Vyhledávání
Cukr do krmení?
3.7.2011 | pextr | 11.451 zobrazení | 18 odpovědí
Je tady někdo, kdo si sám míchá krmení ze šrotů? Zajímalo by mě jestli bych tam měl přidat cukr a v jakém množství?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. července 2011 ve 22:21 ® LuboO reakce na …
-
Doudleban> to mas jedno, aj tak to intenzitu zaberov nezvysi… A po 20-tich rokoch ti vyfuci z hlavy vela veci…
reagovat - Pondělí 11. července 2011 v 18:52 ® jepice-zruseno
-
Já dávám mouškovej cukr docela často. Vanilkový cukr už moc nepoužívám, je lepší použít vanilkový pudink. Ostatně pudinky jsem skoušel různé – kromě vanilkového je výborný např i banánový. Podle mě je krmení ve složení 4 kg šrot + strouhanka (poměr podle proudění a hloubky), půl kila práškového cukru, tři pudinky a někdy i trocha sušeného mléka dobrým základem. Dají se přidat vločky nebo nějaké vařené zrní a je hotovo. Do proudu se pak přidá pár krtinců.
reagovat - Pátek 8. července 2011 v 17:47 ® Ftmči
-
stump: OK, to beru. Já měl dojem, že když píšeš o vaření, tak tím skutečě myslíš vaření. Proto mi to nebylo jasné.
LuboO: Ta rovnice fotosyntézy není tak docela správně, ale to je fuk
reagovat.
- Čtvrtek 7. července 2011 ve 23:47 ® Sander reakce na …
-
LuboO > na cukry jsem zrovna chyběl, no.
reagovat
- Čtvrtek 7. července 2011 ve 22:27 @ Hansen reakce na …
-
stump> Na kapra jdu párkrát za rok, tak na cenu nekoukám. Ale to, o čem píšu, není nic extrémního. Stačí se podívat do eshopů. Pamatuji, že jsme používali těsto z krupice a do krmítka dávali šrot a strohanku. Taky to fungovalo. Mne bavily vždy experimenty. Řek bych, že jsem jeden z prvních (možná, že první)co se na základe informací z Anglie zabývali ve střední Evropě pokusy s výrobou a používaní bolilies. Bylo to dávno, v osmdesátých letech. Proteinové prášky pro kulturisty, vejce, tvaroh, potravinářské barviva a esence. V obchodech se objevily boilies a potřebná bižutérie až po letech. Ani se o tom v časopisech ani v knihách jaksi nepsalo. U vody si ze mne dělali kolegové srandu, když jsem provrtával biliesy a přivazoval na silon0.8,že to nedávám na háček. A když jsem chytil a oni ne, kroutili nedúvěřivě hlavou. Někdy o tom napíšu článek.
reagovat - Čtvrtek 7. července 2011 ve 21:21 ® LuboO reakce na …
-
Sander> tebe v krmive prebieha fotosynteza? 6CO2 + 6H2O = C6H12O6 + 6O2, tusim…
reagovat - Čtvrtek 7. července 2011 v 19:56 ® Sander
-
Zjara ho tam klidně jebnu a ryby fachčí v rámci zdejších možností solidně. Na škodu tedy C6H12O6 v krmení rozhodně není.
reagovat - Čtvrtek 7. července 2011 v 19:45 ® stump reakce na …
-
LuboO> Zdá se, že jsme skončili!
reagovat - Čtvrtek 7. července 2011 v 7:18 ® LuboO
-
chlapi, uz to nehulte…
reagovatD
- Středa 6. července 2011 ve 13:27 ® stump reakce na …
-
Doudleban> Rozložit molekulu sacharozy na glukozu a fruktozu lze dvojím způsobem. První je enzymatický, kdy se na sacharozu ve zředěném roztoku působí enzymem sacharáza. Druhý je kysele katalyzovaná hydrolyza.
reagovat - Středa 6. července 2011 ve 12:20 ® Ftmči reakce na …
-
stump> Moc nachápu, jak se ze sachorozy (řepný cukr) uvaří ,,glukoso-fruktosový sirup". Sacharoza se skládá z 1 molekuly glukosy a jedné molekuly fruktosy. Tyto molekuly jsou navzájem spojeny alfa glykosidickou vazbou. Dochází tedy při přípravě výše zmíněného cukru k zániku této vazby?
reagovat - Středa 6. července 2011 v 8:17 ® stump
-
Hansen> Tvůj recept pro slazení vnadících směsí je zřejmně špičkový, ale komponenty které uvádíš se, obvzvlášť na vesnici, špatně shánějí a jsou předražené. Proto používám to co je dostupné a levnější. Ze řepného cukru si občas uvařím glukoso-fruktosový sirup, který nahradí melasu i když nedodá směsi zabarvení a specifickou chuť melasy. Sladivost má vyšší než sacharoza a je stravitelnější. Přidáš-li do něj medovou esenci, máš med umělý.
reagovat - Úterý 5. července 2011 v 9:41 @ Hansen reakce na …
-
kubas> Sladí se běžně. I komerční krmiva jsou slazená. Jde spíš o to, čím. Výborný je med, ale trochu drahý. Ten podvodný z hzpáče, co včela neviděla, stačí. Variantou medu je dobrá melasa. Třtinová. Funguje glukóza, fruktóza a výborná je laktóza (ta se usazuje v
reagovatvarech v tancích před stáčením v podobě bílého povlaku tlustého i několik cm a většinou jde do odpadu, ale kapři ji milují, musím si zase nějakou zajistit). Nejhorší je asi sacharóza (běžný cukr) a sacharin.
- Úterý 5. července 2011 v 9:25 @ Hansen
-
Zásadně 1/4 melasa třtinová + 1/4 sweet corn syrup (starbaits) + 1/4 konopný syrup (starbaits)+ 1/4 med + cca 10 g mletý kardamon rozmíchaný v půldeci betainu Berkley. Říkám tomu MAGNETO. Použití:
- jako dip na boilies, pelety, suchý chleba…
- jako ochucovadlo do krmení
I do čaje si to kámoš dal a říkal, že dobrý. Je to rok a žije…A dobře.
reagovat - Úterý 5. července 2011 v 5:20 ® stump
-
Vnadící směs si míchám sám a cukr přidávám ve formně ovocného sirupu ( určeného jinak pro přípravu nápojů ). Většina kaprovitých reaguje na sladké krmení dobře.
reagovat - Pondělí 4. července 2011 ve 21:02 ® rgb23
-
občas dávám v zimě do šrotu vanilkový cukr… že by to lépe bralo se říct nedá, ale člověk má alespoň pocit, že ten šrot bude atraktivnější
reagovat - Neděle 3. července 2011 v 19:35 ® Kujawan
-
asi raději bych použil aromata (skořice, vanilka…atd)
reagovat - Neděle 3. července 2011 v 10:48 ® kubas
-
Cukr nevím, já jsem slyšel akorát o soli v krmení .....
reagovat