Vyhledávání
Potkani
22.4.2011 | lacika3000 | 12.312 zobrazení | 38 odpovědí
Zdravím, zaujímalo by ma či nejako riešite problém s potkanmi a inou háveďou pri nočnom love, lebo mne osobne ich prítomnosť vadí a neviem ako to riešiť, a či sa to vôbec nejako riešiť dá…dik :D
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. dubna 2011 ve 23:44 ® lacika3000 reakce na …
-
macek2> no hej lenže to ej malý rybník kde často chodím, a tam su „cigoši“ , čistotný chatári a rybári ktorý majú na háku všetok bordel okolo…takže zavesenie tašky na strom alebo tak asi nepomôže......ale ten nápad s tým že o niečo dalej rozsypať niečo na žranie, tak to sa mi páči… Dik
reagovat - Pondělí 25. dubna 2011 ve 21:10 ® kamos007
-
Mi chodí vždycky na šrot a na kukuřici, ale kameny to jistí
reagovat - Pondělí 25. dubna 2011 v 17:58 ® macek2
-
lacika3000-potkan jde tam kde je něco k snědku,když si batoh s jídlem necháš přes noc u lehátka nemůžeš se divit že tě v noci otravují,já to řeším tak že tašku s jídlem pověsím třeba na větev nebo ho dám do auta pokut ho mám u sebe,dále pak obětuji dva krajíce chleba které rozdrolím dostatečně daleko od lovného místa k tomu přidám pár hrstí kukuřice kterou mám na ryby,tím je zaměstnám na celou noc,sice je nedobrovolně krmím ale mám od nich do určité míry klid.
reagovat - Sobota 23. dubna 2011 ve 13:30 ® Fryw
-
A co nějaký ultrazvukový odpuzovač škůdců? Podle toho, co jsem zatím našel na netu, tak ultrazvuk vadí, nebo spíš vnímají jenom některé druhy ryb.
reagovat - Sobota 23. dubna 2011 ve 12:54 ® osprey
-
U nás se potkan vyskytuje i volně v přírodě daleko od měst, kde se jedná o plaché zvíře, která se maximálně tak mihne kolem. Vidím ho párkrát do roka.
Někde v okolí měst to může být problém. Ale tam si musíš uvědomit, že ty jsi na jejich území. Oni tě tam s jistou dávkou nechuti trpí, protože ani nic jiného nemůžou. Maximálně si vedle sebe můžeš narovnat hromádku kamení a házet ho po nich anebo si pořídit nějaké menší ostré psisko.
reagovat - Sobota 23. dubna 2011 v 10:32 ® Fryw
-
Klidně bych svoji fobii vyměnil za fobii z potkanů, to by mě aspoň tak v rybolovu neomezovalo
reagovat - Sobota 23. dubna 2011 v 0:34 ® rgb23
-
mno, víc mě trápí komáři a klíšťata a na ně se dá koupit repelent, eventuálně se nechat naočkovat
reagovatObčas u vody potkám lišku, tchoře, ondatru, vysokou či různé hlodavce, ale beru to spíš jako příjemné a zajímavé zpestření. Tyhle fóbie se dají řešit snadno… vyhni se podnětům… přestaň chodit v noci na ryby, nebo choď tam kde ta havěť není
- Sobota 23. dubna 2011 v 0:08 ® Fryw
-
No, mělo by stačit se občas pohnout (nebo nechytat ve stoce)
reagovatZatím cokoliv co jsem potkal u vody bylo hodně plaché a když jsem to chtěl vidět, nesměl jsem se ani hnout…