Chytej.cz

Naviják na plavačku necteno

30.5.2011 | CiCu | 16.718 zobrazení | 46 odpovědí

Poraďte prosím naviják na plavanou do 1000 Kč. Nejlépe s přední brzdou ale může být i zadní brzda.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pátek 3. června 2011 ve 14:03 ® Bulb reakce na …

osprey> Řekl bych, že je to o zvyku a o představách každého co s danou sestavou hodlá dělat.

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 13:45 ® osprey reakce na …
osprey

Bulb> Šoulačka je 90% mojí plavané. Používám navijáky, které odpovídají velikosti 3000, protože je mám. Kdybych měl vel. 4000, bez mrknutí oka bych chytal s nimi. Ten rozdíl není nijak zásadní.

Kdysi, mnoho let tomu, jsem vláčel s prutem, který měl váhu 450 g. Nevadila mi tolik ta váha jako taková, jako neschopnost toho klacku pořádně pracovat s většinou nástrah a nevyváženost celé sestavy.

Matchka s navijákem 4000 je celkem v cajku.

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 13:35 ® kerob reakce na …
kerob

Bulb> dle chuti kazdeho soudruha… ja nesoulam s plavackou podel vody (na to mam mouchu a vlacku) a plavacka je pro me zhruba to, co vidis na zavodech… Vetsinou pouzivam matchku 4,50 a nemam s 4000 nejmensi problem. Tytez navijaky pouzivam na feedera. A tytez navijaky jsem pouzival mnoho let i na vlacku a jejich vaha mi nikdy nevadila.

Jinak u Super GTM je vahovej rozdil mezi 3000 a 4000 cca 30g, coz je naprosto zanedbatelny. A 4000 ma tlustsi hlavni osu, navijak je o dost odolnejsi (u 3000 staci aby navijak spadnul na zem na civku a osu ohnes, 4000 vydrzi mnohem vic), coz u „soulani“ muze byt argument. Ja mam Shiamana ja 4000 tak i 3000 a na neco je lepsi to a na neco jinyho je lepsi ono… ovsem na plavanou jdu vzdy s 4000 :-)

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 13:09 ® Bulb reakce na …

kerob> Jasně, proti gustu žádný dišputát:-D Pak bysme se ještě moli pobavit o váze toho navijáku, když jdeš šoulat nebo stojíš u vody a nemáš vidličky, tak držet ze tři hodiny prut s navijákem jako je Super 4000 v ruce, tak bych řekl, že to není moc pohodlné.

reagovat
Pátek 3. června 2011 ve 13:00 ® Bulb reakce na …

ferdoz> Ano, přesně tak. Kvůli cívce, která je dodávaná a myslím, že dokonce i ta druhá cívka je taky plytká. Zvlášť ten model exage, o kterém tady byla řeč, ten je snad jediný opravdu matchový naviják od shimana, pokud bereme matchové navijáky s právávě takto plytkými cívkami.

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 11:16 ® kerob reakce na …
kerob

Bulb> podle me je dulezitejsi prumer ty civky nez jeji kapacita. Podmotat to muzes vzdycky. Ty stary matchovy shimana mely melky civky – veslo se na ni max cca 100m 0,18, ale i kdyz jsi tam dal jen 100m 0,10, tak se s tim dalo krasne chytat. Ale ty sam musis vedet jak velkej navijak ti bude vyhovovat.

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 9:58 ® ferdoz reakce na …

Bulb, neviem, Shimano navijaky nejako dôkladne nepoznám, ale predpokladám, že k týmto plavačkovým vysokorýchlostným navijakom sa snáď dodáva aj plytká matchová cievka s kapacitou cca 100–150 m 0,14-ky či nie???

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 19:34 ® Bulb reakce na …

CiCu> Jo promiň:-) Přešvyhl jsem rozpočet o 500.

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 19:31 ® Bulb reakce na …

kerob> Kvalitní naviják to ručitě je, akorát by mě na tom asi štvala velikost cívky. Jít na plavanou se 40 navijákem není zrovna sranda. Teda aspoň podle mě. Na plavanou bych si představoval něco takového co by mělo návin max. 140, 150m/ 0,25

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 ve 14:18 ® kerob
kerob

tady jeste levnejc… nevahal bych :-)

http://www.rybarskepotrebyklic.cz/…shimano.html

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 ve 14:11 ® kerob reakce na …
kerob

Bulb> a kdyby prihodil jeste asi 360kc, tak muze mit toto:

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…rb-1053.html

a to je oproti Exage docela slusnej kvalitativni posun vpred, i kdyz ten Exage taky neni spatnej. To, co jsem dal odkaz je skoro rovnoceny Stradicu.

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 ve 13:08 ® Bulb reakce na …

CiCu> Pokud máš na mysli tento naviják: http://www.rybarsky-market.cz/…default.aspx tak ten bych schvaloval, četl jsem na něho hodně recenzí a většinou jsou kladné.

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 10:47 ® CiCu
CiCu

Ještě jsem vyhlídl Shimano Exage, sice je to nad limit ale zdá se to jako výborný naviják

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 8:28 ® hraji reakce na …
hraji

CiCu> žádný naviják do 1000 korun nebude z kovu. Na to rovnou zapomeň. Navijáky do 1000 korun jsou nejnižší přijatelná kategorie, pak jsou ještě navijáky do 500 korun a to jsou opravdu plastové hračky. http://www.milorybarskepotreby.cz/…navijak-kita ale ten údaj o kovovém těle ber s rezervou.

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 0:46 ® CiCu reakce na …
CiCu

Ta Catana není z plastu ne ?

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 0:25 ® osprey
osprey

Shimano Catana, Daiwa Crossfire, Dragon 720, WFT Braidspin, Okuma Trio (to bude kus přes 1000).

Bez pořadí.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1