Chytej.cz

Potkani necteno

22.4.2011 | lacika3000 | 12.310 zobrazení | 38 odpovědí

Zdravím, zaujímalo by ma či nejako riešite problém s potkanmi a inou háveďou pri nočnom love, lebo mne osobne ich prítomnosť vadí a neviem ako to riešiť, a či sa to vôbec nejako riešiť dá…dik :D

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 8. března 2014 v 9:15 ® kamos007 reakce na …
kamos007

lunimus> jo a takhle je ostatním pověsím naoči pro výstrahu ;-)

reagovat
foto/forum/2014/th-img105368.jpg
Středa 5. března 2014 v 19:56 @ themarty

Ahoj, hele zkus se podívat sem http://.potkani.org třeba zde něco nadeš :-)

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 0:52 ® lunimus

btw … zacinam mat veelmi silny pocit, ze silno odbacame od zakladnej temy a od rybariny uz uplne …

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 0:46 ® lunimus reakce na …

kamos007> a zdochnutych potkanov este najdes, alebo ani nie?

reagovat
Sobota 30. března 2013 ve 21:13 ® kamos007 reakce na …
kamos007

lunimus> až ti zahryznou mladé králíky jak mi budeš mluvit jinak

reagovat
Sobota 30. března 2013 ve 21:12 ® kamos007 reakce na …
kamos007

lunimus> ale prdlaj slabá zbraň, střelil jsem z toho domácí slepici a neudělala ani krok, a to jsem ani nemířil na hlavu, když střílíš zvěř tak ti taky uteče mnohdy s dobrým zásahem na srdce ještě 100 i více metrů.

reagovat
Sobota 30. března 2013 v 16:50 ® lunimus reakce na …

kamos007> no … ak sa ti po zasahu spravaju takto, tak mas bud slabu zbran a nedokazes ho zabit prvou ranou, alebo druha alternativa, nedokazes ho dobre trafit … verdikt … zbytocne trapenie zvierat = nepokracuj v tom.

… ako som pisal, ja som lovil potkany len preto, ze sa zacali stahovat do rozostavaneho baraku, kde mali byvat male deti … teda nie z pasie z lovu, ale pre ochranu objektu pred skodcami … … a co som povedal, 90% vystrelov na potkany skoncilo pre potkana smrtelne … ziadne vyskakovanie, valanie sudov a utekanie do diery … jednoducho sa zvali mrtvy k zemi …

reagovat
Sobota 30. března 2013 v 11:02 ® mastrof reakce na …

kamos007> super zábava, doufám že se u toho bavíš, mě je z toho blivno.

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 19:25 ® kamos007 reakce na …
kamos007

lunimus> taky lovím na zahradě, mi po ráně vždy utekli, sem střelil zakvičel začal valet sudy, pak skal do vzduchu pak se zas valel a nakonec se odplazil do ďury.

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 9:52 ® lunimus reakce na …

kamos007> ked vlacim na ryby pruty, podberak + ostatne vybavenie tak nemam moc chut vlacit so sebou aj velky kver s optikou … idem predsa na lov ryb – nie potkanov :-) Tak tato pistolka je fajn svojimi rozmermi, vahou atd. Navyse sa svojho casu pouzivala na sutaznu tercovu strelbu na 15m, takze je dost presna :-) Co sa tyka uteku potkana po rane … zalezi, ako a kam ho trafis … Väcsinou mi ostanu do 1/2 metra od miesta zasahu a 80–90% ostane na fleku, len ich vyvali nabok :-)

Inak vo volnej prirode potkany nestrielam – tam mi neprekazaju. Lovil som ich len v obytnej zone – na stavbe baraku mojho brata :-)

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 7:06 ® kamos007 reakce na …
kamos007

lunimus> na potkana ti stačí obyčejná vzduchovka bez plynu, já mám vzduchovku r. 5,5 mm nějakého toho potkana mám taky, utíkají ti po ráně nebo zůstane na fleku?

reagovat
Středa 27. března 2013 v 18:31 ® nnnap reakce na …
nnnap

LuboO> zajímavé. Tak tataři si maso vozili pod sedlem koně. Inu doba pokročila. Já si takhle vozil sebou grilovanýho kosa.

reagovat
Středa 27. března 2013 v 18:16 ® stump
stump

Můj názor je, že u vody pokud se nejedná o stoku, daleko častěji potkáte hryzce vodního než potkana. O něm se v knížce „Naši savci“ autorů Pelikána, Gaislera a Rodla můžete dočíst: „Statný hraboš velikosti potkana, s nímž se často omylem zaměňuje.“

reagovat
Pondělí 25. března 2013 v 10:55 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

