Chytej.cz

proc nam prodejci lzou necteno

11.6.2011 | vondras | 30.300 zobrazení | 132 odpovědí

take vas rozciluje kdyz prodejce pise ze navijak ma krizove navijeni kdyz jediny navijak ktery to dokazal byl TAP ostatni mohou mit pouze rozdilny zdvih ci posun dolu timto i zadam majitele starych tapu aby toto navijeni nafotily a ukazaly jak to vlastne vypada !!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Pátek 24. června 2011 ve 13:17 ® Luccini

Bernini>No z tveho vlastniho uhlu pohledu si ta tva firma taky delala hloupou reklamu s tim 3D modelovanim, a nebo mi chces rict, ze se da modelovat i jinak nez 3D, pac podle me se tomu pak rika kresleni.Zijeme v trojrozmernem svete, takze ty rotory se jinak nez 3D ani vyvazovat nedaji a ze se to dnes dela digitalne to je myslim kazdemu jasne. Tak a ted mi rekni, kde vidis tu lez.

reagovat
Pátek 24. června 2011 v 11:24 ® Cudla reakce na …
Cudla

Bernini> TAPíky jsem používal leta,nyní jsou v důchodu(v kra­bici)a nestalo se aby se kously ,ta podložka tomu zabraňovala,má jí skoro každý naviják,sice jinak konstruovanou,ale stejný účel.

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 ve 13:14 ® kerob reakce na …
kerob

Bernini> znovu a naposled i pro mene chapave jedince… to co jsem napsal je spekulace, jedno z moznych vysvetleni pojmu „digitalne vyvazeny rotor“. Ja nevim jak presne ktera firma navrhuje svoje navijaky, stejne jako to nevis ty.

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:49 ® tomashr reakce na …

Bernini> Jistě, je vždy snadné se chytit nějakého testu… V praxi když dáš na googlu tvůj dotaz a opravdu čteš, tak to najednou tak jasné není. Třeba se konstatuje, že se lze obejít bez odstraňovače skvrn, jenže jako alternativa je zmíněna například aplikace gelového pracího prostředku přímo na skvrnu,namáčení předem (případně zase s aplikací nějakého prostředku už při něm), atd. Navíc se zdaleka nedá každé prádlo prát na vyšší teplotu, na barvu se zas nedají použít prášky se silnější bělícím účinkem (které právě mají vvelmi dobrý účinek i na skvrny samy o sobě) – ale hlavně, že máš jasno, co? :-((

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:22 @ Bernini reakce na …

kerob> Od roku 1993 mám firmu, která se zabývá i 3D modelováním pro profi strojařinu (výroba lisovacího nářadí a forem, hlavně pro autíčkový průmysl) a simulačními programy (např. lisování plastů a hluboké tahy plechu). Měli jsme pronajatý i soft na simulaci rychlých dějů (balistika a tak…hmm. tuším Adams se to jmenuje), když jsme se zabývali pancíři. Dne se už řízená´í firmy neběnuji, ať makjí mladší. Tak mi o těch bludech s 3D vyvažováním navijáků ještě nejakou pohádku povykládej.

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:12 @ Bernini reakce na …

BigMike> Nedalo mi to a z muzeální krabice, kterou průběžně rozdávám, jsem vytáhl téměř nepoužité TAPy. S tím samovolným zatahováním brzdy nemáš pravdu-pod maticí pro regulaci brzdy má být plechová podložka která nemá vnitřní otvor kruhový. Pokud ji odstraníš (ztratíš) tak se brzda může chovat, jak píšeš. Pokud je podložka tam, kde má být, žádný problém s brzdou nemůže být.

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 ve 12:01 ® kerob reakce na …
kerob

rychlý franc> to, ze na to nemas bunky jeste neznamena, ze nekdo tuto vlastnost, ktera je podle tebe uplne zbytecna, nejak nezuzitkuje. Kazdy chytame uplne jinak, me treba vadi, kdyz pustim klicku a ta se gravitaci jeste dotoci… proste mi to vadi, konkretne pri zimnim gumovani… a proto pouzivam vyvazenej navijak s dvojklickou. Ja obcas v rybarskejch potrebach prodavam, naucil jsem se co nejvic objektivne popsat zakaznikovi danej kolovratek s tim, ze on se musi rozhodnout, jestli je pro nej vhodnej, ja mu do hlavy nevidim a svuj pohled na chytani mu do hlavy taky cpat nebudu. Co je vhodne pro mne, nemusi byt vhodne pro nej, kazdej preferuje jiny vlastnosti. Kazdej chyta jinak.
Ale je pravda, ze mi nekdy zustava rozum stat, co jsou nekteri zakaznici schopni resit.

