Vyhledávání
Zkrácení rukojeti
8.7.2011 | Bulb | 15.268 zobrazení | 40 odpovědí
Měl bych dotaz, ohledně zkracování rukojeti u prutů. Zajímalo by mě, jestli případné zkrácení rukojeti má vliv na vlastnosti prutu.
Děkuji
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 29. července 2011 ve 12:54 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Když se k tomu bude chovat jako já, brzo zkrátí i tu špičku a nic přečuhovat nebude
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 v 8:37 ® Shrek reakce na …
-
Pepánku, pokud budeme počítat, že není tak blbý aby zkracoval teleskop, tak určitě mu nic přečnívat nebude. Tady se jedná o dvoudílný prut.Samozřejmě, horní díl bude delší než spodní, ale to se dá jednoduše vyřešit transportním tubusem, nebo prostě nechovat se k prutu jako mezulán.
reagovat - Čtvrtek 28. července 2011 v 0:40 ® pepanek
-
když si zkrátíš rukojeť,tak ti bude přečuhovat špica.(při transportu)
reagovat - Středa 27. července 2011 ve 20:20 ® Bulb reakce na …
-
jepice> Já jsem stejného názoru!!
reagovat - Středa 27. července 2011 v 11:00 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Bulb> Čím jemější prut na přívlač, tím mám kratší rukojeť. U „tvrďáka“ mám dlouhou a neměnil bych. Kvůli delším náhozům.
reagovat - Středa 27. července 2011 v 10:58 ® jepice-zruseno reakce na …
-
kingkubik> Já si dělám woblery proto, že mi líp šlapou (když se povedou). Ty co šlapou stejně dobře jsou neúnosně drahé (oproti bastlu doma). Možná že ty drahé déle vydrží, ale já to stejně brzo urvu. Mám na to ale zatím dost času.
reagovat - Pátek 22. července 2011 ve 13:55 ® Bulb
-
rgb23> No tady jde o to, že u většiny prutů i u těch kvalitních se dělají zbytečně dlouhé rukojeťi. Například člověk si vybere dobrý proutek, blank, akce a další věci mu sedí, všechno je v pohodě, až na právě diskutovanou dlouhou rukojeť. Někomu to třeba nevadí, ale já potřebuju s prutem manipulovat nejen kvůli místům kde chytám, ale také kvůli přesnosti náhozu. A nahazovat přesně ke břehu když má člověk málo prostoru kolem sebe a držet přitom tětižště prutu půl metru od sebe není žádný med!!
reagovat - Pátek 22. července 2011 ve 13:37 ® tomashr reakce na …
-
rapppala> Záleží na konstrukci prutu – někde může jít blank skrz celou rukojeť, typicky kapráky nebo vláčáky s dělenou rukojetí a zkrácení a změna pozice úchopu pak může mít na akci spodního dílu vliv. Ve velké většině případů asi bude vliv zanedbatelný, nicméně tu a tam asi nastane i situace, kdy se zkrácení rukojeti projeví výrazněji.
reagovat - Pátek 22. července 2011 v 0:47 ® rgb23 reakce na …
-
Tak je zkrácení a zkrácení a není prut jako prut. Když seřízneš rukojeť vláčáku na mušák, určitě to bude víc znát než chybějící centimetr u dírkové špejle
reagovatAkce prutu se zkrácením samotné rukojeti nijak nemění, vlastnosti jako váha, vyvážení a pod. určitě ano
Rukojeť ani nic jiného mě ale zkracovat do teď nenapadlo, protože když už se stalo, že jsem koupil něco co mi časem nesedlo, zbavil jsem se toho dřív, než jsem začal spekulovat jak to upravit.
- Neděle 17. července 2011 ve 13:36 ® Bulb reakce na …
-
rapppala>Někde jsem to slyšel, tak jsem si to chtěl ověřit, jestli je to opravdu tak.
reagovat - Neděle 17. července 2011 v 11:53 ® rapppala reakce na …
-
Bulb> hele, proč myslíš, že má zkrácení rukojeti vliv na vlastnosti prutu?
reagovat - Pátek 15. července 2011 v 9:01 ® tomashr
-
kingkubik> Tak pokud se tím přímo živíš (a navíc ve vyšších přesnostech), tak pak vůbec nepochybuji, že budeš takovou prkotinu jako koncovku na prut, kde ti stačí tolerance tak do milimetru, mít za chvíli „levou zadní“
reagovat - Pátek 15. července 2011 v 0:47 ® kingkubik
- jinak tady je videjko ktere doporucuji zkouknout pak si asi predstavite jak tezky je vyrobit protizavazi na kterem jsou dva prumery dve delky srazeny hranky a tot vse:D reagovat
- Pátek 15. července 2011 v 0:40 ® kingkubik reakce na …
-
tomashr> tak sloziteho zalezi co delas za vyrobu ja delam kusy na jaderny elekrarny kde kazdej rozmer co musim dodrzet se pohybuje v toleranci+/-0,02mm to je fakt nekdy postaveny na hlavu ale na fukusimu jsem nic nedelal tak jsem klidnej:Dchut do prace neni nikdy to ti reknu rovnou ale pokud se jedna o fusku ohledne rybariny jo tak to muzu delat klidne 16 nact hodin v kuse:Dono nic nepotesi vic nez kdyz vis ze jsis s tim vyhral a vypada to…to je asi tak…proc si lidi vyrabeji svoje woblery?ze by jim nestacily ty co maji na trhu?nebo ze by pro ne byly tak neunosne drahe?ne!je to proto ze je to bavi a maji z toho radost!
