Chytej.cz

Kuna necteno

17.5.2011 | Robur | 44.490 zobrazení | 62 odpovědí

zdar, potřebuji vypudit z domu kunu. Případně co nastražit do sklopce. Zničit, zabít, pochcat, zakopat, vyspat.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 23:23 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

kamos007> Od tý doby co mam psíky se mi k baráku nic nedostane!! :-D A to i myši a krtky rasí je prada, že za cenu mocných kráterů… :-O

reagovat
Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:54 ® kamos007
kamos007

Tak už mám taky problém s kunou, v noci se mi do mojí voléry s březňačkami dostala kuna a zahryzla mi sedící kachnu a počorovala 18 vajec, takže už tam mám sklopec se slepičím vajíčkem tak uvidím, zatím se tam měl za chvíli mojeho kocoura a celkem se mu tam v tom sklopci aji líbilo :-D

reagovat
Středa 18. dubna 2012 v 8:31 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Robur> Ja psal Pawol-vlasy.Já už taky chodím nějaký čas nakrátko :-))

reagovat
Úterý 17. dubna 2012 v 17:59 ® Barr

Za ten rok jsi ji ještě neochočil ? Viz Kudu Větevnice.Jsou prý přítulné.Naftalín je pro starší osoby narozené po 1.sv.válce.Všechno načichne ! Odpuzuje to ryby.

reagovat
Pondělí 16. dubna 2012 v 18:46 ® Robur
Robur

nefunguje to, ale našupal jsem do děr naftalín. A/ cítím se jako Džejár B/ funguje to lépe:-D

reagovat
Pondělí 16. dubna 2012 v 17:24 @ Pawol reakce na …

Pokud máte známé v kadeřnictví, ať vám dají ostříhané vlasy a dejte je tam, kde kuna bydlí. Několikrát opakovat a odstěhuje se. Z vlastní zkušenosti.

reagovat
Sobota 21. května 2011 v 15:55 ® Robur
Robur

včera jsem našupal do děr naftalín a spal jsem až do 7:30

reagovat
Sobota 21. května 2011 v 8:51 ® kamos007 reakce na …
kamos007

IV.TO.ŠIRDA> proč brněnská? jako že robur je z brna nebo jak???

Robur- na různých stránkách s loveckými potřebami se prodávají tzv. odpuzovače zvěře aji na kunu tam mají tak bych to zkusil! :-)

reagovat
Pátek 20. května 2011 v 17:37 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

kamos007> tvoje rada je možná rozumná… ale uvědomuješ si,že to je kuna brněnská? :-)

reagovat
Pátek 20. května 2011 v 17:35 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Robur> pokud na kunu nestačí ani Lexa, tak ti doporučuji změnit lokalitu :-)

reagovat
Pátek 20. května 2011 v 16:33 ® fishman123
fishman123

Známý má podobné potíže s kunou jako ty a vůbec se mu nedaří ji dostat z domu vyzkoušel již různé druhy pastí a nástrah které by mohli kunu chytit ale vůbec se mu nedaří ji přemoct. Tak at si úspěšný :-D

reagovat
Čtvrtek 19. května 2011 v 9:10 ® džigit reakce na …

ben2005> kuna a překousnuté kabely je známá věc.Prodává se na to odpuzovací spray

reagovat
Středa 18. května 2011 ve 23:08 ® Mary reakce na …
Mary

ben2005> jo, tak, já občas něco vyhodila z okna pro pejsky a kočičky a ve finále se to našlo pod kapotou. Od té doby jsem lakomá.

reagovat
Středa 18. května 2011 ve 22:18 ® ben2005
ben2005

Tak to mě ty potvůrky lezly do auta do motoru .Zkoušel jsem všechno možný.Tabletky do pisoáru…Přijel jsem jednou do servisu na výměnu oleje a technik za mnou došel abych se šel podívat.Byl tam kus žeber -zapoměla tam svačinu, chodí hned vedle do školy na odpadky !Nechal jsem si namontovat, na radu automechanika takové hvízdátko za 500.-Kč a od té doby je klid.A to nepomohlo ani pohybové čidlo a halogen 500 watů.Jsou ty kuny přesné jak hodinky.Přesně ve 23:00 plus mínus 10 minut a proběhnou, zabere je čidlo, vlezou pod auto a když opět světlo zhasne, vyběhnou a běží dál..Teď už je to jen zábavné !

reagovat
Středa 18. května 2011 ve 21:24 ® kamos007
kamos007

Co jsem někde četl tak kuna v těsné blízkosti kde přebývá neloví a nic tam nežere vždycky zaje někde na lov ale doma nic asi je to z opatrnosti že to může být políčená past.

