Vyhledávání
proc nam prodejci lzou
11.6.2011 | vondras | 30.978 zobrazení | 132 odpovědí
take vas rozciluje kdyz prodejce pise ze navijak ma krizove navijeni kdyz jediny navijak ktery to dokazal byl TAP ostatni mohou mit pouze rozdilny zdvih ci posun dolu timto i zadam majitele starych tapu aby toto navijeni nafotily a ukazaly jak to vlastne vypada !!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 21. června 2011 ve 2:03 ® regulus
-
Přidám jednu perličku, není to sice od ryb, ale je to taky pěknej blábol (viz obrázek), konkurenční společnost alespoň tvrdí, že je dekódovací karta na časově neomezenou dobu, což je ve svojí podstatě to samý.
reagovat - Úterý 21. června 2011 v 1:46 ® regulus
-
Bernini> napadla mne taková parafráze „Kefalín a čo si prestavujete pod takým slovom digitálne ..“
reagovat - Úterý 21. června 2011 v 1:43 ® regulus reakce na …
-
BigMike> pokud se ti to bude chtít rozdělat a vyfotit, tak mě by to fakt zajímalo, už jen proto, že su starej sklerotik a za boha si nemůžu vzpomenout jak ten pajšl vypadal.
reagovat - Úterý 21. června 2011 v 0:21 @ Bernini reakce na …
-
kerob> S tím 3D simulováním vyvážení jsi to přehnal. A to jsem se vyjádřil nepřiměřeně citlivě a slušně. Nebuď labuť. Ona je každá vyvažovačka dnes digitální. Ale díval jsem se na mnoho navijáků resp. jejich dílů a nějaké stopy po vyvažování, či místa na to určená, jaksi nevidět. Ony jsou rotující hmoty relativně malé a malých rozměrů, takže síly vynikající z nevyvážení jsou také malé.Největší problém je překlápěč, který je asymetrický a je kompenzován protihmotou. Pokud špatně, tak je nevyvážení výrazné.Měl jsem kdysi naviják DAM (mzslim že to byl Quick)a ten byl vysloveně špatně konstruovaný a třásl celým prutem.
reagovat - Úterý 21. června 2011 v 0:09 @ Bernini
-
Už jsem tady o směšných kecích výrobců (prodejci je jen opisují, případně při překladech „vylepšují“ a komolí. Počítačem, či digitálně vyvážený rotor (kdyby napsali stator, nebude to mnohým vadit). Krásné jsou ty „teflonové“ háčky. Naivní kupující-konzumenti, jsou schopni se i pobít za to, že háčky jsou z teflonu. Čistého, 100%. Nebo ty kecy o uhlíkové oceli. To nebudu ani víc rozebírat, jen poznamenám, že ocel je železo s uhlíkem (a dalšími prvky). Ukrutně okouzlující jsou i ty „titanové“ lanka na lov zubatých. Já se nad tím nevzrušuji. Tak to je i v jiných oblastech, třeba pracích prostředcích (např. v testech bylo 1000× dokázáno, že Vanidśch na skvrny je oprakticky neúčinný, ale stále je na trhu a stále je ženičkami kupovaný), ale také u aut.Už čekám, že se někdo vrátí k pertinaxovému karburátoru. Každý výrobce se snaží upoutat potenciálního zákazmíka.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 23:30 ® BigMike
-
Je ještě aktuální dát sem fotku vnitřností Tapů?:))))) Osobně jsem s tím velkým nebyl spokojen, šel ztuha a ta brzda, ta brzda… Ten „závodní“, na dálkové hody, podobný na Tlustoše jsem ani nikdy na prutu neměl, jen těch pár kousků hýčkám ve sklepě:)))
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 21:37 ® regulus reakce na …
-
rychlý franc> vyvedu tě z bludu, to na co jsi reagoval v případě mýho příspěvku bylo úúúúplně vo něčem jiným než o reklamě, přeblikni si zpátky a přečti si nač jsem reagoval. Mimochodem, důvod toho proč jsem to napsal bys musel hledat na tomto serveru asi před 5,5 rokem.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 21:34 ® regulus
-
Tak koukám, že jste se tu slušně doňafali …
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 18:15 ® PetrC reakce na …
-
kerob> no jo, ale co když se někdo zamyslí a začne v tom šťourat? Co pak? A ono těch myslících nebude málo, že?
