Chytej.cz

Jaký prut necteno

11.7.2011 | vamoson | 21.120 zobrazení | 108 odpovědí

Ahoj, vím, že tady toho bylo napsáno dost. Jsem začátečník a chtěl bych si koupit prut na přívlač do 2000kč, ale nevím jaký. Jen bych chtěl říct, že bych chtěl prut na řeku, ale i si trochu zaházet i na rybbníku. Nemám v plánu tahat nějaký velký sumce… Jen když to vyjde, zajít si na řeku, ale i zaházet si na rybník… Kdyžtak mi poraďtě, jaký prut by byl pro mne ideální? Děkuji Feri

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 14. července 2011 v 15:37 ® kerob reakce na …
kerob

Alivio> kdyz ono to je tezky, nekdo ma rad prut citlivej a jemnej, nekdo ma rad prut tuhej a oba pritom muzou chytat stejny nastrahy. Jinak ja bych si beasta ve 270 nekoupil, je tezkej jako krava, coz zas nekomu nemusi vadit :-)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 v 15:34 ® Libor reakce na …
Libor

Alivio> na gumy souhlas

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 v 15:29 ® Shrek reakce na …
Shrek

kerob: jasan, proto jsem také psal, že pro něj by bylo lepší těch 10–30. Pokud chce vodit gumy, tak určitě líp „ožijou“ s delším prutem. Každopádně výběr a rozhodnutí je jen na něm, pro jeho potřeby bych radil, pokud si tedy vybral Beasta, koupit ho ve verzi 270 M 10–30g. Hawgh :-D

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 v 15:18 ® Ftmči reakce na …
Ftmči

All Armor> Vážně si myslíš, že se pídím po IP adresách lidí tady na chytej? :-)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 v 15:03 ® kerob
kerob

Alivio> 270 ML bude dobrej na tlouste. Gumy do hlavicky cca 12g, stihly woby s malym odporem do cca 10 cm (original, husky jerk). To mi prijde zase malo… kdyz uz, tak verzi M – medium, ktera ma odhozovku 10–30…

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:59 ® Libor reakce na …
Libor

Alivio> jojo je to tak, je to o nástrahách a jejich velikosti. Neni ideál. A jsou taky gumy malý ale i velký. Pravda že já pidi nástrahy netahám.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:56 ® Libor reakce na …
Libor

All Armor> máš pravdu a proto mě ingnoruj prosím.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:51 ® Shrek reakce na …
Shrek

já si furt nemůžu pomoct s tou gramáží – přijde mi na 2,4m celkem velká – je to také označení medium heavy. Navíc když sám psal o gumových nástrahách – bude jen tak tak na spodní hranici prutu. Osobně bych konkrétně u tohoto prutu volil délku 270 v provedení Mediumlight (7–21g) a nebo v Tvém případě přijatelnější Medium (10–30g)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:49 @ All Armor reakce na …

kerob> Výborně. I pes mě pozná zdálky.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:48 @ All Armor reakce na …

Libor> Pokud si někdy viděl „Nemocnici na okraji města“, tak asi víš, co myslím, když napíšu, že asi lítáš jako tryskáč.A nikoho tu do ničeho nenuť. To na internetu většinou provozují ti virtuální geroji, co jsou doma bití starou, che che che.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:48 ® kerob reakce na …
kerob

All Armor> nemusis ani menit IP, treba ja poznam, ze jde o tebe behem prvni vety.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:47 ® kerob reakce na …
kerob

Podle me se tady poprve vyskytnul jako Fisher a minimalne pres dalsi asi 2 nicky se dopracoval k tomu soucasnymu. Jinak totiz neni mozny, aby se podobnej exemplar kastrovaneho samce tvora, kterej ma 4 zaludky na chytej vyskytnul tolikrat.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:45 @ All Armor reakce na …

Doudleban> Já to střídám furt-proč ne? Život je změna. Je to tu i tak anonymní a pokud osobu neznáš osobně, tak ti to, co tu sama napíše, nic neřekne. A aspoň udělám takovým Sherlockům, jako jsi ty radost, když si přečtou IP adresu a já nepoužiju soft „Mask My IP“ (More proxy lists provided Access more IPs from more countries Automatically change your IP). Umožňuje měnit „zem původu“ a tím i IP adresu libovolně). Jen to mírně spomaluje. Server je trochu od ruky.A druhý to ani netuší…

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:41 ® Libor reakce na …
Libor

Alivio> Pravda pravdoucí¨

vamoson> Beastmaster klidně, kup si 15–45g , a i kdyby jsi měl potřebu poyději jiného, tenhle prut se ti nikdy neztratí a využiješ ho dobře. Délka 240 či 270, to je na tobě. tod můj názor.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:38 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> dnes jsem vyprávěl kamarádům o tvém řádění s jemným cajkem na velké vodě..:-) . good.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:38 ® Shrek
Shrek

A co takhle zkusit dotyčnému poradit s tim beastmasterem, než řešit statiku, dynamiku a třecí sílu brzdné plochy? :-)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:37 ® skwor reakce na …
skwor

Doudleban> Co měl za nick minule? Většinou tyhle anonymní týpky, co všude byli, všechno viděli a od všeho mají klíče rychle zapomínám :-)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:36 ® Libor reakce na …
Libor

All Armor> dobre, jinými slovy nejsi schopný brouku pytlíku. A nejsi schopný ani normální diskuze. Omlouvám se zadavateli fóra za odbočení od tématu.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:34 ® Ftmči reakce na …
Ftmči

