Vyhledávání
Potřebuji poradit!!!
16.6.2011 | Vojta.Lišák | 24.345 zobrazení | 23 odpovědí
Zdravím všechny, jsem naprostý amatér, co se rozhodl pro rybařinu. Potřeboval bych poradit, jestli nevíte o nějaké jakoby samoučné knížce, nebo třeba i stránek na netu, kde bych se naučil naprosté základy rybařiny, jako je navazování háčků, nahazování a dozvěděl se něco o konkrétních technikách lovu.
Moc děkuji za každou odpověď.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 24. června 2011 ve 13:41 ® osprey reakce na …
-
Tomson> Poslouží oba, ale který je lepší, to nevím, neměl jsem je v ruce. Doporučuji navštívit kamenný obchod a osahat si pár prutů. Ono i každému sedí něco jiného.
Jinak na ryby do tří kil jsou to pruty jak malované.
reagovat - Pátek 24. června 2011 ve 13:08 @ Tomson
-
Zdravím,
není to přímo k tématu ale potřebuji také poradit. uvažuji o koupi nového matchového prutu a to: http://www.hobby-g.cz/…9m-6lbs.html?… nebo http://www.nikl.cz/…nd-match.php
poradíte který je lepší? nejsou to špičkové pruty ale pro ryby max. okolo 3kg by to mohla být celkem zábava. Dík za radu.
reagovat - Úterý 21. června 2011 v 19:21 ® vovo reakce na …
-
to mám taky je to paráda sice starší ale paráda a ještě mám takovou příručku chodíme na ryby stanislav vodinský
reagovat - Sobota 18. června 2011 ve 20:24 ® andy5695
-
Určitě J.Říha 1000+1 rada pro rybáře, neznám nic lepšího. Je to postarší kousek a už v několikátém vydání a právě to svedčí o kvalitě.
reagovat - Pátek 17. června 2011 ve 20:07 ® Robur
-
je to sice tajné, ale klidně to pustím do světa, zakládal jsem lakros na Moravě a dokonce jsem vyhrál v moravské lize kanadské bodování a kupidvu jsem asi před 2 týdny viděl hráče boxlakrosu trénovat v Brně, prý se zakládá nový tým. jediné co mne mrzí je, že když jsem byl ještě atlet, tak se neralizoval myšlenka na původní bagataway v bederních rouškách. Dnes by to asi byly spíš závody gumídků.
reagovat - Pátek 17. června 2011 v 18:10 ® džigit reakce na …
-
Vojta.Lišák> a já kdo mi to píše do osobky.Jen jsem chtěl vědět,co to je ten boxlacross
reagovat - Pátek 17. června 2011 v 18:03 ® Vojta.Lišák reakce na …
-
jasně s rybama a nehraješ ty Dk, pod stejnym nickem na světě 19?
reagovat - Pátek 17. června 2011 ve 14:58 ® džigit reakce na …
-
Vojta.Lišák> to se u toho budete aj mlátit
reagovat - Pátek 17. června 2011 ve 14:42 ® Vojta.Lišák
-
Moc děkuji už jsem si nějaké ty knížky vyhlédl.
reagovat - Pátek 17. června 2011 ve 14:41 ® Vojta.Lišák reakce na …
-
Jo je, ale přecházím na boxlacrosss.
reagovat - Pátek 17. června 2011 v 0:22 ® Fryw
-
Zdravím. Moje rybářská bible je – NOVÝ Ivan, HÍSEK Květoslav: Na rybářské stezce. Našel jsem ji třeba tady http://www.antikvariat-ichtys.cz/…-stezce.html
Je to sice stará knížka, ale je v ní vše podstatné obsaženo. Dozvíš se jak co navázat, kde a kdy můžeš očekávat kterou rybu, je celkem dobře napsaná a čtivá. Já díky ní dostal největší jelčáky, se kterými si ani lepší vydry nevěděly rady
reagovatJinak na tomto webu je mnoho informací, včetně montáží. Hodně se dá vypozorovat i z videjí. Ale vycházky k vodě se zkušenějším rybářem asi budou to nejlepší…
- Čtvrtek 16. června 2011 ve 23:15 ® LuboO
-
najlepsi je kamarat rybar, ktory ta vsetko nauci, taky, co ma trpezlivost a urcite mravne hodnoty, aby ta neucil techniku kopu do podmierecneho kapra. A aspon trochu vie. Ale takych nas vela nie je.:DDD
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 22:00 ® kety.vydra reakce na …
-
Vojta.Lišák> No,s tím nakupováním po prodejnách opatrně.Jakmile vyčůraný prodejce zjistí,že jsi začátečník,tak ti namaže med kolem pusy a prodá ti i to co by nikdo jiný nekoupil…
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 21:40 ® kamos007
-
Prostě řeknu ti to tak, přečti si encyklopedii chytej, počti nějaké články tady, nebo aji na jiných servrech, kup si nějakou knihu třeba Encyklopepii sportovního rybáře nebo níže zmíněnou knihu Abeceda rybáře. A s náčiním to už by ti měli poradit v rybářské prodejně
reagovat, takže všecko nej do začátku.
- Čtvrtek 16. června 2011 ve 21:37 ® kamos007 reakce na …
-
stump> jojo tu mám taky
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 21:35 ® kety.vydra reakce na …
-
Vojta.Lišák> Jestli to,co držíš v ruce na profilové fotce,je lakrosová hůl,tak s nahazováním prutu nebudeš mít větší problém
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 ve 21:12 ® Vojta.Lišák
-
Moc děkuji, určitě si nějakou z nich seženu. Díky
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 19:49 ® stump
-
Bernini> Dnes jsem tuto knihu viděl v Albertu za 111,– Kč. Je to lehce zastaralá, ale stále dobrá klasika.
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 19:49 @ Bernini
-
Vltava nabíyí toto: http://knihy.vltava.cz/…gorie=16760/ Je to asi vhodné.
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 19:46 @ Bernini
-
Já bzch radil Říha: 1000+1 rada pro rybáře. Vyšlo to už snad 5× a jsou na tom odkojeny tisíce rybářů.
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 19:41 ® stump
-
Docela dobrá knížka i když dost obsáhlá je "Abeceda rybáře Od začátečníka k mistrovi. Autorem je Armin Gollner (to O je přehlasované, nemám to na klávesnici). Českou verzi vydalo nakladatelství AKTUELL v Bratislavě v r. 2001. Jen nevím, zda se ještě sežene.
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 17:57 ® Kantik
-
Zkus tyto knihy:Rybaření pro kluky a holky(autor nevim), nebo Začátky rybaření pro kluky a holky(P.Košičár). Ve většině jsem se s autorama shodl, takže neni problém.
reagovat - Čtvrtek 16. června 2011 v 17:43 ® Dejwík2504
-
Řekl bych, že se všechno dozvíš tady.
reagovat