Chytej.cz

úhoři, candáti a krevní moučka necteno

12.6.2011 | R-y-b-a-r | 25.929 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím lidi. Napadlo mě vnadit úhoře, popř. dravce (zejména candáty) krevní moučkou v kombinaci s žížalama a kouskama rybek. Co říkáte na tu krevní moučku? Popř. jaký máte názor jestli nemůžu přijít o povolenku při vnadění tou moučkou, když je zakázáno vnadit sušenou krví. Díky za názory.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 20. června 2011 ve 21:02 ® tomashr reakce na …

Kantik> Možná jsou to profíci, ale legislativu zjevně nečtou.Ten zákaz totiž platil do roku 2004, pak to vypadlo, ovšem mnoho lidí si toho zjevně nevšimlo…

reagovat
Pondělí 20. června 2011 ve 20:59 @ coro cz

s použitím krevní moučky při lovu uhořů mám dobré zkušenosti. stačí ji přimíchat do šrotu a je to. lovil jsem na řece Bečvě a nejmenší ulovek měřil 69cm.

reagovat
Sobota 18. června 2011 ve 2:49 ® rgb23
rgb23

Kantik> a já zase myslím, že kouskama ryb vnadit můžeš, stejně jako rybí moučkou, protože v ŘŘ o tom není ani zmínka. Mrkni se do BP, ale pochybuji, že tam k tomu něco najdeš. BTW: už vidím, jak mi RS zkoumá šrot, jestli obsahuje sušenou krev, nějakou moučku, nebo nasekané maso:-) Hóódně teoreticky a s extrémem vzato – od letošního března platí nařízení (ES) 1069/2009, které ruší a upravuje nařízení (ES) 1774/2002, které by to snad upravovat mohlo, ale i kdyby tam náhodou někdo v kontextu něco podobného vyvodil, určitě to nebude v kompetenci RS, natož ve vztahu s obyčejným rybářem:-)

reagovat
Středa 15. června 2011 ve 20:26 ® Kantik reakce na …

R-y-b-a-r> tak jsem se dneska potkal s několika rybáři(profíky i amatéry) a podle každýho je to zakázáno, tak nevim jestli to platí jenom v Jihočeském kraji nebo co

reagovat
Středa 15. června 2011 v 19:40 ® R-y-b-a-r

Kantik: tak jsem koukal pořádně do RŘ a odstavec o zákazu krmení rybími kousky tam není takže by to mělo být v poho. Mirek K.: to zní zajímavě, ještě jsem si všiml, že existuje i žížalová moučka, ta by mohla být dost účinná na ty úhoře

reagovat
Středa 15. června 2011 v 17:42 @ Mirek Kalósek

Směs pomletého rybího masa, jater, plíček, flaštička rybího tuku (lékarna), rybí a krevní moučka a něco na spojení. A do krmítka jako na kapra. Přitahuje to všechny dravce. Jako magnet. Úhoř, candát, sumec. Na podzim a v zimě mník. Sám jsem se s tím nikdy nebabral, ale jeden známý to úspěšně používá dlouhé roky.

Znám i ptáky, co jdou s mušákem a mají s sebou kilo oranžově obarvených těstovin (ani nevím, jak se tomu říká, takové ty 2–3 mm kuličky). A průběžně to trousí do vody. Zakázané to není, krmit ryby, že? Taky to funguje. Jikra je atraktivní vždy. To je reflexivní, vrozené chování.

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 20:20 ® Kantik

A k tý krevní moučce-ta povolená je, na úhoře se mi i velmi osvědšila, ale s těma candátama bych moc nepočítal

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 20:19 ® Kantik

Kouskama ryb je zakázáno vnadit

reagovat