Chytej.cz

Pytlaci s povolenkou! necteno

24.5.2011 | Krumo | 6.117 zobrazení | 53 odpovědí

Chci upozornit na zvlast nevhodne chovani rybaru a MO CRS.Ohledne nedodrzovani povinnosti.Jsem u vody tak 2–3 krat do tydne a v poslednim mesici jsem mel par skutecne nechutnejch zazitku.Stale vic cizincu si porizuje povolenku k lovu,to samo o sobe neni nic spatneho,no hacek je v tom,ze se jedna o lidi,kteri vubec nemaj sajn o rybarskych povinostech.Za priklad uvedu to co se mi stalo minulej tyden.Prisel jsem na sve oblibene misto kde uz vodu prohazoval jinej „rybar“.Na prvni pohled nic spatne,nez ke mne prisel s tim jakej je to vlastne revir,ze ho nema zapsany.A nemel zapsanyho kapra ve vezirku,a ani nemoh,nemel metr a ani pean.No za 5 min vytah jelce jesena a ptal se co je to za rybu!?!To uz jsem mu neco rekl.No odpoved byla sokujici.Staci mi vedet mira,a ze si ho veme,v kvetnu!Jinak uplne beznym postupem je,zahodit na kapra dva pruty a opodal si chytat na trpitku okouny.Nebo chytit plnej vezirek kapriku 35–38 a sup domu.Je to tak casty,ze mi stoji rozum nad tim,jak je mozny kdyz"neumim cesky" udelam testy a dostanu povolenku.Jinak,to ze chodej k vode v hojnych poctech,jen co kdyz nahodou nekdo pride na kontrolu,ze „pak uvidi“a pod.Ja rybarim od klukovskych let a urazi me takove chovani MO CRS Mlada Boleslav,ktera je zrejme na tom tak zle,po financni strance.Bohuzel,ne­jedna se jenom o cizince,pytlaku s povolenkou snad zhazujou z nebe.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 5. června 2011 ve 22:27 ® jersey reakce na …
jersey

Sander: ale nééé, každýho věc, každýho vyzytka…

Ale vypadá to prostě děsně.

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 21:02 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Sander> No v tomto případě stebou souhlasím , já slyšel že né ožralí , ale že neodhadly vodu a upustili vodu rychle a ryby se jim začali dusit než by to stihly vylovit , ale to je jen co vím já tak jedna paní povídala , takže to mohlo být i tohle co říkáš ty :-((

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 21:00 ® 1Mara
1Mara

No klucí tohle je bohužel skutečnost , osobně zamnou tady v Oseku choděj větnamci a furt chtěj ryby , prý koupí :-)) , nikdy bych to neudělal .

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 20:17 ® Sander reakce na …
Sander

jersey > dělaj z komára vemblouda.

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 20:15 ® jersey reakce na …
jersey

1Mara: ten vĚtnamec je vtip, že?

Jinak tedy nevím, jak u vás, ale já se za ty leta u vody s ničím takovým nesetkal.....

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 20:15 ® Sander reakce na …
Sander

1Mara > před nedávnem jsem četl, jak se při výlovu násadové ryby členové jisté MO ožrali, zapomněli v noci zastavit vodu a zkapalo přes sedm metráků ryb.

Vietnamec je houby škodná.
Pořád je mi milejší, když jim je někdo dá a ryby mají alespoň užitek.

reagovat
Neděle 5. června 2011 v 19:36 ® 1Mara
1Mara

V Ústí berou větnamci všechno , a je jim fuk jestli to je ostrá , nebo kapr ,dají ti hned nabídku , vajíčka, cigára , peníze atd. No a pár pitomců se vždycky najde co si tímto způsobem přilepší:-(( . No zrovna na posledním letošním výlovu k-30. se kde se vzala , tu se vzala partička větnamců a na férovku přišli až ke kádím s igelitkami , málem jsem se podělal smíchy , hospodář je hnal :-))

reagovat
Neděle 5. června 2011 v 16:01 ® regulus
regulus

Řekl bych, že kapr (zmasenej do mražáku, prodanej vietnamcovi nebo cokoliv jinýho) není vůbec žádnej problém. Když si to ti co na kapry chodí vzájemně vychytají tak dřív nebo později nasadí další, není to problém, kapr je lehce chovatelná ryba, jsou jich plný sádky, snad jen někteří jedinci se budou cítit ukřivdění, že na ně nezbylo nebo zbylo málo. Jsou mraky jiných ryb u kterých to bohužel jedno není.

