Chytej.cz

Vyčištění tůně necteno

3.5.2011 | PITRSLAND | 11.967 zobrazení | 15 odpovědí

Podařilo se někomu z Vás sehnat peníze na vyčíštění rybníka? Zajímalo by mne,jak kdo postupoval. V každé době to bylo obtížné, ale naděje umírá poslední. Snad většina z nás milovníků rybaření by se o to pokusila, pokud by mu byl vrácen zdevastovaný rybník, o který už rybářský svaz nestál.Je to krásná voda a zasloužila by si obnovu do původního stavu.P.Z.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 16:09 ® Jarda Š. reakce na …

PITRSLAND> Lov na dírkách může povolit místně příslušný rybářský orgán (zpravidla OŽP na pověřeném obecním úřadu). V povolení se stanoví podmínky lovu, zejména minimální tloušťka ledu, kterou musíš pravidelně kontrolovat.

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 0:05 ® osprey reakce na …
osprey

PITRSLAND> Lov na dírkách patří mezi zakázané způsoby lovu. Povoluje se na základě výjimky udělované, tuším, Ministerstvem zemědělství. Postup neznám.

Jestli je to uznaný revír, nic jiného ti ani nezbyde. Pokud tě někdo udá, že tam bez povolení dírkujete, bude tě to stát nemalý peníz.

reagovat
Středa 21. prosince 2011 ve 23:12 ® PITRSLAND reakce na …
PITRSLAND

Myšlenka neumřela. Snažím se to stále řešit postupným odbahňováním. Teď se chci zeptat. Nemáš zkušenost lov na dírkách? Chtěl bych leden nebo unor vysadit pro potěchu rybářů metrák potočáka. Slyšel jsem, že je třeba i na soukromém povolení. Petr

reagovat
Pátek 13. května 2011 ve 22:27 ® mascha reakce na …
mascha

PITRSLAND> z jakého důvodu je tam zákaz přívlače?

reagovat
Pátek 6. května 2011 v 11:09 ® PITRSLAND reakce na …
PITRSLAND

Soukromý rybářský revír Chramostek

reagovat
Pátek 6. května 2011 v 11:08 ® PITRSLAND reakce na …
PITRSLAND

Chramostek

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 v 15:51 ® Hony

pod číslem Vltava 1A č.411 168 jsem našel tři lokality, která konkrétně.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 v 15:51 ® MatesKGB
MatesKGB

Tak nic, chvilku jsem hledal a anšel tento revír…

http://chramostek.webnode.cz/o-nas/

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 v 15:41 ® MatesKGB
MatesKGB

Pokud by jsi byl tak hodný a dal jsem nějaké fotky před i po úprávě tak by to bylo super. Rád bych se podíval. Jinak hodně zdaru

reagovat
Středa 4. května 2011 ve 23:25 ® osprey reakce na …
osprey

PITRSLAND> A co udělat nějaký klub kamarádů – složíte se na nejnutnější, pokusíte se nějakou tu dotaci sehnat (když jsem viděl na co všechno se dotace našly, tak bych to neviděl beznadějně) a u vody vám bude veseleji.

Kdybys chtěl, můžeš tady příběh té vody ukázat v podobě článku. Ten si přečte víc lidí a třeba se najde někdo, kdo ti pomůže.

reagovat
Středa 4. května 2011 v 10:58 ® PITRSLAND reakce na …
PITRSLAND

Byl to samý ostrůvek a v dírách spousta ryb. Aspoň,že se mi podařilo na několika místech vytvořit cca 2m díry a zajistit rozlévání vody na louky.Je to teď krásná voda alespoň přes 1ha. Přeji hezký den.Petr

reagovat
Středa 4. května 2011 v 9:20 ® Robur
Robur

ty jo, jak já bych chtěl rybník. Docela by mne zajímalo, jak to vypadalo, když tam bylo 30 cm vody, to musela být regulérní velká bažina.

reagovat
Středa 4. května 2011 v 8:48 ® hraji
hraji

Jak se zdá, zkusil jsi to a neuspěl jsi. Obávám se, že není žádná cesta, jak to změnit. Pravidla pro dotace jsou nastavena poměrně přísně a jsou důsledně kontrolována. Sám přiznáváš, že nemáš prostředky na financování projektu. Bez peněz revitalizaci udělat nejde. Pokud dal svaz od té vody ruce pryč, asi dobře věděl, proč to dělá. Jediné, co mě napadá je najít zájemce, který bude chtít vodu pronajmout třeba na 50 let a zainvestuje sanaci rybníka jako protináklad k nájmu. Ale nebude to snadné.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 21:37 ® PITRSLAND reakce na …
PITRSLAND

Jedná se o lokalitu Vltava 1A č.411 168 . Původní rozloha 40 473m2,dnes 10 200m2. Hloubka sedimentu cca 80cm. Po menších úpravách jsem zvedl hladinu ze 30cm na cca 140–200cm.V roce 2007 za velkého tepla většina ryb uhynula.Do dotačního programu se nedostanu pro nedostatek financí na projekt.Dnes jsem v invalidním důchodu, tak nemám moc šancí.Petr

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 20:08 ® Robur
Robur

chlape, tobě kromě naděje umřela i myšlenka, chtělo by to trochu smysluplně rozepsat

reagovat