Vyhledávání
proc nam prodejci lzou
11.6.2011 | vondras | 30.976 zobrazení | 132 odpovědí
take vas rozciluje kdyz prodejce pise ze navijak ma krizove navijeni kdyz jediny navijak ktery to dokazal byl TAP ostatni mohou mit pouze rozdilny zdvih ci posun dolu timto i zadam majitele starych tapu aby toto navijeni nafotily a ukazaly jak to vlastne vypada !!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. června 2011 v 11:05 ® tomashr reakce na …
-
rychlý franc> Můžu ti říct, že jsem jednu dobu trochu podlehl těm teoriím, jak Shimano kecá a ostatní to mají levnější, s více ložisky atd. No, docela jsem si naběhl a „alternativní navijáky“ se rozhodně Shimanu nevyrovnaly. A ty alternativy, které se vyrovnaly či dokonce byly lepší, už rozhodně nebyly výrazně levnější – v nejlepším případě byla úspora nepatrná, častěji to pak vyšlo úplně nastejno.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 10:54 ® rychlý franc reakce na …
-
PetrC> a Ty si myslíš, že jiný nahazmultiky to neumí, jen z toho nedělají takovej humbuk. Má něco takovýho v reklamě třeba ABU?Já jenom tvrdím, že Simomo si zvyšuje „kvalitu“ irelevantníma kecama, který jsou ve většině případů naprosto nepotřebný a od věci. Pak mezi ně přidají i něco lehce matoucího a tajemného (třeba nějaký dokonalý výrobní postup, který si nikdo nemůže ověřit) a mají kupujícího na háčku.
Jejich kvalita je stejná jako u jinejch firem, a oni díky plivancům, který vrhaji na trh a na zákazníky (a kterýma taky ukazujou jak si těch svých zákazníků vážeji – totiž že z nich naprosto veřejně dělají idioty) se snaží prodávat předražené zboží.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 1:12 ® PetrC reakce na …
-
kerob> abych byl alespoň trochu objektivní, tak uznávám, že kecají, ale jiní kecají mnohem, mnohem víc! To uznávám.
Ale s tou zarážkou zpětného chodu, tak tam žvatlaj vo sto šest!
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 1:10 ® PetrC reakce na …
-
osprey>
Šimáno je na tom ale u mě mnohem hůř. Měl jsem množnost si u vody zkusit dragon a opět jsem došel ke stejnému závěru: dragon není pro mne. Nakonec kerob to teď potvrdil.
Dyď to furt tvrdím že sem vopožděnej a že fakt nevím co je dobrý, ale až to doženu, tak se z toho votentočkujete, vy chlapáci jedni.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 1:04 ® kerob reakce na …
-
PetrC> kecaj, nekecaj… mozna jo, mozna ne…
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 1:03 ® kerob reakce na …
-
osprey> ja uz jednoho multiodragona mam (a nestezuju si, naopak, chyta se mi s nim dobre)a PetroviC se strasne libil, kdyz jsem mu ho dal do ruky (ten prut
reagovat), vrtel se blahem… vedel jsem, ze bude mit z novyho prirustku radost.
- Pondělí 20. června 2011 v 0:58 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Nazdar antidragonisto. Multíkodraka mám. A nestěžuju si. Kerob ho taky bude mít a třeba si taky nebude stěžovat.
Vono nachytat se Sportexem, to zvládne kdekdo, ale nachytat s takovou šméčkou jako je Dragon, jó to je kumšt. A proto do toho jdeme
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:46 ® PetrC reakce na …
-
kerob> takže to, že u šimána kecají potvrzuješ i ty?
Jůůů…A jéje, to snad není možné. Ale je možné, že mám obě ruce skutečně olšové a na pravém místě.
Týýý vole, prej dragon…
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:36 ® kerob reakce na …
-
PetrC> to vim, vzdy je tam k tomu hlavovymu jeste jedno „vodici“. Jo a dneska jsem si objednal novej klacek pod multik…dalsiho Dragona
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:30 ® PetrC reakce na …
-
regulus> ano, ale byla to sranda, co?
No, snad už jsi za těch pár let na něco přišel a proto stále doufám, že se k tomu po těch letech vyjádříš.Nebo je to marné?
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:28 ® PetrC reakce na …
-
kerob> zajímavý odkaz. Uděluji ti veřejně velkou a bezvýznamnou pochvalu…
Jo a mimochodem, zkusil jsi někdy ze smekacího navijáku odmontovat zpod hlavového ložiska (čti zarážky zpětného chodu) běžné kuličkové ložisko? Zkus to a uvidíš, že šimáno nějak drhne (čti nejde s tím hnout).