LuboO> Maš ho aspon ugrilovaneho:-D

reagovat
Pondělí 25. března 2013 v 9:14 ® lunimus

Ja nosim k vode obcas tuto hracku. Je to na klasicke sodovkove bombicky, co dostat v kazdej jednote, alebo domacich potrebach. Na jednu CO2 bombicku vydrzi standartne cca 55 vystrelov. Mam tam danu kusok silnejsiu pruzinu, takze davka plynu je malicko väcsia … na jednu bombicku dam cca 40 vystrelov, ale ked bracho staval barak a zacali sa mu tam stahovat potkany, dali sme si par „nocnych“ a toto spolu s loveckou diabolkou dalo potkana durch …
Potkan ako taky mi neprekaza. Ak ho stretnem pri vode, alebo v lese, tak ho povazujem za celkom mile a inteligentne zvieratko. Ale mat potkany nastahovane v baraku pri malych detoch nie je moc vhodne … a ich likvidacia strelnou zbranou mi pride humannejsia ako im dat otravu …

reagovat
foto/forum/2013/th-img96956.jpgfoto/forum/2013/th-img96957.jpg
Pondělí 25. března 2013 v 0:49 @ Nets reakce na …

Foto

reagovat
foto/forum/2013/th-img96953.jpg
Pondělí 25. března 2013 v 0:48 @ Nets

Nabízím ZDARMA krásného 5-ti týdenního, bílého, červenookého potkánka s pracovním jménem Anatas. Už nám tu chudák zůstal poslední – sám. Vzhledem k tomu, že jsme „zařízení“ na potkaní slečny, tak je od včerejška doslova sám :-(( .

Jsme z Prahy, po dohodě je možný i dovoz mimo Prahu.

V případě zájmu pište prosím sem do diskuse a nebo lépe na e-mail chumtalky@gmail.com

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 18:59 ® osprey reakce na …
osprey

LuboO> Při mé poslední návštěvě Slovenska mi motor oblezla kuna. Pošlapala mi celý horní kryt:-)) Jak tam pršelo, tak se jí náramně líbilo, že vydrží několik hodin teplý.

reagovat
Sobota 3. září 2011 v 11:42 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

LuboO> No vida – návnada na ryby zadarmo! :-D

reagovat
Neděle 8. května 2011 ve 22:08 ® LuboO
LuboO

moj posledny zazitok s potkanom, taky smrad som v zivote necitil…

reagovat
foto/forum/2011/th-img17544.jpg
Neděle 8. května 2011 ve 14:13 ® lacika3000 reakce na …
lacika3000

fikus> take niečo napadlo aj mna :d

reagovat
Neděle 8. května 2011 ve 12:22 ® fikus
fikus

Potkanům chutná tohle

lov je lov a řešení potkanů je i zábava:-) ale kdo si bere vzduchovku na ryby, že…?

reagovat
foto/forum/2011/th-img17539.jpg
Sobota 7. května 2011 ve 13:49 ® Fryw
Fryw

Má stanovenou pouze horní míru. A ta je závislá na průměru a hloubce pánve „wok“ kterou má ten který lovec doma ve výbavě. Jen je pozor dávat na dobu hájení, která je stanovena podle období kdy se potkan vytírá. A bývá to několikrát do roka, tak pozor na to, ať nepřijdete o povolenku!

reagovat
Sobota 7. května 2011 v 0:37 ® hecht reakce na …
hecht

Donald> Jakou má vlastně potkan míru ??? Doporučuji na ně nahazovat pod kameny, tam se totiž většinou potkávají po dvojičkách :-))

reagovat
Středa 4. května 2011 v 19:07 ® Donald
Donald

Zdravím Vás Na potkany takhle – tvrdý prut a nejlépe jen spodní díl, nebo teleskop zasunutý asi na metrovou délku.Na silon dát trojháček a na jeden háček dát třeba rohlík či jinou návnadu.Pak si v klidu lehnout(já spávám pod širákem)a prut do ruky a silon pod prst, jako by jste chytali na „prst“.Zaseknout musíte opravdu pevně a tvrdě! Jakmile chytnete jednoho, většinou už další nedojdou. A navíc na myši se dají chytat fousatí, tak snad by mohl přijít i na potkana :-) . A z vlastní zkušenosti můžu říct, že záběry od potkanů jsou mnohdy častější než od ryb :-) . A slimáci nesnáší sůl!Obsolit místo, kde nechcete aby lezli a je klid.

reagovat
Středa 4. května 2011 v 10:33 ® jepice-zruseno

Mě v noci nějak zvlášť vadí akorát ty voranžový slizáci. Lezou do kýble se žrádle, lezou i po vercajku a mám vod nich pak všude ulepený čáry. A taky mě štvou netopejři, páč mi imrvére trefujou vlasce, ale aspoň jsou nějaký záběry pořádný :-D

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 v 17:56 ® LuboO reakce na …
LuboO

lacika3000> a aj tie potkany by si prisli na svoje:)))

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 v 16:02 ® lacika3000 reakce na …
lacika3000

hrdobec> radšej by som zainvestoval do mín…mal by som lepší pocit :-D

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 v 1:03 ® osprey reakce na …
osprey

hrdobec> Podej čertu prst a bude chtít celou ruku…:-D

reagovat
Pátek 29. dubna 2011 v 0:47 ® hrdobec
hrdobec

lacika3000> Nezapomen rozhodit ještě pár drobnejch pro cigoše v dostatečný vzdálenosti od bivaku a bude pokoj i od nich:)))))))

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1