Alespoň se pak mohou vést různé diskuze.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 18:12 ® PetrC reakce na …
-
rychlý franc> takže stále tvrdíš, že si myslím, že vrhací MP od značky A umí točit cívku do XY otáček a jiný vrhací MP od značky B to neumí?
Pokud jsem tě nepochopil správně, tak jak jsi to myslel? Prosím tě, napiš to tedy tak, abych to pochopil. Bylo by hloupé, kdyby došlo k nedorozumění.Mimochodem, víš u koho jsem onen údaj viděl poprvé zveřejněný?
Ale jisté odbočení není vůbec o reklamě a škoda, že kolega z Brna nereaguje.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 16:20 ® kerob reakce na …
-
rychlý franc> nicmene, kdyby sis precetl par rcenzi a testu na ten konkretni navijak, tak treba zjistis, ze na tom neco treba je. Ten navijak jim v testu hazel proste dal nez jiny navijaky a pokud C3 umí pres 20 000 otacek (coz pry v pohode umi), tak nechapu, proc by se tento konkretni navijak v zakladnim setupu nemohl dostat k tem 30 000. A kdyby to byl vymysl, urcite by to psali u vice navijaku nez u tohoto jednoho. Jenze on to treba vymysl neni, jen tomu nevericnej jouda neveri, protoze nechce otevrit oci. A pokud ten navijak ma opravdu nejaky vlastnosti, ktery jinej nema a ktery smerujou k vyssim otackam civky, tak nechapu, proc to v jeho vlastnoste neuvect… vzdyt by byli sami proti sobe.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 16:20 ® rychlý franc reakce na …
-
kerob> souhlas
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 16:14 ® rychlý franc reakce na …
-
PetrC> vždyť od počátku píšu jenom o reklamě, a blbnutí hlav rybářům, o tom je taky tohle téma nepletu-li se.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 16:12 ® rychlý franc reakce na …
-
PetrC> Nepochopil, já jsem napsal, že to musí umět cca všechny nahazmulti, protože jinak by sis daleko nedohodil. Vtip je v tom, že někdo z toho udělá bomba reklamu jako kdyby to bylo kdoví co a jiný ne.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 16:12 ® kerob reakce na …
-
PetrC> kdyz ono „pocitacem vyvazeny rotor“ zni proste lip a lip se to na tu krabici vejde nez „rotor vyvazeny pomoci pocitecem rizene vyvazovacky“ nebo „rotor navrzen a virtualne vyvazen v pocitacovem 3D programu“… musi to byt kratky a uderny, jinak to nefunguje… to je proste marketing. Jinak si myslim, ze asi tak 90% lidi se nad tim vubec nezamysli.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 16:04 ® kerob reakce na …
-
rychlý franc> … s mensimi obmenami… jsou kopie toho puvodniho… no promin, ale prave ty obmeny jsou zasadni (takze to ani nejsou kopie), jinak dneska chytame s bambusem v ruce, rika se tomu vyvoj. Mas pravdu, ze je to porad prut a porad to je navijak, ale tim veskera podobnost konci – materialova, uzivatelska, technologicka i mechanicka. Presto je par firem, schvalne je nebudu jmenovat, ktery pravidelne nebo jen parkrat za historii prisly s nejakym vylepsenim (ktery by za neco stalo) a tyhle firmy delaj ten vyvoj, ostatni jen kopiruji a to dokonce nektere veci naprosto bez skrupuli ani nemaskuji. Nevymysli nic noveho, jen cekaj az to udela nekdo za ne a pak to obslehnou (casto jeste blbe). Na teto strane barikady je tech firem jak maku.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 12:57 ® PetrC reakce na …
-
rychlý franc> marný boj?
Schválně, víš o co jde?
Schválně, jak moc jde o reklamu.
Schválně, jak mi to vysvětlíš, tedy jestli budeš schopen to vysvětlit.A byl bych moc rád, kdyby ses vážně vyjádřil, protože je možné, že jsem tě jen špatně pochopil…
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 12:52 ® PetrC reakce na …
-
kerob> ano, i tak, jak jsi to napsal se na to dá koukat a samozřejmě s tím souhlasím.