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:26 ® regulus
-
rychlý franc> je to marnej boj, takhle jsme tady (s PetremC) diskutovali před 5,5 rokama, jen v jiným fóru.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:20 ® kerob
-
Nasel jsem clanek o tuningu baitcastu a na konci je veta: Spools revolving at 40,000rpm and 150g sinkers flying 150m
vice zde:
http://www.fishingmonthly.com.au/…a-baitcasterproste to, ze si to nekdo nedovede predstavit, jeste neznamena, ze to je nerealny.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:20 ® PetrC
-
rychlý franc> je to velmi jednoduché, pořiď si MP, jdi na ryby, no a pak třeba uvidíš/uslyšíš a na něco přijdeš.
Případně si spočítej obvodovou rychlost prutu o délce třeba 270cm (připočti k tomu pár čísel vlasce mezi koncem prutu a nástrahou) při náhozu (čti švihu), tak získáš okamžitou rychlost, kterou jsi nástraze udělil, pak si spočítej kolik cm je na obvodu cívky běžného MP a … Mám pokračovat?
reagovat
Vše ostatní už napsal kolega kerob. - Pondělí 20. června 2011 v 0:17 ® hoky61 reakce na …
-
rychlý franc> 20m za vteřinu mě rozhodně nepřipadá přehnané. Samozřejmě začátkem hodu.
reagovat - Pondělí 20. června 2011 v 0:11 ® PetrC reakce na …
-
regulus> tak ti nevím o čem to píšeš?!
reagovat
Napsat, že mitchell 300 je naviják konstrukčně podobný šejkspírům je dost troufalé a je jasné, že nevíš, která bije.
Nehledám obdobu tapu, proč také, ale celou dobu zmiňuji konstrukčně zcela odlišné navijáky. No a z toho plyne to, že tap neměl složitou konstrukci a tím pádem nebyl výrobně složitý.
Víš kolego z Brna, stále se snažím držet (našeho) tématu. Tak a teď jak z toho ven, co? - Pondělí 20. června 2011 v 0:08 ® kerob
-
rychlý franc> to s tema otackama ti urcite rad vysvetli PetrC. 5000 je hodne podhodnoceny udaj.
Jinak zase ten udaj o 30 000 tisicich muze poukazovat na kvalitu lozisek. Zda je realne ci nerealne techto otacek v praxi dosahnout je celkem jedno i kdyz dost mozna se tech 30 000 otacek dosahnout da…
A k tomu tvymu vypoctu – ona se ta civka rozhodne netoci porad stejne rychle, tesne po pusteni vlasce se fest roztoci a pak uz jen otacky klesaj.
A neda mi to… konstrukce „hlavovyho loziska“ skutecne nahrazuje rekneme 3 loziska ve kterych by to bylo ulozene, kdyby tam to hlavove lozisko nebylo. Predstava, ze cim vic lozisek, tim vic navijak, je velice usmevna.
reagovat - Neděle 19. června 2011 ve 23:40 ® rychlý franc reakce na …
-
kolik cm vlasce při cívce na 80% plný je na jednu otáčku? kdyby to bylo 8cm tak při náhozu s polovičními otáčkami (15 000) by za 1s musela nástraha uletět 20m, což je rychlost v praxi nereálná.(odhadni si cca, jak dlouho ta nástraha letí, než odvine 20m vlasce) Z toho mi vyplývá, že ta cívka točí tak ODHADEM max 5000ot/min. Shledávám v případě navijáku jako irelevantní údaj o max. možných otáčkách, kterých v praxi nikdy nikdo nedocílí a nejsou potřeba. (a pokud jich dosáhli, tak v laboratorních podmínkách a jsou to otáčky při kterých se rotor zasekl, nebo se rozpadnul naviják). Je to jenom další zbytečnej blábol pro byznys.
Stejná blbost jako hlavové ložisko, které má Výkon jako asi 3 další, takže z 3 ložiskáče je rázem nejmíň 6ti koule a i její cena.
reagovat - Neděle 19. června 2011 ve 22:46 ® Salmo1
-
http://www.freepatentsonline.com/2622823.pdf
reagovat - Neděle 19. června 2011 ve 22:45 ® kerob reakce na …
-
regulus> jak sam tedy vidis, tak vyrobci klamali uz tehdy… Tap a privlacovy navijak LOL
A to s tim ruzne rychlym posuvem je fakt, muzes tomu klidne verit. Dela se to tak zhruba 20 let, prislo s tim Shimano a okopiroval to kdekdo…
Jinak ja s Tapem v zacatcich chytal a i blbej Stabil by „uzivatelsky privetivejsi“. Jinak ano, je to svym zpusobem genialni, ale spousta genialnich veci byla a je v podstate slepa vyvojova vetev.
reagovat - Neděle 19. června 2011 ve 22:33 ® regulus reakce na …
-
kerob> nekuchal jsem pochopitelně všechny navijáky, to pohybování jedním směrem rychleji a druhým pomaleji mi připadne divný, ale může být.
