Chytej.cz

povolenka pro tělesně postižené necteno

26.4.2011 | Poldík | 10.206 zobrazení | 90 odpovědí

Zdravím,mám skoro plnoletého syna,který se po těžké nemoci stal plně invalidním.Neumí psát ani číst.Jedinou věc na světě,kterou miluje je rybaření a čas strávený u vody.Jelikož jsem milující otec,tuto radost se mu snažím dávat jak se dá.Již delší dobu se pro něj snažím získat povolenku k rybaření,ale marně,protože dle rybářského řádu musí složit zkoušky.Je nějaká jiná cesta ji získat.Děkuji za každou radu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 5. září 2018 v 10:29 ® valcha186

Každý rok pořádáme pro děti, bez rozdílu, rybářské závody a vůbec nemáme problém ho vzít na tyto závody. Určitě dostane i ceny a že jich máme dost pro každého. Bereme i malé děti, s rodiči, pak se chytá volně a letos to bylo prvně, až do rána. Ale většina dětí odpadá po 22,00 hod.

reagovat
Středa 5. září 2018 v 10:20 ® valcha186

Co se týče dětí a inv. tak jsme otevřeni a necháváme je rybařit. Kamarád byl na vozíku skoro celý život a tak jsme mu zpestřovali rybami. Udělali jsme mu nájezd k vodě a pomáhali jak se dalo, i ostatní. Už bohužel není mezi námi a když už nemohl, tak na to s brekem vzpomínal. Z Ústí to není daleko, ale máme dost dobré ryby i přístup k vodě. Ale ID co mají nálepku jen tak, nebereme.

reagovat
Středa 15. srpna 2018 v 15:25 @ FruFru

No já chytám celý život a po celém světě ale nikde jsem něco takového jako RS 12826 nepotkal. Kontola sice dopadla dobře, ale bylo mi z toho na blití. Ten pán se bere až moc vážně. Škoda že si ty svoje mindráky vypokuští na slušný a normální lidi. Kdyby raději řešil to co na Lipně dělají rusáci…

reagovat
Úterý 10. května 2011 v 9:07 ® hraji reakce na …
hraji

vezirek> já nejsem zaměstnanec státní správy ani ministerstva a odpovědi na tvé otázky neznám. Určitě se dají najít, ale to můžeš udělat i ty sám. Vydávat Osvědčení o složení zkoušky … může každý subjekt akreditovaný MZe (má o tom písemné potvrzení). Cose týče povinnosti hlásit předem termíny konání zkoušek, tak ta platí již několik let.

reagovat
Pondělí 9. května 2011 v 19:46 ® vezirek reakce na …

hraji> omlouvám se za překlepy a nedoklepy,píši to na nové klávesnici a je méně citlivá než stará.

reagovat
Pondělí 9. května 2011 v 19:42 ® vezirek reakce na …

hraji> mám takový dotaz.Od doby platnosti zákona o rybářství z r.2004 přešlo vydávání ryb. lístků z obcí na obce s rozšířenou působností.Můžeš mi prosím uvést od kdy a kým byly převedeny pravomoci na kraje a hlavně kdo je oprávněný potvrzení o zkouce na ryb. lístek vydat a jakým způsobem bude prováděna kontrola.Mám na mysli vylášku, nebo nařízení a kým bylo vydáno.

reagovat
Pondělí 9. května 2011 ve 12:49 ® hraji
hraji

Nedá mi to a ještě jednou zopakuji, pro kolegy neznalé předpisů a nařízení, že získat první rybářský lístek je možné po složení zkoušky. Podle posledních platných nařízení Ministertva zemědělství je MO nebo každý jiný subjekt pořádající zkoušky a vlastnící akreditaci MZe, povinen hlásit konání zkoušky předem na Krajský úřad a MZe. Dále je povinen zajistit tříčlennou komisi se zástupcem nadřízeného orgánu a má povinnost protokol o zkoušce archivovat tři roky. To vše je zřejmě reakce na to, že se Osvědčení o zkoušce vydávalo bez řádných zkoušek a prověření znalostí. Jsou rovněž stanoveny okruhy otázek, ze kterých se zájemci zkouší. Samozřejmě je tedy na příslušném subjektu, zda se pokusí něco udělat jen jako a riskovat, že přijdou o akreditaci MZe. Osobně si myslím, že nebude vůbec snadné vyřídit RL v tomto konkrétním případě.