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 v 11:49 @ Bernini reakce na …

tomashr> Kompletní test, o kterém jsem psal, je tady: http://www.dtest.sk/…ligence/4538

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 v 11:47 @ Bernini reakce na …

Bernini> I tady se o tom píše: http://www.nanicmama.sk/…krny-nenosia

Stačí hodit do „gúglu“ „vanish na skvrny test“

reagovat
Čtvrtek 23. června 2011 v 11:45 @ Bernini reakce na …

tomashr>Asi jsi s tím Vanischem špatně hledal. Je toho plno. Časopis Test to úplně zhovadil. I Maďaři: http://marketer.hnonline.sk/…70-benckiser

reagovat
Středa 22. června 2011 ve 22:44 ® rychlý franc reakce na …
rychlý franc

kerob> jo a taky už jsem v prodejně zažil nespočetněkrát „odbornou“ diskusi o navijáku, kde se dokonce počítalo, kolikrát se klička otočí setrvačností po roztočení, a jestli se ještě zhoupne zpět do dolní polohy, když se zastaví třeba vodorovně. Já na tohle nějak nemám bunky

reagovat
Středa 22. června 2011 ve 22:40 ® rychlý franc reakce na …
rychlý franc

kerob> no a v tom je jádro pudla – zase se to využije pro irelevantní reklamu.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 22:04 ® kerob reakce na …
kerob

rychlý franc> svym zpusobem mas pravdu, ale presto jsou zpusoby, kdy se to projevi. Treba pri cileny vlacce na boleny. A taky ten prvni dojem, kterej clovek pri zatoceni v krame ma, rozhoduje o koupi/nekoupi…

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 18:18 ® rychlý franc reakce na …
rychlý franc

regulus> Ale že se diškusní topic slušné plní co,

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 18:17 ® regulus reakce na …
regulus

rychlý franc> vždyť to bylo se smajlíkem … :-93;

BigMike> dík, už jsem si vzpomenul, jen já sem měl novější verzi, tuším TAP 451.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 18:13 ® rychlý franc reakce na …
rychlý franc

kerob> Souhlas, s jedinou výhradou – ten vakl z nevyváženosti se projeví, jak jsi správně napsal až když roztočíš kliku a máš naviják v ruce. Tzn. není vlasec provlečený oky prutu a kličku po co nejrychlejším roztočení pustíš. Jenže v praxi tohle nejde, vlasec tě nepustí a při navíjení a už vůbec ne při zdolávání takhle rychle nejseš schopen točit klikou jako naprázdno v prodejně. Takže proč to řešit, když při lovu ryb se to vůbec neprojeví.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 18:07 ® rychlý franc
rychlý franc

regulus> Proč, je to jenom diškus a každej si píše, co mu přijde na keaboard, a že máme různý názory to je jenom v pořádku, protože jinak bychom byli uniformní stádo ovcí. Je pravda, že někteří do reakcí dávají zbytečně moc osobních pocitů, ale to se dá vždy očekávat, když někomu šlápneš na kuří oko.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 17:58 ® rychlý franc
rychlý franc

Bernini> Tak tohle se mi líbí

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 17:54 ® kerob reakce na …
kerob

BigMike> je to v podstate vacka co kejve tim ozubenym kolem. Jinak dulezity je rict, ze to vlnici se ozubeny kolo se toci stejne rychle jako rotor, kdezto to druhe, ktere na nej doseda se toci mnohem pomaleji… :-)

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 16:46 ® BigMike

Když jsem to rozebral, zhrozil jsem se. Šel vždy ztuha, o brzdě ani nemluvím, tak to občas dal otec někomu „poštelovat“, výsledek vidíte:))) Na vláčku by to nebylo, hlavně brzda se při brždění pořád zatahovala.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 16:44 ® BigMike

Objeví se ( nevím jak to pojmenovat )plocha, co je na jedné straně zvýšená, na druhé ubraná a když se točí kličkou, jakoby se to vlní ( plave ) a tím i cívka vykonává stejný pohyb a vlasec se na ní ukládá za neustálého vlnění a tak se na cívce kříží:))) Snad mi rozumíte:))))

reagovat
foto/forum/2011/th-img17813.jpgfoto/forum/2011/th-img17814.jpg
Úterý 21. června 2011 v 16:42 ® BigMike