Bohužel se domnívám, že jakékoliv zdánlivě katastrofické scénáře se mohou částečně nebo úplně naplnit, prostě lepší to už asi nebude. :-((

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 13:38 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Je mi to jedno, jak to vnímáš, vyprávěli mi to očití svědci několikrát a v různých letech. A konec konců, byl jsem tam chvíli a hned se jeden vyloupl.

Možná jsem xenofobní. Asi je to tím, že svět, ve kterém jsem vyrostl, v podstatě mizí a já jsem přecitlivělý na všechny ty průvodní jevy moderní doby. Uvidíme, jaké názory budeš mít ty za dalších 15 let. A myslím tím názory na cokoli. Tohle téma opustíme. Pravdu máš v tom, že česká rybařina na asiatech nestojí ani nepadá a primární problémy jsou v české populaci.

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 12:56 ® Sander reakce na …
Sander

osprey > už jsem proti takovým katastrofickým scénářům čím dál víc imunní. Máš důkazy? Dovedeš si představit, že je místo s nasazenými kapry obsazené jen jedním dědkem a vietnamcem, aby na to měli klid? (kor ve městě a okolí) A vůbec to má vícero podobných pochybností :-)

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 12:52 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Oni jsou schopní kupovat to po nasazení od dědka celé půldne, takže on vymasí, co by doma ani fyzicky neoškrábal.

A ten borec, co si loni zahrabával živé jeseny do sněhu – škoda mluvit.

Je pravda, že jsou slušní, tiší a hlavně – velmi výkonní.

Pravda je, že čecháčkovská nenažranost se tomu přinejmenším vyrovná.

reagovat
Neděle 5. června 2011 ve 12:44 ® Sander
Sander

Vietnamci jsou v pohodě. Slušně se zeptají jestli nemám rybu, když ne, nic se neděje, když ano, řeknu že mu ji nedám a on pochopí.
Vůbec bych to neřešil. Oproti hovadům co maj bezedné mrazáky a plní svazem povolené limity jsou to kapičky v moři.

reagovat
Neděle 5. června 2011 v 8:53 @ Timber Jack

Krumo přiznej se a nic se ti nestane! Tobě vadilo nejvíc toto: Prisel jsem na sve oblibene misto kde uz vodu prohazoval jinej „rybar“. Na to, aby byl rybář usměrněn, je rybářská stráž, ne vyplakávání tady. Proč jsi nezavolal RS?

Jo poměry se mění. Jsme v EU, je tu hodně cizinců (a bude jich ještě mnohem víc). Vychytají a vyžerou všechny ryby. Či jim dá Osprey kapra, či nedá, na věci se nic nezmění. Třeba ve Vietnamu sežerou všechno co se hýbe. A 80% lidstva má v jídelníčku hmyz. A vy se tady producírujete s naivní představou, že Česku se to vyhne a všichni budou praktizovat chyť a pusť. Jako třeba já. Tůdle…

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 17:50 ® Rino

Kdyby tě tak Had slyšel… :-)

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 11:14 ® Mrakoš

osprey> Z toho by i had vrhnul :-D

reagovat
Sobota 4. června 2011 v 0:20 ® osprey
osprey

Tak jsem dnes dovezl syna do města, aby napsal poslední maturitní písemku a sedl si na ty dvě hodiny k feederu. A přišel za mnou Vietnamec, jestli neprodám kapra. Ona je to tam celkem běžná praxe, slyšel jsem o tom, ale že ve městě moc nechytám, stalo se mi to poprvé.

Jemu se asi zase stalo poprvé, že tím někoho nasral a to tak že dost…

reagovat
Pátek 3. června 2011 v 16:53 ® dodorider reakce na …
dodorider

osprey> to je husty :-D

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 18:08 ® osprey reakce na …
osprey

Rino> Velmi realistické vyjádření.