All Armor> Proč bylo od „minula“ nutné měnit si nick? Takhle už by ostatní uživatelé věděli předem, že nemá význam se na nic ptát.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:30 @ All Armor reakce na …

Libor> Tak to tě zklamu. Bueš si budeš muset vypíchnout voko. Pokud nemáš základy a nepamatuješ si nic ze základní školy, (mám podezření, že jsi ten případ), tak se tady nebudu namáhat se statikou. Chce to kreslit a vysvětlovat. A to je tady jaksi nepraktické. Snad si nemyslíš, že tu zřídím kurz a budú fotit obrázky a komusi tu dokazovat že 1++1=2. A já učím grátis jen kamarády. Minule jsem jednumu blbovi motorkářskému ubn piva marně 2 hodiny vysvětloval, že velikost třecí síly, není závislá na ploše, na které tření probíhá. On věděl svoje. Čím větší kotouč, tím silnější brzdy, cheche…Taky si to myslíš,

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:19 @ All Armor reakce na …

tomashr> Dík za poučení, checheche. Hmmm, abych tě trochu zorientoval. Já se setkal v praxi s kompozitními materiály začátkem 70. let (minulého století, checheche)v GB, kde jsem se zdržoval v universitních kruzích jako emigrant taky. Whisker Composite (Whisker Composite – Composite which is imbedded with near-perfect single-crystal synthetic fibers known as whiskers.) se tomu tehdy říkalo. Jako že to je jako vousy. Měl jsi ty začátkem 70. let vůbec tušení, že něcio takového existuje? V ostbloku se to ani nevyskytovalo. Dneska jsou napŕ. minerální vlákna v kompozitech používabných na stativy pro fotografy. sám mám Manfotto. Někdy se pro zábavu tvářím, že nevím co je to ocel…

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:11 @ All Armor reakce na …

tomashr> Móóóc dobře vím, vocogou.Má to ve 2 prutech.Ale sranda musí bejt. Či ne?

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:05 ® tomashr reakce na …

All Armor> Biofibre je obchodní název, ale pokud se trochu pohybuješ v oboru kompozitů, tak se celkem dá domyslet, co se za tím konkrétně skrývá… Ono těch materiálů není zas tolik :-)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:02 ® tomashr reakce na …

kerob> Jasně, já to nemyslel tak, že to je dáno JEN tím, návrh je vždy nutno vnímat jako celek. Nicméně jsem si prakticky jistý, že vlastnosti „biofibre“ mají podíl docela významný…

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:02 ® Libor reakce na …
Libor

All Armor> takových anonymních chytráků znám hodně. Ale já opravdu nemyslím nic arogantně ani špatně, tak mi to vysvětli ať ta debata k ničemu je a něco se dozvím. Nebo toho opravdu nejsi schopný? – ve vší počestnosti.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 14:01 @ All Armor

Bofibre, biofibre…to by mohla znát ta slepice parlamentní, co ji zhovadil pěkně Kraus s otázkou, co je bioamasa. A pertinaxový karburátor znáte?

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:57 @ All Armor

Libor>Jsem strojař s doktorátem z německé školky (ale z emigrace, tak asi nic nevím). Hmmm, my strojaři o vetknutých nosnících (říká se tomu taky nesprávně krákorec) nic nevíme, to máš pravdu. Takové vysvětlování mne unavuje. Je to podobné, jako když se na muškaření jeden domáhá vysvětlení, jakl má chytat mokrou muškou a jak strímrem. 2–32 věty A JE TO! Najdi si toho strojaře…

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:51 ® kerob
kerob

tomashr> popravde si myslim, ze je dana spis navrhem blanku, tim jak se meni tloustka steny blanku a jaky je ujimani. Mam jeden stary prut od Trabucca, ktery se chova dost podobne a ten v sobe nema ani kousek Biofibre. Ale samozrejme je mozny, ze nejakej podil na tech vlastnostech je v tom kompozitu u speeda ukryt.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:51 @ All Armor

zedus> Máš recht, vypadá to na pěknou blbost. Předevčírem jsem nahodil s fídrovkami do 80g 2× mrtvé rybky na candáta. Pár hodin nic, potom záběr, že jsem málem přišel o prut a rybička na konci pojela pár metrů do strany a zalehla. Dost jsem se snažil, ale nereagovala. Asi po 15 minutách pohyb zase spíš na stranu a dozadu. Byl jsem nakonec po kolena ve vodě a najednou žádný odpor a prázdný háček extra ostrý Tiemco na moře. Malá voda (obvod 1500m), 20 sumců od 150 do 200 cm. Je snaha je vychytat, žerou kapry, líny a duháky. Byly i spešl akce nonstop (pruty 500 g, multiplikátory na mečouny, šňůry 100 kg, trhačka). Nic.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:45 ® tomashr

Luccini> Hele a nebyla tam nakonec opravdu vázka? Ono se to totiž občas zadaří, že sekneš rybu a vzápětí se ti chytne za kámen – pokud nemá moc ostré hrany, tak ji leckdy nakonec vytáhneš, ale než se vymotá, tak se nestačíš divit…

Jinak opravdu nevěřím, že by byl s touto Catanou nějaký problém s takhle malým duhákem (i v proudu). Anebo jsi chytl duháka, krmeného anaboliky :-D

reagovat