reagovat
Pokud se týká slepý vývojový větve a TApu, tak když si uvědomíš, kdy to bylo vymyšlený, tak to bylo geniální. Mě úplně fascinuje, že to bylo prezentováno jako přívlačový naviják http://www.antiknavijaky.freepage.cz/…anka-128857/ . - Neděle 19. června 2011 ve 22:22 ® kerob reakce na …
-
regulus> u nekterych navijaku se civka pohybuje jednim smerem rychleji nez druhym, tudiz je navin v jednom smeru „hustsi“ nez v druhem. A i uhel navinu je jiny, tudiz je jaksi vic krizem nez normalne. Dociluje se toho dvouma ruznejma konstrukcnima zpusobama. Oba maj do Tapa nastesti dost daleko. Jinak je taky nutny si uvedomit, k cemu je to dobry. Cim vic krizem to bude tim min je sance paruky a to jestli je toho docileno tak ci onak, je celkem jedno. Pokud ma navijak krizovy navijeni (at uz si to vylozis jakkoliv), znamena to hlavne to, ze je sance paruky mensi. Nic vic.
Mimochodem, pred chvili jsem se na toho tapa dival, na jednu stranu je to docela genialni, ale takovej navijak nikdy nepujde hladce a lehce tak, jak jsme dnes zvykli. Proste slepa vyvojova vetev.
reagovat - Neděle 19. června 2011 ve 22:19 ® regulus
-
PetrC> Mitchell 300 je naviják konstrukčně podobný Shakespearům ze 70 let, stejný princip jako ostatní smekáče. Už to přiznej, obdobu TAPu buď neznáš nebo neexistuje, já se přiznávám, že ji neznám, ale netvrdím, že neexistuje, byť jsem ji neviděl. Nejsem děd vševěd.
reagovat - Neděle 19. června 2011 ve 22:02 ® regulus reakce na …
-
kerob> to jsem nepobral, vysvětli, furt je to posun cívky nahoru a dolů a je lineární není to ve své podstatě vačka, to by nemělo smysl, vlasec (šňůra) se musí na cívku navíjet stejnoměrně. Termín „v dnešní době“ je zavádějící, jak jsem psal je tu něco zažitý, na každým smekáči se vlasec navíjí svým způsobem křížem, jenže tak jak jsem popsal dříve.
reagovat
Nesrovnávám TAP se současnými navijáky, ale s jeho vrstevníky a poukazuju na trend v konstrukci který se běžně užívá (nebudeme se zabývat detaily).
Já tohle fórum nestvořil, jen reaguji a i přes námitky kolegy z Prahy (nemyslím tebe), jsem přesvěčen, že mám pravdu (možná jsem to blbě napsal nebo vy blbě pochopili).
No a jak jsem už dřív napsal, termín „křížové navíjení“ je hodně diskutabilní, zavádí ke slovíčkaření a je to jen dobrý na spoustu keců okolo, realita je taková jaká je. Myslím, že i ty moc dobře víš co mám na mysli. - Neděle 19. června 2011 v 19:32 ® PetrC reakce na …
-
rychlý franc> 30 000 nevím, ale 20 000 je skutečných i v našich podmínkách a domnívám se, že jsem schopen jich dosáhnout.
Předešlý příspěvek byla pouze má snaha si rýpnout a připomenout starý rest.
Ale máš pravdu, šimáno je ukecané, až to není hezký…Když občas mrknu na stránky některých obchodníků, tak se často nestačím divit.
reagovat
Tady se dějí ty největší úlety. - Neděle 19. června 2011 v 19:26 ® rychlý franc reakce na …
-
PetrC> 30 000 ot/m to je snad jako turbo u mýho autíka achjo myslím si, že konkrétně Shienamaňáno je co se týče lží a oblbování vymyšlenejma (absolutně nesmyslnejma) termínama suveréně na prvním hvězdném místě – jim se nemůžou vyrovnat, ani kdyby se kecy sečetly 5 ostatním firmám dohromady
reagovat - Neděle 19. června 2011 v 19:11 ® PetrC
-
rychlý franc> tímto příspěvkem udělám určitě radost regulovi – v jednom katalogu šimáno je uvedeno, že: schopnost překročit 30 000otáček za minutu. Tím je myšlena rychlost otáčení cívky MP při náhozu.
Regulus ví…reagovat - Neděle 19. června 2011 v 19:03 ® PetrC
-
rychlý franc> asi nakouknu do katalogu mé oblíbené značky šimáno a určitě tam něco najdu.
reagovat - Neděle 19. června 2011 v 19:02 ® kerob
-
regulus> kdyz se dneska rekne krizovy navijeni, je mysleno to, ze navijak ma posuv civky v jednom smeru rychlejsi. Zcela logicky je pak navin krizem. Tap je svym zpusobem svetovej unikat a srovnavat dnesni navijaky s timhle historikem je podle me uplna blbost… ten navijak vlastnostma absolutne neodpovida soucasnym standardum a pravdepodobne ho ani 99,9% vsech rybaru na planete nezna.
reagovat - Neděle 19. června 2011 v 18:59 ® PetrC
-
regulus> no a pak většina dnešní produkce a tipl bych si 99,999%.
reagovat