reagovat
Neděle 8. května 2011 v 15:28 ® regulus
regulus

Jak se tak koukám, tak jsme se postupně dostali k tématu RS. Je sice fakt, že jsem se za těch téměř 40 let co chytám s RS mockrát nepotkal, asi to bude způsobem jak a kde chytám, vyhledávám místa kde su sám a nečučím na jednom místě, ale když vezmu v úvahu všechny kontroly tak RS byla vždy naprosto v pohodě, úplně normální slušný jednání, v mnoha případech jsme i pokecali. Je sice pravda, že moje osobní zkušenost nevylučuje RS blba, ale to je nepodstatné.

Jak už tu bylo řečeno, o celé věci víme jen to co nám tu Poldík napsal a to ještě, jak bych to tak řekl „postupně“, nikdo z nás tam nebyl, takže jakékoliv soudy o debilitě nebo nedebilitě RS jsou irelevantní. Osobně si myslím, že naprostá většina RS by nad nahozenou metrovou udičkou postiženýho kluka mávla rukou a to i v případě pokud by tam měl háček a nástrahu, možná to soudím podle sebe jak bych se zachoval. Nicméně protože to dopadlo tak jak to dopadlo, jsou diskuse na téma RS v tomto fóru vo ničem, ať už byly důvody sebrání povolenky přehnaná aktivita RS nebo jakékoliv jiné pohnutky a nebo nám Poldík možná ještě neřekl úplně všechny podrobnosti. V každým případě byly porušeny předpisy (pokud se na to budeme dívat velmi přísně) a to, jak a proč to RS vyřešila, bych nechal bokem.

Otázka v zadání fóra je, jak získat RL pro těžce postiženýho kluka a to je nejspíš to, co Poldíka aktuálně zajímá, jeho povolenka nějak dopadne, pokud to bylo tak jak psal, tak se z toho asi bez problému vykecá.
Bylo tu napsáno mnoho, včetně toho, že asi v mnoha MO by se tzv. „za flašku“ daly zkoušky udělat, což je nejspíš realita ať už se to někomu líbí nebo ne. To, že by ta paní nebo slečna na obecním (městským) úřadě co má v referátu výdej RL dělala velký problémy se mi taky nezdá. Pokud tedy tohle nefunguje, je třeba se pozeptat v jiné MO (určitě v UnL nebude jediná MO) a vyřídit RL lze na jakémkoliv OU nebo ÚMČ, takže pokud na jednom úřadě bude sedět neoblomná úřednice, tak to zkus vyřídit na jiném. Dle mýho jiná cesta není, protože jak už jsem psal, je ve tvém případě několik faktorů, který by literu zákona nemuseli tak úplně splňovat.

reagovat
Neděle 8. května 2011 ve 14:01 ® Zbyndas reakce na …
Zbyndas

vezírek> Líbilo se mi chování rybářské stráže na videu chytej.cz.. Pokud se tak chovají i bez kamery, tak klobouk dolů. Pokud by byli všichni jako pánové na videu, jistě by z nich rybáři měli respekt a u vody by bylo lépe.. Nejdůležitější je zdravý rozum a ne, aby se porybný choval jak cvičená opička, nebo si léčil u vody své mindráky…

reagovat
Neděle 8. května 2011 ve 13:03 @ vezírek reakce na …

kakr> Pán tu povinnost nemá danou zákonem ani prováděcí vyhláškou.Ovšem pokud odmítne sepsat hlášenku ke které by se trestane mohl vyjádřit,potom je Pán blbec,který by měl funkci ,,dozorce,,přestat vykonávat.