Ale mám jeden tip. K pytlákovi přijet nechtějí, ale k užovce přijeli…

http://krimi.eurozpravy.cz/…dusit-rybou/

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 18:03 ® osprey reakce na …
osprey

dodorider> Jak to píšeš, tak většina jich má míru. U nás by ten stav trval tak měsíc a do té doby by jich byla většina sežraná. Pravděpodobně i většina těch podměrečných, ale už jedlých.

Tady taky sumce taky vysazujou, ale mám tak jeden záběr ročně…

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 11:56 ® dodorider reakce na …
dodorider

osprey> tady u nas na rece je vazne strasny problem, ukaz mi revir kde v hloubce cca 1m usek dlouhy asi 1km nachytas denne 5–30ks sumecka okolo 80–110cm a denne se to opakuje, s kolegou sme jich loni odvezli asi 50 na zatopene jezero, ale i tak proste kazde druhy rok prisypavaj tisice sumecku a my tu stracime parny cejny plotice to mizi a kolik jich tu drive bylo, pravidla se museji dodrzovat to je jasna, ale chtelo by to uz tu cousatou bestii neprisypavat tak sem to myslel

reagovat
Čtvrtek 2. června 2011 v 0:37 ® osprey reakce na …
osprey

ouklej> Ne, v téhle zemi nejde uhlídat ani miliardy korun ve veřejných financích, natož rybu někde v řece.

A máš pravdu, že pravidla jsou pravidla.

Fór je v tom, že kdyby tam místo těch sumců chvíli sypali ty parmy, ono by se to srovnalo.

reagovat
Středa 1. června 2011 ve 23:32 ® ouklej

Ja to chápu že se muže někde přemnožit,pak je to problém,alo spousta lidi to bere paušalně.A jednou je hájeny.Je to prostě tak ,spousta lidi si dělá svoje pravidla.A uhlídat to nejde.

reagovat
Středa 1. června 2011 ve 21:23 ® dodorider reakce na …
dodorider

ouklej> miru dodrzovat o tom zadne, ale co kdyz chodis leta na revir kde si chtal parmy okouny candaty plotice cejn a od jisteho roku na feeder plavacku proste na zizalu kam co hodis tahas fousace a o plotku ani nezavadis? pak zapatras a zjistis ze se rocne vysazuje 3000ks na tento revir ??? sumcu je moc, ale rybarske zakon se maji dodrzovat! mira a doba lovu jinak ne

reagovat
Středa 1. června 2011 ve 20:54 ® ouklej

Ahoj rybaři,chodim číst diskuze dlouho,a konečně dneska jsem se zaregistroval.Díky neuvěřitelnemu snižováni míry u tak krásné ryby jako je sumec ,jsem za poslední měsíc u vody zaznamenal,drtivá většina chycenych fousáčů v okolí Ostravy se nepustí zpátky.A je jedno jestli má pod nebo nad 50 cm.Je hájený,a spousta kluku se tím ještě chlubí,že prý chrání vodu.Je to hnus. Děkuji všem slušnym.

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 19:42 ® dodorider reakce na …
dodorider

petrikveprik> neni co dodat

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 16:21 ® 

:-) RS občas nemá čas na pytláky (jen na slušné rybáře, je třeba vykázat činnost) a když už si ten čas udělá, tak pro změnu nemá patřičnou pravomoc. Jo a policajti na to serou. Toť má zkušenost z revírů v mém okolí. Prostě pytlačení zažívá těžký vzestup a stát to podporuje.

