Chytej.cz

Krmenie raketou a vypadavanie krmiva necteno

9.6.2011 | siral | 23.979 zobrazení | 30 odpovědí

Zdravím všetkých,

chcel by som sa opýtať – čo robím zle, alebo ako krmit aby mi partikel nevypadaval z rakety? Krmim kukuricou, tigrim orechom a cícerom – lenže dosť veľa toho počas letu vypadne pred miestom kde krmim. Máte na to nejaké vychytávky alebo triky ? Za radu kúp si SPOMB vopred Ďakujem. až došetrim bude aj to.

tak ať to hrčí

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 25. července 2011 v 15:42 ® siral reakce na …

All Armor> hej aj ja som to videl a tiez som aj vyuzil to co rozpraval: že cca po 30 až 40tich metroch VŽDY vypadne určitá časť krmiva a tým si vytvoriš 2 krmne miesta kde mozes lovit. a aj som to už vyskušal – po zabere a zdolani ryby som prehodil na bližsie nerušené miesto a chytal a po ulovení ryby zas opačne – nahodil na flek, kt. bol dalej a kde sa to uz medzicasom ukludnilo.

reagovat
Pátek 22. července 2011 v 10:35 @ All Armor

Raketu „zašpuntovat“ kroužkem z PVA-pěny s tak velkým průměrem, aby „to“ drželo. Odkoukal jsem to na F+H. Funguje 100%.

reagovat
Pátek 15. července 2011 v 10:40 ® siral reakce na …

siral> dnes opäť na boilie 14mm a halibut pelety 16mm karas – zaber jak … sa patri a karas tam.

dal som 4 zrnka kuku a dob dob – karas a červenica 15cm.

Kapre ani nemaju sancu sa dostať k nastrahe. a to je flek kde som ich pred tým tahal jedneho za druhym. asi si musim najst novy flek alebo sa na to vypr…m a skusim dravce. ale tych tam tiez nie je bohviekolko.

reagovat
Pondělí 11. července 2011 v 11:56 ® siral reakce na …

Robur> a ked aj boilies mi poťahuju karasi ta potom čo ? A to som nasiel na tom našom rybniku akurat hlbsiu jamu a prekazkou – kde predtým nebol problem s kaprami a teraz karasy – ale furt – na 2 – 3 zrnka ciceru na retiazku 4 zrniek kuku a aj na 16tku boilie – furt karas. vcera jazda cez brzdu na boilie a karas 32cm. A ked som dal tigri orech tak nič – ticho.

reagovat
Čtvrtek 30. června 2011 v 17:45 ® Alov reakce na …
Alov

siral> Tu SPOMB si kup kámo. Vozíme to se známým na rybačku a nic lepšího na krmení ze břehu jsem ještě neviděl. Nepadá z toho vůbec nic. Krmime řepkou, obilím, tygřákem atd. A s 3lbs prutem a 0,27 vlascem s tím hodíš úplně v klidu kolem 80 metrů. Jen by mě zajímalo, kolik by to letělo s prutem kolem 4lbs a vlascem 0,35. Troufnu si tvrdit, že za 100 m určitě. Když jsem to poprvé viděl, tak jsem málem neuvěřil, jak to lítá. Normální raketky jsou proti tomu fakt vyhozené peníze. Jinak se prý po cca 3 letém pravidelném používání unaví ta pružinka a otvírá se to už samovolně. No uvidíme za čas :-)

reagovat
Čtvrtek 30. června 2011 v 11:42 ® ONDRA-VOJ

ahoj, tento problém jsem taky řešil, moc jsem toho nevymyslel. Vždy den před lovem, když spařím řepku + kukuřici, přidám cca 1 kg šrotu (konkrétně směsi na výkrm brojlerů :-D ). Ten drží vše trochu pohromadě. Množství šrotu musíš vyladit, záleží, jaký tam dáš.. Nesmíš ho tam dát zase moc, aby se ti to po dopadu na vodu vyklopilo a nezůstávalo ti to v raketě… Mnoho zdaru, snad ti to trochu pomůže pivo

reagovat
Neděle 19. června 2011 ve 13:55 ® lubo OV
lubo OV

Problém s vysypáváním partiklu za letu jsem vyřešil touto raketou. Napřed jsem moc neveřil, že to bude fungovat, bál jsem se, že se konec rakety po dopadu neotevře a krmení zůstane uvnitř. Ale nakonec jsem to risknul a funguje perfektně. Používám ji od jara a jestli se z ní za letu vůbec kdy něco vysype, tak je to pár zrníček. Dála jsem za ni něco přes stovku. Uvažoval jsem i o té zmiňované celootevírací raketě Spomb Bait, ale přiznám se, že za takový kus plastu požadovat čtyři stovky je podle mne nehoráznost, ke které nehodlám svými penězi přizpívat.

