Vyhledávání
dotaz k revíru Šárecký potok 1
26.5.2011 | TarzanCZ | 11.111 zobrazení | 16 odpovědí
Dobrý den, vysvětlil by mi někdo toto: http://www.rybsvaz.cz/?… a tam vyberte Územní svaz města Prahy – revír Šárecký potok 1
Je tam napsáno v úvodu: Libocký rybník, nádrž Jiviny a část Šáreckého potoka od ústí do Vltavy až k dřevěnému můstku pod osadou Želivka, Litovický potok od ÚN Džbán až ke hrázi rybníka Strnad a všechny přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán.
A přitom pod tím je napsáno:
K revíru patří:
- rybník Skála
- rybník Libocký
Lov ryb povolen pouze z hráze pod železniční tratí a dále z části levého břehu rybníka podél Litovického potoka – označeno tabulemi. V období od 15.6. do 31.8. je lov ryb povolen pouze v době od 04:00 do 10:00 a od 17:00 do 24:00. Lov přívlačí je povolen od 1.9. do 31.12. 3. nádrž Jiviny Lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až k dešťové usazovací nádrži Dědina – označeno tabulemi. Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12.
Tak smí se teda na Jivinách a Liboci lovit nebo ne? Jako v úvodu je to zakázané, ale přitom hned podtím je to zas povolené (s omezeními) v tom výpisu „podrevírů“…nechápu
A jakto že na internetu jsou k tomuto revíru 3 podrevíry – Skála, Liboc a Jiviny…a přitom v rybářském řádu v té knížečce je napsanej jen ten rybník Skála? Mám víc věřit internetu nebo té papírové knížečce? Díky za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. ledna 2015 v 9:44 ® Glenr
-
Zeptal bych se jak to vypadá na Jivinách? má smysl jít tam na zimní feeder? Nebo si mám raději sednout doma a otevřít okno
reagovatPředem dík
- Středa 1. června 2011 ve 20:09 ® TarzanCZ
-
reagovat
- Úterý 31. května 2011 ve 14:45 ® kerob reakce na …
-
superweb> kdyz jsem jednou stal na tech betonovych „kvadrech“ v pulce ty vypusti, tak mi dokonce pootevrel stavidla a donutil me zbabele utect. Sumce tam kamarad taky vytah – na vlacku.
reagovat - Úterý 31. května 2011 ve 13:27 ® superweb reakce na …
-
V ty vypusti jsme taky tahali mensi hady, bilou rybu a tak, vetsinou nekdy v lednu, unoru pro zlepseni nalady..nikdy nas nikdo neprudil. Kolega jednou vytahnul dokonce asi 80cm sumce
reagovat - Úterý 31. května 2011 v 11:24 ® kerob reakce na …
-
superweb> Na jiviny jsem chodil pytlacit do ty vypusti… bylo tam neskutecne ryb, hlavne okounu a uhoru. I candat prisel. A obcas prisel i hlidac…
reagovat - Úterý 31. května 2011 v 11:03 ® TarzanCZ reakce na …
-
Už sem se na těch Jivinách byl také podívat a jak říkáte, bylo to tam jak na rybářských závodech. Jeden rybář hned vedle druhého. Musel jsem ten levý břeh projít skoro až úplně dozadu, abych sehnal flek.
Já osobně doufám, že ty Jiviny nechají i na příští roky. Mám to kousek od domova a v podstatě se tady v okolí krom toho Liboce a Jivin nikde jinde pořádně chytat nedá.
reagovat - Pondělí 30. května 2011 ve 20:31 ® superweb
-
Jakozto blizkobydlici u zminencyh 2 nadrzi si dovolim par postrehu.
reagovat
Jiviny jsou(byly) podle vseho pomerne dobre zarybneny, nebyly loni sloveny a tak se tu da narazit i na kapry vetsi(60cm cca). Pro me zadna vyhra, je tam porad hrozne lidi, v patek jsem to chtel zkusit na chvili a bohuzel na me nezbylo misto..co 2 az 3 metry to rybar.
