Chytej.cz

Špička k M-H feederu necteno

14.5.2011 | MarSs | 10.308 zobrazení | 12 odpovědí

Zdravím, Nedávno jsem přišel o špičky k feederu Medium-heavy 3,6 od Trabuca, prut je to v celku kvalitní. Pak sem koukal zde a našel sem odkaz na mivardi, kde se mi zdála nabídka špiček dost solidní. Problém je v tom, že potřebuju nějakou jemnou špičku, ale bojim se že bude k tomu M-H moc jemná a akce prutu bude celkově dost špatná. Proto by mě zajímalo jestli špička s 0,5 – 0,75 Oz by k tomu vůbec šla. Popřípadě jestli máte někdo zkušenosti jak jsou ty špičky jemné anebo jaké značky máte osvěčené. Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. září 2011 v 16:13 ® osprey reakce na …
osprey

MarSs> Rozdíl mezi laminátovou a uhlíkovou špičkou – viz poslední Duel produktů. Máš tam čtení dost a dost.

Špička by měla tak nějak pasovat k prutu. Nezáleží ani na výrobci, ani na „uncáži“. Prostě by ten přechod z blanku do špice měl být relativně plynulý.

Jinak je to jedno. Pokud nehodláš experimentovat, využij odkaz v níže napsaném příspěvku a kup si originál od Trabucca. Aspoň ti tam bude pasovat bez nějakých dalších úprav.

reagovat
Pondělí 12. září 2011 v 11:28 ® Jarda Š.

Když je to na prut Trabucco, tak si vhodnou špičku objednej u firmy VIPA (Tel.: 281 970 510, Email: info@vipa-sro.cz), to je obchodní zástupce Trabucca pro ČR, špiček mají velký výběr skladem (a za slušné ceny) a ještě další jsou schopni objednat.

reagovat
Pondělí 16. května 2011 ve 23:31 ® džigit reakce na …

MarSs> laminát-pružnější,tudíž i citlivější
Grafit-tvrdší,křehčí.Lze dělat ve velmi malých průměrech.
Všeobecně o špičkách prutů medium-nejměkčí se používají na kratší vzdálenost,stojatou a mírně tekoucí vodu.Čím tužší,tím více tekoucí voda a možnost dosažení větších vzdáleností.Je pravda,že i ta nejměkčí by měla zvládnout MAX odhozovku,ale… Jinak bys při výměně měl zohlednit i délku původní špice.Zkus se poptat na konkrétní špici ke konkrétnímu prutu,zda už někdo nevyřešil :-)

reagovat
Pondělí 16. května 2011 ve 23:01 ®  reakce na …

MarSs> uhlikova byva vetsinou tuzsi, laminatka je celkove pruznejsi „zvykacka“, vetsinou i mekci a myslim ze ve vetsine pouziti feedru i vyuzitelnejsi (aspon v mem pripade)

reagovat
Pondělí 16. května 2011 v 18:22 ® MarSs

Tak podle reakcí to opravdu radši zkusím v nějakym obchodě vyzkoušet a když tam nebude nic vyhovujícího tak to zkusim po internetu. Jinak bych se chtěl ještě optat v čem spočívaj rozdíly mezi laminátovou a uhlíkovou špičkou krom ceny ?

reagovat
Pondělí 16. května 2011 v 16:46 ® 

..jeste jsem zapomnel dodat. Midle heavy feeder vlastnim taky (jaxsona) a upravoval upravoval jsem na miru do něj špičky mivardy 0,75 – 1,5. Všechny jsem přibrušoval. S akcí to nemá vůbec nic co dělat. Je to prostě buď „lehčí nebo těžší policajt“ který Ti víc nebo míň šponuje vlasec..atd.. (možná se ale pletu primárně totiž vláčím, feeder mám jenom pro případ kdy mě vláčka hoooodně nasere a to se skoro nikdy nestane:-))

reagovat
Pondělí 16. května 2011 v 16:40 ®  reakce na …

jackubr> to odzkoušení není často dost možné. Máš různé průměry a špičku je třeba často manuálně upravit ať „neoriginál“ sedne. Staci si vybrat vhodnou tuhost spice a pak prumer upravit. (ja jsem to provadel tim nejjemnemsim smigrlem ktery jsem sehnal. Obalit smirkovym papirem a opatrne krouzit a casto zkouset jestli sedne. Nic na tom neni. MOzna existuji lepsi zpusoby, ale spicku jsem si takhle upravil, funguje, drzi pevne a nic jineho ke stesti mi nechybi :-)) (uz jen ty ryby..)

kerob> presne tak.

reagovat
Pondělí 16. května 2011 ve 14:20 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> prosim te, pokud se ti neco nezda, poloz otazku, pokusim se ti to objasnit, pripadne se ukaze, ze jsem neco opomnel… smajliky tam umi nasrat kdekdo, ale jak mam vedet, co tim chtel basnik rici?

reagovat
Pondělí 16. května 2011 ve 14:17 ® džigit reakce na …

kerob> :-O :-O :-O

reagovat
Pondělí 16. května 2011 ve 14:00 ® kerob
kerob

spicky mohou byt samozrejme ruzne i pres stejne oznaceni…ale tohle nema smysl resit, na tom prutu ma spicka funkci pouze „cihatka“, proste ukazuje jen zaber. Spicka nema vliv na nahazovani ani zdolavani, takze si nejakou „zmenou akce“ nedelej hlavu, protoze se nezmeni.

reagovat
Pondělí 16. května 2011 v 10:50 ® jackubr reakce na …

Dovolím si nesouhlasit, špičky možná budou mít na sobě stejný nápis v oz, ale každá se bude chovat jinak, je to dáno délkou která je rozdílná i ujímáním. Samozřejmě materiálem ale ten už jsi zmínil. Doporučil bych vzít prut a špičky vyzkoušet přímo ať vidíš co ti to udělá s akcí a která bude sedět. Navíc předejdeš nepříjemnostem s průměrem.

reagovat
Neděle 15. května 2011 ve 21:57 ® Jeff
Jeff

Tak podle mě jsou špičky kalibrované, měli by se teda co se týče citlivosti chovat stejně (jedno jestli Mivardi bo Shimano). Rozdíl je pak podle mě v materiálu, uhlík, nebo laminát.

reagovat