen jedna tam,kde ji čekáme.Na přehradě cestují daleko víc,protože tam tahy hejn rybiček jsou mnohem vzdálenější a mnohem víc hloubkově rozdílný.Jedná se pouze o moje osobní názory,sice dle pozorování,ale opravdu jen laické.
reagovat - Středa 20. července 2011 v 16:11 ® Bahňák
-
Převážně „bobkařím“ a trochu taky vláčím ale právě při tom bobkaření jsem už několikrát viděl přijet pěknou štiku až ke břehu pár cenťáků pod hladinou.
reagovat - Středa 20. července 2011 v 8:22 ® Robur
-
chytej tam, kde jsou překážky a menší rybky ve vodě, na hloubku se vykašli.
reagovat - Úterý 19. července 2011 ve 23:59 ® Mrakoš
-
Čtu tady že na stojáku se podmínky nemění. To není pravda, na přehradě taky stoupá a klesá hladina (mimo jiné). A štiky na to velmi reagujou. Taky prý není ta voda dobře čitelná. To nevím, na řece jsem nikdy nechytal. Ale i na přehradě jsou místa kde člověk štiku tutově vytáhne. Navíc pak takový místo nezůstane dlouho neobsazený (zřejmě ne tak dlouho jako na řece). Takový místa jsou dobře viditelný, ale už nebudu psát podrobnosti. Každý ať si vypozoruje co dokáže.
reagovat
Pokud se někomu nedaří chytit štika, pak je to zřejmě proto že na tom místě nejsou. Štiky se chytají dobře, možná až moc dobře – a rybářů jsou mraky. - Úterý 19. července 2011 ve 23:04 ® Márty reakce na …
-
1Mara>
osprey>
Oboum vám děkuji za nějaké ty inforace i když nevím jestli i s tímhle něco chytím protože mé nulové štěstí mi ryby nedopřává
reagovat - Úterý 19. července 2011 ve 22:57 ® 1Mara reakce na …
-
Márty> Na řece bych neřekl , určo se veliká štika zdržuje poblíž místa spatření , znám tohle z Berounky , ale jestli hejbou z vodou je někde v hloubce a nebo v díře , jestli je zima , stáhne se do klidnější a hlubší vody . Dále na stojáku , veliké štiky se zdržujou po většinou v hloubce okolo 4m. hlavně někde u hrany , ale to není to pravidlo , občas se jede slunit a vyhřát do mnělčiny , pak opět splave do hloubky a číhá na hraně . jinak když se budu bavit o štikách od 40–80 cm. tak samozřejmně ty jezdí tam i tam , dle vody, možností , řekly , a hlavně potravy , páááč ty žerou vícekrát jak ty větší
reagovat. Ber mojí odpověď spíš jako teoretickou praxi a né že to tak je
- Úterý 19. července 2011 ve 22:47 ® osprey reakce na …
-
Márty> S větší, menší, za kyslíkem, na jaře i v zimě, ale ne každá ryba. Je to hodně proměnlivé. Určitá znalost těchhle pravidel mě dnes zvýhodňuje před většinou ostatních rybářů, protože slušný cajk už má dnes kdekdo a tahat wobbler není zas tak těžké. Když ale dnes vídám fleky, které byly před deseti lety obsazeny slušnou rybou obsazené čtyřicítkou, tak je mi jasné, že se ničeho extrovního na většině vycházek nedočkám.
reagovat - Úterý 19. července 2011 ve 22:24 ® Márty reakce na …
-
osprey> díky za info i když mě moc nepotěšilo :-/// a pochopil sem teda dobře že ta ryba „cestuje“ s větší vodou jo?
reagovat - Úterý 19. července 2011 ve 22:13 ® osprey reakce na …
-
Márty> Ano, je. V řece se mění stav vody a ryba, která tam vyrostla, na to reaguje.
