Chytej.cz

mikroplandavka (a co si s ní počít) necteno

8.5.2011 | Mrakoš | 25.258 zobrazení | 34 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s mikroplandavkami? Jednu s umělou patentkou jsem si koupil na zkoušku a hrál jsem si s ní celý víkend. Teda s vlascem 0,16 a prutem 10–30g to nebylo to pravý ořechový ale i tak velmi zajímavý… Po pár „nahozeních“ (přes 3m jsem se ani jednou nedostal) mi to čapnul krásný 35cm siven. To mě docela nažhavilo a tak jsem u toho i přes tragickou sestavu vydržel. Povedlo se mi vyprovokovat další dva siveny, ale spadli mi téměř ihned. Zato perlíni se na to věšeli spolehlivě, pak to byl pěkný karas a mrtě malých okounků. Musím říct že nahazování jsem úplně vzdal a nakonec to máchal pod špičkou 2,1 prutu… Dost se mi osvědčilo s tím vibrovat na hladině, tam kde pod větvemi ryby sbíraly mušky. Zkoušel jsem to i s pidisplávečkem ale dost neúspěšně. Zajímaly by mě nějaký nápady s prezentací týhle titěrnosti. Hlavně jak s tím dál od břehu.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 16. března 2012 v 8:28 ® Robur reakce na …
Robur

Prutos> že tobě je líto, že nikdo nechce poradit s kopupí vláčáku či woblera?

reagovat
Pátek 16. března 2012 v 0:54 ® kubas reakce na …
kubas

Robur> Byli tam stejně jako minulej rok :-D . Mě to nenadchlo, sliboval jsem si od toho teda daleko víc .....

reagovat
Pátek 16. března 2012 v 0:45 ® Prutos reakce na …
Prutos

osprey> Zkoušel jsem to loni, ale neuchvátilo mě to. Obejdu se bez nich.

reagovat
Pátek 16. března 2012 v 0:37 ® osprey reakce na …
osprey

Prutos> Máš pravdu, byly tam a normálně se prodávají. Ale není to nástraha pro mě.

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 ve 23:47 ® noba reakce na …
noba

Já je viděl na veletrhu v Praze

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 ve 23:23 ® Prutos reakce na …
Prutos

Robur> což neznamená že tam nebyl..jen seš slepej :-)

a přestaň vykopávat ty mrtvoly…

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 ve 23:08 ® Robur
Robur

tak jsem si všiml, že tento loňský hit jsem na veletrhu vůbec letos neviděl.

reagovat
Pondělí 30. května 2011 v 17:15 ® dodorider reakce na …
dodorider

albin> jsou pstruhovku kde je plovatko povoleno, pouzivam nekdy tutez sestavu s tim ze mam mikro marmisku a davam na ni umely hmyz

reagovat
Neděle 29. května 2011 ve 22:36 ® albin reakce na …
albin

Timber Jack> Nejde o tu plandu,ale o tu bublinu nebo sbiro.Stejně tak nesmíš mít na pstruhovce broček nebo jinou zátěž mimo nástrahu.Tedy doufám,že to nezměnili.Já to tedy alespoň pořád na pstruhovce nepoužívám.

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 17:55 @ Timber Jack reakce na …

albin> Používám tuto sestavu na Dunajci, který má zvláštní status. Hmmm, a s čím se to bije v českých předpisech na pstruhové vody?

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 16:37 ® albin reakce na …
albin

Timber Jack>No ale nesmíš na pstruhovku.

reagovat
Pátek 27. května 2011 v 9:05 @ Timber Jack

Není to sice ideální řešení, ale lepší asi není. Prut do 5–6 gramů a maličké skleněné sbirolino jako zátěž. Hodíš s tím daleko. Občas se „to“ pomotá, ale „nobody is perfect“. Na plandu dej jednoháček, může být i BL. A na háček můžeš natáhnout oranžovou, či červenou vosí larvu Berley. Chytá to samo! Když jsou ve vodě ryby a když berou…

reagovat
Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:08 ® scootrovka
scootrovka