reagovat
foto/forum/2011/th-img17780.jpg
Středa 15. června 2011 v 15:06 ® Robur reakce na …
Robur

siral> dle mého akorát boilísem

reagovat
Středa 15. června 2011 ve 14:06 ® siral

Zdravím chlapi,

nechce sa mi zakladať novu tému, pretože už tu asi aj taka bude, len som sa chcel opýtať: Ako sa na lovnom – krmnom mieste zbaviť karasov ? Krmím partiklom – cicer, kukurica, tigri orech ako som spomínal – a pred 4 rokmi som na tom rybniku mal zábery vetšinou len od kaprov – zábery jak sa patrí – schmatol to a išiel, aj cez brzdu abo aj s prutom. Ale teraz len take potahovanie, skub skub. Ked dam len jedno zrnko kuku abo cicer tak karas cca 25 – 35cm. V sobotu asi 8 takych a jeden kapor a dnes za 2 hodky rano 3 karasy a jeden kaprik.

tak teda ako ich vypurdlikať

reagovat
Sobota 11. června 2011 v 18:56 @ feldkurát Otto Katz

Já nekrmím a tím pádem nemám takový problém. I když…kdysi jsem slyšel, že moravští odborníci (Přerov) pod Ružomberkom nadrbaní zakrmovali při mušce oranžovou tarhoňou.

reagovat
Sobota 11. června 2011 v 8:28 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Jenže zkušenosti nekoupíš. Někdo je má, někdo ne.

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 18:07 ® osprey reakce na …
osprey

Bigpista> Víš, dřív si lidi pamatovali hlavně kde a kdy. Dneska řeší, co si musí koupit.:-)

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 17:46 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Viď :-D Koukej a uč se!

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 17:39 ® siral reakce na …

Bigpista> dobre šplhaš ;-)

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 17:13 ® Bigpista
Bigpista

Beru to jen jako malé rozšíření jedné z nejobsáhlejších rybářských encyklopedií, co znám :-))

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 17:11 ® osprey reakce na …
osprey

Bigpista> siral> Díky oběma. Zase o trošku větší šance, že neumřu blbej:-D

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 17:07 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Kdybys byl šplhoun, tak sem hodíš tenhle odkaz :-D http://www.chytej.cz/…nskym-8-dil/

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 16:55 ® siral reakce na …

osprey> mozes si to pozriet tu: http://www.mkcarp.sk/…-cierna/cat/

alebo tu aj s videom: reagovat
Pátek 10. června 2011 v 16:46 ® osprey
osprey

Jsem nevzdělanej, ale nebojím se zeptat.:-D

Co je to ten SPOMB?

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 9:37 ® CeP reakce na …
CeP

Ja s tim problem nemam. Jen je treba odladit si spravne mnozstvi seminka. A potom voda taky udela sve..

reagovat
Pátek 10. června 2011 v 8:16 ® siral reakce na …

CeP> len aby to potom z tej rakety aj išlo von – aby to tam neostavalo – bo ľanové semienka su fest lepive

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 ve 23:09 ® CeP
CeP

Kup lněné (ľanové) seminko, dej do kastrulku zalej horkou vodou a nech ho stat do rana. Rano pak lepidlo na tapety ktere takto vznikne vmichej do partiklu a vsadim se ze uz budes trousit daleko mene jestli vubec.
Mozna by se daly jeste povarit az mirne rozvarit krupky nebo ryze ale nejsem si jistej vysledkem. Lnene seminko je stoprocentni.

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 17:55 ® džigit reakce na …

siral> pokud se Ti poštěstí namíchat správnou konzistenci,ne­muselo by to až tak vypadávat.Jen zkoušet :-)

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 17:34 ® siral reakce na …

džigit> presne som nad tým rožmyšľal, ale sa mi to nechcelo skušať. musim pošetriť a kupiť spomb

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 16:52 ® džigit

siral> pořiď si SPOMB a máš po problému :-)) Vím,že jsi to nechtěl,ale ono je to těžký.Musel by si vymyslet rychle se rozpuštějící ucpávku,ale to by Tě přestalo brzo bavit.Já to někdy řešil krmítkovou směsí na feeder…

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 16:38 ® siral reakce na …

osprey> no ved aj mne to nejak tak robi, že po nejakých 2/3 alebo možno aj 3/4 cesty zacne vypadavat (v jednom useku) potom nic a o 10–15m prask do vody – na požadované miesto.

Takže asi to tak ma byt, alebo skusim ešte iné rakety.

Hlavné je aby brali :-)

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 16:30 ® džigit reakce na …

osprey> „vedle“ je na toto téma fajn článek.Tam má úplně jiné problémy :-)

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 16:17 ® osprey reakce na …
osprey

siral> Moje raketa urazí dvě třetiny cesty aniž by z ní něco vypadlo a v závěru dráhy začne trousit nějaká ta zrnka.

Nevím, co děláme jinak.

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 15:58 ® siral reakce na …

ako som to vcera sledoval tak to čo vypadlo počas letu – vypadavalo to skoro vzdy na jednom mieste – a raketa so zvysným krmenim cca o 10 – 15 metrov dalej.

Tak mam zakrmene 2 lovne miesta naraz :-)

reagovat
Čtvrtek 9. června 2011 v 15:44 ® osprey
osprey

Myslím, že vždycky něco vypadne. Ale nezdá se mi, že by mi toho padalo tolik. Důležité je neplnit raketu úplně až po okraj.

Zajímavé by bylo i zkusit jiný typ rakety.

Jinak mě nic nenapadá. Já ji občas používám a docela to funguje.

reagovat