A chybu možná neděláš, možná jen potvrzuješ klasické úsloví, že kde nic není, ani smrt nebere.
reagovat - Úterý 19. července 2011 ve 21:54 ® Márty
-
když je to tady u těch štik mohl bych se zeptat jestli je nějaké rozdílné chováni štik na stojaté vodě a na řece??? chytám řeknu 1. rok tak by mě zajímalo kde dělám chybu protože to nějak nejde :-/// xD
reagovat - Pátek 15. července 2011 v 8:22 ® Mrakoš
-
Ještě k tý štice. Dohadovali jsme se teď s přítelkyní jak velká vlastně mohla být. Shodli jsme se že měla hodně přes metr.(115–120)Myslím že i když jsem jí měl zapřaženou asi 7 minut tak ona to moje popotahování 0,18 vlascem brala asi tak jako normální udržování se v proudu. Vlastně jsem jí za celou dobu nijak výrazně neznepokojil.
reagovat
Před týdnem jsem se bavil s parťákem jaký by to bylo tahat za hřbetní ploutev metrovku. On říkal že že je to něco jako snažit se táhnout kobylu za rozporku. A přesně tak mi to včera připadalo. - Pátek 15. července 2011 v 0:53 ® kingkubik reakce na …
-
All Armor> a jak na privlac na mare?ja jedu do Lipt.Miulase v sobotu rano…takze premyslim jestli brat nejaky klacek s sebou:Dpritelkyne mi to sice zakazala ale vsak ona zmekne:D
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 ve 23:48 ® Libor reakce na …
-
Mrakoš> dobrej zážitek, a o tom to je.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 ve 23:37 ® Mrakoš
-
Tak jsem dnes konečně zapřáhl pořádnou štiku. Lenošila si v mělčině v trávě asi 4 m ode mě a já o ní vůbec nevěděl. Jenže pak mi za třpytkou jela jakási štička a tenhle válec mi jí sebral těsně před záběrem.
reagovat
Na karabinku jsem dal dělenýho woblera. Toho na kterýho jsem ještě nikdy nic nechyt, ale jeho chod mi přišel teď akurátní. Štika ho vzala na druhý nához – krátká jízda a – splihlý vlasec. Lanko bylo moc krátké.Připadal jsem si jako největší pitomec na zeměkouli. Doma jsem navazoval lanka a na špulce bylo posledních 35 cm. Udělal jsem z nich dvě krátká a tohle byl výsledek.
No nic, sice tomu moc nevěřím, ale tahám z kapsy 40 cm silně zdevastovaného lanka. (že jsem to neudělal dřív!), dávám nového woblera a zkouším štěstí. Po pár hodech se hladina pohla. Štika se otáčí za kmitajícím kouskem plastu a už visí! Ten odkouslý wobler jí plandá kdesi nad hlavou. Zbavuje se ho po chvilce. Ale je nějaká klidná, až podezřele. Kontroluju ještě jednou brzdu navijáku a připravuju se na divočinu. Ale ta se nekoná, štika táhne plynule a pomalu jak když popojíždí lokomotiva. Občas poodjede, pak jí zas zvolna přitahuju, ale něco mi nesedí. Už je blízko, její hřbetní ploutev je jak od modelu plachetnice – a trojhák je zaseklý v její zadní části… A jéje! To není dobrý.
Štika se otočila hlavou ke mě a připlula na dosah ruky. Pak mě uviděla, rozjela se do travin a jen tak jakoby mimochodem se zbavila nepohodlné přítěže. A tak tam stojím ve vodě, chvějou se mi ruce a – jsem šťastný. Jsem nadšený ze silného zážitku. Jsem rád že štika nemá moje trojháky kdesi zaseklé. A vím že ona tu na mě do příště počká. A jestli ne ona, tak nějaká jiná. Vždyť všechno je teprv před námi… - Čtvrtek 14. července 2011 ve 22:14 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Proběhl jsem ti tím Slovenskem, dokonce jsem pár kiláků od Mary 4 dny bydlel a v neděli jsem na ni koukal z Velkého Choče. Ale pruty jsem si ani nebral.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:00 ® superweb
-
Me se postestil asi pred tydnem osobacek 73cm. K Hloubce – cca 1m od brehu stojate vody byla cca 2m hloubka. Lov s kacenou, nastraha priblizne v polovine vodniho sloupce.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:40 @ All Armor
-
Právě se probírám z komatu. Pro zájemce: od půlnoci do šesti ráno 8 udic vedle sebe. Liptovská Mara. Mrtvá rybka. Na dně, i na plaváku ve střední hloubce. Candát 1× (80), bolen 8× (max 80, všichni ze dna). S braním bolenů na mrtvou rybku na dně jsem se ještě nesetkal. Ani moji soudruzi. Muška, přívlač, živá rybka…to jo…ale toto? Asi bude ten mayský konec světa… Hic jak prase. A dusno.
