Vyhledávání
Pytlaci s povolenkou!
24.5.2011 | Krumo | 6.115 zobrazení | 53 odpovědí
Chci upozornit na zvlast nevhodne chovani rybaru a MO CRS.Ohledne nedodrzovani povinnosti.Jsem u vody tak 2–3 krat do tydne a v poslednim mesici jsem mel par skutecne nechutnejch zazitku.Stale vic cizincu si porizuje povolenku k lovu,to samo o sobe neni nic spatneho,no hacek je v tom,ze se jedna o lidi,kteri vubec nemaj sajn o rybarskych povinostech.Za priklad uvedu to co se mi stalo minulej tyden.Prisel jsem na sve oblibene misto kde uz vodu prohazoval jinej „rybar“.Na prvni pohled nic spatne,nez ke mne prisel s tim jakej je to vlastne revir,ze ho nema zapsany.A nemel zapsanyho kapra ve vezirku,a ani nemoh,nemel metr a ani pean.No za 5 min vytah jelce jesena a ptal se co je to za rybu!?!To uz jsem mu neco rekl.No odpoved byla sokujici.Staci mi vedet mira,a ze si ho veme,v kvetnu!Jinak uplne beznym postupem je,zahodit na kapra dva pruty a opodal si chytat na trpitku okouny.Nebo chytit plnej vezirek kapriku 35–38 a sup domu.Je to tak casty,ze mi stoji rozum nad tim,jak je mozny kdyz"neumim cesky" udelam testy a dostanu povolenku.Jinak,to ze chodej k vode v hojnych poctech,jen co kdyz nahodou nekdo pride na kontrolu,ze „pak uvidi“a pod.Ja rybarim od klukovskych let a urazi me takove chovani MO CRS Mlada Boleslav,ktera je zrejme na tom tak zle,po financni strance.Bohuzel,nejedna se jenom o cizince,pytlaku s povolenkou snad zhazujou z nebe.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 30. května 2011 v 16:02 ® dodorider reakce na …
-
jersey> je to tezke kdyz je to nezajima, oni radeji rejzuji na pokztach za parkovani atd. mam kamarada od policie tady u nas v kdn a ten mi sam rekl ze mame mit svou rybarskou straz a ze oni mohou byt pouze na zazadani prizvani pokud by hrozil nejaky konflikt s osobou kontrolovanou a nikoliv nemohou pry zasahovat do rybarskeho prava, jelikoz jim nejsou radne prosloeni a tak osoba ktere se toto nelibi muze problem pribarvit por svuj prospech
reagovata co ti rekne RS kdyz jim zavolas mate tady pytlaky nemam cas zavolej MP ja ted sem s rodinou na vejlete
bordel v tom ma organizace, ja sem chtel jit k RS a to proto ze denne chodim se psem usek kolem vody cca 10–15km sem ochoten ten usek hlidat, ale pak tedy velitel RS MO kadan me nema asi v lasce
- Pondělí 30. května 2011 ve 12:10 ® kakr reakce na …
-
džigit> Co má MP oznamovat, když není oprávněna kontrolovat rybáře. Maximálně může ověřit jeho totožnost, ale do výkonu rybářského práva (kontroly) zasahovat nemůže.
reagovat - Pondělí 30. května 2011 v 10:41 ® džigit reakce na …
-
kakr> ale zase má oznamovací povinnost při podezření spáchání přestupku či jiného protiprávního jednání…
reagovat - Pondělí 30. května 2011 v 10:25 ® osprey reakce na …
-
kakr> Jak se zdá, už chybí jen kousíček a zákony této země budou dovedeny k dokonalosti – samozřejmě z pohledu určité strany.
reagovat - Pondělí 30. května 2011 v 9:53 ® kakr reakce na …
-
jersey> MP není oprávněna kontrolovat zda lovící rybáři mají pro lov ryb patřičné doklady.
reagovat - Neděle 29. května 2011 v 18:03 ® jersey reakce na …
-
že by na místě?
reagovat - Neděle 29. května 2011 ve 14:28 ® b.gun reakce na …
-
jersey> A jak obecní strážník zjistí, že je páchána trestná činnost, potažmo přestupek?
reagovat - Neděle 29. května 2011 ve 14:20 ® jersey
-
dodorider: s těma měšťákama nemáš pravdu,(respektive oni nemají pravdu). Tohle mi říct městkej policajt, udělal bych takový dusno, že by se nestačil divit. Oni jsou POVINNI k takovému případu přijet, pokud shledají trestnou činnost, zajistí pachatele a řeší to státní , pokud přestupek, mají dost velké kompetence to řešit sami.Nesmíš se nechat odbýt…
reagovat - Středa 25. května 2011 ve 22:49 ® dodorider
-
tak souhlasim s tim, ze bych si nenechal krast salat s tim ze je to na nic to tady resit a s tim ze policie CR stoji za ho… stejne jako hodpodari a straz CRS Proc? no neni to tak davno co sem volal hospodare k jeste uzavrene vode ze se tu chyta jak o zavod a na upozorneni me kazdy posle nekam, ten mi rek ze nema cas at zavolam na mestskou,ti mi rekli ze to neni jejich problem at se obratim na statni, no a kdyz prijeli statni tak ti mi rekli ze neznaji prava a povinnosti rybaru a at je neotravuji kvuli takove nesmyslne situaci, ok tak co ted ja sem sam oni asi 4 reknu jim at to ukonci a muzu spatne skoncit! nebo to prejdu a reknu si na kazdou svini se nekde vari voda. A ted proc spatne skoncit? jen proto ze straz a svaz neni schopen radne fungovat? ja mel kontrolu u vody naposled pred tremi lety takze tri roky sem ted nemusel mit povolenku! proc neni vice clenu? To si panove museji tak mastit kapsi a byt 2 lide na cca 40km vody
reagovatje to k smichu dokud se neudela neco s timto, je toto tema stejne neresitelne jako nase politika, jo a ridicak jde udelat na cerno
- Středa 25. května 2011 v 16:05 ® Krumo reakce na …
-
Souhlas,ale stve to.
