Vyhledávání
Přemnožení Bolena na Orlíku
16.5.2011 | papiksk12 | 5.296 zobrazení | 15 odpovědí
Chytám na Orlíku a když si nahodim na hladinu rohlík tak většinou vytáhnu Bolena,Když jsem šel nachytat loni rybičky tak jsem nachytal jenom malý boleny.....Nemělo by se stim něco udělat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 25. května 2011 v 11:41 ® Bigpista reakce na …
-
Paradoxně mám z Lipna za minulý rok taky jen štiku a candoše
reagovatAle co vím od rybářů, kteří jezdí na dravce od začátku sezóny, tak zrovna candát docela ubývá a přibývá bolenů. Můžou to být jen řeči, nejsem zas taková vydra, abych to posoudil dle osobní zkušenosti. Takže klidně polemizuj, je tu pro to dost prostoru
- Úterý 24. května 2011 ve 22:56 ® dodorider
-
ja sem na orliku zatim lapal hlavne okouny a candaty sem tam sticka, obcas bolinek nevim jak to je letos, sle reaguji na to jak tu nekdo rpavil ze je to obdobim, musim souhlasit, tady u nas konkretne nechranice pred cca 4 rokama tu krasne lupali stiky rok pote candaty ted je dva roky boleni pauza, boleni pauza je podle me 2roky v kuse kazdy den u vody cca 5–20ks bolena od 55–80cm letos si kolegove dost stezuji na sumce pry ho tahaji na vse co hodi do vody ze by to bylo tim ze vysazuji uz treti rok po 6000 sumiku?
reagovatpred par lety to byli boleni ono to bude vseljake pristi roks e trebas na iorliku o bolena nezavadi a budou zase okouni kdo vy
alke pokud jich tam je vazne tolik tak letos pripisuji vice dochazek na orlik s boleny se rad peru kor na popa to je maso .)
- Úterý 24. května 2011 ve 21:39 ® papiksk12 reakce na …
-
Ty revíry nedosahujou ani desetinu revíru Orlické přehrady „zřejmě“ Před 20 ti lety tady bylo svátek bolena vidět natož ho chytit,dneska kamkoliv se podívám všude bolen…
reagovat - Úterý 24. května 2011 ve 20:17 ® osprey reakce na …
-
Bigpista> Já byl loni na Lipně třikrát. Ulovil jsem candáty, okouny i štiky. Viděl jsem jednoho bolena…
Určitě tam šel početností nahoru, ale netroufám si tvrdit, jaký je jeho aktuální podíl na celkové obsádce. Krom toho se zdá, že aktuálně tam je na vzestupu sumec, což je zcela v duchu albinova teorie.
Ber to ode mě jako postřehy, ne jako absolutní pravdu. Snažím se tu jen přispívat do diskuzí, ne pronášet nějaká zásadní moudra.
reagovat - Úterý 24. května 2011 v 17:48 ® Bigpista reakce na …
-
Fakt je, že na Lipně je vývoj dost podobný. Jezdím tam cca 20 let a dost se to mění. Starší rybáři vypráví legendy o štikách, já zažil to candátí období. Ještě před deseti lety tam byl bolen něco jako yeti nebo lochneska. Dnes se jich tam chytá možná víc než candátů. Jestli něco sepíšeš, moc rád si to přečtu.
reagovat - Úterý 24. května 2011 v 17:33 ® albin reakce na …
-
papiksk12> Kdysi dávno si myslím tohle téma tady řešilo.Podle mě a opravdu jde o můj osobní názor:nárust počtu bolenů na UN je daná obdobím.Jako je po napuštění nové přehrady období okouna a štiky poté je období candátů tak po určitých letech je období bolena.Sleduji dlouhodobě jednu UN v západních čechách(ne osobně na to nejsem tak stár,ale místní dědové a táta se rozvyprávějí,jen se zeptat na to správný)a nyní tam dochází k snižování počtu bolena ale pro změnu jde nahoru sumec.Mám v hlavě článek o této problematice,ale nemám teď moc času a tady jde hlavně o shromažďování dat.Tak až se k tomu dostanu určitě to pošlu na Chytej.
reagovat - Úterý 24. května 2011 v 16:13 ® osprey reakce na …
-
Killbeggan> Tak to bych si tam vzal mušák…
reagovat - Úterý 24. května 2011 v 15:14 ® Killbeggan
-
Tento víkend na Orlíku (cca v polovině mezi hrady Orlík a Zvíkov) nechyceno skoro nic jiného, než boleni. Chytáno na kukuřici, rohlík, extrudy, žížaly a skóre: 2 kapři, 2 cejni, cca 20 bolenů. 2 z nich lapeni z hladiny, všichni ostatní ze dna. Velikost od cca 45 do cca 70.
reagovat - Neděle 22. května 2011 v 9:01 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Jezdím tam jednou až dvakrát za rok. Dycky se tam boleni chytí, asi jich tam je podle mě teda hodně.
reagovat - Středa 18. května 2011 ve 20:15 ® papiksk12 reakce na …
-
To asi teda moc na Orlík nejezdíš…
reagovat - Středa 18. května 2011 ve 12:54 ® jepice-zruseno
-
Já byl loni napodzim pod kořenskem a na přívlač se dal chitit leda miniaturní okounek a nebo bolen. Letos na jaře sem byl u jitexu a mlátilo jich tam taky hafec. Navíc, tolik bolenů, co je v posledních pár letech (všude) nikdy dřív nebylo. Dřív to byl svátek chytit bolena a teď je jich někde pomalu jak vouklejí.
reagovat - Úterý 17. května 2011 v 11:46 ® ART reakce na …
-
Killbeggan> bolena mám rád jako rybu která krásně bojuje a ty velky se nedaj jen tak chytit, ale na jídlo je nic moc z důvodu četnosti kostí
reagovat - Úterý 17. května 2011 v 11:26 ® Killbeggan
-
Já se dobrovolně hlásím, že s tímto stavem hodlám něco dělat a pár jich letos sežeru. Jednoho jsem bacil loni a byl mimochodem moc dobrej.
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 23:57 ® mvincik
-
Taky bych chtěl takovej revír znát
reagovat - Pondělí 16. května 2011 ve 22:21 ® Char
-
Nevím kde na Orlíku chytáš a kolik let, ale v dolních partijích přehrady se zase tak velké množství nevyskytuje, kromě jarních měsíců kdy hladové ryby houfně sbírají z hladiny a časem se rozjedou, v některých letech abys je pohledal a pak se zase oběví v hojném počtu, zřejmě putují po přehradě zdržují se na místech s dostatkem potravy. O přemnožení bych nemluvil, jsou revíry kde na přívlač za hodinu nachytáš 20–30 kusů v délce 40–70cm což na Orlíku nehrozí, tudíš o přemnožení určitě nepůjde.
reagovat