reagovat
Neděle 8. května 2011 ve 12:16 ® kakr reakce na …

osprey> Pán není povinen sepisovat jakýkoli zápis, natož podrobný. Pán posílá hlášení jak ukládá zákon a v zákoně není zmínka o možnosti vyjádření „trestance“. Je dobrá vůle pána, podložená metodickým pokynem pro pány, pokud dá trestanci možnost se k přestupku vyjádřit. Ale nařídit pánovi trestanec nemůže..... Pán není veřejný činitel, ale osoba úřední…

reagovat
Sobota 7. května 2011 ve 20:30 ® osprey reakce na …
osprey

Cudla> Nechal bych pána sepsat podrobný zápis o přestupku a pak bych mu připomněl, že existuje něco jako zneužití pravomoci veřejného činitele. To by mi mohl říct, když si meju v potoce ruce, že chytám pstruhy do ruky – anebo obvinit ze znásilnění, protože vercajk na to mám:-)

Uznávám, že některé osobnosti bych tím asi rozzuřil doběla. :-)

reagovat
Sobota 7. května 2011 ve 13:44 ® Fryw
Fryw

Též si pamatuju, že jsem byl jako malý kluk RS pokárán za to, že jsem měl ve vodě nahozenou „montáž“ skládající se s plováčku vyrobeného z kinder vajíčka a kamínku oblepeného těstem. Takže to asi nebude jen výstřelek nějakého jednoho nekompromisního porybného..

reagovat
Sobota 7. května 2011 ve 13:11 ® Cudla
Cudla

Bylo ni to suše oznámeno na MO.Skus si dát na prut jakoukoli nástrahu woba nebo twistra bez háčku je to jako dráždit bejka červenym hadrem.Kolikrát stačínahozený pruty a bokem vyvažovat plavačku brokama BEZ HÁČKU je to to samé.STAČÍ TI K TOMU EXPERT NA RYB.ŘÁD.

reagovat
Sobota 7. května 2011 ve 12:46 ® Sander reakce na …
Sander

Cudla > kým, čím, kde to bylo napsáno?

reagovat
Sobota 7. května 2011 ve 12:44 ® Cudla
Cudla

Jen pro zajímavost,chtěl jsem jít na vodu skusit nahazovat pouze kapkama jen do vody bylo to zakázáno,i když by jsme ma tom místě nikoho nerušili ani nevadili.Jednalo se o ryb.kroužek děti začátečníci.

reagovat
Pátek 6. května 2011 ve 21:12 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

osprey> To všechno je ve finále pravda. Nicméně, pořád jsou jen dvě možnosti, buď se někde pohybuje řekněme „málo kvalifikovaný“ příslušník RS a nebo někdo „nepřesně říká“ pravdu.. žádné spekulace, prostě A nebo B…

reagovat
Pátek 6. května 2011 ve 20:57 ® osprey reakce na …
osprey

Bulldog.o> Jenže čím víc budeme spekulovat, tím spíš vymyslíme něco, co nebylo.

Fakt je, že Poldíkův syn to asi v životě nemá lehký. A táta asi taky ne. Za jakých okolností byla sebrána povolenka, to tady nevyřešíme.

A konec konců – bez háčku může k té vodě přece chodit pořád, ne? Když nebude žádný háček a návnada, není to lov ryb. Když nelovím ryby a nemám povolenku, tak mi vlastně RS nemůže vůbec nic.

reagovat
Pátek 6. května 2011 ve 20:39 ® Bulldog.o
Bulldog.o

No přeci když RS někomu sebere povolenku, tak ho potom jako nechá aby rybařil dál??. Proč tedy nechtěl po odebrání povolenky, aby hříšník stáhnul pruty,. Vynášet soudy, je přinejmenším předčasné jedině tehdy.. pokud… je podezření že Poldík nepíše pravdu.. takže?? Nezdá se Vám vážení přátelé , že na ten příběh vrhá něco trošku temný stín, jednoduše řečeno… něco v tom „smrdí“.....