No a pak stačí dav a takto vznikají dost často báje a legendy a je bez šance cokoli vysvětlit a vymýtit…Pokud jde o počítačem vyvážený rotor, tak osobně neznám počítač, co by byl schopen něčeho takového, sám počítač totiž neumí nic…
reagovat
Ale jsem jen uživatel OP s vlastním názorem a podle mého je to hloupě formulované, ale lid se toho chytí za vydatné podpory reklamy, prodejců apod. - Pondělí 20. června 2011 ve 12:44 ® PetrC
-
rychlý franc> teprve před chvilkou jsem se probral, takže se chci ujistit, zda jsem tě správně pochopil.
Takže ty tvrdíš, že si myslím, že vrhací MP od značky A umí točit cívku do XY otáček a jiný vrhací MP od značky B to neumí? Pochopil jsem tě správně?Ptáš se, zda má abu v reklamě počet dosažitelných otáček cívky?
Máš pocit, že jsem bezhlavý zastánce a vychvalovač šimána?
reagovat - Pondělí 20. června 2011 ve 12:34 ® rychlý franc reakce na …
-
kerob> To je jasný, reklama je dneska jeden z nejúspěšnějších byznysů a už to tak asi bohužel zůstane. Já jsem se jenom pokusil poukázat na ty nejkřiklavější příklady. Jinak blbostí v reklamě je nekonečné kvantum.
reagovat
A co se týká originálu a kopie, to je věc doby vzniku toho kterého kusu a nezáleží na tom, kdo si to dal jako první patentovat. A poslední blbost – s obměnami jsou všechny navijáky, pruty… kopiemi toho úplně prvního, který vznikl jako pokus někdy nevím kdy snad na počátku minulého století ale to je ad absurdum jenom jako fór.A teď nevím, jestli byla dřív slepice nebo vejce. - Pondělí 20. června 2011 ve 12:22 ® rychlý franc
-
regulus> Jo, máš pravdu, je to asi marnej boj, protože v něčím podvědomí je ta reklama zaháčknutá silněji, a tomu nic nevysvětlíš. On to totiž nechce podvědomě akceptovat, protože by už neměl špicovou výbavu a najednou je před ním prázdno.
reagovat
Z toho jenom plyne, jak velkej vliv má reklama na většinu spotřebitelů. A to není jenom o rybářském cajku, stačí se rozhlídnout. A spousta reklamy taky unavuje a nas*rá – pust si Zootube s nějakým filmem a ve spoustě případů normálně nadskočíš, protože tam půl minuty onanuje zelenej mimozemšťan, otravuje Ti svým vyřváváním život a marní Tvůj čas. - Pondělí 20. června 2011 v 11:58 ® kerob reakce na …
-
rychlý franc> opravuju navijaky na kseft, projde mi jich rukama nekolik desitek rocne a to od ruznych znacek. Shimana chytam od roku 96 a ma jich dnes uz 14, ruzneho stari i kvality. Mam i jiny znacky navijaku a narovinu ti musim rict, ze moc netusim o cem mluvis, jestli nekoho zblbli, tak tebe. Ja s tim nemam jedinej problem a konstrukcne jsou stale na spicce jeste s Daiwou, ostatni navijaky jsou vice ci mene kopie a to nemam vycteny z letaku ale z rozebranejch navijaku.
Jak uz jsem psal, nejde o oblbovani lidi, ty nakudrdlinkovany terminy jsou proste reklama… nebo si myslis, ze „Patentované aluminiové TuFF telo“ je neco jinyho, nez telo z jakesi srackoidni Al slitiny? Ze „specialni protizkrutova rolnicka“ je neco jinyho nez rolnicka s drazkou? … takhle se da pokracovat do nekonecna, uvedom si, ze dnes je reklama na vse od vlozek pres vodu po janevimcojeste… proc by navijaky mely byt vyjimkou?