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 8:27 ® Rino

Zdravím, přečetl jsem si pozorně zdejší diskuzi a jako člen RS se k ní vyjádřím. Naprosto chápu rozhořčení některých rybářů nad tím, co se poslední dobou u vody děje a musím vám dát za pravdu, že je to rok od roku horší. Bohužel zákony ČR jsou vytvářeny naprostými laiky a diletanty, kteří svou absolutní neznalostí problematiky páchají víc škody než užitku. RS stráž je vlastně degradována na jakési pochůzkáře, kteří mají pravomoci kontrolovat tak akorát slušné rybáře. Pokud narazí na kohokoliv, kdo porušuje zákon, nebo rybářský řád, může zasáhnout vlastně jen pokud bude dotyčný spolupracovat, v opačném případě si sice může zavolat na pomoc policii, ale musí věřit, že pytlák spořádaně počká na příjezd policie a doufat, že mezitím nedostane přes hubu. A jelikož i RS má většinou nějakou rodinu a zodpovědnost vůči ní, tak musí spoustu věcí překousnout, než se nechat nějakou ruskojazyčnou bandou přizabít. Pochybuju, že by si někteří rybáři od nás dovolili dělat to co zde, někde na západ od nás. Pokud chcete zachovat ještě nějakou rybářskou budoucnost pro další generace zasazujte se na všech úrovních o vytvoření profesionální rybářské stráže, která bude mít pravomoce přibližující se pravomocím policie a oporu v zákonech, které budou na straně zdravého rozumu. Chtít ovšem po našich zákonodárcích, aby se zajímali o nějaké rybářství na prahu státního bankrotu, občanských nepokojů a totálního rozvratu společnosti je asi utopie.

reagovat
Úterý 31. května 2011 v 1:02 ® klotron

Povolenku dnes dostane každý trouba a taky to tak u vody vypadá. Nedávno jsem na spodním toku Otavy potkal jednoho experta co vesele třpytkoval,tak mu povídám že se to nesmí, a on na to co, povídám přívlač až od šesnáctého, a on no to už bylo ne, říkám mu od šesnáctého června. Koukal jak jelen a pak z něj vylezlo že povolenku s kterou na mě zamával má poprvé v životě. Byl úplně mimo a ukazoval mi pořád šesnáctého dubna. Tak jsem mu musel vysvětlit že ano, ale jen na pstruhových revírech. Odpověděl,aha to jsem nevěděl, pardon, nezlobte se a zmizel. Povolenka vydaná MO Praha, revír zapsanej správně, jen se trochu přehlédl. Nevěřím že dělal blba, on to opravdu nevěděl.

reagovat
Pondělí 30. května 2011 ve 23:15 ® regulus
regulus

No asi to na tu palicu postavený bude (jde o to na kterou). Policajti a to ať už městský nebo státní možná vůbec nemají šajn (pokud zrovna sami nejsou rybáři) co vlastně máš vše mít k tomu, abys mohl legálně chytat ryby. Ve své podstatě se spolíhá na to, že si to vyřeší RS. Když to ale vezmu logicky, tak pokud dotyčný vůbec nemá papíry, tak porušil zákon a dopustil se trestnýho činu pytláctví, což by oboje policajty mělo zajímat. Pokud dotyčnej papíry má a porušil BP potažmo vlastně taky zákon tím, že si vzal např. o rybu víc nebo cokoliv jinýho, tak už by měla řešit RS a ne policajti. Dostáváme se ale k tomu nejzajímavějšímu, jak normální rybář který není RS zjistí, že dotyčnej má nebo nemá papíry? A jsme u bludnýho kruhu, rybář, byť má podezření, nemá jak zjistit, že dotyčný potenciální pytlák má nebo nemá RL, pokud nedojede na zavolání RS, tak policajti na to z pochopitelných důvodů serou, protože ruku na srdce, řešit to má RS a když policajtům nezavolá přímo RS že má s někým problém, tak jim může když to přeženu 10× denně volat kdejakej lojza, že tam někdo chytá ryby a nejspíš pytlačí. O tom, že si vzal víc ryb nebo něco podobnýho se nemá cenu vůbec bavit, to by jednoznačně měla řešit RS.

Takže když tady to plkání shrnu, rybáře má kontrolovat RS a je na MO potažmo svazu, aby si to vhodným způsobem ošetřil. Volat policajty kvůli tomu, že někdo pytlačí (jak jsem psal, nemáš to jak zjistit) nebo si vzal o jednoho nebo dva kapry víc je blbina, řekl bych, že by měli řešit jiný věci.

reagovat
Pondělí 30. května 2011 ve 21:40 ® jersey
jersey

dodorider: to je postavený na hlavu, ne? Zavolám MP, že jsem svědkem přestupku a oni mi řeknou co? Že nemají pravomoc ho řešit? Tak nevím, ale nejspíš je tu něco špatně, ne?

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1