Děkuji všem za informace

reagovat
Čtvrtek 26. května 2011 ve 22:07 ® scootrovka reakce na …
scootrovka

Ládíku děkuji za info.

reagovat
Středa 18. května 2011 ve 13:39 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

scootrovka>zavolej na skajpíka čus kočko

reagovat
Pondělí 16. května 2011 v 15:26 ® mascha reakce na …
mascha

Mrakoš> doporučuju otestovat v bazénu nebo alespoň ve vaně a sledovat, co to při různejch pohybech prutu dělá.

reagovat
Neděle 15. května 2011 ve 21:39 ® Mrakoš reakce na …

mascha> Dík za typ. Jednoho streamra jsem si teda koupil, ale ještě jsem se neodhodlal ho nasadit. K týhle nástraze si teprv budu muset najít cestu.

reagovat
Pátek 13. května 2011 v 9:57 ® mascha reakce na …
mascha

Mrakoš> zkus na siveny nějaký steamery. já mám z jednoho rybníku takovou zkušenost, že tam už skoro všechnu gumovou klasiku znají. navázal jsem si vlastní streamery, kde je zátěž schovaná v chlupech, ale je docela velká (na streamer) – 2 až 4gramy. Nástraze dávám poměrně agresivní rány špičkou, aby se zvedla do sloupce, a pak nechávám pomalu propadat. Záběry jsou při tom propadu. nebo pomalu přitahuju a přitom razantně, ale v malé amplitudě kmitám špičkou – nástraha se rozvlní. Zkoušel jsem i kupované streamerky, vázané na jigových hlavičkách, ale nepracují ani náhodou tak, jak si představuju.

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 23:11 ® Hony reakce na …

scootrovka> http://trpytky.sweb.cz/produkty.php maji i velikost OOO

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 23:07 ® Mrakoš reakce na …

osprey> Tušil jsem to :-) Budu se tedy těšit na srpen.

A protože jsem podstoupil další kolo souboje se siveny tak to nějak shrnu. Prostě a jednoduše, recept jak se jim dostat na kobylku jsem nenašel. Myslel jsem že když sbírají mušky a nic jinýho nechtějí tak jim prostě ty mouchy nabídnu a bude. Zašel jsem k Habakukovi, koupil suchou i potápivou rudořitku a vlasec 0,12. Z tý dvanáctky jsem udělal návazec na šestnáctku, na konec přiuzloval suchou mouchu, položil to před sivena a on jí sebral. Fakt to bylo takhle jednoduchý. Jenže… Oni snad mají nějaký kolektivní vědomí nebo co. Dalšího jsm prostě už nepřesvědčil a že jsem tomu pár hodin věnoval. Následně to vypadalo asi takhle. Siven jen přijel k mouše, žďuchnul do ní čumákem a odjel. Maximálně se vrátil ještě jednou nebo dvakrát a pak jsem to musel dát jinýmu. Tam se to zopakovalo podle stejnýho scénáře. (mezitím jsem musel občas vyháčkovat perlína nebo okouna)To že ani okolní vláčkaři s mnohonásobně většími zkušenostmi nebyli úspěšnější mi zas až tak náladu nezlepšilo.
Zkoušel jsem různý varianty předkládání mouchy. Potápivá verze jen na vlasci se jim vůbec nelíbila. Pod půlgramovým splávečkem (s půlgramovým bročkem) to nebylo jiný. V hlavě už se mi líhnou pošetilosti typu dropšot s nasáklou suchou mouchou… Ale už tuším že o víkendu raději vyrazím na pstruhovou řeku. A po 16. červnu už si na ty potvory ani nevzpomenu.