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:58 ® rychlý franc
-
Sakra, já bejt dealer kikimona tak se navštívím a rozbiju si hubu
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:55 ® rychlý franc
-
tomashr> Ale to jo, jenže se musíš pohybovat v cenových relacích přijatelných pro drtivou většinu rybářů. U cajku za 12 – 20 litrů/kus je fuk, jestli kimono, d*wa,Abbu,Peenn atd. Jenže si promítni, kolik členů jen třeba ve Vaší MO takové cajky má. Pro ostatní jsou tu věci maximálně do 3l/ks ( spíš ještě míň) a tam je to právě o tom, protože těch se prodávají desetinásobky. A tady je to co říkám ty firmy nahoře v relaci 2–3 litrů jsou jako kimona od 5–6l.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:46 ® kerob reakce na …
-
tomashr> tak ci tak, nejaky realny zaklad to proste ma a o to jde.
A s tim loziskem… kdyz to vezmes jako celek tak mas naprostou pravdu, kdyz to kuchnes, tak tam je jedno normalni kulickovy lozisko a to valeckovy, ktery bez toho kulickovyho nefunguje. Asi je logicky to brat jako celek, kde se „superlozisko“ sklada z toho valeckovyho a kulickovyho + plus nejakej material okolo.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:45 ® rychlý franc reakce na …
-
kerob> No fakt už moc, to bych si ani snad na všechny nevzpoměl, byly dobré, lepší i horší. Ale musím Ti osvěžit to, co už jsem psal – já neříkám, že šikimono je s**čka. Já tvrdím, že jsou to věci naprosto normální kvality, jenom jejich agresivním marketingovým oblbováním lidí nesmyslnejma údajema dělají ze svého zboží hvězdu na trhu a nechávají si za to těžce platit. Kdo je zastánce kimona, ať si na něj chytá, jako jinej ať si chytá na co chce.
reagovat
Ale je třeba si uvědomit, že to PODVĚDOMÍ o kvalitě kimona je právě výsledek této jejich dlouhodobé reklamy. - Pondělí 20. června 2011 v 11:32 ® tomashr reakce na …
-
kerob> To počítačové vyvážení rotoru může taky ještě znamenat, že ho fakt následně „dovyvažují“, na což je taky počítačová mašinka… Opět ale nic nestandrdního, v podstatě to samé je k vidění v každém slušném pneuservisu – taky jim váhy a rozložení vyvážení ukazuje monitor.
Jinak s těmi ložisky – Shimano má v podstatě naprosto pravdu s tím, že hlavové ložisko nahradí tři normální. Ve své podstatě to opravdu je pár ložisek na sobě spojených do jediného – tak se to také tak chová. Tohle je pro změnu případ opačného zblbnutí marketingem, kdy se hledá nějaký podraz i v tvrzení, které je poměrně realistické…
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:29 ® kerob
-
rychlý franc> fakt by me zajimalo, kolik a jakych navijaku ti proslo rukama, ze si dovolis tvrdit to, co tvrdis.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:23 ® kerob
-
tomashr> tohle zjisti vetsina lidi, ktera se shimem delsi dobu chyta, bude ho brat jako standard… a najednou je problem si vybrat u jiny znacky.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 11:20 ® kerob
-
PetrC> me spis prijde, ze ze sebemensi picoviny udelaj strasnou prednost a daj tomu nejaky super cool nazev aby to vypadalo jako neco, co konkurence nema… lidi jsou casto dost hloupy, kupujou navijaky podle poctu lozisek a marketingovejch kecu napsanejch na strankach vyrobce a na krabici (vlastni zkusenost, obcas i prodavam). Vyrobci se toho snazej samozrejme vyuzit a tak je tim krmej. Problem je, ze lidi si pak myslej, ze ta super extra sqvela ficura musi byt za kazdou cenu na 1. pohled patrna (pritom se kolikrat jedna o bezny reseni, ktery pouzivaj skoro vsichni vyrobci v dany cenovy tride) a tak pak vznikaj takovyhle thready, kde lidi vymejslej ptakoviny z vlastni nevedomosti a nedostatku samostatnyho uvazovani.
vsechny ty „kecy“ se daj prelozit do lidstiny, jen pak nejsou tak COOL. Treba ten „pocitacem vyvazeny rotor“ znamena, ze ten rotor byl navrzen v nejakem 3D pocitacovym programu, kde je simulace rotace a program umi pocitat… vyrobce to udelal pro nej nejjednodussi a nejrychlejsi cestou a jeste to vydava za prednost. Proste marketing, nic vic.
reagovat