Chytej.cz

kam dojdeš s poctivost? necteno

24.2.2005 | Tomucha | 2.903 zobrazení | 18 odpovědí

v poslední době se mi zdá, že pokud je člověk trochu slušnej nebo poctivej tak je většinou všude za vola… Co na to říkáte?jaký máte zkušenosti?Nej­častěji se stím setkávám na rybách-bohužel. Pište!!! dokáže mě znechutit když si vezmu 3 pstruhy a jdu domů a borec jich má v báglu 20 a chytá dál

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 27. února 2005 ve 21:30 ® silur

jsme národ Švejků a když se v nějakém zákonu nebo řádu setkáme s větou která je divně napsaná, tak málokdo si řekne ano budu to dodržovat tak jak to asi autor napsal a myslel ale velká většina z nás začne hledat cestičky, kličky a fígle jak s tim vydupat aby to vyhovovalo nám. To je smutný.

reagovat
Sobota 26. února 2005 v 10:45 ® hosoj

Nevim, kam az s poctivosti dojdes, ale rozhodne co Te muze hrat je pocit, ze usinas s cistym svedomim. Bohuzel, ten nepoctivej to asi nezna, protoze si to vubec neuvedomuje a poctivej taky ne, protoze se tomu svou poctivosti vyhyba. jinak me napadlo, ze kdyz s takovymhle prestupkem nedela nic RS, co treba policie? Nevim, jestli by tam treba prijeli, ale prohresek proti zakonu teto zeme to je a RS bych prirovnal treba revizorovi v MHD. taky tam ma policie hlavni slovo. Nevim, mozna je to naivni, ale snad ne ulne nerealne.

reagovat
Sobota 26. února 2005 v 7:30 ® Noe

jj, poctivost, pro cecha cizi slovo, ale vse neni tak zle, vyjimky se stale nachazeji, i kdyz v malem mnozstvi, ale povolenem. Tech nepoctivich je ale stale jeste dost a dost. Jsou to lide kteri se nedokazi na vrchol dostat slusne, a tak to rezou pres mrtvoly.......... cest tem co se na vysluni dostali rozumem, pili a poctivosti. Uf, to jsem vazne napsal ja? :o)

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 22:34 ® Tomucha
Tomucha

Tak se většinou shodujete že tak akorat do prde Dobrá myšlenka udělat specialní část o tom jak někdo a konkrétně kdo, nějak někoho odbyl při stížnostech atd. je „nás“ tady hodně na internetu tak se to může dát dohromady. Že by něco na způsob Rybářského Juda????

reagovat
Pátek 25. února 2005 v 18:12 ® HaD
HaD

Klidně to sem napište a pište si, že to bude mít vliv. O vánocích jsem tady psal o podsekávání sumců na Lužnici a ejhle, celá záležitost se už řeší na územním svazu jihočeského kraje. A věřím, že bude vyřešena.

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 14:56 ® jake
jake

Teda já jenom tupě zírám. Sám jsem se za ten jeden rok rybaření s ničím podobným nesetkal a přiznám se, že sám nevím, jak bych reagoval, být v Dědkově kůži. Ovšem ta reakce MO MRS mě dostala. To bych asi pořádně rozvířil hladinu médií

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 13:49 ® drda

Dědek: bohužel, žádné páky nemám, ale myslím, že kdyby se nás v podobném případě pár lidí spojilo, dokázali bychom někomu ten život pěkně znepříjemnit. Možnosti jsou různé. Jsem přesvědčen, ža kdyby se třeba e-mail, v němž ti někdo z funkcionářů MO píše, že je mu to šumafuk, objevil na jejich internetových stránkách, nebo na jiných (Chytej, MRK a pod), asi by se mu to vysvětlovalo dost těžko. To je právě ta úřednická ješitnost, která je přesvědčuje o tom, že jsou všemohoucí a nezranitelní. Je jen potřeba jim občas připomenout, že to tak není. Ale jsem optimista a myslím, že takových naštěstí moc není. A neděkuj, nemáš zatím za co. Ale nabídku na pomoc můžeš považovat za permanentní.