reagovat
Pátek 6. května 2011 v 9:15 ® kakr reakce na …

Bulldog.o> Okolo vody se motám už dost dlouho. Za tu dobu jsem slyšel mnoho různých příběhů, někdy značně protichůdných. Vždy je potřeby vyslechnout i protistranu v daném případě RS. To zde chybí a tak vynášet nějaké „soudy“ je přinejmenším předčasné.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 ve 22:42 ® Prutos reakce na …
Prutos

Bulldog.o> cituji Poldíka „…pravdou je,že nikdo z nás,kteří jsme u toho byli jsme si to prostě neuvědomili,tím myslím i RS.On ani nepožadoval,abych ten prut vytáhl z vody…“

Pokud píše pravdu a nechal si takto za udici bez háčku sebrat noty je to bohužel jeho blbost. RS bych z ničeho nevinil.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 ve 21:20 ® Bulldog.o reakce na …
Bulldog.o

kakr>Dle mě vlasec bez háčku, je vlasec bez háčku.. Pokud by se jednalo o např. vzdálenosti od prutů a pod. tam chápu možné rozdílné náhledy na věc. Ale tady? … No.. ještě tedy mě napadlo…, myslíš…, že.. to bylo trochu jinak, ale to by potom znamenalo..... nechceš tím říci, že je možné, že Poldík… nepíše pravdu?????

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 ve 20:15 ® kakr reakce na …

Bulldog.o> Znáš celý příběh jen z pohledu jedné strany. O skandálním jednání RS nemáš relevantní důkaz.

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 v 19:12 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Každopádně je doslova skandální, že se někde pohybuje člověk s plackou RS, který odebere povolenku za vlasec ve vodě.. Naštěstí, jak napsal Luccini, pro kluka se nic nemění.. Poldík měl být při tomto „incidentu“ s RS daleko tvrdší,.. nebyl a bohužel za to zaplatil…

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 v 15:16 ® Luccini

Zdravim jestli jsem to spravne pochopil tak kluka bavi hlavne navijeni a to ze nema na vlasci hacek neresi. No a jelikoz tu panove davali k dobru, ze bez hacku se nejedna o lov ⇒ pro takovy zpusob zabavy netreba RL takze muzete v klidu bez papiru sedet s klukem u vody a on si muze navijet jak chce.Proste takova hra na rybare.

Doufam , ze to nevyznelo nejak hrube jen navrh jak to resit alespon nez Vam papiry vrati.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 23:14 ® hering reakce na …
hering

osprey> Míro,potíž teď bude v tom,že přestupek nejprve bude řešit přestupková komise na KÚ.Teprve pak se tím může zabývat DK (jako kárný orgán prvního stupně při MO).

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 22:29 ® Poldík reakce na …
Poldík

osprey> Mě by stačilo,aby klukovi papíry udělali.Zdali já budu moci lovit nebo ne je pro mě na druhém místě.Kluk bude chytat a já si budu číst- prostě na pohodu.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 22:25 ® Poldík
Poldík

Robur> Já si tohle plně uvědomuji a souhlasím.Spoléhal jsem na to,že se to vždy vyřeší nějakou domluvou.Po čase si taky přiznám,že takhle to prostě dál dělat nepůjde.Ale co mám dělat.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 22:25 ® osprey reakce na …
osprey

Poldík> A co nějaký ten soukromý brčálník? Nemusí to být zrovna Grunty.

Navíc bych zašel na MO usmlouvat délku trestu. Jestli tě znají, tak by mohli uznat, že max. 3 měsíce by mohly stačit.

reagovat
Úterý 3. května 2011 ve 22:17 ® Poldík
Poldík

regulus> O papíry pro kluka se snažím už léta,doufám,že kamarádi,kteří my v tom pomáhají taky zde něco napíší,aby to vypadalo věrohodněji.To,že jsem teď přišel o RL je jen souhra náhod a pravděpodobně nevyhnutelná věc,jelikož tak činím dlouho.Nechci nikomu nic dokazovat,nikoho obviňovat.Nejvíc jsem zklamal syna,kterému teď nedokážu vysvětlit,že na ryby nemůžeme,že nemůžeme sednout k řece,která teče u našeho domku.Mě mrzí,že jsem se s tím pánem od RS lidsky nedomluvil.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1