Libocak, ma srdecni voda, kde jsme jako mali obcas pytlacili(dokonce jsme zde meli nekolik generaci plavidla – voru), uz bohuzel neni co byval. Pred par lety postavili na brehu krasne sidliste. Mezi koupajicimi se lidmi a psi, nejakymi nudisty, cyklisty, bruslari a prochazkari se sem tam vejde i clovek s pruty. Chce to pevny nervy, nevztekat se kdyz krmeni zacne zrat labrador, mezitim co plavajici vlcak sikovne bere na feeder a starsi pani se mota do druheho nastrazeneho prutu. Kdyz uz clovek zahakne mistniho nasadaka, je to divadlo pro siroke okoli. K zarybneni: ze zkusenosti a informaci od mistni RS je zde pomerne dost K50, nejaka stika a bila ryba. Vetsi ryby se nenasazovali, rybnik byl na jare sloven.
Stiky se bohuzel pomerne dost vali chciple ci skorochciple kolem brehu, casto pokousane a plesnive, otazka jestli neco prezije. Bud jich tam dali moc, nebo je malo potravy a kysliku, nebo spis oboji.
Jinak pry jeste neni rozhodnuto jestli reviry zustanou..pry je to kvuli vypusteni Hostivare, aby bylo v Praze alespon neco k chytani. Libocak ma vetsi sance, protoze ochranari zde nechteji chovny rybnik. A i ty barevny plastovy cedule vypadaji ze nejsou vyrobeny jen na sezonu.
Jen skoda ze nedali alespon 2 az 3 roky rezim chyt a pust, aby se obsadka seznamila s tim co je hacek a aby tam vyrostly nejake slusnejsi ryby. Na Jivinach pri tomto tlaku na podzim nebude co lovit. - Pátek 27. května 2011 ve 23:37 ® TarzanCZ reakce na …
-
Díky za info
reagovat - Pátek 27. května 2011 v 15:05 ® Hony
-
NOVÉ RYBÁŘSKÉ REVÍRY ČRS Územního svazu města Prahy
Nové nádrže s režimem lovu ryb – rybářské revíry vzniklé převodem z rybochovných zařízení s účinností od soboty 30.4. 2011.
401 008 ROKYTKA 1 podrevír č. 9 – nádrž Slatina v k.ú. Praha 10-Dubeč 8,8 ha (GPS 50°4'15.355"N, 14°34'14.964"E) Lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až ke vtoku ( zaústění ) Hostavického potoka – označeno tabulemi. Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12. Do nádrže Slatina bylo 5.4.2011 vysazeno 900 ks kaprů obecných o celkové hmotnosti 1 500 kg.
401 012 ŠÁRECKÝ POTOK 1 podrevír č.2 – rybník Libocký v k.ú. Praha 6-Liboc 2,7 ha (GPS 50°5'23.391"N, 14°19'59.435"E) Lov ryb povolen pouze z hráze pod železniční tratí a dále z části levého břehu rybníka podél Litovického potoka – označeno tabulemi. V období od 15.6. do 31.8. je lov ryb povolen pouze v době od 04:00 do 10:00 a od 17:00 do 24:00. Lov přívlačí je povolen od 1.9. do 31.12.
Do Libockého rybníka bylo 4.4.2011 vysazeno 900 ks kaprů obecných o celkové hmotnosti 1 500 kg.
podrevír č.3 – nádrž Jiviny v k.ú. Praha 6-Ruzyně 9,0 ha (GPS 50°4'48.633"N, 14°18'3.912"E) Lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až k dešťové usazovací nádrži Dědina – označeno tabulemi. Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12.
Do nádrže Jiviny bylo dne 5.4.2011 ke stávající obsádce 4500 kg kapra a 200 kg štik dosazeno ještě 900 ks kaprů obecných o celkové hmotnosti 1 500 kg.
401 201 RYBNÍK JANKOVÁK Revír tvoří rybník Jankovák v k.ú. Milín 4,8 ha (GPS 49°38'56.127"N, 14°3'19.61"E) Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12. Krajským úřadem Středočeského kraje nám byla udělena výjimka ze zákazu lovu ryb pod ledem – období povoleného lovu ryb pod ledem a podmínky tohoto lovu budou aktuálně sdělovány na našich webových stránkách.
