Vyhledávání
úhoři, candáti a krevní moučka
12.6.2011 | R-y-b-a-r | 25.929 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím lidi. Napadlo mě vnadit úhoře, popř. dravce (zejména candáty) krevní moučkou v kombinaci s žížalama a kouskama rybek. Co říkáte na tu krevní moučku? Popř. jaký máte názor jestli nemůžu přijít o povolenku při vnadění tou moučkou, když je zakázáno vnadit sušenou krví. Díky za názory.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. června 2011 ve 21:02 ® tomashr reakce na …
-
Kantik> Možná jsou to profíci, ale legislativu zjevně nečtou.Ten zákaz totiž platil do roku 2004, pak to vypadlo, ovšem mnoho lidí si toho zjevně nevšimlo…
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 20:59 @ coro cz
-
s použitím krevní moučky při lovu uhořů mám dobré zkušenosti. stačí ji přimíchat do šrotu a je to. lovil jsem na řece Bečvě a nejmenší ulovek měřil 69cm.
reagovat - Sobota 18. června 2011 ve 2:49 ® rgb23
-
Kantik> a já zase myslím, že kouskama ryb vnadit můžeš, stejně jako rybí moučkou, protože v ŘŘ o tom není ani zmínka. Mrkni se do BP, ale pochybuji, že tam k tomu něco najdeš. BTW: už vidím, jak mi RS zkoumá šrot, jestli obsahuje sušenou krev, nějakou moučku, nebo nasekané maso
reagovatHóódně teoreticky a s extrémem vzato – od letošního března platí nařízení (ES) 1069/2009, které ruší a upravuje nařízení (ES) 1774/2002, které by to snad upravovat mohlo, ale i kdyby tam náhodou někdo v kontextu něco podobného vyvodil, určitě to nebude v kompetenci RS, natož ve vztahu s obyčejným rybářem
- Středa 15. června 2011 ve 20:26 ® Kantik reakce na …
-
R-y-b-a-r> tak jsem se dneska potkal s několika rybáři(profíky i amatéry) a podle každýho je to zakázáno, tak nevim jestli to platí jenom v Jihočeském kraji nebo co
reagovat - Středa 15. června 2011 v 19:40 ® R-y-b-a-r
-
Kantik: tak jsem koukal pořádně do RŘ a odstavec o zákazu krmení rybími kousky tam není takže by to mělo být v poho. Mirek K.: to zní zajímavě, ještě jsem si všiml, že existuje i žížalová moučka, ta by mohla být dost účinná na ty úhoře
reagovat - Středa 15. června 2011 v 17:42 @ Mirek Kalósek
-
Směs pomletého rybího masa, jater, plíček, flaštička rybího tuku (lékarna), rybí a krevní moučka a něco na spojení. A do krmítka jako na kapra. Přitahuje to všechny dravce. Jako magnet. Úhoř, candát, sumec. Na podzim a v zimě mník. Sám jsem se s tím nikdy nebabral, ale jeden známý to úspěšně používá dlouhé roky.
Znám i ptáky, co jdou s mušákem a mají s sebou kilo oranžově obarvených těstovin (ani nevím, jak se tomu říká, takové ty 2–3 mm kuličky). A průběžně to trousí do vody. Zakázané to není, krmit ryby, že? Taky to funguje. Jikra je atraktivní vždy. To je reflexivní, vrozené chování.
reagovat - Úterý 14. června 2011 ve 20:20 ® Kantik
-
A k tý krevní moučce-ta povolená je, na úhoře se mi i velmi osvědšila, ale s těma candátama bych moc nepočítal
reagovat - Úterý 14. června 2011 ve 20:19 ® Kantik
-
Kouskama ryb je zakázáno vnadit
reagovat