Povolí se šroubek na čele a rozebere se to komplet:

reagovat
foto/forum/2011/th-img17812.jpg
Úterý 21. června 2011 v 16:41 ® BigMike

Po sundání cívky se objeví toto a když se na ten čudlík máčkne ( jako u cívky navijáku se zadní brzdou ), jde to sundat.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17810.jpgfoto/forum/2011/th-img17811.jpg
Úterý 21. června 2011 v 16:39 ® BigMike

Tak jsem to nafotil a popíši to, tedy jestli to popsat jde a hlavně, jak to sem dát chronologicky. Ale vy si to přeberete. Takže: vnitřek je klasický, to je jasné:)

reagovat
foto/forum/2011/th-img17808.jpgfoto/forum/2011/th-img17809.jpg
Úterý 21. června 2011 ve 14:18 ® kerob reakce na …
kerob

BigMike> u Tapa staci sundat civka a povolit jeden sroubek, ale stejne na fotce nic videt nebude… clovek pochopi, co to ve skutecnosti dela, jen kdyz si s tim zatoci, z fotky urcite ne… takze radsi natoc video :-D

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 14:14 ® BigMike

regulus> tak já něco prubnu, budu se dnes koukat do Zaubra ( nějak se mi nelíbí chod ), tak těch pár šroubků povolím i na Tapu + foto.

reagovat
Úterý 21. června 2011 ve 13:45 ® tomashr

Bernini> Tak naokraj – docela mě zaujal tvůj výkřik o nefunkčnosti Vanish na skvrny a zkusil jsem zapátrat (že bych ho kdyžtak zarazil manželce :-) ).

Ale bohužel (nebo bohudík?) jsem nic tak jasného nenašel – na řadu typů skvrn naopak podle testů funguje velmi slušně, na něco sice moc ne, ale celkově to zas taková katastrofa není.

Zdánlivě je to offtopic, ale docela hezky to ilustruje, jak je někdy složité posuzovat podobná tvrzení v různých diskusích – vyjádřil ses sice velmi suverénně, ale při snaze o ověření tvoje tvrzení neobstojí (aspoň ne v tak vyhrocené formě).

Pleteš se ostatně i s těmi titanovými lanky na dravce – samozřejmě, že existují a fungují velmi dobře, také to není nic levného. Patrně jsi narazil na nějaké „titanové“, kde jde jen o nepatrnou příměs tohoto kovu, která je opravdu spíš k smíchu, ale to neznamená, že se tento materiál nepoužívá i poctivě.

Je chybou reklamu „žrát“ bez výhrad, jenže za stejnou chybu beru i postoj „všechno je podvod a kecy“ – ale není, řada novinek zmiňovaných v různých reklamách opravdu funguje!

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 11:10 ® kerob
kerob

regulus> nekde niz v diskuzi je odkaz na tlustosuv patent vcetne vykresu. Vyfotil bych to, ale neni tam nic moc videt…dve ozubeny kola, jedno se kejve a druhy se diky tomu pomalu toci…

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 11:08 ® kerob
kerob

Bernini> uvedl jsem to jen jako jednu z teoreticky moznych variant reseni hesla „digitalne vyvazeny rotor“. Co tim je skutecne mysleno mi je celkem putna. Nicmene to nevidim uplne nerealne, 3D programy toto zvladaji a vsechny navijaky jsou dnes navrhovany v 3D programech, proc by uz tam nemohl byt navrzen rotor, ktery je relativne vyvazeny (samozrejme kompletni rotor vcetne preklapece)? A ze jsou nevyvazene hmoty relativne male? blbost! Vezmi si navijak s nevyvazenym rotorem a poradne si ho roztoc v ruce, bude ti hazet s celou rukou i kdyz zatnes svaly… to nejsou uplne maly sily… koneckoncu jsi to sam popsal u toho DAMa. No a ty nejlip vyvazeny navijaky se nehnou ani kdybys je roztocil vrtackou.

reagovat
Úterý 21. června 2011 v 7:38 ® tomashr

Bernini> Lecjaká perla vznikne až v ČR blbým překladem (docela věřím, že leckdy neúmyslně, „jen“ neschopností). Jedny ty „teflonové“ háčky tu mám a na pytlíku je poměrně jasně napsáno „teflon coated“, čemuž asi nelze z hlediska faktů nic vytknout. Pokud to někdo prodává jako „teflonové“, tak je chyba u něj, ne u výrobce. A není to nijak výjimečný případ…
Částečně je to dáno i češtinou, řada výrazů, které jsou v angličtině stručné a celkem jasné, vypadají v ČJ dost blbě anebo jsou na dlouhý opis.
Perly se přirozeně najdou i v originálech, ale v českých popisech se to zkrátka a dobře ještě znásobí :-((

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...