Do rybníka Jankovák bylo 6.4.2011 vysazeno 900 ks kaprů obecných o celkové hmotnosti 1500 kg.
Na všech výše uvedených nových podrevírech : nádrž Slatina, rybník Libocký, nádrž Jiviny včetně revíru rybníku Jankovák bude lov ryb udicí zahájen ve stejnou dobu a to v sobotu 30.4. 2011 !!! Na těchto vodách platí mimopstruhové povolenky celorepublikové, celosvazové a územní mimopstruhové povolenky ČRS Územního svazu města Prahy. Lov ryb bude na všech těchto nádržích praktikován podle Rybářského řádu ČRS a Bližších podmínek výkonu rybářského práva ČRS Územního svazu města Prahy. ________________________________________________________________
Ještě doplňující informace o zarybnění podrevírů pražských mimopstruhových rybářských revírů, kde byl lov ryb zahájen už v loňském roce:
401 008 ROKYTKA 1 podrevír č. 1 – Kyjský rybník v k.ú. Praha 9-Kyje 17 ha
Do Kyjského rybníka bylo 4.4.2011 dosazeno 1200 ks kaprů obecných o celkové hmotnosti 2 000 kg.
podrevír č. 8 – rybník Martiňák v k.ú. Praha 9-Dolní Počernice 5 ha
Do rybníka Martiňák bylo 11.4.2011 dosazeno 900 ks kaprů obecných o celkové hmotnosti 1 500 kg.
401 018 VLTAVA 6 podrevír č. 3 – rybník Labuť v k.ú. Praha 4-Krč 1,2 ha
Do rybníka Labuť bylo 4.4.2011 dosazeno 300 ks kaprů obecných
reagovat - Čtvrtek 26. května 2011 ve 14:57 ® TarzanCZ reakce na …
-
OK no, tak to tu můžete smazat
reagovatChtěl jsem se jen zeptat jestli tam mohu rybařit nebo ne abych pak neměl problémy
a myslel jsem, že by to tu mohl číst i někdo kdo tam chodí, přeci jen pražskejch rybářů je dost tady na chytej.cz ......a je to jedinej rybářskej server kam chodím
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 14:40 ® Robur
-
v případě sporu je lepší mít v ruce papír, který ti dali při výdeji povolenky. Pokud někdo udělal změny dodatečně, tak máš pádnou argumentaci. Ale opravdu se ptát lidí z celé ČR /potažmo Slovenska, když je Chytej mezinárodní
reagovat/ je hovadina. Já se taky neptám na netu, kdy má řezník u nás otevřeno.
- Čtvrtek 26. května 2011 ve 14:29 @ minatrix
-
Od dubna tohoto roku máme o nové revíry. Je to správně.Řešilo se to na konkurenčním webu…
reagovat - Čtvrtek 26. května 2011 ve 14:05 ® hraji
-
Já tedy postrádám smysl tvého dotazu zde na Chytej. Copak může někdo znát lépe situaci a skutečný stav na tomto revíru než hospodář MO, popřípadě jiný člen výboru? Proč si nenajdeš telefon a nezavoláš přímo jim? Mě vytvoření takového to tématu v rámci fóra připadá zcela zbytečné. Tady máš to telefonní číslo 222 248 109 – 10
reagovat - Čtvrtek 26. května 2011 ve 13:10 ® TarzanCZ
-
Ano, ale v tom popisu té vody je zas napsáno že se tam lovit může! viz třeba: nádrž Jiviny: lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až k dešťové usazovací nádrži Dědina…
reagovat - Čtvrtek 26. května 2011 ve 13:07 ®
-
no pokud čtu dobře, tak je tam lov zakázán – to že, ta voda je součástí revíru neznamená, že se tam lovit může..
reagovat - Čtvrtek 26. května 2011 ve 13:06 ® TarzanCZ
-
A taky nechápu jakto že na internetu jsou k tomuto revíru 3 podrevíry – Skála, Liboc a Jiviny…a přitom v rybářském řádu v té knížečce je napsanej jen ten rybník Skála…tak už nevím čemu mám věřit. Mám víc věřit internetu nebo té papírové knížečce?
reagovat