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 22:51 ® Hony

nebo tady http://www.emte.info/

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:50 ® honzik.sikula

scootrovka> mikroplandavky najdeš tady http://www.uhabakuka.cz/index.php?… třpytky používám značky EMTE a pracují výborně dají se sehnat tady http://www.rybarskepotrebymilan.cz/…astrahy.html?…

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:20 ® scootrovka
scootrovka

Zdravím. Prosím poraďte,kde sehnat mikroplandavky a třpytky?Jelikož v okolí mého bydliště nejsou k mání,tak mi snad poradíte nějaký int.server Děkuji

reagovat
Úterý 10. května 2011 v 11:26 ® osprey reakce na …
osprey

Mrakoš> Protože teď nemám čas. Udělat článek znamená jít k vodě, nafotit vše potřebné, oprášit zkušenosti nebo sem tam něco ověřit a pak sednout ke klávesnici. Následně je dobré k tomu za dva dny sednout, znovu to projít a upravit, co člověk v první vlně nadšení pohnojil.

Momentálně už jsem asi týden nebyl u vody vůbec.

Navíc nejlepší doba pro zkoušení mikromrdek je ta, kdy ve vodě kolem břehů plave potěr – to je na řece v srpnu.

reagovat
Úterý 10. května 2011 v 6:56 ® Mrakoš

osprey> Proč až v létě? Piš a nešetři mě :-)

reagovat
Úterý 10. května 2011 v 6:55 ® Mrakoš

Tak siveni mě těžce školí. Čekal jsem že teď když vím kde jsou a co jim jede už to bude nerovnej boj, ale nemoh jsem se mýlit víc. Včera jsem se jim hoďku věnoval, zrovna večeřeli a to zrovna mě pod nohama. Moje nástrahy je vůbec nevyrušovaly, úplně jako bych tam nic neměl. Sbírali ty svoje mušky metr ode mě, pak půl metru, 30 cm. To už jsem začal šilhat po podběráku… Každopádně dneska už se pokusím dostat do krámu s rybařinou a něco dokoupit. To by bylo aby nebylo. Ale mají můj obdiv za to jak měsíc po vysazení už jsou protřelí a nechytatelní. První dny prý nebyl problém jich vytáhnout 25 na rotačku. To u nich ještě fungovalo spojení, přišel člověk, bude žrádlo. Teď už s nimi bývám u rybníka někdy i sám, a to je fajn.

reagovat
Pondělí 9. května 2011 ve 23:46 ® osprey reakce na …
osprey

Mrakoš> Z kusů plechu, chlupů, korálků, alobalu, pytlíků od sušenek, peří a jiných materiálů se dají nadělat úžasné ptákoviny a ryby to žerou.

Zkusím o tom přes léto něco napsat.

A jinak – chytat malé ryby není zločin:-D

reagovat
Pondělí 9. května 2011 v 6:54 ® Mrakoš

hecht> Jojo, broček jsem zkoušel, jenže to s ním pak nedělá to co bych si představoval. A ryby pak nereagovaly.

Osprey> Já taky nechtěl pidiryby, ale těch pár pěkných sivenů co se skrývalo u hráze pod větvemi. Ale uznávám že po prvním sivenovi už šla z vody jen ta drobotina. A že mě to bavilo.

No a teď mě napadlo že pod špičkou prutu můžu mít opravdovou mušku a ne plechové šidítko. Jdu hledat jak se to vůbec navazuje…

reagovat
Pondělí 9. května 2011 v 1:25 ® hecht
hecht

Mrakoš> S tou sestavou cos psal, to muselo bejt trágo. Zkoušel jsem je letos jen jednou, házel jsem to na ULXku s vlascem 0,12, ale stejně to moc nelétá. Záběr jsem neměl, ale ta nástraha za to nemohla. Pro Tebe bych to viděl na brok před nástrahou, nebo sbirulino.

reagovat
Neděle 8. května 2011 ve 22:57 ® osprey
osprey

Mrakoš> To bys měl hodit sakra dál. A kdyžtak můžeš přidat na vlasec broček.

Já na tyhle pidinástrahy přestal chytat. Kdysi mě bavilo chytat spoustu mrňavých ryb, poslední dobou mě to pouští.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1