Vyhledávání
Lov na dírkách. Myslíte,že by mohl být povolen všude.
27.2.2005 | mOJIK | 8.943 zobrazení | 53 odpovědí
Chtěli by jste aby se dalo na dírkách lovit všude a ne jen na soukromých revírech?Já osobně bych si za tím stál,protože by to bylo lepší si dojít na blízkou vodu a ne někam dojíždět a ještě za to platit.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. ledna 2008 ve 21:14 ® Salmo reakce na …
-
to by asi nebylo milé překvapení pro nebohou „havěť“
reagovat - Středa 2. ledna 2008 ve 21:03 ® knecht reakce na …
-
pánové, neměli bychom zapomínat na bruslaře a jinou zimní havěť pohybující se po ledu – dírka zapadá sněhem a umrzne jim nožička…
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 19:18 ® Salmo reakce na …
-
reagovat
- Úterý 1. ledna 2008 v 19:14 ® sus1 reakce na …
-
Noooooooo?!hezká kompenzace.
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 19:09 ® Robur
-
Salmo, nebuď smutnej, zase můžeš beztrestně souložit s 13tiletou, takže se to kompenzuje
reagovat))))
- Úterý 1. ledna 2008 v 18:20 ® sus1 reakce na …
-
Kdo to tam s tebou všechno byl na těch dírkách?
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 18:09 ® HaD reakce na …
-
reagovat
- Úterý 1. ledna 2008 v 18:09 ® HaD reakce na …
-
Salmo: protože to může být nebezpečný a dospělej a odpovědnej jsi až v 18. Např. řídit auto , nebo chodit k volbám ve 13 letech taky nemůžeš. A pokud by to tak bylo, budeš mít např. oproti mě 15 let dírkování k dobru.
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 17:41 ® Salmo reakce na …
-
Proč až od 18-ti let jak by jsme k tomu přišli my mladí
reagovatale z dozorem bych se tomu nebránil = osoba mladší 18-ti led smí „dírkařit“ jen pod dozorem osoby starší 18-ti let
- Úterý 1. ledna 2008 v 17:38 ® LojzaRybka reakce na …
-
HaD>tak takhle jo
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 17:21 ® HaD reakce na …
-
lojzarybka: pravidla se dají nastavit, například bych lov povolil až od 18 let. Ale kontrola ledu je blbost. U toho pramenu taky jezdí bruslaři. Kdo je blbej, ať se utopí. Jedna skupina lidí nemůže mít „větší privilegia“ než jiná. Není důvodu…
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 17:14 ® rgb23
-
Ale asi bych to povolil i na revíru, bruslaři se taky občas topějí, a alespoň bude nový druh trofejního úlovku… Pěkně odleželý utopenec
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 17:07 ® LojzaRybka
-
HaD>hlavně si nemysli že jsem proti dirkaření,tento druh rybařiny mám moc rád,ale BOZR by nějaká bejt měla:)
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 17:02 ® LojzaRybka reakce na …
-
HaD>myslíš že když to bude na vlastní nebezpečí tak to bude v pořádku,znám dost lidí kteří by si šli sednout ktomu pramenu,nebo by se měli udělat nějaký pravydla,na soukromákách otom rozhoduje zřejmě majitel kdy se bude chytat a kdy už né
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 16:51 ® HaD reakce na …
-
Když jsem byl bruslit na Jordáně s mým klukem, je plnej led malejch dětí, mnohdy i bez dozoru a uprostřed rybníka vyvěrá teplej pramen, takže je tam díra a jen u ní leží klacek. Žádná kontrola od policie, od města, od státu ani od revizora jízdenek se nekonala. Alespoň jsem o ní nebyl při vstupu na led informován. Pak stejně jako Bobo nechápu, proč vůbec někoho napadne tenhle argument. Zabít na rybách se může člověk tisíci dalšími způsoby a Svaz taky nezajišťuje, aby se tak nestalo. Tak proboha s tímhle argumentem už jděte papaá!
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 15:31 ® BoBo-Falknow
-
Co blázníte s kontrolama a tloušťkou ledu? Analogie s bruslaři je víc než výmluvná.
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 15:07 ® LojzaRybka
-
já bych to nechal tak jak to je,soukromé rybníky by ale před lovem měl kontrolovat vlastník,myslim tim kontrola tloušťky ledu a na rybářských revírech bych to zakázal,z bezpečnostních důvodů,nikdo nebude totiˇž kontrolovat led na větších vodních plochách třeba jako jsou přehrady atd. protože u břehu je led silnej a uprostřed kde je voda třeba v pohybu je led ohodně slabší.
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 ve 13:41 ® Mary reakce na …
-
ESKY: Aspoň by zůstalo víc ryb v rybnímu a pár rybářů ubylo.
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 ve 13:06 ® ESKY
-
Nechtěl, už takhle se stává dost malérů v souvislosti s tenkým ledem a jak by to vypadalo potom ? A také to není česká tradice a když to někdo chce, tak ať si za to zaplatí.
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 ve 13:06 ® Salmo
-
tak koukám že v těch zákonech je pěknej bordel ale lov na dírkách bych povolil nevidím na tom nic špatného
reagovat - Úterý 1. ledna 2008 v 1:35 ® rgb23
-
Za prvé bych rád všem popřál všechno pozitivní do nového roku..
