Vyhledávání
OKOUNI DO AKVÁRKA
17.5.2011 | maatesaak | 3.581 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím rybáře,rybářky a chovatelé.
Já bych si chtěl založit akvárko pro minimálně TŘI OKOUNY do 12 cm .
Okouny si chytnu ale potřebuju akvárko na a mám jen 800 korun potřebuju
poradit jestli si za tech 800 korun akvárko sOKOUNY zařídit
můžu DĚKUJI
Matěj Šilar
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 24. května 2011 ve 23:24 ® dodorider
-
okouny pestuji a reknu to takto mam akvario 485 litru dno s piskem a sterkem a umele vytvorena skala, bez rostlin! mam dva filtry jeden je na 500l a druhy na 800l oba stali 1600kc jeden ma zapojene i vzduchovani to dnes maji vsechny, casem mozny pridam rostliny a par ploticek okounci meri cca 5–8cm je dulezite drzet jim teplotu idelani je tak 16–18 stupnu to ale v panelaku nedas budes muset koupit chlazeni to mam tez i kdyz sem na baraku cena takoveho chlazeni je bez mala 15 000kc, tohle dokaze udrzet i potocaka na zivu!
reagovat - Pondělí 23. května 2011 ve 12:43 ® Bigpista reakce na …
-
To je velmi nepřesné počítání. Přesnější je 1 cm délky ryby v dospělosti na 1l vody. Ortodoxní akvaristé to přepočítávají ne na objem, ale na plochu hladiny, protože jen hladinou se do vody dostává kyslík. To ale platí pro tropické ryby, které nemají tak vysoké nároky na obsah kyslíku ve vodě. Na ryby mírného pásu to chce více vody.
reagovat - Sobota 21. května 2011 ve 20:40 ® ladamaj reakce na …
-
maatesaak>pokud se nepletu tak na 1cm ryby přichází 3l vody.
reagovat - Středa 18. května 2011 v 18:29 ® Fryw
-
Nevím jak to je s kytkama přímo z řeky, co se týče parazitů a nemocí, ale pokud tak, tak bych je nechal pár dní v „karanténě“. Co se týče l/ryby, tak u sladkovodních ryb trop. pásma to je asi 5–8 l. U mírného pásu bych doporučoval aspoň jednou tolik. Ale větší akvárium má jednoznačné výhody, které popsal kerob. Paradoxně s ním je mnohem míň práce…
reagovat - Středa 18. května 2011 v 16:54 ® kerob reakce na …
-
maatesaak> cim vetsi akvarko, tim lepsi… rozumny minimum – pokud to myslis vazne bude nekde kolem 300l – cim vetsi,tim min kolisa teplota a funguje tam jakysi „ekosystem“.
Jinak akvarko bych koupil v bazaru – koupis ho za par korun, mozna i za odvoz. Filtr doporucuju temer jakykoliv s aktivnim uhlim, mam dobrou zkusenost s vnitrnima filtrama od Tetratecu, filtr by mel vodu v akvarku prefiltrovat minimalne 2× do hodiny, lepe vsak 3× (tzn pro 200l akvarko filtr s prutokem radove 500–600l/hod). Filtr bude stat tak do 500.
Na dno dej vrstvu pisku (funguje taky jako filtr) a na to vrstvu oblazku ci sterku. Kytky jsem si vzdy bral bud od kamaradu, kterym se v akvarku premnozily nebo kytky normalne z reky.
Topeni a vzduchovani neni potreba (vetsina filtru umi i vzduchovat).
Na akvarko by nemelo moc svitit slunicko. A jako svetlo muzes pro zacatek pouzit klidne i lampicku se sporivkou (neni to idealni, ale jde to).
reagovat - Středa 18. května 2011 v 16:21 ® maatesaak
-
KÁMOŠ mi říkal že prej pro 15 centimetrovou rybu stačí 10 litrů moc mu nevjeřim ale chni znát váš názor
reagovat - Středa 18. května 2011 v 11:47 ® ladamaj
-
Tvoje představa za 800kč,no opravdu na hraně akorát tak akvárka.Jinak ostatní:motůrek na vzduchování cca 500,rostliny cca 300,filtr trošku kvalitnější cca 200 ostatní už je na tvé šikovnosti-světlo.kořen,dno,škrtidla na regulaci a vzduchovací hadičku seženeš kde dávaj kapačky(u lékaře),horší bude pokud seš v paneláku udržet teplotu chladnější.Přeji uspěšné založení apořízení akvária.
reagovat - Středa 18. května 2011 v 9:01 ® hraji
-
Tvůj finanční limit je na hranici. Nějaké starší kavárium asi seženeš.
reagovat - Středa 18. května 2011 ve 2:17 ® Fryw
-
Mám obavu, že samotný filtr dneska vyjde už skoro na 500. Takže pohledat něco z druhé ruky. Budeš potřebovat akvárko, nějaký kryt (tabulku skla nejspíš), filtr, možná něco na úpravu vody a rostliny – to bude tak na hraně těch 800 když dobře koupíš. Světlo se dá vyrobit doma za minimální obnos (můžeš použít například starou formu – srnčí hřbet). Pro nejmenší údržbu bych zvolil na dno větší oblázky a plastové rostliny (dnes už jsou hodně pěkné) + nějaký kořen jako úkryt. No, viděl jsem doporučovat akvaria od 400 litrů +. Hlavně aby nebyla moc teplá voda. Doporučuje se 8–15 C a to může být problém…
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 22:43 ® maatesaak reakce na …
-
DÍK MOC SEM TU JEN KRÁTCE
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 22:23 ® Robur
-
samotné akvárko za ty prachy asi seženeš, ale co vzduchování, nějaké osvětlení atp? Je zde fórum akvaristika, kde ti určitě někdo poradí lépe.
reagovat - Úterý 17. května 2011 ve 21:46 ® maatesaak
-
PROSÍM PORAĎTE
reagovat