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 ve 20:37 ® Bulb reakce na …
-
tomashr> Právě na to, že výsledek bude velmi hezký spoléhám
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 v 15:18 ® Sander reakce na …
-
jepice > upřímně, já bych to nedělal tak ani tak…nacpal bych tam olovo a přilepil původní patku. Na všech prutech co jsem vyvažoval to ani nepoznáš.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:21 ® tomashr reakce na …
-
kingkubik> Nic si z toho nedělej, pro většinu lidí je CNC synonymem něčeho „děsně složitého“ a vůbec netuší, co vše pod to spadá. Vím toho dost z modelařiny – CNC řezačku polystyrénu ubastlila spousta lidí vyloženě na koleně, CNC 2D fréza se taky dá udělat po domácku a hotová tak za 50–100k, CNC soustruh už je dražší, ale taky si ho může dovolit i kdejaký „malovýrobce“, zdaleka to není záležitost vyhrazené jen pro highend firmy.
reagovat
Pokud máš podobnou možnost, tak s chutí do toho, výsledek může být velmi hezký - Čtvrtek 14. července 2011 ve 13:05 ® kingkubik reakce na …
-
jepice> tak to teda sry ale nejsem hovado a pokud to muzu mit pekny proc to na tom cnc neudelat:program napisu za 3 minuty a vyrobeno je to za 10 minut bez jakehokoliv otrepu a podobne?je to puntickarstvi ale pokud mas proutek za nejaky vetsi peniz tak asi chces aby taky vypadal a ne jen chytal ne?jsou to malickosti ale i na tech zalezi mimo jine tu krabicku na zizaly ma zkuseny obrabec cca za 20 minut:D
reagovat - Čtvrtek 14. července 2011 v 9:04 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Sander> Já si myslím, že ten šroub tam se dá schovat tak, aby nebyl vidět, přez to se nalepí třeba hezkej knoflík a je to taky pěkný a není s tím toklik práce. Ale už sem slyšel i o někom, kdo si asi tři dny soustružil z nerezu krabičku na žížaly se závitem, pak tam vrtal dírky do víčka a na závěr si na ní nechal udělat od rytce krasopisem nápis Žížalovník.
reagovat - Středa 13. července 2011 ve 23:16 ® Sander reakce na …
-
jepice > estetika = radost z pěkné věci, radost s ní žehlit a dost tak stoupá šance na spokojený rybolov
reagovat - Středa 13. července 2011 ve 23:14 ® jepice-zruseno reakce na …
-
To je samá estetika estetika a pak na to člověk tahá stejně akorát deseticentimetrový vokounky někde zalezlej v roští a v kopřivách a v bahně.
reagovat - Středa 13. července 2011 ve 23:07 ® Sander reakce na …
-
jepice > estetika, vogo, estetika…
reagovat
Taková pěkně vysoustrouhovaná koncovka má něco do sebe mimo praktičnosti. - Středa 13. července 2011 ve 23:05 ® jepice-zruseno
-
To si děláte prdel dovažovat prut a ještě k tomu potřebujete CNC
reagovat. To je konec
Vemu šroub o něco tenčí než díra v blanku, zkrátim tak, aby byl ideálně těžkej, vomotám ho izolačkou (lépe maskovací papírovou páskou) na přesnou tloušťku a nalepim ho do blanku nakonci a je po prdeli ne? Navíc nehrozí vakl a kontakt kovu na blank prutu. Teda aspoň já to tak mám a naprostá spokojenost.
- Úterý 12. července 2011 v 11:57 ® Bulb reakce na …
-
kingkubik> To by bylo fajn, díky.
reagovat - Neděle 10. července 2011 v 6:20 ® kingkubik reakce na …
-
Bulb> jasne posli ciga udelam ti to z nerezi nebo broznzu ale to se kdyz tak domluvime pres osobku hej?no je dost dlouha ale tak me to nejak nevadi je to fakt dobrej proutek a rek by jsem ze to je o zvyku.na rece by mi ta rukojet vadila ale ja to mam na stojak a tam mi to az tak nevadi
reagovat - Neděle 10. července 2011 v 0:33 ® Bulb reakce na …
-
kingkubik> Dobře, beru na vědomí. Možná to bude co nevidět. Plánuju pořídit destinku uplně stejnou jak máš ty. Akorát mě docela mrzí že tak dobrý prut a rukojeť je tam jak na kapřáku. A to není jenom destinka to všeobecné vidám u prutů na UL nebo lehkou přívlač nepřiměřeně dlouhé rukojeťi.
reagovat - Sobota 9. července 2011 ve 23:35 ® kingkubik
-
Bulb> zavazi ti vyrobim za cenu startek:Drekni si jen z ceho jej chces:Ddelam cnc obsluhu + programatora takze s tim nemam moc problem:D
reagovat - Sobota 9. července 2011 v 15:45 ® Bulb reakce na …
-
Kazan> Jasné s tím se počítá, aby to všechno pasovalo k sobě.
reagovat - Sobota 9. července 2011 v 15:31 ® Kazan reakce na …
-
Bulb> ono to dovažování má význam pokud se dovažuje celá sestava, to znamená i s navijákem který bude používán. Jinak není potíží vlepit dovnitř kus olova příslušné gramáže.
reagovat - Sobota 9. července 2011 v 11:49 ® Bulb
-
Sander> S tím dovážením to nevadí, ono to patří tak trochu možná jedno k druhému. Pokud to chce mít člověk všechno ťip ťop.
reagovat