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 13:20 ® Dědek
Dědek

Drda : dík za pomoc. Jo, stalo se to předloni a už jsem to dávno smazal, jak jsem byl znechucenej. Věříš, že od té doby jsem tam nebyl? To krmení bych ještě překous, je to blbost. Bývala tam vodárna, která je zrušená, takže to nemá smysl. Ale to zacházení s rybama mě pořádně nadzvedlo. Dědek měl tak 70, takže bych ho i já jednou ranou zabil. Další věc byla ta reakce MRS. Bohužel si už nepamatuju ani jméno, ale pokud je znáš, tak to byl syn někoho z představenstva (možná předsedy, ale můžu kecat). Pokud na to máš nějaký vliv, tak pošli celé stádo RS na Svratku4, at tam konečně udělají pořádek. Konkrétně se jedná o úsek z Jundrova do Pisárek.

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 12:48 ® drda

Dědek: to by nás ale sakra nemělo odradit. Já vím, že to někdy stojí spoustu práce a nervů, ale přece se s bordelem u vody a nebo v MO nesmíříme. Můžeš si někdy připadat jako Sysifos (doufám, že ta „y, i“ jsou správně), ale to by bylo, aby se jednou nepodařilo ten šutr nahoru vyvalit. Rád bych ti v tom pomohl. Můžeš mi tu vaši korespondenci přeposlat? Případně nějaké další informace. Teda jestli ta tvoje příhoda není příliš stará. Pokud se to stalo třeba předloni, tak je to asi o ničem.

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 12:27 ® Dědek
Dědek

Nikdy na nikoho nebonzuju a snažím se být poctivý. Ale loni jsem to už nevydržel. Chodím z jara k nám na Svratku s feederem, je tam zákaz krmení, ale po těch návštěvách jej dodržuju asi jenom já. Vedle mě přijel AUTEM (cesta končí asi 10m před tímto místem) děda, vyházel věci,navázal a začal připravovat krmení. Na mojí otázku, jestli ví, že se to nesmí, mě poslal do prdele. No dobrá. Do vody naházel dva kýble šrotu a začal chytat. To jsem teprve čuměl, bral úplně všechno, včetně 20-tek kaprů a házel je do igelitového pytle. To jsem znova nevydržel a šel za ním. Na otázku, jestli to myslí vážně, mě opět poslal do prdele a na otázku, co tomu řekne RS mi řek, že tam chodí 10let a ani jednou ji nepotkal. Měl jsem chut mu rozbít hlavu a rozšlapat pruty. Znechuceně jsem odešel a druhý den poslal mejlem tuhle příhodu na MRS. Odpověd mě šokovala – jim do toho nic není, je to věcí místní org. Tak jsem to přeposlal tam, mají sídlo asi 1km od toho místa. Odpověd nepřišla a na urgenci mi napsali, že se mám starat o svoje věci. Takže tak …

reagovat
Pátek 25. února 2005 v 11:52 ® Klon
Klon

ještě jsem chtěl napsat že jsem takhle polepšil 7 dědů masařů,když jsem tam i já tak jsou poctivý až až,když tam nejsem tak nevím,ale neříká se nadarmo CO OČI NEVIDÍ TO SRDCE NEBOLÍ. jinak co se týče těch pár teček,tak konfliktů pár bylo ale mě to za to stálo.

