Chytej.cz

Třpytky KAJ necteno

20.6.2011 | Honcek | 41.640 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli se ještě vyrábějí rotační třpytky KAJ nebo jestli se dají ještě někde sehnat. Dřív když jsem byl menší tak jsme na ně úspěšně chytal a už dlouho jsem je nikde neviděl, děkuji za odpověď

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 22. června 2011 ve 14:50 ® Hony reakce na …

tomashr> Máš pravdu, fungují stejně, ale podstatný rozdíl je v ceně. :-)

reagovat
Středa 22. června 2011 ve 14:06 ® Honcek reakce na …

Jasný díky, právě se usilovně snažím najít ty vhodné

reagovat
Středa 22. června 2011 v 10:35 ® tomashr reakce na …

Honcek> http://kajman.cz/shop/ , ale netuším, co tam mají.

Jinak obecně – jsou ty třpytky KAJ nějak specifické? Obecně je většina třpytek dělána podle pár vzorů, které všichni kopírují dokola (ono to ani moc jinak nejde), takže pokud najdeš podobný tvar, jako pamatuješ z dřívějška u Meppsu, Jaxona či třeba Blue Foxe, tak to bude fungovat víceméně stejně…

reagovat
Středa 22. června 2011 v 10:00 ® Honcek reakce na …

Nemají ty rybářské potřeby v Táboře internetový obchod?nebo někde jinde na internetu se nedají sehnat?

reagovat
Středa 22. června 2011 v 9:55 ® tomashr reakce na …

skwor> No když to řeknu zjednodušeně, tak se u mě ten „lehký na okouny“ stal naprosto základním prutem na všechno – žádný problém…

reagovat
Středa 22. června 2011 v 9:49 ® skwor reakce na …
skwor

tomashr> A šlo to taky, ne? :-D Já tam loni měl jenom pruty 28 a 35g a příště si do lodě vezmu i něco lehčího na okouny.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 22:44 ® tomashr reakce na …

osprey> Tohle je spíš na jiné fórum, u mě navíc důvody byly i částečně technické, kdy se mi rozpadlo očko na jednom „normálnějším“ prutu, který bych jinak asi užíval docela dost. Nicméně pro styl lovu, který jsem zkoušel, asi to UL jistý smysl mělo a popravdě bych to klidně při případné další akci zopakoval (byť asi s určitými úpravami).

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 22:25 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Tahat štiky na UL není problém. Mám 83 cm na prut 1–9 g tady u nás. Otázka je, kdy to má smysl.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 22:01 ® tomashr reakce na …

skwor> Podle nějakých reakcí to vypadá spíš na zpackanou sérii (lepší případ) anebo na celkový pokles kvality (horší varianta) – dřív to prý problém nebyl…

Ad Švédsko – já se snad o svém chytání nebudu šířit, kdybych popravdě napsal, na jaký prut a naviják jsem tahal štiky až někam k 80cm, tak některé lidi asi raní mrtvice :-| Naznačím – UL přívlač v lehce svérázném provedení :-D

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 21:31 ® skwor reakce na …
skwor

tomashr> Já na Wirek chytám docela rád, problémy jsem s nimi zatím neměl. Koukám, že jsi ve Švédsku chytal na rotačky dost, já se jim tam moc nevěnoval a zpětně mě to mrzí…

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 20:30 ® tomashr reakce na …

osprey> Holý kov je v pohodě, s kvalitou chodu jsem opravdu spokojen. Bohužel ale ta povrchovka je fakt tristní, s tímhle jsem se ještě nesetkal. Přitom nemám jen „značkové“ Mepps, mám třeba i dost Jaxonů, které tento problém nemají, poprvé jsem na to narazil až teď nově u Wireku.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 20:23 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Hm, já mám od nich věci v holém kovu. Tak jsem na to zatím nepřišel:-))

Ono to asi obecně bude běžnější, že u těch levných nástrah nebude povrchová úprava bůhvíjaká.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 20:16 ® tomashr reakce na …

osprey> O Wireku nechci ani slyšet – loupají se!!!! Aspoň se to týká těch z posledních sérií, starší byly možná OK.
Je to teď zcela aktuální postřeh ze Švédska – na Black Fury jsem chytil štiku a po dalších 5ti minutách z ní byla už jen čistě stříbrná. To samé s Fluo Tiger – asi během 30ti minut chytání se oloupala bílá barva ze zadní strany listu a předek je po okrajích načatý – jsem dost zhnusený :-(( Přitom chod je velmi slušný, háček taky, ale ty polepky či obarvení nestojí za nic.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 19:04 ® osprey reakce na …
osprey

Honcek> Nahradíš snadno polskými rotačkami Wirek, Dragon, Konger. Jsou levné a kvalita víc než slušná, hlavně větší velikosti.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 18:51 ® Honcek reakce na …

jasný no, to je velká škoda jako malej sem snimi docela měl úspěchy, ale už je to pět let co jsem utrhl posledni…

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 18:04 ® osprey
osprey

Výroba třpytek KAJ už dávno neběží. Zbytky se skutečně doprodávají v prodejně Kajamana v Táboře, ale jsou to hlavně velké velikosti 3 – 5.

A už několik měsíců jsem tam nebyl.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 13:38 ® Honcek reakce na …

No to mám trochu z ruky, ale díky třeba až pojedu na podzim okolo

reagovat
Pondělí 20. června 2011 ve 23:00 ® Kazan

Sem tam se objeví jako doprodej v obchodě, viděl jsem je v Kajmanu v Táboře, jestli ti to bude co platné.

reagovat