Chytej.cz

krmení necteno

1.7.2011 | pextr | 9.799 zobrazení | 4 odpovědi

Mám dotaz, jde o krmení. Udělal jsem si takovou perníkovou buchtu, kterou později nastrouhám do krmení. Chtěl bych se zeptat zda je strouhanka nutná a jestli není lepší použít pouze kukuřičný šrot s tou buchtou. Nebo jestli mám kuku šrot smíchat s pšeničným atd..?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 1. července 2011 v 15:54 ® hraji reakce na …
hraji

pextr> perníková buchta, to znamená mouka a pravděpodobně perníkové koření, že? Mohl sis ušetřit práci s pečením. To perníkové koření se dá přidat i do vnadicí směsi připravené ze strouhanky, kukuřičného šrotu a pšeničného šrotu. Pro lepší účinnost té kukuřice doporučuji zalít kukuřičný šrot vařící vodou, zamíchat a enchat zchládnout, potom přimíchat pšeničný šrot a strouhanku. Konzistenci vnadicí směsi si potom můžeš upravit podle toho, zda ji budeš chtít použít pro feeder, pro klasické krmítko a nebo pro přímé vhazování do vody. Na řeku bych do směsi rozhodně přidal třetinu hlíny, klidně i z krtičince.

reagovat
Pátek 1. července 2011 ve 14:28 ® Shrek reakce na …
Shrek

v tom případě sis odpověděl sám, pokud nelepí, strouhanku přidej.A nebo spařenej kukuřičnej šrot nebo i pšeničnej. Jak píše Hraji.

reagovat
Pátek 1. července 2011 ve 13:12 ® pextr reakce na …

ale ta buchta je jen kvůli aromatu, skoro nelepí

reagovat
Pátek 1. července 2011 ve 13:03 ® hraji
hraji

Kolego, nikdo netuší, jak ta tvoje perníková buchta bude lepit a tak ti nikdo nemůže takto na dálku poradit zcela konkrétně. Může ti poskytnout maximálně obecnou radu. Obecná rada je, strouhanku do vnadicí směsi přidej, pokud nebude dost lepit. Kukuřičný šrot, pokud jej nespaříš horkou vodou, moc lepit nebude. Pšeničný šrot naopak lepit bude a hodně. Takže ideálně najdi vhodnou směs.

reagovat