Boban, hraji: Zajímavá polemika. Zákon č. 99/2004 sb. ve znění pozdějších předpisů říká, že rybářské právo lze vykonávat pouze v rybářském revíru ( par.6, odst.1.). Podle par.13, odst.2, písm. C)téhož zákona, se v rybářském revíru zakazuje lovit ryby pod ledem. Paragraf 13, odstavec 1 tvrdí, že lov ryb a vodních organizmů smí být prováděn v rybníkářství pouze způsobem uvedeným v par.3, odst. 2 (V rybníkářství se lov provádí hromadně účinnou metodou lovu nebo na udici), a v rybářském revíru zpravidla lovem na udici atd… Paragraf 2 definuje rybníkářství podle písm. b) jako chov a lov ryb, popřípadě vodních organizmů v rybníce nebo ve zvláštním rybochovném zařízení, uskutečňovaný k zajištění produkce ryb a rybího masa,..atd… Pokud máte velkou soukromou „kaluž“ nebo vodní nádrž, která není určená k produkci ryb a rybího masa a nespadá do revíru, klidně si na dírkách lovte. Jediný háček je, že podle zákona 246/1992 sb. na ochranu zvířat proti týrání, par.5, odst.1) nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře. par.5, odst.2, písm. d) důvodem k usmrcení je výkon práva myslivosti a rybářství… Nicméně lov na dírkách na soukromém revíru je tímto zákonem „povolen“, jelikož důvodem k usmrcení zvířete je podle par. 5, písm. g) regulace zvířat v zájmových chovech a lidské péči. O to se vlastně u onoho soukromého obr „akvárka“ jedná…
reagovat - Pondělí 31. prosince 2007 ve 21:25 ® sus1 reakce na …
-
Kdo to tam všechno byl?viděl jsem to video tetko.
reagovat - Pondělí 31. prosince 2007 ve 21:02 ® LojzaRybka
-
Robur>naposled jsem přimrznul já,a možná taky HAD
reagovat:)
- Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:56 ® HaD reakce na …
-
ESUS: no to co si tu napsal, je opravdu velkej nesmysl. Kolik jsi jel kilometrů, to jen Tvoje věc, nikdo Tě nenutil. Na led Tě nikdo lézt nenutil. Povolenku za 350,– Kč jsi si kupovat nemusel. Vytáhnout tři duháky a jet domu jsi taky nemusel. Zkrátka a dobře, pokud se Ti pravidla na SOUKROMÉM revíru nelíbila, nemusel jsi tam jezdit. A už vůbec to není důvod pro to aby se něco povolovalo, nebo zakazovalo. A jestli majitel „zarobil“? Ano, zarobil, kvůli tomu to přece dělá, ne? Nebo Ty snad chodíš do práce jen aby byla hotová a peníze si za ní nebereš?
reagovat - Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:44 ® Prutos reakce na …
-
ESUS: A kdo tě nutí na Skaličku jezdit a na ten led lézt? Tady plačeš na špatnym hrobečku…
reagovat - Pondělí 31. prosince 2007 ve 20:38 ® Robur
-
no nás v kroužku učili, že se na led nemá lozit a dupat po něm, že se na to z nějakého důvodu tisknou ryby a přimrzají…, ale moc tomu nerozumím
reagovat - Pondělí 31. prosince 2007 v 19:50 @ ???
-
Zdravim všechny.Jsem pro zrušení lovu ryb na dirkách, aspon na revíru SKALIČKA na sev,moravě.Jedete 50.km, to by zas tak nevadilo…JENOMŽE, Dáte 350.kč,daji vám podepsat papir, že lezete na 10.cm. led,nezajímá je, že by se mohlo více lidí naráz utopit, hlavně,že má pan domácí zarobené né?Vlezete na led, do 10–15.min. vytáhnete 3.duháky a po jejich ponechání se můžete na ledě otočit a jet zpět domu, protože po ponechání 3.kusů pstruhu,musite skončit,nemůžete chytat a pouštět!!A proto jsem pro, aby se mohlo chytat na takových revírech pod ledem, na které jste si koupili povolenky.MÁM ZATO, ŽE KUPUJEME POVOLENKY ROČNÍ!!!!!
reagovat - Pátek 4. března 2005 ve 14:57 ® Siblik
-
Lov na dírkách je zakázaný asi proto,protože rybářská stráž je líná chodit v zimě k vodě a nebo proto aby nenastydla. faktem zůstává,žeje to nesmyslný zákon,protože na velkých vodách,například – Orlik,Slapy,Štěchovice je přirozený výtěr ryb a zas tolik skalních není počítám,že by chodilo tak 10% rybářů. Třeba na přehradě Štěchovice jsou dravci povoleny celoročně na přívlač tak tam by to neměl být problém povolit. Přečtěte si nový zákon o rybářství – je těžká slátanina,která nemá hlavu ani patu. Dělá se to všechno od stolu a hlavně lidi,kteří mají k rybařině hodně daleko.
reagovat - Pátek 4. března 2005 ve 12:47 ® HaD
-
hraji: zcela souhlasím
reagovat - Pátek 4. března 2005 v 11:57 ® hraji
-
HaD: no rozhodně neplatí, že když je něco moje, mohu si dělat co chci, ale na druhé straně platí, že pokud mám ve vlastním majetku vodní plochu a ona nesplňuje zákonem stanovené podmínky (nebyl vyhlášen revír, a zákon nestanovuje povinnost vyhlásit revír) a ani to není rybník splňující podmínky rybníkářství, pak je těžko dovozovat, že se na takovou vodu vztahuje zákon 99/2004Sb. a požadovat po majiteli, aby se jím řídil. Potom taky lov ryb na takové vodní ploše nebude výkonem rybářského práva a tudíž se na něj nemůže vztahovat zákon 99/2004Sb. Celé je to zmatek, protože zákonodárci odvedli hodně špatnou práci, nebo lépe a přesněji řečeno odvedli výbornou práci na zakázku lobistů vlastnících vodní plochy, protože jim to umožňuje obcházet nedokonalý zákon a dělat si co chtějí. Samozřejmě se na ně vztahují další zákony na úseku ochrany přírody (např. chránění živočichové a rostliny) apod.
reagovat