reagovat
Středa 18. května 2011 ve 20:15 ® džigit reakce na …

Robur> ono je to složité.Každý jednotlivý kuní soudruh vadrží jiný stupeň nátlaku a lákadel.Vezmi příklad z Franka „Bárnse“ :-D
Já si svou první odpovšdí srandu nedělal,pořízení si obdobného „sou“druha může být mnohdy jediná pomoc.Pokud si Ti nechce obejít barák a ucpat všechny otvory,nebo kuního soudruha budit a vyrušovat každý volný okamžik.
Ohledně pasti Ti poradím jedno-vytrvalost.Nesnaž se to uspěchat.Nejlíp je,naučit hajzla na nějakou mlsku,při jejíž konzumaci mu delší dobu nic nehrozí.Pokud se Ti to podaří a odchytíš,odvez ho někam do Čech… :-))

reagovat
Středa 18. května 2011 v 19:43 ® Robur
Robur

dnes jsem nastražil sušené kadlátko

reagovat
Středa 18. května 2011 v 19:30 ® regulus reakce na …
regulus

Sander> Robur se o vejcích nezmińoval, tak je zatím asi má OK … :-))

reagovat
Středa 18. května 2011 v 17:16 ® džigit reakce na …

fribble> :-D :-1

reagovat
Středa 18. května 2011 v 17:08 ® fribble reakce na …

Džigit – nepletu, v poklopci mám nakřapnutý dvě a v mém věku na ně nechytím ani ......

reagovat
Středa 18. května 2011 v 15:21 ® Sander reakce na …
Sander

regulus > tygr je taky krásný zvířátko a srát se s tebou nebude, i kdyby jsi byl Pamela Anderson. To je prostě lov. Kuna dělá v hospodářstvích dost škod na vejcích, mladých králících a všem možném. Nevím jestli je to Roburův případ, ale takhle to jinde chodí.
Já kdysi kunu vyžehlil přímo v králíkárně.

reagovat
Středa 18. května 2011 v 7:58 ® Axamith
Axamith

Pokud je kuna přímo v domě, tak ji dostaneš ven neustálým vyrušováním. Soused to vyřešil umístěním halogenového reflektoru s pohybovým čidlem na půdu. Pokud ti nebaští slepice a vejce, tak je zbytečné ji zabíjet, stačí vypudit.

reagovat
Úterý 17. května 2011 ve 22:42 ® regulus reakce na …
regulus

Sander> sadisto, takový krásný zvířátko … :-((

reagovat
Úterý 17. května 2011 ve 21:06 ® Sander
Sander

Pokud máš možnost, pověš třeba na větvičku stromku návnadu do výšky asi 35cm, pod ní v zemi vykopej mělký kruh pro železa, která pak zasypej třeba suchou travou. Dobrý je tak činit třeba v rukavicích, aby to všechno nebylo tebou načuchlý.

A musí tam bejt.
Za levou přední.

reagovat
Úterý 17. května 2011 ve 20:56 ® regulus
regulus

Tak to máš honičku, té se tak honem nezbavíš, nejlíp je si na ni zvyknout. Taky mě ty milý zvířátka lítají po dvoře, bydlí teda u sousedů, ale chodí mi pít z jezírka. Loni to byla pěkná rodinka, přes plot zvědavě čučeli 4 hlavičky.

Mimochodem na co máš Lexu … :-D

Beze srandy, těch se tak honem nezbavíš, nelapneš to, je to rychlý, do želez to nevleze, nezastřelíš. Zkus pohodit vajíčko, uvidíš jestli se na něho nachytá, pokud jo, tak zkus vyrobit nějakou past, ale moc šancí ti nedávám.

reagovat
Úterý 17. května 2011 v 19:35 ® stump
stump

U mne kuna několik let bydlela v izolaci mezi taškami a podbytím. Chytit se mi jí nikdy nepodařilo, ať jsem líčil co chtěl. V zimně se mi podařilo, podle jejích stop, zjistit kudy do tohoto prostoru leze. Prostříkal jsem ono místo pepřovým sprejem a dobře ucpal. Od té doby je zatím od kuny klid.

reagovat
Úterý 17. května 2011 v 17:51 ® kubas
kubas

Železo, vajíčko, bum šmitec :-)

reagovat
Úterý 17. května 2011 v 17:26 ® džigit reakce na …

fribble> nepleteš si to s poklopcem? :-D

reagovat
Úterý 17. května 2011 v 17:18 ® fribble

Do sklopce naklepnuté vajíčko (vlastní zkušenost).

reagovat
Úterý 17. května 2011 ve 14:42 ® Killbeggan

Do sklopce hlavu od uzené makrely.

reagovat