reagovat - Středa 25. května 2011 v 15:59 ® reakce na …
-
Robur> byl jsem v podobne situaci. Zavolal jsem mistniho hospodare (ten nemel cas, tak me odkazal na policajty) zavolal jsem policii, ti prijeli, chvili na to cumeli a pak odjeli a hovno zmohli. Myslis ze se to nekam posunulo? Stejne zbytecne jako to psat tady..
reagovat - Středa 25. května 2011 v 15:59 ® hraji reakce na …
-
Krumo> vidíš to, a kolik se denně spáchá přestupků v dopravě, kolik lidí zahyne při dopravních nehodách téměř výhradně zaviněných porušením přísného zákona? Tedy zpřísnění vydávání povolenek nic neřeší. Zlodějna se také trestá a pořád lidí kradou.
reagovat - Středa 25. května 2011 v 15:58 ® reakce na …
-
Krumo> no nevim – nevsadil bych si na to.. myslim ze u nas to urcite „nejak“ jde.
reagovat - Středa 25. května 2011 ve 14:49 ® Krumo reakce na …
-
Chtel jsem jenom upozornit,jak je lehke obejit vsechna pravidla.Ridicak taky nedostanete na pozadani!
reagovat - Středa 25. května 2011 ve 14:46 ® Krumo reakce na …
-
Neni lepsi chranit svuj majetek tim,ze bude vydavani povolenek sprisneno?Co to ma za smysl vytahnout od nekoho penize za papiry a pak mu je na zaklade chyb,ktere udelal vzit!Neni lepsi prevence?Ja v tom vahat uz nebudu a urcite priste policii zavolam,a nebude to vubec dlouho trvat.
reagovat - Středa 25. května 2011 v 11:13 ® hraji
-
V jiné diksuzi jsem použil srovnání se zahrádkou, a hodí se i sem. Když náš rybář Krumo nakoupí za své peníze na tržnici přísadu salátu a tu si zasadí na vlastní zahrádce, nebude nečinně přihlížet, jak mu ten salát někdo krade a bude se snažit zasáhnout. Buď sám a nebo si zavolá na pomoc Policii ČR. Každopádně bude svůj majetek aktivně chránit. A těžko o tom bude jen psát na sociální síti. Proč tedy stejný rybář Krumo nekoná podobně, když se jedná o ryby, které jsou také jeho majetkem, protože si je zaplatil v ceně povolenky a ostatních poplatků aby mohl vykonávat rybářské právo. Proč je jednodušší zvednout telefon a zavolat Policii když se jedná o můj majetek než když se jedná o můj majetek, který sdílím s dalšími podobně postiženými kolegy? Milý kolego Krumo, dokud budeš ty a tobě podobní lhostejní a necháte si bez zásahu krást vaše ryby, bude situace taková, jaká je. Kdybys zavolal hospodáři své MO, nebo rybářské stráži, stálo by tě to možná korunu nebo pět, ale měl bys pocit, že jsi pro své ryby něco udělal a ten by ty finance vyvážil. A pokud ne, pak nechápu, proč chodíš k vodě.
reagovat - Středa 25. května 2011 v 9:32 ® Robur
-
to co popisuješ je situace 1 na jednoho, takže jsi měl zavolat ryb. stráž či policii. POkud umíš česky a znáš ryb. řád,tak jsou telefony uvedeny uvedeny v soupisu revírů. Plačeš tady dobře, ale na špatným hrobě. Pokud chce slyšet, že to co se dělo je špatné, tak ano, je to špatné. Kam nás to posunulo?
reagovat - Středa 25. května 2011 v 8:00 ® Krumo reakce na …
-
Omlouvam se,stala se chyba
reagovat - Středa 25. května 2011 v 1:15 ® pepanek
-
pěkně blbá diskuze.
reagovat - Úterý 24. května 2011 ve 23:59 ® 1Mara
-
Krumo : No poenta chybí, ale na co vůbec reaguješ ? napiš v čem , kdo , kde , jak , ským, atd.
reagovat - Úterý 24. května 2011 ve 23:54 ® osprey
-
Pytláků s povolenkou je dost. Problém je přistihnout, usvědčit, potrestat.
reagovat - Úterý 24. května 2011 ve 23:38 ® Tino
-
jako třeba 3 kapři do tašky, nebo metrová štika a šup domů…
reagovat - Úterý 24. května 2011 ve 22:02 ® Prutos
-
A pointa?
reagovat