reagovat - Středa 13. července 2011 ve 23:09 ® Mrakoš reakce na …
-
osprey> No pár jsem jich vyprovokoval, což byla příjemná změna. Ale braly to dost nedůvěřivě nebo rovnou nástrahu „minuly“ Doufám že to nebyl jen jeden lepší večer.
reagovat - Středa 13. července 2011 ve 20:31 @ All Armor reakce na …
-
osprey>V těch hicech je to až patologické. A v řekách teče bílá káva, někde černá… Ale když se jde na stojatou vodu o půlnoci tak do 5., tak to jde. Ani není hic. Dnes se chystám na candáty.Ale jen s mrtvou rybkou. Snad se přemůžu… Kdysz jsem pochytal candáty na přívlač i o půlnoci ve mělké vodě (po kolena). A bylo téměř jedno, co se jim předhodilo.Fluorescenční „guma“ byla super.
reagovat - Středa 13. července 2011 v 18:52 ® osprey reakce na …
-
Mrakoš> Vážně? Že bych zašel po pár týdnech útlumu k vodě?
reagovat - Středa 13. července 2011 v 18:24 ® Mrakoš
-
No, taky mi přijela metrovka na mělčině až pod nohy, ale nevím jestli to právě nebyla ta výjimka potvrzující pravidlo. Vím bezpečně že tam kam chodím velké ryby jsou, ale zatím můj štičí rekordman měřil jen 63 cm
reagovatA že jsem tomu už pár set hodin času věnoval.
Mimochodem, štiky začínají po týdnech útlumu celkem brát. Aspoň mi to tak připadá. - Středa 13. července 2011 v 11:04 ® kerob reakce na …
-
Mrakoš> jak kdy, jak kde…
reagovat - Středa 13. července 2011 v 8:34 ® FISHERBOY reakce na …
-
Mrakoš> já vytáhl svoji největší štiku (81) z místa, kde je necelých 40 cm vody:)
reagovat - Středa 13. července 2011 v 8:29 ® Mrakoš
-
Už dlouho mi vrtá hlavou, jestli se v těch mělkých zarostlých zátokách nezdržujou převážně jen menší štiky.
reagovat - Úterý 12. července 2011 v 19:14 ® Stroft
-
Štiku jsem chytl i na 15ti metrech.Také ve 23,30hod. Na 30cm okouna i na 2cm střevli východní. Na burizón i na třešni. Tak těžko říct,synku
reagovat - Úterý 12. července 2011 v 17:54 ® kerob
-
Stika se vyskytuje vetsinou mezi dnem a hladinou…nekdy i nad
Jinak zalezi na tolika faktorech, ze spravna odpoved neexistuje. Z hlediska pravdepodobnosti jsou nejlepsi melky zarostly zatoky a mista, kde je dost prekazek. Casto byvaji hodne blizko brehu, ale vse se meni podle pocasi, denni doby, stavu vodni hladiny…
reagovat - Úterý 12. července 2011 v 17:30 ® osprey
-
V první řadě se omlouvám zadavateli za úpravu jeho otázky.
No a na oplátku – pokud si štka může hloubku vybrat, tak si ji vybere. Záleží to na typu vody, roční době, potravní nabídce, velikosti té štiky, množství úkrytů a podobně.
Já osobně bych volil hloubku 150 cm, protože je to sympatická snadno dosažitelná hloubka a navíc tam stačím. Ale těm štikám je to dost jedno, co bych si já vybral.
reagovat - Úterý 12. července 2011 v 17:23 ® Libor
-
štika se nachází v jakékoliv hloubce, musíš ji najít.
reagovat