reagovat
Pátek 25. února 2005 v 11:46 ® Klon
Klon

já se považuji za velkýho poctivce,já to dělám nasledovně když narazím na takovýho napoctivce,tak jdu za ním a řeknu mu to nana rovinu,že jestli míní takhle lovit takže ho nahlásím a že pochybuju že příště tu bude chytat,i když nevím ani jak se jmenuje tak si to ten dotyčný většinou ani neuvědomí. Je pravda že někdy můžeš narazit a když ti bude chtít dát na . tak stačí říct že to nezmění tvůj postoj a že ti to stejnak nezabrání k tomu abys udělal příslušné kroky k tomu aby už takhle nemohl okrádat nás všechny. Zdá se to takový diviký ale věř že to funguje,ten člověk si je velice vědom svých činů a když na něj vyrukuješ s tímhle stylem tak až tě příště uvidí tak si to nedovolí a pochybuju že i když tam nebudeš. Horší na tom je že jsem toto viděl a stála u něj RS – velcí kamarádi,pak asi už moc neuděláš,protože on ti číslo odznaku těžko ukáže a ještě se po tobě sveze Tt.

reagovat
Pátek 25. února 2005 v 11:45 ® NOVAS

Bohužel je dneska doba , že s poctivostí dojdeš maximálně do p. A netýká se to jen rybařiny. Snažím se tímto názorem neřídit ,ale je to těžké , když se s nepoctivostí denně setkáváš.(Gross a potažmo celá vláda a vůbec všichni kdo jsou u koryta)Věřím že bude líp , ale bude to trvat.

reagovat
Pátek 25. února 2005 v 9:23 ® drda

V kolektivu lidí to většinou funguje tak, že když „poctivec“ přijde do kolektivu „nepoctivců“, má dvě možnosti. Buďto se z něj stane „nepoctivec“ nebo z kolektivu odejde. Je prakticky nemožné aby zůstal v kolektivu „nepoctivců“ a zůstal „poctivcem“ nebo aby se kvůli němu „nepoctivci“ předělali na „poctivce“. A kupodivu to v jisté míře funguje i obráceně. Tímto jsem chtěl říct, že každý z nás je ovlivňován kolektivem, ve kterém se pohybuje. Když si uvědomíš, že už zhruba tříleté dítě začíná rozpoznávat, co je a není správné, pak mezi námi dospělými musí být naprosto jasno i když to tak třeba nevypadá. To znamená, že „poctivci“ vědí, že dělají správné věci a „nepoctivci“ vědí, že za to co dělají jim třeba hrozí trest. Když tedy bude (a jsem přesvědčen, že je) víc „poctivců“ tak to s námi není tak beznadějné. Kdyby to ale mělo být obráceně, tak potěš nás Bůh. Tak teď nevím, jestli jsem ti nějak pomohl v tvém dilema zda s poctivostí dojdeš dál

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 2:25 ® DEATH

že by to byla poctivost??

reagovat
Pátek 25. února 2005 ve 2:21 ® okis

DEATH :uz se do pr. konecne nauc Cesky.

reagovat
Čtvrtek 24. února 2005 ve 23:07 ® DEATH

novinka… S podstivostí nejdřív pojdeš!!

reagovat
Čtvrtek 24. února 2005 ve 22:03 ® BigMike

Tak ho napraš RS, nebo si udělej odznak! Jo, je to složité, demokracie přinesla svobodu, ale i malé tresty těm, co dělají nepravosti! A vo tom to je! Kdyby ho někdo chytil, dostal pokutu 10.000,– , odebráný r. lístek na 10 let, vyloučen z ČRS, asi by si to další „taky“ rybáři rozmysleli. To máš se vším. Třeba psi. Bojový, nebojový, jak by přelezl práh bytu či pozemku, rabuš na hubu a hotovo. Nemá, pokuta 5.000,– a příště jednou tolik! A to jsem ještě mírnej:-) Alkohol za volantem? Na fleku odebrat řidičák, pokuta od 20.000,– vejš, 10 let zákaz řízení, pak psychotesty a normál testy a viděli byste jak se všichní vyhnou ležícímu špuntu obloukem. Proč to nejde? Vetšina postižených by byla z horních 10.000 a ti tady rozhodují o všem, včetně zákonů. Asi to vidím jednoduše, ale v jednoduchosti je krása! Člověk se musí bát pořádného postihu, pokud nemá vrozené morální zábrany!!!

reagovat